Vilanova i la Geltrú

Notícia

Comunicat d’ERC Vilanova i la Geltrú respecte la investidura

Comunicat ERC VNG respecte a la investidura
Comunicat ERC VNG respecte a la investidura
Els resultats de les eleccions municipals a Vilanova i la Geltrú van deixar un total de 17.177 vots independentistes i republicans, i 10.860 per al bloc del 155. Aquest escenari obre la possibilitat de configurar un govern independentista, amb majoria d’esquerres i en majoria absoluta al ple municipal, a l’alçada de la situació que estem patint com a país, a on tenim presos i preses polítiques, exiliats i exiliades, i a on vivim una situació de repressió i anormalitat democràtica.

Davant d’aquest escenari postelectoral, i com a llista independentista més votada, des d’Esquerra Republicana vàrem començar una ronda de trobades individuals amb la resta de forces, per valorar la possibilitat de formar un govern independentista, amb majoria d’esquerres i en majoria absoluta al ple municipal que assegurés la governabilitat de la ciutat pels pròxims 4 anys.

Després d’aquesta primera setmana de trobades, es va convocar el dimecres 5 de juny a JxCat, CUP i SOMvng a una reunió a 4 per treballar un marc programàtic conjunt a partir del qual poder començar a elaborar un possible pla d’actuació municipal pel mandat 2019-2023. El dia 4 de juny, un dia abans d’aquesta reunió, SOMvng fa saber que no hi serà i el mateix dimecres, 1 hora abans, la CUP ens comunica que no hi assistirà. Nosaltres oferim diàleg i projecte, i el resultat és que no van voler seure a la taula de negociacions.

Davant d' aquestes actituds que aboquen la ciutat al bloqueig, l’assemblea d’Esquerra Republicana decideix per unanimitat, que sense renunciar a la formació de govern en majoria absoluta, presentarà a Olga Arnau, la cap de llista de la força independentista més votada, com alcaldable al ple d’investidura sense un acord de govern previ. Esperem els vots favorables de les forces independentistes que així es van comprometre abans de les eleccions davant els seus votants i la resta de la ciutadania. Esquerra Republicana de Catalunya mantindrà les portes obertes fins a l’últim moment, continuant asseguts al voltant de la taula de negociació, i sense renunciar a seguir trenant aproximacions per aconseguir a Vilanova i la Geltrú un govern independentista, de majoria d’esquerres i amb majoria absoluta al ple municipal. No es pot ni bloquejar ni excloure a cap de les forces que defensant el mandat democràtic de l’1 d’octubre, tenen representants polítics a la presó o en situació d’exili.

Ara és el moment d’escollir entre el bloc del 155 o una ciutat republicana.