ERC Viladecans

Totes les notícies

Bona part de la candidatura republicana durant la primera encartellada de la campanya

ERC Viladecans crida a reactivar la ciutat el 26M

'Activem Viladecans' és el lema de campanya d'ERC Viladecans de cara a les eleccions municipals del diumenge 26 de maig. Una declaració d'intencions per a passar pàgina i reactivar un ciutat després de més de 30 anys de governs socialistes monocolors o amb el suport d'Iniciativa (ara "comuns"). La cap de llista dels republicans i portaveu del grup municipal, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que "Viladecans necessita un revulsiu per a anar més enllà de les millores assolides des del restabliment de la democràcia, ja fa massa temps que l'Ajuntament està governat per la inèrcia i la monotonia, incapaç de sintonitzar i connectar amb les necessitats reals de la gent". "I aquest revulsiu", ha afegit, "només pot ser Esquerra Republicana, perquè només nosaltres estem en condicions de tenir la força per fer-ho i trencar les majories que han sostentat els governs socialistes al llarg de les últimes dècades". Davant el creixement insostenible i infinit que promouen els actuals socis de govern (PSC+ICV/EUiA), des d’Esquerra Republicana s'aposta per "una ciutat activa i intel·ligent, una ciutat educativa amb més autoestima, més civisme i un urbanisme suau, que tingui en compte els habitants d’avui però també les futures generacions. Una ciutat menys dormitori. Una Viladecans que es preocupi i tingui en compte la diversitat d’orígens, perfils, edats, orientacions sexuals, creences o condicions com a tret distintiu i factor d’enriquiment, que cuidi els petits detalls com aquell pas de vianants sense bona visibilitat o aquell carrer que s’hauria d’il·luminar millor per a incrementar la sensació de seguretat. Un Ajuntament que impregni de color lila tots els seus racons, totes i cadascuna de les seves polítiques públiques i faci del 8 de març cada dia".   El programa electoral d’ERC pel 26M està dividit en nou àmbits: Fem Bon Govern, Fem Territori, Fem Cohesió Social, Fem Valor, Fem Poble, Fem Salut, Fem Educació, Fem Joventut i Fem Barri.

La candidatura de Junqueras al Congrés recull 4.790 vots a Viladecans

La candidatura d'ERC a les eleccions al Congrés dels Diputats d'aquest 28 d'abril ha recollit el suport de 4.790 veïnes i veïns de Viladecans que han fet confiança a la llista encapçalada pel president del partit Oriol Junqueras, empresonat a Soto del Real. Una contribució important, doncs, per al triomf d'Esquerra Republicana de Catalunya aquest 28A en número d'escons, senadors i vots, que superen el milió de paperetes al conjunt del país. D'aquesta manera Catalunya s'ha tenyit de groc llibertat.  En aquesta nova cita electoral, malgrat el vot útil progressista d'àmbit estatal i davant el risc de l'extrema dreta, ERC Viladecans ha consolidat un suport a l'entorn dels 5.000 vots, duplicant gairebé el nombre de suports respecte a les últimes eleccions generals de 2016 i les eleccions municipals de 2015. Això demostra la tendència a l'alça dels republicans i reforça la candidatura d'ERC de cara a les eleccions locals i europees del proper 26 de maig. La secció local d'ERC Viladecans agraeix especialment a les seves apoderades i apoderats pel seu esforç i compromís durant la jornada electoral. Podeu consultar els resultats globals del 28A de Viladecans en aquest enllaç.  

Cablejat aeri als carrers d'Alba-rosa

ERC Viladecans aconsegueix impulsar el soterrament de línies elèctriques i telefòniques en el nucli urbà

El grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans ha aconseguit el compromís del Ple municipal per a impulsar el soterrament de línies elèctriques i telefòniques que transcorren pel nucli urbà amb els conseqüents problemes d’accessibilitat i impacte en el paisatge urbà. Els republicans varen presentar la moció a la junta de portaveus de març i, després de consensuar-la amb l’equip de govern, va ser aprovada per unanimitat a l’última sessió plenària com a declaració institucional. En concret, el text insta el consistori a redactar un inventari de línies elèctriques i de telefonia als carrers de la ciutat i a elaborar un Pla de soterrament del cablejat aeri que transcorre pel nucli urbà, tenint en compte els diferents actors implicats tant públics com privats. A més, el futur equip de govern després de les eleccions municipals haurà de treballar en un Acord marc amb les empreses propietàries de la infraestructura: l’Ajuntament facilitarà les tasques de soterrament pel que fa a permisos, obertura de carrers així com part del finançament, sempre i quan les companyies es comprometin a aportar recursos humans, materials i econòmics amb el mateix objectiu. La declaració també deixa per escrit el compromís dels diferents grups municipals a aprovar les dotacions econòmiques suficients per a donar compliment als objectius recollits en el Pla de soterrament de línies, en col·laboració amb altres administracions públiques i les pròpies empreses propietàries. La regidora i número 2 d’ERC a les eleccions municipals, Myriam Moysset, considera que “el soterrament del cablejat aeri en tots els carrers de Viladecans suposaria una millora per a l’ordenació urbana, una major eficiència en l’ús de l’espai públic i l’eliminació de barreres arquitectòniques. L’opció de soterrar sempre resulta més favorable i la pròpia Generalitat recomana arribar a acords entre administracions i empreses propietàries de les instal·lacions per a trobar solucions.

Presentació de la candidatura d'ERC Viladecans a les municipals

ERC Viladecans presenta la llista electoral del 26M #CandidaturaRepublicana

La secció local d’ERC Viladecans ha presentat aquest divendres 5 d’abril la llista electoral de cara als comicis municipals del proper 26 de maig amb accent femení, una aposta nítida pels independents i el lema #CandidaturaRepublicana. Encapçala la llista l’actual portaveu del grup republicà a l’Ajuntament, Bàrbara Lligadas, acompanyada per la també regidora Myriam Moysset, el secretari d’Organització i Política Municipal, Josep Mumany, la jurista Judit Moreno i el candidat del Jovent Republicà de Viladecans Manel Membrilla. La llista va ser aprovada el passat 1 d’abril per àmplia majoria a l’assemblea local d’ERC, màxim òrgan decisori que dona vot a tota la militància. Està integrada per 33 persones de les quals 17 són dones i 16 homes. Compta amb 12 independents i 21 militants. Es tracta d'una llista cremallera que reforça els lideratges femenins amb dues dones al capdavant. A més, el fet que més d'un terç de la llista siguin persones independents demostra com el projecte d'Esquerra Republicana a Viladecans atrau veïns d'àmbits i perfils diversos, de totes les edats i residents en diferents barris de la ciutat. Clou la llista Albert Marín, un dels artífexs de la refundació del partit a Viladecans, com a reconeixement a la seva vàlua personal i a la tasca incansable a la secció local. Durant l’acte la candidata republicana Bàrbara Lligadas ha assegurat que “ens comprometem a implementar tot l’aprenentatge d’aquests últims quatre anys al consistori, on institucionalitzarem espais de trobada amb la ciutadania perquè a nosaltres la ciutadania no ens fa por, és la nostra còmplice per fer una millor Viladecans”. “I això”, ha afegit, “no ho puc fer sola, soc la cara visible i la veu d’un projecte integrat per un conjunt de persones que representen amb el cap ben alt les sigles i els valors, també ètics, d’un partit com Esquerra Republicana amb 88 anys d’història”. Lligadas va fer un breu balanç del mandat 2015-2019: “Tenim un model de ciutat que agrada.

Molts plàstics acaben al mar arrossegats per rius, torrents i canals com aquest del parc agrari

ERC promou una declaració per proclamar Viladecans ciutat lliure de plàstic

El grup municipal d'ERC a Viladecans promou una declaració institucional al Ple de març per proclamar la ciutat lliure de plàstic. L'objectiu és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de gestionar bé aquest tipus de residu per minimitzar i evitar el seu impacte sobre l'entorn. També persegueix que l'Ajuntament practiqui amb l'exemple amb un ús responsable i limitat dels plàstics, especialment amb els d'un sol ús, per tal de generar dinàmiques transformadores i canvis d'hàbits entre la població. La proposta de declaració d’ERC també advoca per introduir criteris ambientals relacionats amb la reducció dels plàstics en la contractació pública de l’Ajuntament; dissenyar accions per a la reducció d'envasos d’un sol ús procedents d’establiments comercials, com bosses, embolcalls o safates de porexpan; i sensibilitzar la clientela de comerços i mercats municipals perquè s’acostumi a dur bosses sostenibles des de casa o recuperi l’ús del carret, les carmanyoles o les oueres a l’hora d’anar a comprar. La declaració també insta l’Ajuntament a lliurar ampolles de vidre reutilitzables als empleats públics que així ho sol·licitin per substituir les ampolles de plàstic d’un sol ús i a adquirir vaixelles (plats, gots i coberts) de material compostable i reutilitzables de cara als actes i esdeveniments organitzats per l’Ajuntament o en aquells on col·labori. També aposta per dissenyar accions per a una Fira de Sant Isidre, unes festes de barri i unes festes majors sense plàstics d’un sol ús en les activitats de bar, dinamització cultural i oci, amb l’adquisició de vaixella compostable i el repartiment de gots reutilitzables. Els riscos dels microplàstics Es calcula que més del 90% dels productes i objectes que ens envolten estan fets de plàstic, que acostuma a tenir un baix cost de producció, una gran versatilitat i una elevada resistència. Tanmateix, la Unió Europea s'ha fixat l'horitzó del 2025 per a reduir en un 90% l'ús dels plàstics d'un sol ús.

Façana de la Casa Joan Anglada, d'estil modernista, a l'avinguda Generalitat

ERC demostra que el patrimoni arquitectònic local no és una prioritat pel govern de Viladecans

El grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans ha posat de manifest l’escàs interès del govern municipal (PSC+ICV/EUiA) per preservar el patrimoni arquitectònic local després del rebuig a una moció dels republicans durant el Ple de febrer. En concret, ERC proposava estudiar ajudes o beneficis fiscals als propietaris que vulguin rehabilitar immobles d’interès i comprometre un calendari per redactar el Catàleg de Patrimoni de la ciutat, pendent almenys des de fa 12 anys. L’any 2007 el Ple municipal, amb els mateixos socis a l’equip de govern, va aprovar per unanimitat una relació d’elements d’interès patrimonial que calia protegir i va establir una sèrie de requisits a complir per part dels propietaris que volguessin dur a terme qualsevol tipus d’intervenció, quelcom que comporta bastants costos afegits. Es tractava d’un primer document que havia de precedir un Catàleg de Patrimoni més exhaustiu per protegir els elements d’interès històric local. La portaveu republicana, Bàrbara Lligadas, ha explicat que “els propietaris que es plantegen conservar un edifici històric a Viladecans es troben avui que han de superar una cursa d’obstacles i no obtenen cap incentiu ni contraprestació. En la nostra moció demanàvem estudiar ajudes i també un compromís en ferm i un calendari per aprovar el Catàleg de Patrimoni 12 anys després d’haver-se anunciat per primera vegada. A l’inici de l’actual mandat i a instàncies d’ERC, la regidoria de Patrimoni en mans d’ICV ens va explicar que estava treballant en el catàleg però poc abans de l’últim Ple, per sorpresa nostra, ens vam assabentar que havia decidit externalitzar-ne la redacció. Més de 12 anys després d’aquell compromís i d’allò dit davant tots els grups a l’inici de mandat, s’han adonat ara que no tenen prou recursos interns per dur a terme el catàleg”.     Lligadas constata que “si no donem cap incentiu als propietaris d’aquests edificis anem perdent patrimoni perquè es va degradant.

Última ordenació prevista al Polígon Centre

La Comissió Territorial d’Urbanisme obliga l’Ajuntament a reduir alçades màximes al Polígon Centre

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha forçat l’Ajuntament de Viladecans a modificar diversos punts del projecte de reforma del Polígon Industrial del Centre per tal d’ajustar-lo a l’edificabilitat de l’entorn. El canvi més important té a veure amb el sostre proposat, ja que redueix i limita les alçades dels dos plans de millora urbana associats al perllongament de l’avinguda Segle XXI a un màxim de sis plantes, enlloc de les vuit inicialment previstes. La portaveu del grup d’ERC-AM a l’Ajuntament, Bàrbara Lligadas, considera que “la Comissió Territorial d’Urbanisme, que és un òrgan tècnic i professional lluny de posicionaments partidistes, ha tocat el crostó a l’Ajuntament de Viladecans perquè ha quedat de nou acreditada la seva obsessió pel creixement urbanístic amb alçades desproporcionades. És a dir, la seva inclinació per treure el màxim rendiment del sòl edificable encara que això impliqui un impacte irreparable sobre el paisatge urbà i l’harmonia de la ciutat”. “Ho vam assenyalar en les al·legacions d’ERC a l’avanç del projecte i va ser un dels nostres cavalls de batalla durant la polèmica reforma, reduir el sostre edificable per evitar un nyap i una paret de blocs a l’entrada a la ciutat des de l’autopista. Ara veiem com l’Ajuntament ha hagut de rectificar i posar una mica de seny, benvingut sigui encara que sigui forçat per una Administració superior”, ha afegit Lligadas. En sessió del 13 de febrer de 2018, la Comissió Territorial d’Urbanisme va suspendre l’aprovació definitiva de la Modificació Puntual del Pla General Metropolità al Polígon Industrial del Centre fins que no s’incorporessin en un text refós diverses millores i consideracions. Un any després, el govern local (PSC i ICV-EUiA) acaba de presentar una proposta de text refós en Comissió Informativa i a la Comissió de Seguiment del Polígon Industrial del Centre que preveu alçades màximes de sis plantes.

El pas de vianants a l'avinguda Segle XXI amb Olof Palme

ERC Viladecans reitera la necessitat d’instal·lar semàfors a Vilamarina davant la perillositat d’un pas de vianants molt concorregut

El grup municipal d’ERC-AM ha reiterat a l’equip de govern (PSC+ICV) la necessitat d’instal·lar dos semàfors a l’avinguda del Segle XXI amb avinguda Olof Palme, a l’alçada del Centre Comercial Vilamarina, davant la perillositat d’un pas de vianants molt concorregut on s’han produït diversos ensurts i accidents en els darrers anys, el darrer el passat 13 de febrer amb l’atropellament d’una mare quan creuava amb el seu fill. Aquest últim incident ha esgotat la paciència dels afectats que han iniciat una campanya de signatures  per reclamar a l’Ajuntament de Viladecans que actuï d’una vegada després de reiterades sol·licituds. En concret, la recollida de signatures està promoguda per l’AMPA i la direcció del Col·legi Sant Gabriel, l’AMPA de la llar d’infants municipal La Marina, el Club Bàsquet Viladecans, veïns de la mancomunitat del Vilamarina i de les mancomunitats de l’avinguda Germans  Gabrielistes. Els signants demanen poder creuar l’avinguda segle XXI amb seguretat i recorden com cada dia és transitada per molts veïns a peu: famílies amb fills que van a l’escola o a la llar d’infants, residents dels blocs d’habitatges, famílies amb fills que entrenen i juguen partits de bàsquet al pavelló dels Germans Gabrielistes, clients del Centre Comercial Vilamarina, persones que van a passejar o a fer esport al Parc de la Marina o treballadors i estudiants que van a l’estació de tren de Viladecans. La regidora d’ERC Myriam Moysset explica que “l’Ajuntament va instal·lar bandes reductores en un dels passos de vianants però són insuficients, els cotxes passen a massa velocitat malgrat les rotondes als extrems, acceleren en el tram recte que és just per on creuen els vianants. Cada dia molta gent s’exposa a ser víctima d’un accident, els ensurts són diaris. L’últim cas va ser el passat 13 de febrer quan un cotxe va atropellar una mare que va poder empènyer el seu fill però ella va rebre de ple l’impacte.

Obres al carrer Balletbó

ERC Viladecans retreu al govern local tenir la ciutat de potes enlaire per càlculs electorals

El grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans ha retret al govern local (PSC+ICV/EUiA) tenir la ciutat literalment de potes enlaire per electoralisme durant el Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat que va tenir lloc el passat dijous 7 de febrer. Els republicans critiquen que les obres de millora a la via pública i altres inversions es concentrin al tram final del mandat, de forma deliberada per poder inaugurar a les portes de les eleccions municipals. La portaveu del grup municipal, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que “ho tenen tot de potes enlaire perquè estan concentrant totes les obres que s’haurien d’haver fet durant quatre anys en els últims mesos abans de les municipals. S’estan arreglant carrers que estan pressupostats des de fa tres anys i, en canvi, altres inversions importants no s’estan fent malgrat haver estat promeses fa molt de temps. Això està comportant molts maldecaps als comerciants, als veïns i també afegeix un problema de mobilitat que es veu multiplicat”. La cap de llista republicana a les eleccions del 26 de maig ha situat l’incivisme com un dels principals problemes de Viladecans i l’ha vinculat a la manca d’autoestima local, un repte on troba a faltar més esforços per part del consistori. En la mateix línia, ha lamentat que el discurs de l’alcalde evités qualsevol menció al servei de neteja viària i de recollida de residus, que és el pitjor valorat per la ciutadania i el més costós. Alhora, ha recordat que ERC va proposar fa dos anys valorar la municipalització del servei, opció descartada d’entrada pel govern però que ara estaria estudiant. Lligadas també ha afegit que “vostès han parlat molt de creixement econòmic però no han dit que promouen un creixement urbanístic insostenible i això comporta que tinguem problemes de trànsit, serveis deficitaris i que quan per fi ens estem posant al dia en aquelles instal·lacions públiques que necessitem resulta que estem construint nous barris que tornen a convertir aquells serveis que ja tenim en deficitaris, siguin escoles, instal·lacions esportives o sanitàries”.