Vilafranca del Penedès

Notícia

ERC demana explicacions al govern de com està el projecte de noves dependències de l'Ajuntament previst a l'hospital vell i proposa repensar l'ús per fer-hi un equipament per a la gent gran


Els republicans aposten per impulsar un Acord de Ciutat d'equipaments per preparar i planificar la Vilafranca dels propers 20 anys de forma amplia i compartida amb agents polítics, econòmics i socials i evitar l'actual improvisació

Un dels projectes estrella del govern sociovergent per aquest mandat era un nou edifici per a dependències de l'ajuntament que s'havia de fer a l'antic hospital de Vilafranca. Però a hores d'ara no s'ha presentat cap projecte i no hi ha partida pressupostària prevista pel 2018. Davant aquesta incertesa ERC demana al govern replantejar l'ús d'aquest equipament i apostar per un equipament per a la gent gran.

Des de l'inici del mandat ERC ha plantejat i posat sobre la taula la necessitat d'un canvi en les formes de governar, sobretot demanant més comunicació i transparència a l'equip de govern. Un dels àmbits on els republicans incideixen més és en els projectes que duu a terme el govern i que constantment “tenen un vel negre a sobre d'opacitat i costa molt d'esforç que expliquin què pretenen fer o quin objectiu tenen” i a més a més lamenten que constantment les propostes finals dels projectes s'entreguen just quan s'han d'aprovar sense explicacions prèvies, un fet que si es repeteix properament els republicans prendran la decisió de rebutjar la proposta “no es pot actuar d'aquesta manera, entenem que cal treballar conjuntament, no amb aquesta separació que el govern s'entesta a crear”.

I precisament és un aquest sentit que ERC demana explicacions al govern en un dels projectes centrals de CIU-PSC per aquest mandat: el nou ajuntament a l'antic hospital, un equipament que havia de centralitzar diversos serveis. Des d'ERC esperen explicacions al govern de com està el projecte ja que després d'unes inversions pressupostades molt grans durant el 2016, un milió d'euros, i 2017, 600.000 euros, no hi ha cap partida en els pressupostos del 2018, i cap de les anteriors s'ha executat. De fet apunten des d'ERC no hi ha “ni projecte”. En aquesta línia els republicans volen respostes del govern de quina planificació hi ha per aquest projecte i quin és el pla.

Davant d'aquesta situació de paralisi i manca d'informació i transparència, des d'ERC s'emplaça al govern a prendre una determinació i li demanen claredat sobre el futur d'aquest projecte. I per ERC la resposta és òbvia. Aquesta mateixa setmana s'ha anunciat que Vilafranca ha superat els 40.000 habitants i que s'està envellint la població fet que comportarà haver d'augmentar equipaments i serveis per a la gent gran. Pels republicans aquesta és una oportunitat per “aprofitar per replantejar el projecte, per analitzar bé quines necessitats té la vila a 20 anys vista i planificar correctament”. És per això que demanen un Acord de Ciutat d'equipaments, per acordar quins són prioritaris i quines inversions cal apostar. I en aquest espai des d'ERC s'entèn que caldria fer-hi un equipament per a la gent gran. En tot cas els republicans consideren essencial l'impuls de l'Acord de Ciutat per traçar una línia d'actuació a llarg termini per la vila pel que fa a equipaments.

Per ERC “és el moment de la responsabilitat i de tenir la mirada a llarg termini” ja que “les decisions que es prendran aquests propers mesos tindran conseqüencies importants pel futur de la vila, tan pel que fa a equipaments com en el projecte de ciutat de Vilafranca” i per això cal “deixar d'imporvisar per tornar a fer bategar Vilafranca de nou”.