Vilablareix

Totes les notícies

David Mascort és escollit alcalde de Vilablareix

David Mascort ha estat escollit alcalde de Vilablareix després dels resultats obtinguts el passat 26 de maig. Esquerra Vilablareix va obtenir 8 dels 11 regidors i tornarà a governar amb majoria absoluta. A continuació podeu llegir el discurs d'investidura de David Mascort:  Bon dia a totes i tots És un honor i un orgull poder tornar a dirigir-vos unes paraules com a alcalde del poble. Sabeu que a mi, fent política, no hi ha res que m'ompli més, que em faci més feliç, que dedicar-me en cos i ànima a la meva gent, als meus veïns i veïnes. És en aquest àmbit de la política on em sento més còmode, on crec que dono el millor de mi, sabeu que tinc responsabilitats en altres àmbits, a nivell regional i a nivell nacional, però també sabeu que on estic més content i més realitzat és aquí, a Vilablareix. Perqué aquí, al poble, és on podem fer política de veritat, on es veuen més i de forma més tangible, els avenços que aconseguim en el nostre anhel de transformació de la nostra societat, en aquest cas, del nostre poble. Ho hem dit sempre, la política o la fas o te la fan, i nosaltres la fem. Entenem aquesta tasca com un servei, com un servei a la comunitat durant un període de temps de la nostra vida. I és una feina on no hi ha mitges tintes, o la fas a temps complert i amb tota la dedicació o no la fas. Perquè cuidar-se del bé comú, de l'interès general, i de les persones que viuen al mateix lloc que tu requereix ésser-hi sempre, sempre, tots els dies, totes les hores, en tots els actes, al costat de tots  aquells que necessiten un cop de mà, d'aquells que tenen una inquietud o un projecte. I ho fem sempre intentant ser un model, un exemple, un far, una brúixola que guia el camí cap on es dirigeix Vilablareix. És la nostra feina, proposar un model de poble i, si és el cas que la teva gent et fa confiança, implementar-lo. En aquestes darreres eleccions, una altra vegada, els veïns i veïnes del nostre poble ens han tornat a fer confiança i, evidentment, estem molt contents.

Programa Electoral 2019-2023

El nombrós grup de persones que formem Esquerra Republicana a Vilablareix us presentem la nostra proposta pels propers quatre anys. És, com sempre, una proposta nascuda de treballar amb vosaltres, d’escoltar-vos, de palpar i viure el dia a dia del poble en tots els àmbits de la vida i de les propostes que ens heu fet arribar en el procés de jornades participatives fet ara fa uns mesos, en definitiva, d’estar sempre, els quatre anys, al vostre costat. I, com no pot ser d’una altra manera, és un programa que continua aprofundint en el model de poble que us hem proposat els darrers vint anys.

T'escoltem!

El veïns de Vilablareix van tenir la oportunitat de fer-nos arribar les seves propostes i inquietuds a la carpa que la secció local va tenir durant el matí de dissabte. Estem molt il·lusionats amb les propostes que tenim pels pròxims 4 anys!

Esquerra Vilablareix presenta una llista “heterogènia i transversal” per seguir treballant per un “poble respectuós amb les persones i l’entorn”

Esquerra Vilablareix va presentar divendres, 15 de març, la candidatura amb la que concorrerà a les eleccions municipals d’aquets maig amb la presència de més de 150 persones a Can Gruart que van omplir dues sales a través de les quals es va poder seguir l’acte.   L’alcalde, i candidat a la reelecció per Esquerra Republicana a Vilablareix, David Mascort va descriure la llista com “heterogènia, transversal i diversa”.   “A la candidatura hi confluïm diferents generacions, de diferents orígens que volem continuar treballant per un poble amable, respectuós amb les persones i amb l’entorn”, va dir Mascort.   El candidat republicà va destacar durant la seva intervenció que Vilablareix ara és un “poble d’oportunitats que ha evolucionat i on ara tothom hi pot fer vida plena sense haver de desplaçar-se.”   Mascort també va fer un breu repàs per l’acció de govern realitzada durant aquest darrers 4 anys dels que va assegurar que s’ha fet una “gestió molt rigorosa i transparent” que ha permès a l’ajuntament assolir el deute  zero.   “I ho hem fet, com sempre intentem fer-ho, buscant sempre el màxim consens tal i com demostra el fet que e 95% dels punts del ple són aprovats per unanimitat”, va afegir   El candidat a l’alcaldia de Vilablareix per Esquerra va reconèixer que “l’apassiona ser alcalde”: “Ho faig amb tota la il·lusió, l’alegria i l’energia del món però també amb tota la responsabilitat. Disposat a estar al servei 24 hores tots els dies de l’any. No ho entenc d’una altra manera”.   La llista que presenta Esquerra Republicana a Vilablareix manté part dels regidors del mandat actual però incorpora a nous joves del poble i persones que han arribat a viure a Vilablareix fa pocs anys. L’eslògan de campanya serà #AmbTuVilablareix.  

Presentació de la llista d'Esquerra a Vilablareix

Us presentarem la candidatura d’ERC Vilablareix a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Som un grup de dones i homes que seguim treballant en el projecte comú de fer de Vilablareix un lloc on poder fer vida plena en les millors condicions de justícia social i benestar. Un lloc amable, respectuós amb les persones de totes les edats i amb l’entorn, on sigui possible viure, estudiar, gaudir i treballar, compromès amb el país i amb les seves institucions i on el bé comú, la igualtat d’oportunitats, la solidaritat, la sostenibilitat, el feminisme, la pau, la fraternitat i la llibertat siguin els fars que il·luminin el camí a recórrer. És per això que treballem i que tenim tanta il·lusió per a seguir-ho fent. Transformar el nostre poble en aquest lloc ha estat,  pel nostre grup, un projecte a llarg termini, així ho vam plantejar ja fa uns quants anys i de mica en mica ho hem anat aconseguint.

Decidim plegats quin poble volem!

El proper mes de maig de 2019 hi hauran unes noves eleccions municipals, en les quals tornarem a decidir quin model de poble volem i per això des del grup d’Esquerra Republicana de Vilablareix continuem pensant en com millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes del nostre poble. Des del grup treballem amb il·lusió i energia per a preparar-ne el contingut del programa electoral. En un moment tan important per Catalunya, tenim clar que l’exemple més clar de com volem que sigui aquest nou país que desitgem, ha de ser la forma com vivim en els nostres pobles i ciutats. La feina feta en aquests darrers anys per la gent d’Esquerra de Vilablareix i pel conjunt de veïns i veïnes del poble són una bona mostra de com podem canviar la nostra manera de viure i d’entendre la vida en comunitat. Però això, com sempre, no ho podem fer sols i és per aquest motiu que ens adrecem a tots vosaltres per a demanar-vos que ens feu arribar les vostres inquietuds, idees, projectes, etc. Per això els dies 15, 22 i 29 de novembre us convidem a participar en les sessions de treball obertes a tothom que organitzem per fer propostes de cares al nou curs electoral. Totes les sessions es realitzaran a Can Gruart, de 2/4 de 8 a 9 del vespre. 15 Novembre: Acció Social, Gent gran, Salut, Ocupació i Promoció econòmica. 22 Novembre: Joventut, Infància, Ensenyament, Cultura, Esports i Participació. 29 Novembre: Noves tecnologies, Comunicació, Medi ambient, Mobilitat, Obra pública, Manteniment i serveis. També ens podeu fer arribar les vostres propostes omplint el formulari que trobareu al web 2019.esquerravilablareix.cat, per correu electrònic a 2019@esquerravilablareix.cat o deixant-ho a la bústia que tenim darrere l’ajuntament. Un cop recollides totes les propostes les analitzarem i estudiarem a fons i inclourem en el programa electoral tot el que ens sembli possible, adequat i que està d’acord amb els principis que regeixen la nostra acció política.

David Mascort tornarà a encapçalar la llista d’ERC a Vilablareix

El passat 10 de Juliol, reunits en assemblea, la secció local d'esquerra de Vilablareix, va procedir a l'elecció del seu candidat a cap de llista per les properes eleccions municipals del Maig del 2019. L'elecció es va fer seguint el Reglament de les eleccions municipals 2019 que regula els processos relatius a l'elecció de les persones cap de llista, la confecció de les llistes, la seva validació així com la constitució de la Comissió Electoral Municipal d'acord amb l'article 123 dels estatuts del partit, a on es vetllarà que la presència d'homes i dones sigui el més igualitària possible. El procediment es va fer pel sistema de primàries externes, que son aquelles en les quals hi participen militants i simpatitzants, així com membres de les JERC majors de 18 anys. En la citada assemblea del día 10, es va procedir a l'elecció del candidat, en aquest cas la única precandidatura presentada va ser la d'en David Mascort i Subiranas, el qual va ser ratificat per l'assemblea amb un resultat de 16 vots a favor, 0 en contra i 0 abstencions. Aquest resultat va ser validat per la comissió electoral local i traslladat a la federació local i regional corresponent, tal com marca el citat Reglament i els Estatuts.

Celebració del 10è aniversari de la secció local de Vilablareix

El divendres 7 de juliol es va celebrar el desè aniversari de la secció local d'esquerra de Vilablareix, tot i que com a grup municipal fa 18 anys que es treballa perquè Vilablareix sigui un poble millor. Va ser una jornada festiva, amb els parlaments de Joaquim Sala, president de la Secicó Local, David Mascort president de la Federació Regional de Girona, i Marta Rovira, Secretaria General d'Esquerra.