Vidreres

Notícia

Els drets socials i nacionals de Catalunya

A Catalunya després de la sentència de l'estatut res ha tornat a ser el mateix.

La societat catalana ha mostrat que vol avançar en la seva llibertat com a nació, i que no accepta més rebre un "no" permanent com a resposta a la democràcia i millora del finançament. La societat catalana no accepta l'ofensiva del PP que aprofita decrets llei per retallar competències. La societat catalana rebutja els atacs i provocacions franquistes del govern del PP a la llengua, la cultura, l'economia i les institucions catalanes. Catalunya mereix que es respecti el seu dret a decidir i per contra està rebent amenaces i insults.

Des d'ERC sempre ens hem pronunciat a favor del dret de Catalunya a l'autodeterminació. La gent que formem ERC sempre hem lluitat per assolir les llibertats nacionals, durant la dictadura i ara amb aquesta mal anomenada democràcia hem treballat per aconseguir el màxim nivell d'autodeterminació possible en cada situació històrica.

Actualment a ERC hi cohabitem gent amb diferents sensibilitats nacionals i independentistes, però tots amb una cosa clara: el dret a decidir. Avui Catalunya pateix una crisi que va esclatar amb la sentència del tribunal constitucional contra l'estatut votat pel poble català.

Catalunya s'ha pronunciat amb mobilitzacions i manifestacions en defensa dels seus drets. Aquestes mobilitzacions són l'expressió que ens trobem en un nou temps polític.
L'encaix de Catalunya a l'Estat Espanyol és qüestionat per la majoria ciutadana, ho hem vist en les diverses celebracions de la diada de Catalunya i el 9N. També tenim una àmplia majoria parlamentària que defensa el dret a decidir.

Aquestes mobilitzacions han evidenciat, més que mai el rebuig al procés de recentralització impulsat pel govern del PP. Els atacs contra la llengua i la cultura catalanes així com el marc autonòmic que ni tan sols reconeix la personalitat nacional de Catalunya ni la voluntat d'autogovern. Tampoc garanteix un tractament fiscal just. Ara més que mai, és necessari que el poble de Catalunya pugui celebrar un referèndum per tal que pugui decidir el seu futur en plena llibertat.

Per ERC cal celebrar aquest referèndum i ho farem sumant quanta més gent possible. Fent partícips al món local, el màxim de forces polítiques agents econòmics i socials i d'entitats culturals i cíviques de Catalunya.

Aquest referèndum haurà de donar resposta a la voluntat del conjunt dels catalans i per nosaltres un nou estat que pugui decidir lliurement la seva relació amb l'estat espanyol.

FINS A LA VICTÒRIA VISCA CATALUNYA LLIURE