ERC Viladecans

Notícia

ERC desmunta la necessitat de més habitatge a Can Sellarès: Viladecans té planificats 5.700 pisos nous

ERC Viladecans ha desmuntat el principal argument del govern socialista per urbanitzar Can Sellarès, la necessitat de més habitatge. I és que entre el Pla de Llevant (2.900), la reforma del Polígon Centre (1.200) i el sector Roca (1.600) la ciutat creixerà en 5.700 pisos a mitjà termini, per tant, la motivació oficial cau per si sola i demostra, una vegada més, l'obsessió del PSC per creixement infinit i el model de ciutat basat en la totxana. 

A Can Sellarès l'equip de govern (PSC+Comuns) promou un "Pla de Millora Urbana" (curiós eufemisme) que preveu la construcció de 238 nous habitatges repartits en set blocs de pisos de tres a nous plantes. Això comportarà l'encaixonament de la masia històrica declarada Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) el 2019 i la pèrdua d'espai lliure, zona verda i equipaments com l'antiga piscina descoberta. A banda de la privatització de terrenys municipals, ja que el 99,5% del sòl és públic repartit entre els ajuntaments de Gavà i Viladecans. 

El pitjor és que això s'estigui fent d'esquenes als veïns tal com demostra que el període d'exposició pública del PMU a finals de l'any passat, que va passar inadvertit per la immensa majoria, inclosa l'Associació de Veïns de Can Palmer, i es va dur a terme amb manca de transparència per part del consistori. L'aprovació inicial del Pla va al Ple municipal de juny, durant el qual ERC presenta també una moció conjunta amb C's per intentar aturar la reforma urbanística en una estratègia instada per la plataforma veïnal Salvem Can Sellarès i on incompresinblement Podemos Viladecans s'ha quedat al marge. 

Can Sellarès va ser una venda de la companyia Roca als ajuntaments de Gavà i Viladecans a finals dels anys 80 per una preu molt inferior al de mercat. Amb una condició en la onzena clàusula del contracte que exigia mantenir "sempre" l'ús social dels terrenys al marge de la qualificació urbanística. Els ajuntaments diuen ara que amb la llei a la mà la clàusula queda esgotada passats 30 anys. Així de clar i així de cru.