ERC Viladecans

Notícia

Comença nou mandat municipal i ERC insta el PSC a defugir la comoditat de la majoria absoluta

Els cinc regidor(e)s d'ERC Viladecans fent pinya després de recollir l'acta
Els cinc regidor(e)s d'ERC Viladecans fent pinya després de recollir l'acta
El passat dissabte 15 de juny es va celebrar el Ple de constitució de l'Ajuntament de Viladecans després de les eleccions municipals del 26 de maig, on van prendre possessió de l'acta els cinc regidor(e)s d'Esquerra Republicana convertint-se així en la segona i principal força a l'oposició. La cap de llista dels republicans Bàrbara Lligadas va ser l'encarregada d'intervenir com a portaveu municipal del grup d'ERC-AM i va apel·lar directament a Carles Ruiz, just després de ser reescollit: "senyor alcalde, continuarem vigilant, continuarem atents a qüestions i ombres que encara planen sobre aquest consistori com Inipro i continuarem denunciant allò que no ens agradi. Però també sap que estendrem la mà allà on ens podem posar d'acord. Ha de tenir clar que aquests quatre anys no són un xec en blanc malgrat la majoria absoluta. Nosaltres empenyerem perquè no se n’oblidi, perquè cal fer avançar Viladecans, perquè no s'instal·lin en la comoditat de la majoria absoluta. Seguirem treballant doncs per desplegar el nostre model de ciutat i ho farem sent una eina útil per a tota la ciutadania".

Lligadas va explicar que "Esquerra Republicana fa cinc anys no teníem ni tan sols representació al consistori i avui estem aquí com a segona força de l'Ajuntament. Estem convençuts i convençudes que això és així perquè tenim un model de ciutat i no és una frase feta, és quelcom que hem anat demostrant al llarg d'aquests anys gràcies a moltíssima feina". I va afegir: "el nostre partit amb 88 anys d'història ens permet caminar a espatlles de gegants com en Lluís Companys, en Francesc Macià o Natividad Yarza. I de tots i cadascun d'ells aprenem coses, també d'aquelles persones que formen part del nostre projecte com a independents, com en Raül Romeva, d'ell aprenem el respecte pel medi ambient, la convicció de saber que l'esport és una eina fonamental per a la cohesió social. Nosaltres sempre defensem els espais naturals. És per això que al llarg del darrer mandat hem presentat propostes per tal que els espais i les ajudes als equips esportius siguin equitatives. També aprenem coses de la Dolors Bassa, a tenir present sempre el més fràgil, a tenir clar que aquest país el sustenta la classe treballadora i és per això que nosaltres sempre defensem i treballem tenint en compte tots els col·lectius, gent jove, gent gran, tots els barris, totes les diferències fent de l'acció comunitària el nostre eix fonamental en l'acció social. Per això al llarg d'aquest darrer mandat vam presentar propostes com l'Anem a Mil. També aprenem coses de la Carme Forcadell, de la seva lluita incansable feminista, ella ens empeny a mirar el món amb les ulleres liles. I és per això que hem anat pressionant perquè tinguem present qüestions com l'enllumenat dels carrers, no només pels beneficis als comerciants sinó també perquè les dones d'aquest poble anessin més tranquil·les pel carrer".

La portaveu municipal d'ERC va recordar també Marta Rovira, entre d'altres represaliats per l'Estat: "d'ella aprenem la tenacitat, la constància, a no aixecar-se mai d'una taula de negociació fins que hi hagi un acord. I és per això que en aquest darrer mandat hem aconseguit coses com eliminar els símbols franquistes dels nostres carrers, com salvar les cases de l'avinguda Generalitat, com canviar la participació ciutadana en els processos urbanístics, com canviar el projecte urbanístic del Polígon Industrial Centre... Perquè no ens vam aixecar de la taula de negociació. I també aprenen coses per descomptat de l'Oriol Junqueras. D'ell hem après que cal estimar-ho tot i a tothom. Que des del municipalisme és com millor podem servir al nostre país. És per això que nosaltres la majoria de les mesures que hem presentat al llarg d'aquests quatre anys, més del 90 per cent, sempre han estat centrades a millorar les vides dels ciutadans i ciutadanes d'aquesta vila. Però també aprenem coses de companys de viatge, de membres d'altres partits. D'aquelles persones que també han de servir de referent, perquè sabem apreciar allò que està bé i per això aprenem coses com del Jordi Turull, una persona honesta i que defensa fins a l'últim escletxa els seus valors i per això nosaltres defensem els nostres valors en totes les qüestions que fem, en tot".

"Els valors republicans i d'esquerres fonamenten tota la nostra acció política i la lluita contra la injustícia, injustícia com l'existència de presos polítics i exiliats", va seguir, "però també tenim en compte la societat civil, aquella societat civil que ens fa gran com a país que s'organitza, que és tenaç, que és constant i ho fa sempre des de el pacifisme. Com en Jordi Cuixart que és capaç de somriure fins i tot al pitjor enemic i que sempre, sempre té en compte el vuitanta per cent d'aquesta societat. El vuitanta per cent d'una societat que creu en els valors democràtics. I és per això que hem après d'ell perquè hem tingut en compte el vuitanta per cent d'aquesta societat que vol fer avançar aquest país".

Lligadas va concloure que "avui a Viladecans, malgrat molts no ho creguessin possible, som segona força a Viladecans i així continuarem treballant al llarg d'aquests propers anys, continuarem defensant els nostres valors construint un model de ciutat alternatiu perquè ho hem pogut comprovar al llarg d'aquests quatre anys, hem pogut aportar molt. Hem fet canviar paradigmes malgrat no han sigut aprovats directament en el consistori". 

Durant la sessió de constitució del Ple varen rebre la insígnia que els acredita com a regidor(e)s de Viladecans Josep Mumany, Judit Moreno i Manel Membrilla que s'estrenaven en la condició (Lligadas i Myriam Moysset són electes des de 2015). Membrilla, regidor a proposta del Jovent Republicà de Viladecans, va exercir també a la mesa d'edat com a membre més jove del consistori. Tots cinc van prometre el seu càrrec per imperatiu legal. El punt d'inici del mandat es va fer a la sala petita d'Àtrium Viladecans i es va omplir de gom a gom.