ERC Viladecans

Notícia

Rufián presenta el llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures' el 19 d'octubre a Viladecans

Cartell de l'acte de presentació del llibre de Sergi Sol
Cartell de l'acte de presentació del llibre de Sergi Sol
El proper dissabte 19 d'octubre a les 12 del migdia tindrà lloc l'acte de presentació del llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures' de Sergi Sol al carrer Sant Joan, davant de la llibreria de Els Nou Rals. A les portes de l'inici de la campanya pel 10N, s'espera la participació del mateix autor, del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, del germà del president d'Esquerra Artur Junqueras, Maxi Calero i Domingo Alfonso del Free Junqueras, el cantant Pep Picas i la portaveu municipal dels republicans Bàrbara Lligadas

Es tracta d'un acte que ja s'ha dut a terme a diversos municipis de Catalunya i que no deixa a ningú indiferent perquè depassa el que entenem per una presentació d'un llibre, especialment tenint en compte l'excepcionalitat del moment polític que vivim com a país i la privació de llibertat del president del partit. Aquesta obra narra, analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l’ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l’aplicació del 155, l’estratègia d’ERC per eixamplar la base de l’independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern. Però, més enllà del relat apassionat i de la informació inèdita d’aquest període transcendental, hi ha la voluntat manifesta de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d’Oriol Junqueras. Un llibre que vol ser també un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament.

Sergi Sol (Barcelona, 1970) és llicenciat en Dret per la UB i va fer dos anys de cursos de doctorat al Departament d’Arquitectura Legal de la UPC. Ha treballat de periodista en diversos mitjans de comunicació. Ha estat vinculat a l’esquerra independentista i al moviment antimilitarista des de molt jove. El 1991 va ser detingut i empresonat a Alcalá-Meco en declarar-se insubmís al servei militar obligatori. Des del 2011 ha treballat al costat d’Oriol Junqueras i n’ha esdevingut una de les persones més properes i un dels seus principals col·laboradors.