Vilanova i la Geltrú

Totes les notícies

Comunicat ERC VNG respecte a la investidura

Comunicat d’ERC Vilanova i la Geltrú respecte la investidura

Els resultats de les eleccions municipals a Vilanova i la Geltrú van deixar un total de 17.177 vots independentistes i republicans, i 10.860 per al bloc del 155. Aquest escenari obre la possibilitat de configurar un govern independentista, amb majoria d’esquerres i en majoria absoluta al ple municipal, a l’alçada de la situació que estem patint com a país, a on tenim presos i preses polítiques, exiliats i exiliades, i a on vivim una situació de repressió i anormalitat democràtica. Davant d’aquest escenari postelectoral, i com a llista independentista més votada, des d’Esquerra Republicana vàrem començar una ronda de trobades individuals amb la resta de forces, per valorar la possibilitat de formar un govern independentista, amb majoria d’esquerres i en majoria absoluta al ple municipal que assegurés la governabilitat de la ciutat pels pròxims 4 anys. Després d’aquesta primera setmana de trobades, es va convocar el dimecres 5 de juny a JxCat, CUP i SOMvng a una reunió a 4 per treballar un marc programàtic conjunt a partir del qual poder començar a elaborar un possible pla d’actuació municipal pel mandat 2019-2023. El dia 4 de juny, un dia abans d’aquesta reunió, SOMvng fa saber que no hi serà i el mateix dimecres, 1 hora abans, la CUP ens comunica que no hi assistirà. Nosaltres oferim diàleg i projecte, i el resultat és que no van voler seure a la taula de negociacions. Davant d' aquestes actituds que aboquen la ciutat al bloqueig, l’assemblea d’Esquerra Republicana decideix per unanimitat, que sense renunciar a la formació de govern en majoria absoluta, presentarà a Olga Arnau, la cap de llista de la força independentista més votada, com alcaldable al ple d’investidura sense un acord de govern previ. Esperem els vots favorables de les forces independentistes que així es van comprometre abans de les eleccions davant els seus votants i la resta de la ciutadania. Esquerra Republicana de Catalunya mantindrà les portes obertes fins a l’últim moment, continuant asseguts al voltant de la taula de negociació, i sense renunciar a seguir trenant aproximacions per aconseguir a Vilanova i la Geltrú un govern independentista, de majoria d’esquerres i amb majoria absoluta al ple municipal.

7.739 Gràcies! Resultat històric d'ERC a Vilanova i la Geltrú

ERC protagonitza un resultat històric en doblar el nombre de votants, passant de 3655 al 2015 (13,52%) a 7739 al 2019 (24,78%). El que es tradueix en la representació més gran obtinguda mai amb 7 regidores I regidors. Olga Arnau, Jordi Medina, Adelaida Moya, Xavier Serra, Conxi Martínez, Adrià Guevara i Mercè Mateo integraran el Grup Municipal d'ERCvng al consistori durant els pròxims quatre anys. Olga Arnau ha volgut agrair «la confiança que els vilanovins i vilanovines han dipositat en nosaltres per liderar el canvi que la ciutat necessita i amb el qual ens hi trobem fermament compromesos. Vull donar les gràcies també a tota la gent que forma part d'aquest projecte, candidatura, militants i equip de campanya pel seu esforç, ja que sense ells això no hagués estat possible.» La candidata d'ERC ha anunciat que «obrirem una ronda de contactes i de diàleg amb les diverses formacions que durant la campanya van apostar fermament per un ajuntament republicà i que es van comprometre públicament a investir a l'alcaldessa republicana que tingues més suports a les urnes» i ha remarcat que «no té cap sentit que, tenint l'oportunitat de tirar endavant aquest canvi, renunciem a fer-ho». Des d'ERC es valoren molt positivament aquests resultats, ja que demostren que Vilanova i la Geltrú és clarament una ciutat republicana, independentista i antifeixista.  

ESQUERRA REPUBLICANA, L’ÚNICA GARANTIA PERQUÈ HI HAGI UN GOVERN REPUBLICÀ

Els republicans es presenten com el vot útil perquè no guanyi el PSC a Vilanova   Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú ha comparegut aquest dimecres al migdia en roda de premsa a la Plaça de la Vila de la ciutat. Després d’anar veient com les diferents forces polítiques han anat presentant aquests darrers dies les seves propostes i projectes de cara al proper mandat, des d’ERC afirmen que fan “política posant al centre les persones”, i per això en el seu projecte defensen “una ciutat digna, una ciutat socialment justa, una ciutat viva i activa, una ciutat d’oportunitats i una ciutat de present i futur”. L’alcaldable Olga Arnau ha afirmat que no tenen “cap pacte amb cap força política”, tal i com algun partit havia comentat aquests darrers dies. Arnau assegura que des d’ERC treballen “per guanyar aquestes eleccions i per treure el màxim de representació”, i que “ERC sigui la llista més votada és la garantia que hi hagi un govern republicà a Vilanova i la Geltrú”. “Si Esquerra Republicana no és la llista més votada ho serà el PSC”, continuava l’alcaldable, “el PSC que ens acusa del no a tot, però que aquest últim any són els únics que han explicitat que no facilitarien la governança d’aquesta ciutat i que ho votarien tot en contra”. Arnau també ha mostrat confusió davant les intencions de Junts Per Catalunya. “Mentre per les xarxes anuncien que no pactaran amb els del 155, per RAC1 el passat 13 de maig la seva candidata va obrir la porta a un pacte amb el PSC a Vilanova i la Geltrú”, comentava. Així doncs, en paraules dels republicans, “ERC és el vot útil, la garantia que a la ciutat no hi hagi un pacte de cadires” i des d’ERC adopten “el compromís de crear un govern republicà i progressista que sigui garant de la democràcia i de l’autodeterminació del poble català”. Arnau remarcava que “ERC diem no, tant ara com a partir de dilluns, a la política de pacte de cadires, i diem sí a la política d'accions unitàries que facin desencallar projectes necessaris per Vilanova i la Geltrú”, i reforçava la idea que aquest diumenge “ o guanya el PSC o guanya ERC”

ERC PRESENTA EL SEU PROJECTE PER VILANOVA I LA GELTRÚ ACOMPANYAT PER ROGER TORRENT

L’equip d’Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va presentar el passat dissabte 4 de maig a l’Auditori Eduard Toldrà el seu projecte per Vilanova i la Geltrú, i la candidatura completa amb la qual es presentarà a les properes eleccions municipals. La candidata a l’alcaldia Olga Arnau va destacar que presentava “un equip de gent com tu, treballadora, compromesa, honesta i preparada per governar la ciutat”, afirmant que vol “posar els vilanovins i les vilanovines al centre de la política” defensant, entre d’altres, “la justícia social, els mateixos drets i oportunitats per a tothom, la progressivitat fiscal i l’educació i la cultura com a eina de transformació social”. Arnau va voler destacar la feina feta en aquests últims mesos a govern, entre la qual va destacar el doblament de la partida pressupostària destinada al manteniment de la via pública, el nou aparcament de l’hospital que serà realitat en uns mesos o els 10 pisos comprats destinats a lloguer social. “Si hem fet això en 11 mesos i sent 4 regidors, imagineu-vos tot el que podem fer amb 4 anys i sent molt més forts”, afirmava l’alcaldable. A continuació els republicans van presentar els 5 eixos en els quals es divideix el seu programa electoral, que ha estat elaborat de forma participativa amb la ciutadania mitjançant els espais de trobada i participació que han anat celebrant els darrers mesos. La politòloga i treballadora social Lojaina Maftouh va exposar el primer dels blocs “Ciutat Socialment Justa”. Els següents els van introduir la vinculada al món empresarial del territori Conxi Martínez —Ciutat d’Oportunitats— i la mestra d’educació especial i exregidora socialista d’educació Míriam Espinàs —Ciutat Viva i Activa—. Els blocs els van concloure l’enginyer i president del Círcol Catòlic Ignasi “Nani” Gimeno —amb Ciutat Digna— i el cap de llista del Jovent Republicà Adrià Guevara —Ciutat de Present i de Futur—.

ERC PRESENTA LES 12 PRIMERES PERSONES DE LA SEVA LLISTA PER VILANOVA I LA GELTRÚ

Una llista cremallera i 100% paritària, formada per vilanovins i vilanovines de diferents àmbits i espais, i encapçalada per l’alcaldable Olga Arnau Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú ha presentat, aquest dissabte a la tarda als Jardins del Museu Romàntic Can Papiol, les 12 persones que acompanyaran Olga Arnau en la llista per a les eleccions municipals d’enguany. Un equip que, segons l’alcaldable, “farà possible que la ciutat comenci a fer un gir i es converteixi en pionera dels valors republicans”. Arnau ha posat èmfasi en la importància que “ERC sigui molt forta a Vilanova i la Geltrú”, per tal de poder continuar desplegant la “gran tasca que ERC ha fet aquests darrers 10 mesos al govern municipal”. Jugant amb el seu eslògan de precampanya, els republicans reivindiquen que presenten un equip de “Gent com tu”, provinent de molts àmbits de la ciutat, treballadora, compromesa, honesta, preparada. Al capdavant de la llista que asseguren “serà la guanyadora el proper 26 de maig”, Olga Arnau estarà acompanyada pels actualment regidors a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Jordi Medina, Adelaida Moya i Xavier Serra, l’àmpliament vinculada al món empresarial Conxi Martínez, el cap de llista del Jovent Republicà Adrià Guevara, la professora i empresària Mercè Mateo, el doctor Oriol Huguet, la politòloga i treballadora social Lojaina Maftouh, l’enginyer Ignasi Gimeno, la directora general de centres privats i concertats de la Generalitat de Catalunya Pilar Contreras i el formador europeu en comunicació i social media Eduard Gutierrez. Els 12 primers de la llista d’ERC 1.Olga Arnau i Sanabra 2.Jordi Medina i Alsina 3.Adelaida Moya i Taulés 4.Xavier Serra i Albet 5.Conxi Martínez i Sánchez 6.Adrià Guevara i Figueras 7.Mercè Mateo i Olivares 8.Oriol Huguet i Briva 9.Lojaina Maftouh i Lachheb 10.Ignasi Gimeno i Figueras 11.Pilar Contreras i Llanas 12.Eduard Gutierrez i Onate

L’AGRUPACIÓ DE BALLS POPULARS I MONTSERRAT COMAS REBRAN EL VII PREMI VENTOSA I ROIG

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Vilanova i la Geltrú celebra, el proper dissabte 6 d'abril, la VII edició del Sopar de la República. L’acte, que començarà a les 20:45h, serà al Restaurant Marejol, i comptarà amb la presència de Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya, qui ja va acompanyar ERC en la primera Els republicans ja han tancat les inscripcions al sopar, i més de 120 persones ompliran la sala gran del Marejol. Com ja és tradició, un cop acabat el sopar s’entregaran els VII Premis Ventosa i Roig a una personalitat i una entitat de la ciutat. Els premiats d’enguany són Montserrat Comas, pel seu compromís amb la cultura, la memòria històrica i la construcció de la República Catalana; i Agrupació de Balls Populars de Vilanova i la Geltrú, per la seva gran tasca preservadora i promotora de la cultura popular local. Durant l’acte també es retrà homenatge les persones i als familiars de les persones qui, ara fa 40 anys, van presentar-se en la primera llista post-franquista d’ERC a les eleccions municipals a Vilanova i la Geltrú, sota el lema “Honradesa i Treball”.  

MEDI AMBIENT, ESPAI PÚBLIC, URBANISME I SALUT CENTREN L’ESPAI DE PARTICIPACIÓ “CIUTAT DIGNA”

Els espais de trobada i participació “Parlem de Vilanova i la Geltrú amb #GentComTu”, d’ERC a Vilanova i la Geltrú, van arribar aquest dijous a la seva quarta sessió. En el marc de l’espai “Ciutat Digna”, els republicans van obrir el debat en els àmbits de medi ambient, espai públic, urbanisme i salut. Després de la benvinguda de la candidata d’ERC a l’alcaldia Olga Arnau, el president de la comissió sectorial de medi ambient i energia d’ERC Antoni Ferran va ser el primer en intervenir. Ferran va recordar que “les estratègies municipals han d’anar emmarcades a nivell nacional”, i que “el residu zero, l’eficiència energètica, la biodiversitat urbana i tenir una ciutat saludable és responsabilitat de tothom”. A continuació va parlar Carme Almirall, regidora de Serveis Urbans i Recursos Humans a l’Ajuntament de Sitges, qui va posar l’accent en la “transversalitat dels serveis municipals i el treball del pla de barris com a eina de participació ciutadana”. Sobre consensos també va reflexionar Xavier Oller, arquitecte i exregidor de Projectes Urbans, Paisatge i Habitatge a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Oller va remarcar la “importància d’entendre l’urbanisme des de la política i des dels consensos entre les diferents forces polítiques”, i com per ell “la planificació de Vilanova i la Geltrú és clau”. L’espai el va tancar Oriol Huguet, director del CAPI de Baix-a-Mar i president d’ERC a la ciutat, qui va lamentar que “el debat aquests últims anys s’ha centrat en l’hospital i no en el desenvolupament de projectes de salut a nivell local”. “Ens afecta més a la nostra salut el nostre codi postal que la distància al centre de salut més proper”, apuntava el doctor. Al final de cada una de les ponències hi va haver diferents intervencions de convidats “fila zero” i assistents al debat, entre el quals hi destaquen arquitectes, exregidors al consistori vilanoví, treballadors en l’àmbit de la salut o representants de diverses associacions, entitats i col·lectius de la ciutat.

LA CULTURA POPULAR, LES ENTITATS I L’ESPORT CENTREN EL TERCER DELS ESPAIS DE PARTICIPACIÓ #GentComTu

Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va celebrar, el passat dimarts 19 de febrer, la tercera de les sessions dels espais de trobada i participació “Parlem de Vilanova i la Geltrú amb #GentComTu”. La temàtica d’aquest tercer espai, anomenat “Ciutat Viva i Activa”, va girar al voltant de la cultura popular, associativa i esportiva de la ciutat. Després d’una breu presentació, l’alcaldable Olga Arnau va donar el torn de paraula a Pau Viadel, president del Club Patí Vilanova, qui va remarcar que “fer club i fer esport és fer Vilanova”. Viadel també va demanar noves instal·lacions esportives i millores a les actuals, ja que creu “ajudarien a competir els equips locals a primer nivell”. A continuació va ser el torn d’Andreu Pino, membre de la Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú, qui va explicar com des de la FAC es van obrir a les entitats i com es va treballar per potenciar la col·laboració entre entitats. En aquesta línia Pino destacava “la importància d’arribar a consensos”. També va tenir un pes rellevant en l’espai la Festa Major de la ciutat. La pabordessa Montse Massana en va valorar el model actual, i va plantejar la necessitat “d’introduir canvis que millorin el traspàs en l’experiència organitzativa i en la cerca de finançament”. L’expresident dels Bordegassos de Vilanova Miquel Àngel Arnal va exposar com la colla castellera —molts cops la porta d’entrada a Vilanova i la Geltrú per molta gent— treballa la inclusió i la diversitat. Per ells “la inclusió no és un objectiu sinó un principi”. L’última ponència va anar a càrrec de Xavi López, membre del Centre d’Esplai La Geltrú. El jove vilanoví va voler destacar la “capacitat de transformació social de l’esplai” i com els valors i la responsabilitat dels esplais es trasllada al terreny associatiu de la ciutat. Més enllà d’aquestes cinc ponències, durant l’espai hi va haver intervencions de representants d’entitats de tots els àmbits, entre els quals hi podem destacar membres de Falcons, l’Agrupació de Balls Populars, els Diables de Vilanova, l’Associació dels Tres Tombs, el Club Bàsquet Samà, el Ball d’Enveja o diferents associacions de veïns.

ADRIÀ GUEVARA, CAP DE LLISTA DEL JOVENT REPUBLICÀ PER A LES MUNICIPALS A VILANOVA I LA GELTRÚ

L’assemblea del Jovent Republicà —les joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya— a Vilanova i la Geltrú ha escollit aquest diumenge 17 de febrer per unanimitat a Adrià Guevara com a cap de llista per les eleccions municipals d’enguany. Guevara s’està apunt de graduar en Global Studies per la Universitat Pompeu Fabra, i acaba de tornar d’una estada a la Universitat Bocconi de Milà, on s’ha format en els àmbits de gestió pública, política i govern internacional i lideratge. El jove vilanoví ha obtingut diversos reconeixements a l’excel·lència acadèmica durant la seva etapa formativa, entre els quals destaca el Premi de Recerca Jove 2014, i fins el 2018 ha estat l’ambaixador de la Universitat Pompeu Fabra a la xarxa d’Ambaixadors UNICAT de la Generalitat de Catalunya, els representants dels universitaris catalans davant la Unió Europea. Guevara, que ens els últims anys ja havia assumit diverses responsabilitats a la secció local i comarcal d’Esquerra Republicana, s’incorporarà a la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya per a les eleccions municipals d’enguany en una posició rellevant. Després d’agrair la confiança que els seus companys i companyes han dipositat en ell, ha declarat que “Els i les joves que decidim fer activisme polític no només hem de fer política, sinó que molts cops ens trobem en situacions en les quals hem de justificar que som vàlids per fer-ne”. Perquè “no som el futur sinó el present i estem preparats per assumir responsabilitats polítiques, hem de reclamar que se’ns doni veu a les institucions”, apuntava el candidat. El Jovent Republicà a Vilanova i la Geltrú també ha escollit en l’assemblea de diumenge la resta de persones que formaran part de la seva candidatura i que també s’integraran a la llista d’ERC. Es tracta —en aquest ordre— de la politòloga i treballadora a un centre de menors estrangers no acompanyats Lojaina Maftouh, l’estudiant d’enginyeria elèctrica i membre dels Llunàtics UPC Pol Kobeaga, el portaveu de les joventuts d’Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú Marc López, i l’estudiant de batxillerat Arnau Pascual.