Vilafranca del Penedès

Notícia

Roger Torrent fa una crida a la mobilització “total” per guanyar un president independentista i d’esquerres i rebutja qualsevol pacte amb el PSC

Roger Torrent a Vilafranca del Penedès
Roger Torrent a Vilafranca del Penedès
Els republicans situen el 14F com la tria entre dos models: “el dels de sempre i el 155” o el model republicà per la defensa del Penedès, del camp agrari, per impulsar un pla per la reinudstrialització i pel desplegament definitiu de la vegueria
 
Crida a la mobilització de total per fer possible una presidència independentista i d’esquerres davant l’amenaça que el PSC accepti els vots de VOX, per ocupar la Generalitat. El president del Parlament, Roger Torrent va situar les eleccions en la tria entre el model del règim del 78 que s’agrupen entorn al PSC i el model d’autodeterminació, amnistia i sortida per l’esquerra de la crisi que representa Esquerra Republicana. La tria per Torrent, passa perquè Esquerra Republicana guanyi de forma històrica les eleccions el diumenge 14.
 
Cap pacte amb el PSC
“En joc hi ha dos models antagònics, el del PSC i el d’Esquerra Republicana”. De forma clara i reiterativa, com tots els candidats republicans, Roger Torrent va rebutjar qualsevol pacte amb el PSC per la presidència de la Generalitat. “Ells representen el règim del 78, ells representen els del 155” i va contraposa-ho en el projecte d’Esquerra Republicana “autodeterminació, amnistia i sortida de la crisi per l’esquerra”. Aquesta és la proposta d’ERC pels propers anys, i volen fer-ho des de la presidència.
 
President d’esquerres i independentista
I per avançar en la reconstrucció del país per l’esquerra i construir la via àmplia cap a la República, Torrent va fer una crida a “fer història” i guanyar “un president independentista i d’esquerres” i per tant, votar per Pere Aragonès. Torrent va exposar què vol dir la via àmplia a la independència “jo ja hi era quan érem el 10%, i la via àmplia va del que hem fet aquests anys per arribar al 50%: sumar, compartir causes i guanyar-nos la confiança de la gent per construir un país millor”. Així, Torrent va defensar que “la responsabilitat d’Esquerra és que la diversitat del país camini conjuntament cap a la República”. I aquesta és la recepta per ser més i més forts, bàsic “per guanyar i aconseguir la República”.
 
Un govern a favor del Penedès
I si Torrent va rebutjar de totes totes qualsevol pacte amb el PSC, els candidats republicans de l’Alt Penedès van situar que aquestes eleccions “hi està en joc el model de Penedès”. Lluïsa Llop, alcaldessa de Gelida i candidata al Parlament va situar “el model dels de sempre i els de tota la vida” que han portat al Penedès a una situació límit amb l’amenaça del Quart Cinturó i les macro zones logístiques i un procés de desindustrialització que està deixant centenars de treballadors i treballadores sense feina. Davant d’aquests fets Llop va defensar que només Esquerra Republicana podrà liderar un govern que lluiti per uns preus dignes pel raïm, millores en mobilitat, una sortida d’esquerres a la crisi i que impulsi un pla de reindustrialització urgentíssim a la comarca. Llop va fer una crida a tenyir el Penedès “de groc republicà” i que Esquerra Republicana guanyi per primera vegada les eleccions a la comarca.
 
Un model de Penedès republicà
Un dels exemples que els republicans van situar per exemplificar els models de Penedès, és en el tren. Jordi Ramos va lamentar que “els de sempre i els de tota la vida” hagin dimitit de la defensa del Penedès i de la R4. “Estem patint una greu saturació de la línia de la R4 pel pas de trens de mercaderies, calen propostes sobre la taula per resoldre-ho i guanyar més trens per la gent al seu pas pel Penedès”. Ramos així va defensar l’aposta per l’Eix Transversal Ferroviari per evitar que tots els trens de mercaderies de la península passin per la línia que travessa el Penedès.
 
D’altra banda Montse Espinosa va posar negre sobre blanc en la defensa del Penedès. Espinosa va demanar la confiança per Esquerra per liderar el desplegament de la vegueria al Penedès i deixar enrere “40 anys on els socialistes i els convergents s’han repartit el territori sense aportar-hi cap solució”. Espinosa va recordar que durant el 2021 es desplegaran les conselleries d’agricultura i educació, i va remarcar que en la propera legislatura tots els serveis territorials hauran d’estar al Penedès. Espinosa va demanar que el proper govern liderat per Esquerra “nomeni un delegat del Penedès que es cregui la seva responsabilitat i que sigui actiu, i no com el que hem tingut aquests 3 anys perduts”. Espinosa va recordar així mateix, com Junts, PDeCat i el PSC governen a tots els Consells Comarcals del Penedès i va apostar per “passar pàgina a la sociovergència del Penedès” i apostar pel republicanisme d’Esquerra Republicana.
 
El jovent: a votar!
Un dels objectius que es marquen els republicans és la mobilització del vot jove. Per això Oriol Casanellas, candidat del Jovent Republicà, va fer una crida als i les joves per sortir a votar el 14 de febrer. Casanellas va explicar com la lluita per la República i per les idees d’esquerres és un relleu que passa a cada generació. Ho va fer recordant la història de la seva àvia que va veure estroncats els seus somnis per l’esclat del cop d’Estat feixista al 1936 i com va haver de tirar endavant. “Aquest 14F regalarem la victòria a tots aquells que ens han permès arribar fins aquí. Volem un futur digne i millor per les nostres vides!”. El candidat de Jovent va remarcar l’emergència habitacional i laboral del jovent i la necessitat de superar-les amb polítiques d’esquerres.