Vilanova i la Geltrú

Notícia

Vinyals comparteix amb l'assemblea la seva voluntat de no presentar-se a les Municipals 2019

La portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Queti Vinyals, no serà l’alcaldable dels republicans en les eleccions municipals que se celebraran a la primavera del 2019. Així ho ha fet públic en la trobada oberta amb la militància que el partit ha celebrat aquest dijous al vespre al Casal Macià. Vinyals, acompanyada per la totalitat de l’executiva i del grup municipal d’ERC, ha explicat que abandona la primera línia política. “Tanco una etapa molt gratificant, però en el moment vital en el que em trobo dono prioritat a la meva vida personal i professional”, declara. “El fet que no lideri visiblement el projecte ni ocupi un lloc preferencial a la llista no vol dir en cap cas que em desvinculi del partit. Tot el contrari; el meu compromís amb ERC continua sent ferm. L’important, per mi, és el projecte i no la persona qui l’encapçali”, afirma la regidora republicana.

Amb Vinyals al capdavant, ERC Vilanova i la Geltrú va aconseguir els millors resultats de la història democràtica a la ciutat, obtenint 4 regidors i consolidant-se com una de les principals forces al consistori. El president local d’ERC, Oriol Huguet, ha volgut agrair a la portaveu la seva tasca al capdavant de l’equip i del projecte local del partit. “Gràcies a Vinyals el partit ha gaudit un moment d’obertura inèdit fins al moment i ha atret molta gent nova, d’entorns molt diversos, i això s’ha vist reflectit en els darrers resultats electorals”, comenta. Huguet també ha exposat que tot i el seu canvi de paper dins l’estructura del partit, “seguim comptant amb ella ja que el país i la ciutat necessiten gent valenta i compromesa, i estem convençuts que la Queti continuarà ajudant-nos a tirar endavant el projecte”.

Des de l’executiva local no han volgut fer públic cap nom en referència al relleu de Vinyals. Des de l’anunci a nivell intern de la renúncia de l’actual portaveu han mantingut contactes amb el grup municipal i amb els membres de l’executiva del partit i asseguren treballar per consolidar un projecte que ha obtingut bons resultats i que encara té molt recorregut. “Volem construir una ciutat republicana governada per polítics republicans”, afirma Oriol Huguet. La secció local no vol posar-se cap mena de pressió en relació al calendari a seguir a partir d’ara, però tot apunta a què l’assemblea del partit podria escollir cap de llista de cara l’estiu.