Vilafranca del Penedès

Notícia

Recorden que només Esquerra va votar en contra de l’ordenança perquè demanaven la congelació de les taxes

Esquerra ha denunciat que l’augment desorbitat del preu del servei de les llars d’infants va ser aprovat pel Govern de CiU, gràcies a l’abstenció del PSC i PP “per fer viable l’aprovació de les ordenances fiscals” i ara el PSC es queixa. Pep Quelart ha manifestat que “els tres grups són responsables directes d’aquesta barbaritat”. La resta de grups del Consistori van votar en contra però per altres motius, no per discrepàncies amb les pujades.

La puja del preu del servei de llars d’infants que es comptabilitza al voltant d’un 70%, està provocant la fugida dels usuaris a les llars privades o a d’altres poblacions, amb el que Esquerra es pregunta si no ha estat un efecte buscat. “CiU a Vilafranca amb les llars d’infants, com a Catalunya amb la sanitat, està potenciant el sector privat a base de desmantellar el sector públic amb un model oposat completament al que defensem des d’Esquerra”.

Esquerra ja va denunciar aquests augments al Ple d’aprovació de les ordenances i va proposar la seva congelació. El Govern de CiU, amb l’ajuda del PSC i PP, van aprovar unes ordenances fiscals que “bonifiquen les empreses i que compensaven la caiguda d’aquests ingressos amb la pujada de taxes a les famílies”. Esquerra defensava i defensa que en un moment de crisi “s’havia de congelar els impostos, com a molts altres ajuntaments de la comarca i no carregar els neulers a les famílies”.

Esquerra ha facilitat a la premsa còpia de l’acta del Ple d’ordenances i documentació oficial dels preus del servei de llars d’infants del curs anterior i del present.

Finalment han demanat que tots els altres grups es comprometin a fer marxa enrera en aquesta qüestió i a retornar els preus del servei de les llars d’infants als vigents l’any passat.