Vilafranca del Penedès

Notícia

ERC demana explicacions al govern sociovergent per la seva forma de governar basada en “política de titulars”

Els republicans aposten per grans Acords de Ciutat en àmbits com habitatge i equipaments per planificar la Vilafranca dels propers 20 anys i per canviar les formes de governar apostant pel diàleg social

“El sector Melió Residencial de Vilafranca tindrà una zona verda de 4600 m2”. “Es construiran 200 pisos de lloguer a la zona de Cal Berger”. Aquests són dos titulars de l'any 2017 apareguts a la premsa a partir de declaracions del govern sociovergent, uns titulars que han acabat sent “fum” ja que no s'han tirat endavant i pel qual des d'ERC es lamenta que el govern municipal estigui governant en base a “política ficció” a l'anunciar projectes que queden en no res.

On són els pisos?
En els últims mesos des d'Esquerra Republicana s'ha insistit molt en la necessitat de fer front a la demanda d'habitatge que hi ha a Vilafranca, i s'han fet diverses propostes per resoldre aquest fet. En aquest sentit remarquen que el passat mes de maig del 2017 el tinent d'alcalde Francisco Romero va anunciar que es construiruen 200 pisos a Cal Beger, amb un mínim d'un 30% per habitatge protegit. Romero afirmava que les converses amb els propietaris dels terrenys, que és un banc, estaven molt avançades. Gairebé un any després aquest projecte no se'n sap res de res. “Cal acabar amb la política de titulars i de fum” insten des del grup municipal d'ERC i afirmen que “la política d'habitatge necessita seriositat i que es prengui amb la determinació que requereix i no a partir de titulars, ja que es generen espectatives i esperances que després per la pròpia deixadesa del govern no es compleixen”. En la mateixa situació es troben els 60 pisos que s'han de desenvolupar a l'antiga discoteca El Drac. El passat juliol Romero va anunciar la construcció d'aquests pisos on el 20% serien socials, però a hores d'ara només hi ha el titular a la premsa.

La portaveu republicana Mònica Hill, va apostar novament per situar l'habitatge com a element central de l'acció de l'Ajuntament. Per Hill “amb l'habitatge, a més de donar resposta a necessitats de moltes famílies i sectors socials com la gent gran o el jovent, però també podem avançar en la transformació de la vila, potenciant i equlibrant la nostra ciutat per fer-la caminar conjuntament”. A més, Hill va remarcar que cal canviar la manera com es desenvolupa la política d'habitatge “cal més que mai un gran Acord de Ciutat sobre habitatge, sumant entitats, partits i analitzant a nivell social què interessa per Vilafranca i planificar com portar-ho a terme” i va reblar que “és evident que l'actual govern municipal no ha actuat en aquesta línia, sinó a partir de la improvizació i la manca de projecte global”.

I la zona verda del Molí d'en Rovira...?
Una altra notícia “fum” del govern sociovergent ha estat la creació d'una zona verda de més de 4.600 m2 al Molí d'en Rovria. El passat mes de juliol el regidor Josep Maria Martí va anunciar que es desenvoluparia aquesta zona al Melió Residencial i que estaria feta en el termini d'un mes i mig, és a dir cap al setembre del 2017. Segons es pot constatar, afirmen des d'ERC, aquesta zona no està realitzada. Per Pere Sàbat, regidor d'ERC, “es demostra novament que el govern prefereix viure en la seva realitat paral·lela i en la creació de “post-veritat” que no pas duent a terme accions reals”. Sàbat va afegir que “més enllà d'aquesta no zona verda, el govern segueix aturat en les millores que necessita el barri del Molí d'en Rovira, per exemple fa més d'onze anys que hi ha pendent el Pla de Millora Urbana, que de moment, també, només té un titular de premsa per saber quina intenció té el govern”.

Així doncs, ERC demana “seriositat” i “sentit de govern” a l'equip municipal i l'empalça a deixar de fer política ficció i a sortir de la dinàmica de crear titulars buits que només busquen enganyar i fer veure que es fan coses”.