Vilassar de Dalt

Totes les notícies

Exposició, 85 aniversari, Vilassar, ERC Memòria

ERC Vilassar tanca el seu 85è aniversari amb una exposició històrica

El 85è aniversari d’Esquerra Republicana de Catalunya a Vilassar va ser culminat per l’exposició “85 anys de petites històries d’ERC a Vilassar”, on des de la secció local vam intentar recollir fragments de la història del partit i els seus vincles amb el nostre poble des dels mateixos orígens d’ERC als anys trenta. El treball de recopilació històrica no fou senzill, atesa l’escassa quantitat de documentació disponible i la dificultat d’acotar els fets en el temps i de vincular-los a noms i cognoms de gent de Vilassar. És de rebut reconèixer i agrair la feina d’en Gonzalo Berger i en Jordi Gomis, dotant l’exposició d’un valor museístic i un rigor històric dignes de menció. El recorregut expositiu resseguia la trajectòria d’Esquerra a Vilassar durant la República, la Guerra Civil, la repressió de la dictadura, la transició i l’etapa contemporània, posant cara  i nom a tants i tantes militants i simpatitzants que han mantigut vius a Vilassar els valors republicans i el projecte de país d’ERC. L’exposició va ser inaugurada el dissabte 22 d’abril amb una col·loqui amb taula rodona en què vam comptar amb el nostre alcalde i amb membres significats de la comissió de Memòria Històrica d’ERC, com la Teresa Jordà o en Toni Bou, i en la que la cinquantena d’assistents van poder conèixer la rellevància del procés de la querella argentina i comentar el paper dels ens locals i la importància de les polítiques municipals en la recuperació de la memòria històrica. Durant els dos caps de setmana en què l’exposició va estar oberta, coincidint amb la diada de Sant Jordi i amb la Festa Major dels Sants Màrtirs, van passar per l’exposició prop de dues-centes persones, des de curiosos atrets pel material exposat fins a familiars d’antics militants que emotivament recordaven la implicació de pares o avis en moments en que els ideals independentistes i els valors republicans eren perseguits i durament represaliats.

Acte institucional de la Diada de Catalunya: mobilitzem-nos!

Ara més que mai és imprescindible la mobilització cívica, pacífica i alegre de la ciutadania del nostre país. Volem votar, i ho farem lliurement, cadascú la opció que prefereixi, amb totes les garanties democràtiques de qualsevol procés electoral, com sempre, i amb una única excepcionalitat: el boicot actiu d’un Estat demofòbic que no tolera aquells que no pensen com ell. Però ara, amb el nou marc legal creat pel Parlament de Catalunya, celebrarem el Referèndum el proper 1 d’octubre. Esquerra Republicana de Vilassar anima a tots els vilassarencs i vilassarenques a participar dels actes que tindran lloc en motiu de la Diada Nacional de l'11 de Setembre, i especialment a la Diada del Sí, la gran mobilització massiva en defensa del Referèndum d’autodeterminació legal i vinculant convocat per l’1 d’octubre, i en defensa de les nostres institucions i representants polítics, amenaçats per l’Estat simplement per treballar per donar la veu a la ciutadania.  Prèvia a aquesta efemèride us encoratgem a participar dels actes que tindran lloc a la nostra vila el capvespre del dia 10. Us els desglossem a continuació:  10 de setembre a les 20.00h a Plaça de la Vila: - Encesa de torxes amb la col·laboració dels Diabòlics Anònims - Cant de la Senyera amb la participació de cantaires de la Coral Mareny - Inici de la Marxa de Torxes organitzada per l’Assemblea.  10 de setembre a les 21h a la Plaça Onze de Setembre: - Lectura del Manifest institucional per part de la Carme Carmona - Ofrena Floral al Monument de Rafael de Casanova - Cant dels Segadors i audició de Sardanes Ha arribat el nostre moment, sortim a defensar la llibertat del nostre poble. Salut i República!

David Elvira i Carme Bertral ens expliquen com serà la sanitat a la nova República

El passat divendres 31 de març, una cinquantena de persones van omplir la sala d'actes de la Biblioteca, per escoltar com David Elvira, director del Servei Català de Salut, i Carme Bertral, presidenta de la sectorial de Salut d'Esquerra, ens explicaven les bases sobre les que es bastirà la sanitat a la nova República catalana. La xerrada forma part de la campanya "La República que farem", en la que Esquerra vol explicar com serà aquesta nova República. Després de la presentació dels ponents per part de Pau Morales, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilassar, Carme Bertral va explicar els cinc pilars sobre els que Esquerra vol construir el sistema sanitari. Esquerra vol crear un sistema d'Atenció integral centrada en la persona i d’acord amb els valors republicans; un sistema universal, de qualitat, sostenible i equitatiu; un sistema de salut i benestar transversal, present en totes les polítiques i amb coresponsabilitat del ciutadà; un sistema amb una organització territorial integrada i en xarxa i, finalment, però no menys important, un sistema orientat a la recerca, la innovació i l’excel·lència. Per la seva banda, David Elvira va explicar les traves que, actualment, està patint el sistema sanitari català des de Madrid, directa o indirectament. També va explicar que, amb els pressupostos del 2017 ja aprovats, s'ha pogut revertir en un terç les retallades en el sector sanitari, i que s'està treballant per la resta. Respecte el Servei Català de Salut, Elvira va explicar que s'ha fet un canvi respecte la visió del pacient. Aquest ha passat de ser vist amb por a ser un actor principal més en la tria de decisions. "D'això s'en diu qualitat democràtica", va comentar el director del Servei. Finalment, Elvira va explicar en quins serveis del recent aprovat pressupost destinava més recursos. Enguany, s'augmentava significativament les partides en atenció primària i en salut mental, és a dir, en aquelles on la gent pateix més.  A preguntes del nombrós públic, Elvira va explicar que cal millorar els contractes dels treballadors per adaptar-los a les necessitats reals del servei i Bertral va explicar que també s'està treballant, des de l'àmbit de Salut, en la reforma horària, que millorarà les jornades laborals dels treballadors, sense rebaixar, en cap moment, la qualitat del servei.

Pau Morales, escollit portaveu nacional de les JERC

Les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat aquest cap de setmana el 26è Congrés Nacional a Benicarló, on han escollit una nova Permanent Nacional, encapçalada pel nostre company i membre de l’executiva d’aquesta secció local, Pau Morales, com a portaveu nacional de l’organització.  En el marc del Congrés, les JERC també s’ha aprovat la ponència política que traça les línies mestres a seguir durant els propers dos anys per tal d’avançar cap a la llibertat nacional, treballar en un canvi de model econòmic i social i caminar cap a una democràcia que permeti a la ciutadania decidir el seu futur arreu dels Països Catalans. Les jornades han congregat més de 300 joves al Baix Maestrat. En Pau, en les seva primera intervenció com a portaveu,  ha destacat que 'l'objectiu de les JERC és ser una eina pel jovent del nostre país, estem al servei de tots aquells que volen lluitar contra les desigualtats i en defensa de la justícia social'. Morales també s'ha referit al procés que viu en principat de Catalunya, 'hem de convèncer al jovent que la independència millorarà el seu present i el seu futur, només així aconseguirem la majoria que ens cal'. El Congrés Nacional és el màxim òrgan de les JERC que congrega a tota la militància de l’organització i se celebra cada dos anys.  Des de la Secció Local de Vilassar volem felicitar en Pau pel seu nou càrrec, i encoratjar-lo i donar-li suport en aquesta nova tasca. Tots junts aconseguirem fer la República que tots desitgem. Endavant Pau!

Emplacem els antics administradors de l'empresa pública VISERMA S.L.U. a renunciar al deute subordinat resolt a favor seu

  L'empresa pública municipal VISERMA S.L.U. ha entrat en una nova situació a partir dels passos significatius que s'han realitzat per al seu sanejament complert. L'operació de dació en pagament i quitança del deute realitzada amb el principal creditor (BANKIA), explicada aquí, l'inici de les converses amb CAIXABANK per resoldre un crèdit que no s'està pagant fins a assolir un acord favorable pel municipi, i la reorientació de l'empresa cap a la prestació de serveis públics bàsics de qualitat, fan que entrem en una nova etapa. VISERMA S.L.U. ja no tornarà a ser una empresa que actuï com a promotora immobiliària però en canvi si serà un agent útil pel municipi i 100% públic que podrà prestar serveis bàsics de forma efectiva i eficient.    De cara a facilitar el sanejament complert de l'ens i com un gest de sentit comú i vocació de servei públic, des d'ERC Vilassar emplacem a tots els antics membres de consells d'administració que encara puguin tenir vigent a favor seu algun deute subordinat de l'empresa pública a fer el mateix gest. Aquí podeu consultar la carta entrada aquest matí al registre d'entrada municipal:L'empresa pública municipal VISERMA S.L.U. ha entrat en una nova situació a partir dels passos significatius que s'han realitzat per al seu sanejament complert. L'operació de dació en pagament i quitança del deute realitzada amb el principal creditor (BANKIA), explicada aquí /posar link notícia ARA VILASSAR/,,l'inici de les converses amb CAIXABANK per resoldre un crèdit que no s'està pagant fins a assolir un acord favorable pel municipi, i la reorientació de l'empresa cap a la prestació de serveis públics bàsics de qualitat, fan que entrem en una nova etapa. VISERMA S.L.U. ja no tornarà a ser una empresa que actuï com a promotora immobiliària però en canvi si serà un agent útil pel municipi i 100% públic que podrà prestar serveis bàsics de forma efectiva i eficient.    De cara a facilitar el sanejament complert de l'ens i com un gest de sentit comú i vocació de servei públic, des d'ERC Vilassar emplacem a tots els antics membres de consells d'administració que encara puguin tenir vigent a favor seu algun deute subordinat de l'empresa pública a fer el mateix gest.

ARA Vilassar, presentació

Un any d'ARA Vilassar

Avui fa un any ERC Vilassar feia pública la seva participació en un nou projecte polític, ARA Vilassar, amb una presentació en una sala d'actes de la Biblioteca plena a vessar. Un nou compromís de base plural, vocació transformadora i radicalment vinculat a les arrels del nostre poble i el nostre país. Un any després, i gràcies a la confiança del poble de Vilassar, seguim treballant per a millorar el poble. I així seguirem.

vot, Vilassar, 20D

1162 gràcies: som segona força a Vilassar

Els resultats del 20D a Vilassar tanquen un cicle electoral que, al nostre municipi, ha estat caracteritzat pels següents conceptes: majoria independentista, hegemonia autodeterminista, avanç i victòria de l'esquerra, demanda de canvi social i polític, qüestionament de l'estat actual de les coses.   Des d'ERC Vilassar felicitem a Democràcia i Llibertat i ens congratulem d'uns resultats que gairebé tripliquen els vots republicans del 2011, passant de 434 a 1162. Així, les dues forces majoritàries que es consoliden a Vilassar són les independentistes, amb un empat tècnic. No oblidem les demandes de canvi social i democràtic que suposen els 900 vots a En Comú Podem. Queda clar que la política ha d'estar més abocada al servei de la gent, i en això nosaltres també hi estem compromesos.   Consolidada la majoria independentista al poble amb una enèsima victòria electoral volem posar de relleu una creixent majoria clarament progressista i de canvi al nostre municipi, hereva de la tradició industrial i treballadora de Vilassar. ERC ens posem a disposició dels nostres veïns i veïnes per ser l'eina política útil i majoritària al servei d'aquestes reivindicacions.   Des de Vilassar volem refermar la nostra aposta per un independentisme inclusiu, obert a sumar més sectors i persones. Refermem la nostra demanda d'un acord global i que ja és urgent entre Junts pel Sí i la CUP. Un acord que vagi més enllà de la investidura del President Mas i obri la porta a un procés constituent de la República Catalana on emplacem a En Comú Podem a sumar-s'hi. No dubtem que serà així a partir de la constatació - amb els resultats a la mà - que Espanya no canviarà, ja que les forces del canvi només han triomfat a Catalunya i al País Basc.   Per acabar, desitjar bones festes i un pròsper 2016 a tots els vilassarencs i vilassarenques! 

Andreu Francisco, present a la Fira de Santa Llúcia

A Vilassar el Nadal no comença fins que l'Associació de veïns de Can Salvet no organitza la Fira de Santa Llúcia. I aquest cap de setmana ha sigut la data en què molts vilassarencs (i visitants) hem passejat, gaudit i comprat en les nombroses parades de la Fira.  Aquest matí ens ha acompanyat l'Andreu Francisco, alcalde d'Alella i candidat d'Esquerra de la comarca. Francisco,  número 9 de la llista d'Esquerra per Barcelona, acompanyat de membres de l'executiva de la secció local i regidors de l'equip de govern ha anat explicant a paradistes i visitants les raons per les quals cal votar aquest 20D i per quines raons Esquerra defensarà el vot dels catalans a Madrid. Les sensacions han estat molt positives. Molta gent ha mostrat el seu suport explícit a Esquerra i ha encoratjat Francisco a treballar per la comarca des de Madrid, en cas què aconsegueixi l'acta de diputat. Si l'aconseguís, serien els millors resultats de la Història d'Esquerra en les eleccions generals, curiosament la darrera vegada que ens hi presentarem...

Toni Comín explica perquè cal anar a votar el 20D

Comín ens va explicar perquè, malgrat ser independentistes, cal votar a les properes eleccions del 20 de desembre. Primer, perquè el 27 de setembre vam guanyar i cal anar a Madrid a explicar-ho i a defensar els vots de milers de catalans. També va comentar que malgrat les amenaces d'uns i els cants de sirena d'altres, els catalans ja estem en una altra fase, que és la d'anar construint les noves estructures d'estat, d'un estat que, segons Comín, ha d'estar al capdavant d'Europa en atenció social. El diputat de Junts Pel Sí va explicar que també cal anar a Madrid a explicar a l'Espanya progressista que una Catalunya forta (i independent) els servirà per millorar l'Espanya que ells volen. I a Catalunya també ens interessarà que els nostres veïns siguin estats forts. A preguntes del nombrós públic que omplia la sala, va explicar que les negociacions amb la CUP avancen i que hi haurà president abans del 9 de gener. Sobre les propostes de l'anomenat pla de xoc social, va explicar que de les 20 proposades, la meitat formaven part dels dos programes i que per la resta tots dos partits han hagut de cedir. Per finalitzar, va demanar paciència a tothom. "Com tota negociació, cal el seu temps, i no podem córrer més del que és necessari, però les coses van per molt bon camí". I ho va reblar fent un símil culinari: "si volem un bon arròs ens hem d'esperar 20 minuts, si tenim pressa i el treiem del foc abans, serà immenjable (i després ens queixarem)".