ERC Viladecans

Notícia

ERC demana la dimissió del Síndic de Greuges de Viladecans després d’haver frivolitzat amb la violència policial de l’1 d’octubre

Captura de la mofa del Síndic al Facebook
Captura de la mofa del Síndic al Facebook
El grup municipal d’ERC demanarà formalment aquest dimecres a l’Ajuntament la dimissió immediata del Síndic de Greuges de Viladecans, José Luis Nicolás, després d’haver frivolitzat amb la violència policial durant el referèndum de l’1 d’octubre, amb un posicionament polític a través de les xarxes socials parcial i incompatible amb la seva funció com a defensor neutral de la ciutadania (veure imatge adjunta).
 
La portaveu republicana Bàrbara Lligadas ha explicat que “demanem la immediata dimissió del Síndic de Greuges atès que diumenge vam viure una intervenció policial brutal per part de les forces de seguretat de l’Estat amb més de 800 persones ferides. Una càrrega policial denunciada pels observadors internacionals, dirigents polítics d’arreu del món i la pròpia ONU, mentre que la resposta del Síndic de Viladecans representa una mostra d’opinió parcial, una vulneració de la seva principal funció que és vetllar pel respecte, els drets fonamentals i les llibertats públiques”.
 
Lligadas ha insistit que “mentre que experts en drets fonamentals han mostrat el seu absolut rebuig a la violenta acció policial, el Síndic de Viladecans en fa mofa”.
 
ERC recorda que ja va mostrar la seva oposició frontal al nomenament de Nicolás (exregidor socialista fins abans de les eleccions municipals i home de confiança de l’alcalde Ruiz) com a Síndic de Greuges municipal, atesa la seva reiterada mostra de parcialitat i manca de respecte envers aquells que pensen diferent. “El govern socialista ens va dir que un cop ocupés aquesta responsabilitat seria coherent i deixaria de mostrar la seva parcialitat. Argument que no ens agradava, però que ni tan sols ha respectat”, ha afegit la portaveu d’Esquerra.
 
Per tot plegat, ERC demanarà aquest dimecres la immediata dimissió del Síndic de Greuges de Viladecans i avança que si no s’efectua abans del proper Ple municipal presentarà una moció per destituir-lo. Alhora, els republicans faran arribar una denuncia al Síndic de Gregues de Catalunya on posaran en qüestió que Nicolás pugui seguir exercint un càrrec pel qual ha demostrat ser un candidat completament inapropiat.