ERC Viladecans

Notícia

El Departament de Salut posa en servei el tercer ambulatori de la ciutat

Façana del nou CAP Montbaig
Façana del nou CAP Montbaig
Aquest dilluns 6 de novembre ha entrat en funcionament el tercer ambulatori de Viladecans. Un equipament del Departament de Salut impulsat pel conseller legítim de la Generalitat Toni Comín, el mateix que ha posat fil a l'agulla a l'ampliació de l'Hospital. El CAP Montbaig incrementarà la qualitat assistencial i concentrarà els serveis de salut sexual i reproductiva, pediatria i salut mental de tota la ciutat.

La creixent demanda dels serveis de salut pública i la necessitat de més espais físics per a les consultes han motivat l’entrada en funcionament del Centre d’Atenció Primària Montbaig, ubicat a l’avinguda dels Jocs Olímpics. Salut ha realitzat una reestructuració dels equips de medicina de família per poder garantir una atenció de millor qualitat i adequada a les necessitats de la població. Això comportarà un millor aprofitament de l’espai i la millora del treball en equip, l’atenció domiciliària i l’educació per la salut i les activitats comunitàries.  

L’atenció pediàtrica i a la salut mental, així com l’atenció a la salut sexual i reproductiva de tota la ciutat es concentraran en aquest nou ambulatori. Centralitzant totes les consultes pediàtriques en un sol edifici s’aconsegueix un equip de metges especialitzats que es complementen entre si i que poden actuar de manera més eficaç en el diagnòstic infantil. A més, d’aquesta manera es garanteix la continuïtat assistencial i s’assegura en tot moment el servei dins de l’horari de l’equipament.

El nou equipament també inclou un equip de serveis socials municipals. Alhora, s’han reconfigurat zones d’influència geogràfica i part de la ciutadania s’ha assignat a un ambulatori diferent de referència seguint un criteri de proximitat. La redistribució del servei d’atenció primària també comportarà el canvi d’ubicació del lloc de treball d’alguns metges i personal d’infermeria, que passaran al nou ambulatori. Tota aquesta logística ha provocat un retard d’alguns mesos en l’obertura del nou CAP.
 
El Centre d’Atenció Primària també donarà servei a Sant Climent de Llobregat i serà el de referència per als veïns dels barris de la Torre Roja, Campreciós (excepte la zona propera al CAP Mas Font), el Ginestar, la part dreta de l’Eixample Centre, part de la Montserratina i el Mas Ratés. En total compta amb 2.745 metres quadrats i ha representat una inversió de 4’6 milions d’euros. S’han habilitat 25 consultes per equips d’atenció primària, 8 consultes de Centre de Salut Mental d’Adults, 5 consultes materno-infantils, una sala d’ecografia i diverses aules i espais de treball o reunió.