ERC Viladecans

Notícia

El Ple debat una moció d'ERC i VSP per ampliar l'horari de la Biblioteca i les aules d'estudi

La Biblioteca ofereix un servei d'aules d'estudi millorable
La Biblioteca ofereix un servei d'aules d'estudi millorable
El Ple municipal de gener debatrà una moció d'ERC i Viladecans Sí se puede promoguda originalment per les JERC Viladecans que demana ampliar l'horari de la Biblioteca de Viladecans i de les aules d'estudis en èpoques d'examens, pensant en els universitaris però també en els alumnes de secundària i batxillerat que treballen amb calendaris diferents. 

A Viladecans a dia d’avui existeix una única biblioteca pública que resulta insuficient per cobrir la demanda actual i la potencial en una ciutat que compta amb barris densament poblats i bastant allunyats de l’avinguda Josep Tarradellas. Per respondre a aquesta necessitat l’equip de govern ha anunciat la construcció d’un segon equipament d’aquestes característiques a l’antiga masia de Can Ginestar, al barri de Montserratina. Anunci que de moment continua pendent de concreció i d’un calendari d’execució clar a poc més d’un any per acabar el mandat municipal.  
 
Es dóna la circumstància, a més a més, que el personal és insuficient tal com es posa de manifest amb l’horari d’obertura al públic, especialment durant els mesos d’estiu i períodes de vacances, fet que comporta el tancament del servei durant alguns dies o, fins i tot, setmanes. Aquesta realitat contrasta amb les biblioteques dels municipis veïns que mantenen obertes les seves portes tot i el període estival o de vacances. Això també provoca que en ocasions, tot i estar oberta al públic, la biblioteca infantil estigui tancada perquè no hi ha suficients bibliotecàries o personal auxiliar per donar servei als usuaris.
 
La moció proposa entre d'altres ampliar l’horari de la Biblioteca de Viladecans i de les aules d’estudi garantint la cobertura en tots els períodes d’exàmens existents, cobrir les baixes de personal de la Biblioteca amb una borsa de treball específica per places vacants de caràcter temporal, publicar el calendari d’execució i el projecte de la nova biblioteca pública prevista a Can Ginestar i assignar noms de dones importants per a les lletres catalanes a les dues biblioteques de Viladecans, una de les quals seria la bibliotecària i poetessa centenària de Sant Feliu de Llobregat Joana Raspall.