Vilafranca del Penedès

Notícia

Declaració del 9 d'octubre: Per un govern municipal per a la República

Declaració per un Govern per a la República
 
Diumenge 1 d’octubre a Vilafranca un total de 13.684 persones van dir Sí a la República en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, on el Sí va aconseguir més del 90% dels vots en el conjunt del país.
 
El govern de la Generalitat s’ha compromès a aplicar aquest resultat en els propers dies, donant compliment a la voluntat de la ciutadania.
 
Som conscients de la transcendència del moment històric i ens en fem corresponsables. La història ens jutjarà per les accions que duem a terme i per com reaccionem davant dels esdeveniments.
 
El moment requereix que totes les institucions remin a favor del que ha votat el poble i caminin en la mateixa direcció que el govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya. També des dels ajuntaments.
 
Aquestes últimes setmanes hem comprovat com davant dels constants atacs de l’Estat espanyol contra l’organització del referèndum, durant la votació del diumenge 1 d’octubre i en els dies posteriors a aquest, diversos partits han clarificat la seva posició.  En aquest sentit lamentem profundament el posicionament del Partit dels Socialistes de Catalunya en relació al referèndum i en la tebior de la seva resposta a la repressió ordenada per l’Estat espanyol.  A més, decisions com intentar impedir el Ple del Parlament davant el Tribunal Constitucional perquè el suspengui o la seva crida a manifestar-se aquest passat diumenge de la mà del PP, Ciutadans o Falange Española contra la independència i a favor de les forces policials, no dona mostres de col·laboració amb la Generalitat i el Parlament de treballar de la mà per la construcció de la República.
 
Per això considerem d’una incoherència absoluta, mantenir al govern de Vilafranca un partit polític, que és contrari a aquest procés i que contribueix conjuntament amb el PP i Ciutadans, a la judicialització de les nostres institucions i a la negació de la voluntat majoritària del poble de Catalunya de ser un estat independent.
 
Davant d’aquestes evidències, ens reafirmem en la necessitat que Vilafranca compti amb un govern municipal 100% compromès amb la República i treballi coordinadament amb les institucions catalanes per tal de fer-la efectiva.
 
És per aquests motius que per tal d’assegurar l’estabilitat i la majoria del govern municipal d’ara fins al final de mandat i per garantir un govern totalment compromès amb l’objectiu de construir la nova República, que des d’ERC Vilafranca proposem:
 
  • Garantir un govern municipal implicat, compromès i determinat al 100% per col·laborar amb el govern de la Generalitat i aplicar els resultats del referèndum de l’1 d’octubre.
  • Establir un govern d’unitat municipal per a la República conjuntament amb aquelles forces polítiques que hagin donat suport al referèndum i que estiguin a favor del nou status polític de Catalunya votat per la ciutadania.
 
És l’hora del compromís i la valentia. Tots som responsables del futur que ens hem donat a les urnes. Toca defensar-lo posant per davant els interessos generals del país i de Vilafranca. Ara, govern d’unitat municipal per la República.