Vilanova i la Geltrú

Notícia

EL HOMRANI: “EL SISTEMA DE SEGURETAT SOCIAL ESPANYOL PROMOU LA PRECARIETAT”

La secció local d’ERC a Vilanova i la Geltrú va celebrar el passat dimecres 5 de desembre un nou debat del cicle #FemRepúblicaVNG. En aquesta edició, els republicans van parlar de treball i pensions. Una cinquantena de persones van acostar-se a la sala d’actes de la Plataforma–CSP per escoltar Chakir el Homrani — Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies —, Laura Pelay — Secretària General de Salut i exsecretària d’Estat del Benestar i Treball de la UGT — i Olga Arnau — Regidora d’Empresa, Innovació i RSC, i candidata d’ERC a l’alcaldia —.

La regidora d’ERC i candidata dels republicans a les municipals de 2019 Olga Arnau va denunciar que “els beneficis dels qui legislen són la nostra precarietat”. Per aquest motiu “cal fer polítiques que generin ocupació de qualitat, i seguir treballant per revertir les retallades en sanitat, educació i pensions”, reclamava.

També va parlar de precarietat l’exsindicalista Laura Pelay, qui va afirmar que “hi ha hagut un espoli deliberat del fons de pensions” i que “la reforma laboral ha portat el nostre mercat de treball a una precarietat estructural”.

Finalment va ser el torn de Chakir el Homrani, qui va recordar que “ara mateix, a Catalunya, treballar no significa no estar en risc de pobresa”. De fet, “tenim 400.000 persones que es troben en aquesta situació”, continuava. Per tots aquests motius, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies va expressar un cop més “la necessitat de la República Catalana per tenir la capacitat legislativa que ens permeti treballar a favor d’un sistema productiu basat en la productivitat i no la precarietat”.