Vilablareix

Notícia

David Mascort és escollit alcalde de Vilablareix

David Mascort ha estat escollit alcalde de Vilablareix després dels resultats obtinguts el passat 26 de maig. Esquerra Vilablareix va obtenir 8 dels 11 regidors i tornarà a governar amb majoria absoluta.
A continuació podeu llegir el discurs d'investidura de David Mascort: 

Bon dia a totes i tots
És un honor i un orgull poder tornar a dirigir-vos unes paraules com a alcalde del poble. Sabeu que a mi, fent política, no hi ha res que m'ompli més, que em faci més feliç, que dedicar-me en cos i ànima a la meva gent, als meus veïns i veïnes. És en aquest àmbit de la política on em sento més còmode, on crec que dono el millor de mi, sabeu que tinc responsabilitats en altres àmbits, a nivell regional i a nivell nacional, però també sabeu que on estic més content i més realitzat és aquí, a Vilablareix. Perqué aquí, al poble, és on podem fer política de veritat, on es veuen més i de forma més tangible, els avenços que aconseguim en el nostre anhel de transformació de la nostra societat, en aquest cas, del nostre poble. Ho hem dit sempre, la política o la fas o te la fan, i nosaltres la fem. Entenem aquesta tasca com un servei, com un servei a la comunitat durant un període de temps de la nostra vida. I és una feina on no hi ha mitges tintes, o la fas a temps complert i amb tota la dedicació o no la fas. Perquè cuidar-se del bé comú, de l'interès general, i de les persones que viuen al mateix lloc que tu requereix ésser-hi sempre, sempre, tots els dies, totes les hores, en tots els actes, al costat de tots  aquells que necessiten un cop de mà, d'aquells que tenen una inquietud o un projecte. I ho fem sempre intentant ser un model, un exemple, un far, una brúixola que guia el camí cap on es dirigeix Vilablareix. És la nostra feina, proposar un model de poble i, si és el cas que la teva gent et fa confiança, implementar-lo. En aquestes darreres eleccions, una altra vegada, els veïns i veïnes del nostre poble ens han tornat a fer confiança i, evidentment, estem molt contents. Deia fa quatre anys que estàvem molt contents, però aquesta vegada ho estem més. Per què? Doncs perqué aquesta vegada ha anat a votar un 80% de la gent, hi ha hagut un 80% de participació i això significa que a la gent li importa com es governa el seu poble. Significa que quan algú diu que a la gent en general no li importa la política no és veritat, a la gent, com a mínim a la nostra gent, sí que li importa. I amb aquesta participació tant alta (la més alta de la història en unes eleccions municipals democràtiques) la gent ens ha tornat a fer confiança de forma molt majoritària. Dic sovint que els que ens dediquem a això de la gestió pública, a fer d'alcaldes, tenim la gran sort que cada quatre anys passem un examen, una revàlida (ara que és època d'exàmens lliga bastant) i que en aquest examen, les eleccions municipals, els veïns i veïnes t'aproven o et suspenen en funció del que has fet els darrers quatre anys. Doncs bé, a nosaltres ens han posat un excel·lent, i per això estem tant contents. Han posat un excel·lent al nostre projecte de poble, a la nostra gestió, a la nostra forma de fer les coses. La veritat és que això et fa sentir reconfortat i fort per encarar els propers quatre anys.
I venen quatre anys per a tirar endavant molts projectes, moltes idees, que ja us vam presentar en el programa, amb un equip renovat que combina experiència i joventut, un equip d'homes i dones republicans que tenen molt clar que venim aquí a servir, a servir-vos. I que és aquesta vocació de servei la que ens esperona cada dia a pensar com fer millor Vilablareix. I ho farem com ho hem fet sempre, amb l'alegria que ens caracteritza, amb l'energia i la valentia necessaris, estenent la mà a tothom, buscant els consensos que hem trobat sempre i fent que tots els veïns i veïnes del nostre poble se sentin implicats en la vida diària de Vilablareix. I amb el compromís que el nostre país requereix en aquests moments, hi hem estat, hi som i hi serem. Al costat del Parlament i del Govern i del sentiment majoritari dels ciutadans de Catalunya i del nostre poble en la consecució del nostre objectiu, la República Catalana.
Que centrarem la nostra obra de govern en els quatre grans eixos que us vam presentar:
un poble per a les persones, on viure-hi sigui fàcil i agradable, on siguem solidaris amb els nostres veïns i amb la resta del món (on tantes desgràcies passen), on els qui ho passen malament trobin recolzament i una palanca des d'on tornar a arrancar, on els més grans i els més petits s'hi sentin protegits i atesos, on les dones tinguin un paper preponderant i on no discriminem ningú per com és, per d'on vingui o per quines siguin les seves idees i els seus principis, on tothom s'hi senti acollit. 
Un poble actiu: on hi passin moltes coses i passin en els millors espais possibles, on tothom qui tingui una iniciativa trobi la porta oberta per a rebre un cop de mà, on tenir ganes de fer coses es vegi sempre en positiu, on la cultura sigui un referent i on els joves s'hi puguin veure realitzats, on l'ensenyament i la formació siguin un pilar i una eina per a convertir els nostres fills i filles en ciutadans lliures.
Un poble amable amb la seva gent i amb els espais públics, on moure's a peu o amb bicicleta no sigui una odissea, on els cotxes no siguin els amos dels carrers, on els espais públics afavoreixin la convivència i les relacions entre nosaltres i on la carretera santa coloma deixi de ser una barrera.
Un poble sostenible on fem de la cura del nostre entorn i del medi ambient una feina de tots i totes, on les energies renovables predominin, on seguim sent exemple de la gestió dels residus i fem un pas endavant en la seva minimització, on tots i totes puguem practicar esport i activitat física a l'aire lliure en les millors condicions.
Seguirem fent un poble doncs, del qual ens en sentim orgullosos, un Vilablareix que sigui model a seguir en les seves polítiques inclusives, transversals, participades, en definitiva, republicanes. On els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat siguin el motor que ens fa circular per aquesta vida, a voltes tan complicada, i on els nostres veïns i veïnes siguin el centre al voltant del qual gira tota l'obra de govern. Un Vilablareix on, com m'heu sentit a dir moltes vegades, hi puguem fer vida plena, on hi puguem fer de tot, on ens hi puguem quedar a viure, on hi puguem treballar, estudiar, fer esport i lleure, on ens sentim atesos i puguem atendre.
Per acabar, uns quants agraïments. 
Primer de tot, a la secció local d'Esquerra i al grupu en el seu conjunt. A aquest grup de gent valenta, ferma, alegre, compromesa, amb idees i amb molta, molta empenta, energia i il·lusió, que cada cop és més gran, i que em fa tant fàcil fer la meva feina d'alcalde. Als regidors i regidores que hem format l'equip de govern de la passada legislatura, gràcies per ésser-hi en moments tan complicats i difícils com els que hem passat, heu fet un pas endavant que us agraeixo des del fons del cor, heu estat una font d'energia per a mi. Un agraïment especial a en Manel Pallàs. 20 anys junts construint i transformant Vilablareix, el nostre poble té un abans i un després de l'acció política d'en Manel i, de ben segur, que res hagués estat igual sense tu, has estat un referent. 
Als grans perjudicats de la meva vida política, a la meva família. Als meus pares, que avui, per primera vegada no poden ser aquí, al meu germà i les meves germanes i a les seves parelles i fills, gràcies per ser-hi sempre i per fer-me ser com soc. Al conjunt dels meus amics. I, sobretot, a la Cristina, la meva llum, el meu escalf, la meva àncora i el bon port on retornar, la meva energia i la meva pau, gràcies.
A tots i totes, els més propers i els que no ho són tant, comptem amb vosaltres per a seguir fent un Vilablareix millor, perqué com dèiem en campanya, amb tu, Vilablareix.
Visca Vilablareix i Visca la República.