Vilafranca del Penedès

Totes les notícies

Esquerra Republicana apunta que “el pacte entre JXC i el PSC estava firmat abans de les eleccions, no van dir la veritat”

Els republicans expliquen de forma clara com van anar les negociacions amb JXC per formar un govern 100% republicà i apunten que Regull pretenia que li diguessin “sí” a tot Esquerra Republicana lidera des de dissabte, quan es va constituir el nou ajuntament, l'oposició al govern de Junts per Catalunya i el PSC. I ho fa després d'intentar construir un acord amb JXC per impulsar un govern 100% republicà, on els republicans asseguren que van fer tot el possible per convertir-ho en una realitat, i conclouen que “nosaltres tenim la consciència tranquil·la, vam fer tot el possible per arribar a un acord”. Després de l'inici del nou mandat els republicans consideren que era necessari donar informació i explicar-se davant la ciutadania de com van anar les negociacions. En aquest sentit, Montse Espinosa va reconèixer que amb els resultats electroals “només era possible fer un acord amb JXC” i que malgrat que amb el PSC i VEC es podia establir un pacte que donés l'alcaldia als republicans “per principis ho vam descartar al minut u, no va estar mai sobre la taula”. La regidora Gemma Urgell va fer una defensa del govern 100% republicà com a motor de canvi i de repensar les formes de governar. Per Urgell un govern 100% republicà vol dir “més transparència, participació ciutadana, urbanisme social, posar les persones al centre de tot...” unes característiques que durant la negociació amb JXC es va comprovar que no compartien. La crònica dels 10 dies Els regidors Pere Sàbat i Salvador Campamà, que van formar part de l'equip negociador amb JXC, van explicar com es va anar desenvolupant les trobades amb JXC. Sàbat va lamentar que JXC negociés a doble banda ja que “el govern de Vilafranca no es subhasta, ha de respondre a un model de ciutat i precisament, hem constatat que JXC l'únic model de ciutat que té és el de garantir la jubilació política de Regull”. Per la seva banda Campamà va fer la cronologia de la negociació. El regidor republicà va explicar que JXC pretenia parlar en primer lloc de les cadires a l'ajuntament en lloc del projecte, un fet que des d'ERC s'hi van negar ja que prioritzaven arribar a un acord programàtic sobre què calia fer des del govern.

Esquerra Republicana “amb la reedició del pacte de Junts per Catalunya i el PSC qui hi perd no és Esquerra, és Vilafranca”

Els republicans expliquen com han estat les negociacions amb JXC amb l’objectiu de fer un govern 100% republicà, una opció que els postconvergents han rebutjat amb excuses “barroeres”   No ha pogut ser. Malgrat que l’acord entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya era la suma que tenia més recolzament popular, a partir dels resultats electorals, Junts per Catalunya ha optat novament per rebutjar fer govern amb ERC i pactar amb el PSC.   Des d’Esquerra Republicana valoren el cop de porta de JXC a la proposta d’un govern 100% republicà com “la por al canvi i a la incomoditat que ERC genera a Pere Regull, ja que prefereix un soci obedient i a qui li pugui imposar les seves idees, com el PSC, fet que amb ERC no passaria”. Mònica Hill, regidora republicana, va exposar que les negociacions amb Junts per Catalunya s’han produït al llarg d’aquests 15 dies amb una clara voluntat dels republicans d’arribar a un acord. “A cada entrebanc que sorgia proposàvem una sortida possible, de les 26 propostes que Junts per Vilafranca va plantejar en vam acceptar 24”. Aquesta voluntat d’arribar a acords però no s’ha vist corresposta per part del grup de Regull i JXC, ja que van rebutjar bona part de les línies estratègiques que els republicans van posar sobre la taula.   La voluntat d’aconseguir tancar l’acord es fonamentava segons Hill en “ser respectuosos amb els compromisos que vam fer durant la campanya: volem un govern 100% republicà i ens hi hem deixat la pell, fent renuncies i plantejant alternatives per fer possible aquest nou govern que Vilafranca va votar el passat 26 de maig”. Una voluntat que segons els republicans JXC no compartia.   Hill va ser clara a l’afirmar que el nou pacte entre Junts per Catalunya i el PSC es fa només per aconseguir la comoditat de 4 anys “és un pacte d’interessos personals que deixa lluny l’interès general de la vila” i afegeix que “Regull i Romero pretenen guanyar-se la pre-jubilació política hipotecant el futur de Vilafranca governant sense projecte 4 anys més”.

Vilafranca, penedès, mònica hill,

Comunicat Esquerra Republicana | Seguim treballant per un govern 100% republicà

Des d’Esquerra Republicana seguim negociant per fer realitat l’acord de govern que les urnes van donar més recolzament: un govern 100% republicà.  1. Esquerra Republicana segueix determinada a fer una majoria de govern amb Junts per Vilafranca, així hi hem establit una negociació sincera i exclusiva. 2. Des d’Esquerra Republicana considerem que el govern 100% republicà no només és possible sinó que és urgent i necessari per donar un nou impuls a la ciutat. 3. Estem treballant per fer possible arribar a un acord global per tancar un programa de govern on la majoria de la societat vilafranquina s’hi senti representada. 4. Remarquem que les forces republicanes tenim una amplia majoria al ple i que la ciutadania va votar massivament per elles el passat 26 de maig. I per tant, s’imposa la necessitat de donar per acabat el pacte entre JXC amb el PSC.

Comunicat d'Esquerra Republicana | Objectiu: un govern 100% republicà. Seguim

La passada setmana vam fer públic el nostre compromís de treballar per fer realitat el govern 100% republicà que les urnes del 26 de maig van fer possible. Vam emplaçar a Junts per Catalunya-Vilafranca per obrir converses i negociacions per avançar en aquesta direcció. Durant aquests dies s'han produït diverses trobades per posar en comú els diferents programes i objectius estratègics per governar Vilafranca. Des d'Esquerra Republicana seguim determinats en fer possible el govern 100% republicà. Valorem positivament les negociacions dutes a terme fins al moment amb Junts per Catalunya-Vilafranca, fet que ens permet ser optimistes en aconseguir un gran acord que permeti fer un nou impuls a la ciutat. Des d'Esquerra Republicana encarem aquesta fase de negociació posant sobre la taula vuit grans eixos d'actuació: Àmbit República Àmbit social Àmbit econòmic Àmbit urbanístic Àmbit transparència i participació Àmbit cultura Àmbit sobirania energètica i medi ambient Àmbit mobilitat Queden 10 dies per concretar la formulació del nou govern, un nou govern que doni esperança i permeti donar compliment a l'expressió democràtica de les urnes.

Comunicat d'Esquerra Republicana de valoració dels resultats electorals a Vilafranca

Des d'Esquerra Republicana de Vilafranca fem les següents reflexions a partir dels resultats de les eleccions municipals del passat diumenge 26 de maig. . Valorem molt positivament l'augment de vuit punts de participació en les eleccions. La política municipalista és la més propera i la més transformadora; així doncs, permet obtenir ajuntaments més representatius de la societat. . Valorem molt positivament els resultats obtinguts per Esquerra Republicana, passant de 2.153 vots a 3.999, un increment produït a tot Vilafranca, i que ha fet possible incrementar el pes del republicanisme de 3 a 5 regidors al Ple Municipal, i ser la segona força política al municipi. . Agraïm a totes les veïnes i veïns que ens han fet confiança i a tota la militància per la feina duta a terme durant els últims quatre anys i durant la campanya electoral. . Felicitem a Junts per Vilafranca i al seu candidat, Pere Regull, per haver guanyat les eleccions. . Lamentem que les forces d'esquerres no haguem augmentat la representació a l'Ajuntament. Les polítiques progressistes i d'esquerres són essencials per poder construir projectes de futur. . L'Ajuntament de Vilafranca té una gran majoria de forces republicanes que ha de ser un actiu per seguir construint el projecte d'una República social, justa i de progrés per a Catalunya. Davant d'aquestes consideracions, exposem: . Durant la campanya electoral Esquerra Republicana va situar l'objectiu de constituir un govern 100% republicà a l'Ajuntament. Aquest govern 100% republicà, a partir dels resultats electorals, és possible. . Des d'Esquerra Republicna ens comprometem a treballar per fer realitat aquest govern 100% republicà i estenem la mà a Junts per Vilafranca per treballar cap a una majoria republicana a l'Ajuntament.  

Personalitats de la societat civil impulsen una crida a votar Esquerra Republicana diumenge 26 de maig

El text impulsat per personalitats de la societat civil vilafranquina demana un govern 100% republicà i fer possible que Vilafranca tingui la primera alcaldessa de la seva història Diumenge vota Esquerra Republicana. Aquesta va ser la crida que un grup de persones de la societat civil vilafranquina va fer per donar suport a un govern 100% republicà a la capital penedesenca. David Miret va ser l'encarregat de llegir el text de la crida per fer d'Esquerra el partit més votat diumenge. El text hi donen suport des d'Armando Ventura, president de l'associació cultural Virgen de la Puerta; Eudard Barrobés, professor de l'institut Eugeni d'Ors; Ahmed Benallal, president de la Llum del Nord; Joan Cuscó i Clarasó doctor en filosofia i musicòleg o la sindicalista de la UGT Mercé Martinez. David Miret va deixar clar que “som persones que ens sentim vinculades amb l’1 d’octubre. Vinculades en els valors republicans”. En aquest sentit Miret va exposar que a Vilafranca “vivim un moment clau i que ens crida a replantejar les línies estratègiques de la ciutat, fent que exerceixi la seva capitalitat”. Finalment Miret va demanar el vot per Esquerra Republicana per fer possible quatre objectius. Primer, que Vilafranca tingui un govern 100% republicà. En segon lloc perquè el proper govern posi a la ciutadania al centre de totes les polítiques. El següent punt fa referència a la necessitat d'impulsar un replanteig del model de ciutat. I finalment per, després de 40 anys, que Vilafranca tingui una dona al capdavant com a alcaldessa. Per la seva banda Mònica Hill va agrair a les persones que van fer la Crida per la Vilafranca republicana el seu compromís i va reiterar la voluntat de liderar un govern 100% republicà a l'Ajuntament que sumi i aposti pel consens i el diàleg. CRIDA PER LA VILAFRANCA REPUBLICANA Guanyem un govern 100% republicà Vilafranca és una ciutat de 40.000 persones. Homes, dones, nens i nenes que dia a dia trepitgen carrers, corren per places i fan de la vila el punt d’inici dels seus somnis i les seves esperances.

Esquerra Republicana inicia la “Ruta Guanyem Vilafranca barri a barri” per explicar les propostes per transformar Vilafranca

Els republicans centren l'última setmana de campanya en el tu a tu amb la ciutadania per reforçar les expectatives d'un resultat que permeti aconseguir un govern 100% republicà a l'Ajuntament “Ser a tot arreu”. Des d'Esquerra Republicana s'encara l'última setmana de campanya amb optimisme i amb la voluntat d'arribar a tot arreu de Vilafranca. Per això durant els últims dies de campanya duran a terme parades a tots els barris per dialogar i conversar amb els veïns i veïnes per poder explicar les propostes concretes de cada barri. L'objectiu és mostrar la proximitat i la voluntat de construir un projecte de ciutat que compti amb els barris i amb la gent, com a mostra del què ha de ser un govern 100% republicà. Les parades comptaran amb la candidata a l'alcaldia, Mònica Hill, i membres de la candidatura de cada barri. La “Ruta Guanyem Vilafranca barri a barri” comença aquest dilluns al Poble Nou, al Tívoli; i al Molí d'en Rovira a la Plaça de Vilanova. Dimarts Esquerra Republicana serà al barri de la Barceloneta Sant Magí, davant l'Associació de Veïns i al barri de la Girada a la Rambla de la Girada. Dimecres, serà el torn de l'Espirall a la Plaça Doctor Bonet. I dijous seran els barris de Les Clotes, al carrer Torrelles de Foix i a Sant Julià, a la plaça Sant Julià. Finalment, divendres i en el marc de l'acte final de campanya, es durà a terme a la Plaça de la Vila una jornada anomenada “Tronada Republicana” que comptarà amb jocs populars, xocolatada i rom cremat, parlaments i un concert de Five Band, un grup de joves de Vilafranca.

Mònica Hill vol liderar el govern 100% republicà i situa a Esquerra Republicana com l'única garantia per fer-ho possible

La consellera Teresa Jordà demana a la ciutadania que el passat 28 d'abril van fer confiança a Esquerra Republicana a repetir el 26 de maig per situar Oriol Junqueras a Europa i guanyar l'alcaldia de Vilafranca Esquerra Republicana és la garantia que, a partir del 26 de maig, Vilafranca tingui un govern 100% republicà. I per fer-ho possible demana que la ciutadania que els va fer confiança el passat 28 d'abril a les eleccions espanyoles hi torni a confiar. Mònica Hill, candidata a l'alcaldia de Vilafranca per Esquerra Republicana i Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, van protagonitzar l'acte dels republicans just a l'equador de la campanya. Hill va reiterar la necessitat que Vilafranca compti amb un govern 100% republicà, per tirar endavant polítiques que posin a la ciutadania al centre de l'acció municipal en tots els àmbits, des de l'urbanístic fins al social. Per la seva part Jordà va posar Esquerra Republicana com la garantia d'aconseguir majories republicanes arreu del país i va assegurar que aquesta victòria seria possible “si la bona gent que ens va fer confiança fa dues setmanes ara ho tornen a fer, així serem imparables”. L'acte va servir per fer valoració dels últims quatre anys i de l'enèssim pacte entre Junts per Vilafranca i el PSC. Josep Àlvarez, actual regidor d’Esquerra Republicana va desgranar un repàs negatiu de la gestió municipal de l'últim mandat assegurant que “han governat quatre anys d'esquenes a la gent”. Va afegir que “qui més problemes ha posat en tirar endavant polítiques d'esquerres ha estat el mateix PSC, quina llàstima tot el temps que s'ha perdut pel seu bloqueig a fer possible accions que serien bones per a la gent”. Àlvarez també va remarcar que “no pot ser que s'obri la porta al govern a partits del 155, això és inadmissible, Esquerra som la garantia perquè no torni a passar”. Pere Sàbat, candidat número 2 de la llista d'Esquerra, va assegurar que “els reptes que té Vilafranca no els resoldrà només un partit o només des del govern, hi hem de fer front des d'una amplia majoria, sumant i compartint amb el màxim d'agents socials” i va concloure que “aquesta és la millor manera de governar de forma estable, compartint i construint plegats els reptes de futur de la ciutat, i no com ara, on Junts per Vilafranca i el PSC, pretenen fer-ho tot sols”.

Vilafranca cal que sigui realment Capital del Vi

Fer del Molí d’en Rovira el Barri del Vi, amb equipaments i més dinamització; enfortir el turisme i la cultura del vi reforçant l’Escola d’Enoturisme i obrint-la a la formació no reglada sobre cultura del vi, i crear el Consell de la Capital del Vi, com un òrgan participatiu amb tots els agents, són algunes de les propostes de la candidatura republicana Monica Hill i membres de la candidatura d’Esquerra Republicana, acompanyats per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, van reunir-se amb representants d’organitzacions professionals, associacions, entitats i empreses del sector del vi per presentar les propostes que Esquerra té per Vilafranca per convertir la ciutat realment en Capital del Vi. La trobada també va servir per recollir idees i opinions dels assistents. Des d’Esquerra es va posar de manifest que per ser realment Capital del Vi cal molt més que una marca. Per aquest motiu, es crearà el Consell de la Capital del Vi, format per representants d’entitats i associacions vinculades al món del vi, així com botigues de vins, allotjaments turístics i restauració. Cal reforçar tots els actors i equipaments que ja existeixen i posar-los en relació per a crear un ecosistema potent, buscar la suma que multiplica. Des d’aquest Consell, que podria estar liderat des del Vinseum, es coordinarien totes les accions enfocades a dinamitzar la ciutat i es donarien suport a totes aquelles accions ja existents com el Vijazz, el Most Festival, i se’n crearien de noves. Esquerra Vilafranca vol consolidar la marca Penedès, i liderar-la, juntament amb altres municipis de la vegueria, oferint un turisme de qualitat i sostenible. Per això, si volem rebre la visita d’amants del vi, professionals, experts, etc. cal donar suport i dinamitzar la restauració, allotjaments, hotels, les botigues de vins, bars de vins i serveis vinculats a l’enoturisme. Volem que a Vilafranca s’hi respiri vi i per això potenciarem els comerços i les petites empreses de la ciutat que s’hi dediquen.