ERC Viladecans

Notícia

El conseller d'Ensenyament Josep Bargalló anuncia la creació d'un nou institut-escola a Viladecans

Reunió del conseller Bargalló amb la comunitat educativa de l'Escola Mediterrània
Reunió del conseller Bargalló amb la comunitat educativa de l'Escola Mediterrània
El conseller d’Ensenyament, el republicà Josep Bargalló, ha anunciat aquest divendres 5 d'octubre la creació d’un nou institut-escola al costat del Parc de la Torre Roja de Viladecans per donar resposta a les necessitats educatives existents al municipi. Així ho ha manifestat després de ser rebut per l'alcalde a l'Ajuntament on ha signat al llibre d'honor. Posteriorment ha visitat l’Escola Mediterrània i l’Institut Viladecans VI, on ha pogut conèixer de primera mà els projectes d'aquests dos centres educatius actualment en mòduls prefabricats i que passaran a compartir en un futur proper bastant més que unes noves instal·lacions.   
 
El titular d’Ensenyament ha manifestat que “a nosaltres ens pertoca dotar a la ciutat de les infraestructures que necessita com per exemple el nou institut-escola, però també la rehabilitació de centres més antics o les possibilitats de fer més oferta professional”. En aquest sentit, ha remarcat que “es tracta d’oferir als infants i als joves de Viladecans una oferta educativa justa, equitativa i de qualitat que els permeti desenvolupar-se com a persones i com a ciutadans”.

Pel que fa la construcció del nou institut-escola, Bargalló ha assenyalat que “els pressupostos de la Generalitat per l’any que ve contindran l’inici del projecte i la posterior licitació” i, ha afegit, “tardarem possiblement uns quants mesos en començar a veure les obres i s’acabaran en un parell o un parell i mig d’anys”. El conseller també ha ressaltat la importància de què l’Ajuntament cedeixi el solar per a la seva construcció, tal com es va materialitzar en el darrer Ple municipal. “Per nosaltres l’institut-escola ja està en marxa”, ha assegurat Bargalló.
 
Acompanyat pels tres regidors republicans a l'Ajuntament, el responsable d’Ensenyament també ha defensat que “el projecte d’institut-escola és a tot arreu un bon projecte perquè significa una única oferta educativa conjunta i continuada dels 3 als 16 anys. I això les famílies ho valoren positivament i l’alumnat té un millor recorregut a l’ensenyament obligatori”. I, en el cas de Viladecans, ha explicat que des del Departament s’han valorat els actuals projectes educatius de l'Escola Mediterrània i l'Institut Viladecans VI: “El nostre anàlisi és que són dos projectes educatius ara excel·lents que en sintonia encara ho seran més”.

Per la seva banda, la portaveu municipal d'ERC i candidata a l'alcaldia el 2019 Bàrbara Lligadas ha felicitat a la comunitat educativa de la Mediterrània i a la seva AMPA per la seva lluita constant per aconseguir l'objectiu avui anunciat: "la vostra persistència ha mantingut el projecte viu perquè sigui possible a dia d'avui i això diu molt de vosaltres, de la importància de mantenir la lluita, perquè aquesta inversió permetrà solucionar un dels principals reptes del mapa educatiu a Viladecans, on tenim una oferta de secundària limitada". Així mateix, ha agraït el compromís del Govern de la Generalitat, del Departament d'Ensenyament i, en definitiva, d'Esquerra Republicana amb l'educació pública i el Baix Llobregat. "Esquerra creu en Viladecans i creu en el Baix Llobregat, el juliol ho vam demostrar amb l'inici de les obres a l'Hospital i avui anunciant aquesta nou institut-escola tan esperat i necessari per la ciutat i la seva comunitat educativa", ha conclòs.