ERC Viladecans

Notícia

ERC obté amb el 21D el millor resultat electoral a Viladecans des del restabliment de la democràcia

Nit electoral d'ERC a l'Estació del Nord
Nit electoral d'ERC a l'Estació del Nord
Esquerra Republicana de Catalunya ha obtingut aquest dijous 21 de desembre el seu millor resultat electoral a Viladecans des del restabliment de la democràcia com a tercera força més votada amb 5.836 vots, gairebé triplicant els resultats de les últimes eleccions al Parlament en què els republicans van concòrrer en solitari el 2012. Aquest magnífic resultat consolida una tendència creixent materialitzada en les darreres cites electorals i ha trencat el sostre electoral d'ERC a la ciutat. Unes sensacions immillorables per la secció local dels republicans a l'hora de continuar treballant per Viladecans i encarar amb més força, esperança i il·lusió el repte de les eleccions municipals de 2019.

Aquest 21D també el bloc sobiranista a Viladecans ha conreat uns molt bons resultats en el seu conjunt ja que la suma d'ERC, JxCAT i les CUP obté 9.422 vots amb una participació històrica del 82%: es materialitza així el creixement constant i imparable dels partidaris de la República catalana ja que al referèndum del passat 1 d'octubre es van recollir 9.300 vots a favor, el 27S de 2015 Junts pel Sí i la CUP van obtenir 8.374 vots i durant la consulta del 9N el 2014 es van comptar 8.100 paperetes favorables a la independència de Catalunya. Aquesta realitat demostra l'avanç constant del suport a la República malgrat les forces polítiques i els grups de pressió que s'esforcen en silenciar i ningunejar la revolució dels somriures, especialment al Baix Llobregat. 

A nivell global, els resultats evidencien la derrota del PP de Mariano Rajoy, que es converteix en un partit residual a Catalunya, i del bloc del 155. Ni la violència policial ni la repressió de drets i llibertats, ni una justícia parcial i arbitrària que manté quatre presos polítics lluny de les seves famílies han impedit a l'independentisme revalidar la majoria absoluta al Parlament i, per tant, reeditar el legítim govern de la Generalitat. L'independentisme ha tornat a guanyar a les urnes, de forma pacífica i democràtica. Davant el pitjor atac patit des de 1939 contra l'autogovern i les institucions catalanes, el sobiranisme ha guanyat en escons (70 entre JxCAT, ERC i la CUP, per 57 de C's, PSC i PP), en percentatge de vots (47,49 % a 43,49%) i en sufragis (2.063.361 a 1.889.176), pendents encara de l'escrutini oficial definitiu.

ERC Viladecans agraeix a les 5.836 persones que van fer confiança al projecte d'Oriol Junqueras i al més d'un centenar d'apoderats que van col·laborar al llarg de la jornada electoral per garantir el bon funcionament als col·legis i validar el recompte final de vots. Un agraïment a tothom per la confiança, la resistència i la dignitat. Esquerra també exigeix l'alliberament immediat del nostre candidat i president Junqueras, del conseller Joaquim Forn i dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, respectivament. També exigim l'acceptació dels resultats per part de l'Estat espanyol i, en conseqüència, la retirada immediata de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Visca la terra i bones festes!