Vilafranca del Penedès

Totes les opinions

Mònica Hill, portaveu d'ERC

Obrim espais, obrim la ciutat a les persones

De petita, quan tornava a la tarda de l’escola Estalella, arribava a casa, berenava i tot seguit començaven les tardes de joc amb els amics del barri. Molt dies sortíem per la porta de casa i no tornàvem fins que ens cridaven a sopar, sobretot a l’estiu. Jugàvem a pilota, a cuit amagar, anàvem amb bicicleta... i preníem la fresca amb els veïns i veïnes de carrer; amb la Lola del costat de casa i la Lola del davant, el Miguel, el Joan, la Nuri.

Mònica Hill, portaveu d'ERC

Carrer de l'1 d'octubre

Aquesta va ser la proposta que vam fer des d’ERC al passat Ple Municipal, a través d’un prec, per tal que l’Ajuntament posi aquest nom a un carrer o a una plaça de la vila, traslladant una petició que ens arriba de diferents veïns i veïnes de la vila, que ens sembla molt encertada i que volem que sigui una realitat. Perquè el dia 1 d’octubre és una data que no oblidarem mai. És el dia que a Catalunya, més de dos milions de persones van sortir al carrer a votar i a defensar la democràcia, a exercir el seu dret a decidir.

Núria Ferret, consellera nacional d'ERC

De veritat que ho avalareu?

Diàleg. Negociació. Mediació. Aquestes són les tres paraules claus que el President Puigdemont ha situat sobre la taula del govern espanyol per, de forma raonada, parlar sobre el mandat democràtic que té Catalunya des de l’1 d’octubre. Repressió. Intervenció. Suspensió. Són les respostes que l’Estat ha escollit per combatre l’oferta de diàleg del govern de la Generalitat. Són dos estils, dues maneres d’entendre com es pot resoldre una qüestió política que a l’Europa del segle XXI, només es pot fer de forma democràtica.

Mònica Hill, Pere Sàbat, Josep Àlvarez, regidors d'ERC Vilafranca

Hissem les banderes del canvi

Estem assistint a un final d’etapa d’un govern adormit que deixa passar oportunitats per la vila Després de 10 anys es percep un final d’etapa. L’equip de govern entre CIU i el PSC mostra símptomes d’esgotament, de cansament, de manca d’idees. I potser amb 10 anys, ja n’hi ha prou. Cada dia, cada Ple, és un exemple d’un model antic, d’una manera de governar tancada, d’una forma d’entendre la política d’esquenes a la gent i a les entitats.

Josep Àlvarez, regidor d'ERC Vilafranca

Referèndum: ara i aquí

Votar és la via i els catalans votarem. Així es desenvolupa una democràcia madura: votant. Aquest Sant Jordi hem viscut una jornada de mobilització ciutadana i reforçament de la voluntat de decidir el nostre futur amb la recollida massiva d’adhesions pel Pacte Nacional pel Referèndum, arribant ja a les 400.000 signatures. Una fita espectacular que demostra la fermesa del moviment sobiranista.

Mònica Hill, portaveu d'ERC Vilafranca

El peatge de la mort

El passat mes de gener es va aprovar per unanimitat una moció d’ERC sobre els serveis funeraris a Vilafranca, que acordava constituir una comissió de treball per revisar la ordenança municipal sobre els serveis funeraris i promoure en el termini de sis mesos un pacte de ciutat que entre altres qüestions contemplés l'estudi de la viabilitat de construir un tanatori-crematori de naturalesa pública municipal.

Jordi Cuyàs

Freixenet patrocina una web ultra i racista

Fa pocs dies que el diari anglès Times obria la portada explicant que algunes webs intoxicadores es beneficien d’anuncis institucionals o de grans empreses, i han obligat els anunciants a deixar de mirar enlaire i prendre decisions. En aquest marc, l’empresa Lego es va retirar del Daily Mail per no associar la seva marca a un diari xenòfob, tot pensant que la majoria de consumidors no voldran comprar productes d’una marca associada a mitjans que neguen el canvi climàtic i alimenten el discurs de l’odi.

Mònica Hill, portaveu d'ERC Vilafranca

El preu de la mort

No podem dir-ho ni més clar ni més directe: la situació dels serveis funeraris a Vilafranca és injusta i perjudica greument la ciutadania. L’exclusivitat que gaudeix Àltima en la prestació d’aquest servei impacta sobre la població amb uns preus desorbitats i abusius. I és que pagar 5.000€, o més, per un servei funerari és un negoci descarat i, al meu entendre, immoral. És aprofitar-se de la fragilitat que patim les persones quan passem per moments de dolor per la pèrdua d’una persona estimada.

Nati Santacana, membre de la comissió municipal d'ERC

A Vilafranca morir-se és un luxe

En altres ciutats l’ajuntament condiciona els preus Encara que Eduard Punset digui que no està demostrat que tots ens acabem morint, sembla força clar que més d’hora o més tard a tots ens arriba el moment. Aquest fet sens dubte genera sentiments, reaccions molt íntimes. A Vilafranca a més, ens trobem que «gaudim» d’un monopoli en el servei de tanatori, perquè no s’havia adaptat la normativa que prohibeix aquesta situació.