Vilassar de Dalt

Totes les notícies

Infraestructures Maresme

Esquerra exigeix el compliment de l’acord de mobilitat del Maresme

La Federació Comarcal d’Esquerra al Maresme ens mantenim ferms en la nostra postura respecte al model de mobilitat que volem per a la comarca. Rebutgem la proposta parcial del Departament de PTOP anunciada fa uns dies pel Conseller Nadal . I la rebutgem perquè prèviament a aquest plantejament, existeix l'acord del Consell Comarcal, adoptat el dimarts 16 de març de 2010. Allí fixàvem un seguit de mesures que són prèvies a la construcció de la nova Ronda del Baix Maresme, i que per Esquerra són objectius irrenunciables. Aquestes mesures reflecteixen el nostre model de mobilitat global a la comarca. L’acord signat al Consell Comarcal fa just mig any parla d'inversions i actuacions en matèria de transport ferroviari a curt, mig i llarg termini, de transport públic per carretera amb l'objectiu de millorar-ne la seva xarxa a tota la comarca. L’acord parlava també clarament, i amb xifres, de la reducció de peatges per als maresmencs. En aquest segon semestre d'enguany s’havia d’implantar un sistema de bonificacions que permetessin fins a un 65% d'estalvi per als usuaris habituals de les barreres de Vilassar de Dalt, tant el troncal com la sortida. El posicionament d’Esquerra durant tot aquest temps també va fer que es passés d’un plantejament inamovible per part de l'administració de l'Estat i de la Generalitat de calçades laterals a la C-32 ràpides pensades com a infraestructura de pas, a una via que ha de relligar tots els municipis del Baix Maresme i millorar-ne la connexió i els moviments dels seus ciutadans. Esquerra Republicana vam signar l’acord del Consell Comarcal del Maresme amb satisfacció, perquè recollia les nostres propostes. Quan les altres formacions polítiques parlaven únicament de construir calçades laterals a l'autopista com a solució als problemes de mobilitat, des d'Esquerra vam proposar que la mobilitat s'havia d'afrontar de manera global, parlant del transport públic ferroviari i per carretera, de bonificacions als peatges i de com havien de ser les noves infraestructures viàries si calien.

L'Estatut ha mort, visca la independència!

Ja ha arribat la sentència del Tribunal Constitucional. Aquesta sentència que semblava eternitzar-se fins l'infinit ha acabat apareixent per retallar el nostre Estatut, ja malmès des del seu naixement per les maniobres partidistes de CiU i el PSOE. A falta d'una lectura profunda de la sentència per dimensionar l'agressió a què hem estat sotmesos, la conclusió és clara: Espanya, en la forma del TC, ha decidit actuar lesivament sobre la voluntat del poble català, ja sigui reinterpretant articles o bé simplement anul·lant-los. Catalunya no es pot quedar de braços plegats mentre l'estat espanyol intenta sotmetre'ns una vegada i una altra. Cal donar un pas endavant, un pas que ens porti més enllà del que mai s'ha anat Cal trencar amb els llaços que ens estrenyen i ens oprimeixen. Cal reprendre l'impuls per una Catalunya lliure. L'Estatut ha mort. Visca la independència!

Esquerra pren mesures extraordinàries davant la crisi financera

La situació financera actual és excepcionalment dura a tot arreu, com és conegut per tots. I com a conseqüència del pèssim finançament de què gaudim, els Ajuntaments catalans no en són una excepció. A Vilassar la situació també és crítica i des d'Esquerra hem decidit que és hora de prendre decisions i actuar amb valentia i sense egoismes. És per això que hem tirat endavant una sèrie de mesures de xoc en les nostres regidories per tal de reduir al màxim la despesa. Són mesures dràstiques, possiblement poc populars, però les considerem imprescindibles i cap conseqüència política ens farà canviar d'opinió. Tot i aquestes mesures, des de les Regidories de Cultura, Joventut, Esports i Noves Tecnologies, volem seguir impulsant les activitats de Vilassar. Però ara més que mai, davant les dificultats econòmiques, cal el suport i la col·laboració de tots i totes. Amb la intenció de demanar aquesta col·laboració ens hem adreçat a les entitats locals. A continuació us adjuntem la carta oberta del nostre Regidor a les entitats vilassarenques. Alguns ja s'han afanyat a afirmar que estem cometent un suïcidi polític i que aquestes mesures suposaran una davallada de votants d'Esquerra. Nosaltres creiem en la maduresa dels vilassarencs, però en qualsevol cas Esquerra posarà sempre la sostenibilitat del municipi per davant de la pròpia imatge com a partit. Treballem pel poble sense cap altre interès; així ens vam presentar i així seguim intentant gestionar Vilassar.

Esquerra s'implica profundament en les properes consultes del 25 d'abril

11 municipis de la comarca són els que realitzen la consulta per a la Independència el proper 25 d’abril, 8 de l’Alt Maresme i 3 del sud de la comarca. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya al Maresme instem a totes les plataformes constituïdes a cada municipi a treballar i a esforçar-se per aconseguir registrar un bon índex de participació i de resultats. Per aconseguir-ho, Esquerra ofereix tot el suport necessari a les plataformes ciutadanes organitzadores de les consultes a cada municipi. Un suport que no queda només en paraules i bones intencions, sinó que es demostra en feina feta i en un recolzament palpable. No en va les diferents Seccions Locals d’Esquerra a la nostra comarca estan preparant material propagandístic i visual per repartir entre els ciutadans i penjar-lo al carrer durant les campanyes electorals del referèndum. A més, a totes les plataformes constituïdes per tirar endavant les consultes hi ha militants d’Esquerra Republicana, treballant des de dins, a títol individual, i en molts casos ocupant-hi càrrecs d’alta responsabilitat. Ara per ara està previst que el dia 25A hi hagi consultes independentistes a les poblacions de Teià, Cabrera de Mar i Òrrius al Baix Maresme; i a Calella, Tordera, Sant Vicenç de Montalt, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda, Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna a l’Alt Maresme. Esquerra encoratja a totes aquestes poblacions a treballar per tal que tots els seus veïns surtin al carrer i participin a la consulta i converteixin el seu municipi en una festa cívica i reivindicativa per aconseguir un estat propi per a Catalunya. Així mateix vol engrescar a la resta de poblacions que encara no hagin realitzat la consulta a tirar-la endavant en vistes al 20 de Juny, dia en què també es farà a Mataró, capital de la comarca. Des de Vilassar de Dalt ens volem afegir al suport envers aquesta nova fornada de consultes des de la nostra experiència tan positiva del passat 13 de desembre.