Vilafranca del Penedès

Notícia

ERC alerta sobre l'estat dels equipaments de la zona esportiva i proposa un pla de manteniment i millora

Els republicans consideren bàsic prioritzar la posada “a punt” les instal·lacions actuals perquè donin resposta a les necessitats dels esportistes i demana un pla d’equipaments esportius

La zona esportiva i els equipaments esportius de Vilafranca necessiten una posada a punt i un pla de millora davant “certa deixadesa” i manca de manteniment. Aquesta és la proposta d'Esquerra Republicana després de comprovar mancances i mal estat de certs espais esportius de la vila.

Els republicans demanen a l'equip de govern sociovergent que “s'esforci per no fer pedaços sinó que impulsi un pla de millora dels espais esportius de la vila” ja que actualment hi ha forces deficiències. En aquest sentit el regidor Pere Sàbat apuntava que “hi ha àmbits de la instal·lació d'atletisme en molt mal estat, per exemple la zona de salt de perxa que està totalment destrossada, i la pista necessita pintar-se de nou perquè no es veuen les línies”. A més el manteniment de la vegetació de l’entorn de la pista està molt descuidat, arribant al punt que tapen diversos fanals que il·luminen els voltants de la instal·lació esportiva.
A més, caldria instal·lar una grada suficient per poder acollir competicions nacionals, ja que és un dels impediments actuals, fet que fa perdre oportunitats a la vila per organitzar aquest tipus d’accions que tenen un retorn, a més de l’esportiu, a nivell econòmic i comercial.

Un altre dels elements que des d'ERC es posa de manifest que cal actuar-hi són els vestidors del Pavelló d'hoquei. Si ve en el passat ple municipal es va aprovar que s'arreglaria el sostre de la Poliesportiva, després d'anys d'un mal estat reiteradament denunciat, per ERC cal actuar ràpidament per remodelar els vestidors d'hoquei.
Per Sàbat “calen unes instal·lacions òptimes i decents pels jugadors i la base dels clubs de Vilafranca, i és una evidència que actualment no és així”. I va posar l'exemple que fins i tot al Pavelló de la Gamba hi ha goteres i esquerdes, un fet que demostra la necessitat d'actuar. El regidor republicà també va afegir altres exemples d'espais on hi cal una millora, com els vestidors del camp de l'Espirall, al Pavelló de Mestre Recasens o la zona de l'skate park que segueix en mal estat.

Pla de millora espais esportius
Per capgirar aquesta situació, la regidora i portaveu republicana Mònica Hill va afirmar que “cal un pla de millora per aquests espais”. Per Hill l'esport és un element essencial per a Vilafranca i cal que les instal·lacions on el jovent que forma part de la base dels clubs, els equips professionals i també tota la ciutadania que en fa ús “estiguin en un estat correcte per la pràctica esportiva”. Hill va remarcar que “Vilafranca té molt de potencial, moltes oportunitats per situar-se en el món de l'esport, apostant per la base i diversos esdeveniment però per això cal que tinguem unes instal·lacions en perfecte estat, fet que ara no tenim”.

Un altre àmbit que ERC posa sobre la taula és l’ús que es fa dels camps de futbol de terra de la zona esportiva. Aquests camps actualment tenen molt poca utilització, ja que la majoria d’activitat, tant entrenaments com partits, es fan al camp gran o a l’espai de gespa de la pista d’atletisme. Per Hill “cal pensar com donem nous usos a aquests camps per poder esponjar el Camp gran i per donar millor servei als centenars de futbolistes de Vilafranca”. I apuntava que com a solució “caldria considerar posar gespa almenys a un dels camps per assegurar tenir unes instal·lacions al nivell del que Vilafranca necessita”. D’aquesta manera, com va apuntar Núria Ferret, amb l’adequació dels camps de futbol s’aconseguiria que el futbol tingués suficient espai per a tota la base, i també que l’atletisme i el futbol americà disposessin de les instal·lacions pròpies amb més horaris i comoditat.

En aquest sentit Hill va anunciar que en la negociació dels pressupostos del 2019 ERC posarà sobre la taula un pla per invertir en les instal·lacions esportives “cal saber quines mancances hi ha i planificar-les, des d'un plantejament global entenen tots els espais esportius de la vila, i no com ara, fent pedaços i actuant només quan alguna cosa s'espatlla”.