Vilassar de Dalt

Totes les notícies

campanya, 20D, rufián, tardà, vidal

Fem història, comencem la darrera campanya a les Generals

Dijous a mitjanit ens vam reunir membres de la SL en una acció que ja se'ns ha fet habitual aquest any, l'enganxada de cartells en un inici de campanya electoral. Aquesta però, serà històrica, perquè serà la darrera vegada que participem en unes eleccions al Congreso de los Diputados. Curiós també va ser encartellar sols, ja que vam ser l'únic partit que, com mana la tradició, a les 12 de la nit començavem a penjar pancartes i cartells per tot Vilassar. Així doncs, sense pressa, però sense pausa, Vilassar es va llevar amb els rostres de Gabriel Rufián, Joan Tardà i Santiago Vidal somrients, amb un missatge clar, anem a Madrid a defensar allò que el poble de Catalunya va decidir el 27 de setembre. Que hem guanyat i que som una República. Gabriel Rufián, el cap de llista d'Esquerra per aquestes eleccions, va estar fa poc més de dos mesos a Vilassar, parlant amb els veïns convidat per la Taula 27S. Per aquesta campanya, durem a terme un sol acte però amb un convidat d'excepció, el Diputat de Junts pel Sí, Toni Comín, que ens explicarà perquè hem de votar el 20D, si volem la independència i no volem saber res de Madrid. Així doncs, divendres 11, a les 20:30 a la Sala d'Actes de Can Manyer, us esperem a tots.

nova, executiva, Vilassar

Escollida la nova executiva de la Secció Local

El passat dilluns 16 de novembre va tenir lloc l’assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana per tal de renovar la seva Executiva, un cop completat un cicle polític marcat per les eleccions municipals del 2015 i les plebiscitàries del passat 27 de setembre. L’assemblea va comptar amb la presència de la pràctica totalitat dels militants d’Esquerra, així com amics d’ERC i persones de l’entorn proper de la secció local.   Amb aquesta assemblea es tanquen tres anys amb un balanç molt positiu què l’anterior executiva, sota la presidència d’en Pau Morales, ha gestionat la secció local assolint els objectius marcats a l’assemblea que la va elegir l’octubre de 2012. En aquests tres anys ERC Vilassar ha crescut significativament en nombre de militants i amics, fet que ha permès consolidar una estructura interna ben organitzada, amb presència constant a les activitats del poble i amb una activitat continuada a les xarxes socials.    Aquesta etapa ha consolidat a Vilassar un espai majoritari fonamentat en el municipalisme, l’esquerra i l’independentisme, del qual ERC n’ha estat i n’és part fundadora i membre integrant de forma activa: ARA VILASSAR. Aquesta candidatura va assolir la majoria absoluta en vots i regidors al nostre municipi les passades eleccions municipals En resum, els tres anys de gestió conclouen amb una secció local forta i amb una molt bona salut, i amb la major presència institucional assolida fins el moment (7 regidors i regidores d’ARA VILASSAR i un conseller comarcal d’ERC).    El repte de gestionar ERC Vilassar durant els propers anys ha estat assumit amb compromís i il·lusió per la nova Executiva, que fou escollida per unanimitat. La composició de l’executiva d’ERC Vilassar és la següent:   President de la secció local: Ramon Pujol i Mestres Secretari d’organització: Ferran Lorca i Gruart Secretari d’imatge i comunicació: Josep Carlos i Babot  Secretària de Política Municipal: Marta Pujol i Mestres  Portaveu del Grup Municipal / Sec.

Una nit que va durar anys. Valoració d'ERC Vilassar del resultat del 27S

Diumenge s'acostava la mitjanit i s'anava esmorteïnt la trempera de l'inici de l'escrutini. Les xifres anaven ballant a ritme d'escons i percentatges, amb Junts Pel Sí dessagnant-se des d'uns inicis embriagadors fins a uns tristos 62 diputats. Cares llargues, resignació i cap a dormir, o no? Doncs no. Aquest cop no. Que cadascú interpreti el resultat com bonament li plagui, però les matemàtiques no hi entenen, de sujectivtat. Volíem expressar la nostra voluntat de sobirania mitjaçant un referèndum i ells no ens van deixar. Vam presentar les eleccions com un plebiscit i ells no s'ho van creue. Vam aparcar les sigles, els noms i el passat per estampar un SÍ immens a bell mig de la butlleta, i ells van començar a prendre posicions pel NO. I finalment vam votar, i ells va perdre. I ara rebusquen entre les restes democràtiques per trobar algun vo que els permeti poder dir que han guanyat. Però no, ells no han guanyat. Per fer-ho fàcil i clar, i no entrar en balls de números que marejarien a qualsevol enginyer aeronàutic, ens limitarem a explicar que els qui ens vam significar pel SÍ (JxS i CUP) vam rebre 1.957.346 suports, mentre que les forces que van fer explícit el seu rebuig al procés van obtenir 1.605.563 vots; o el que és el mateix, 351.785 vots menys. I qui vulgui apoderar-se del mig milió de vots dels que públicament s'han desmarcat del plebiscit (CSQEP, UDC i altres partits minoritaris) està, simplement, manipulant. Només hi ha un guanyador i és el SÍ al procés, un procés que ha de seguir endavant de mans dels 72 diputats i diputades escollits pels qui vam votar SÍ a la independència de Catalunua. Hem guanyat. Hem guanyat, sí, però per ser sincers cal entendre els matisos que els resultats ens deixen entre línies. Hem guanyat però encara no hem guanyat prou. Tenim un mandat democràtic clar, tenim un full de ruta ben definit i tenim la legitimitat de les urnes (en l'únic format que en ha permès). Però també tenim molta pedagogia per fer en el camí que ens espera.

Moments previs a l'encartellada d'inici de campanya

La campanya de la nostra vida comença amb força a Vilassar

Ja ha començat la campanya de la nostra vida, la campanya prèvia a les eleccions excepcionals i plebiscitàries del 27S. En aquestes eleccions ens comptarem per saber si una majoria de catalans està a favor o no de la independència. Nosaltres som la llista del SÍ, els que hem decidit deixar enrere picabaralles i objectius menors per sumar partits, entitats, associacions i persones per l'objectiu comú de la independència. Sabem que només amb la independència podrem donar solució a la resta de reptes que se'ns presenten com a societat. Sabem que ens cal fer el salt de construir un nou país, i que no és un salt al buit, sinó que tenim totes les garanties i està tot previst.  A Vilassar, després dels actes institucionals del dia 10 de setembre, desenes de persones es van concentrar a la Plaça de la Vila per donar inici a la campanya electoral amb una primera encartellada. Al llarg d'aquestes dues setmanes s'han programat tota una sèrie d'actes que proposem en diversos formats: DIMECRES 16 DE SETEMBRE. COL·LOQUIS "VECINO! TIENES DUDAS SOBRE EL 27S?" organitzat per la Taula Vilassar 27S, amb les intervencions d'en Xavier Godàs (Alcalde) i en Gabriel Rufián (membre de Súmate i l'ANC): - 17h Barri del Pi (entre Manuel Moreno i el Carrer del Pi) - 18.30h Galbanya Sant Pere (Bar Oasis)  - 20h Salvet (Plaça 11 de setembre) DIVENDRES 18 DE SETEMBRE. COL·LOQUI "CATALUNYA, FUTUR, PENSIONS" amb en Josep Ginesta, economista expert en polítiques de treball. A les 17.30h al Casal d'Amics de la Gent Gran i Pensionistes de Vilassar.  DISSABTE 19 DE SETEMBRE. "LA RÀDIO QUE CAMINA" a la Plaça de la Vila, a càrrec de la Taula Vilassar 27S. Darrer programa de la Ràdio al Carrer, de 12h a 13h del migdia. Entrevista al pagès Pep Riera i tertúlia amb Francesc Villagrassa, Joan Lluís Zamora i Josep Ma Duñó.  DILLUNS 21 DE SETEMBRE. ACTE PÚBLIC DE CAMPANYA a les 20h a la Sala Polivalent de Can Rafart, amb la Montserrat Candini, Imma Tubella i en Pere Aragonès.

Junts pel Sí escalfa motors a Vilassar amb una paradeta durant la Festa Major

Estem a un mes de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, i la campanya de la candidatura independentista unitària de la societat civil i els partits polítics comença a caminar al nostre poble. Coincidint amb els dies de Festa Major es va fer una primera parada informativa per explicar la candidatura i demanar a la ciutadania que dóni la cara per la llibertat del país i se sumi a la llista més llarga d'Europa. Més enllà de les 135 persones que jurídicament seran candidates, Junts pel Sí ha iniciat una campanya perquè la gent es faci "candidata" i formi part d'una llista on hi som tots i totes. Perquè és la candidatura de tots aquells que volem construir un nou país. Si encara no t'has fet candidat, pots fer-te'n aquí: www.juntspelsi.cat. A Vilassar ja en som 145 persones, i volem ser-ne moltes més! En els propers dies ja hi haurà més informació de la campanya i es començarà a fer convocatòries obertes a la participació de tots els voluntaris que es vulguin mobilitzar per guanyar el plebiscit definitiu que suposen aquestes eleccions. Us hi volem a tots!  

ERC concorre a les eleccions integrada dins d'una candidatura municipalista àmplia: ARA Vilassar

Fa ja més de dos mesos es va presentar en societat ARA Vilassar, un nou projecte del que Esquerra Republicana de Catalunya en forma part de des d’un inici amb compromís i convicció. En aquest nou espai de confluència ens hi sentim plenament integrats, treballant dia a dia per progressar en el camí cap a un Vilassar millor. El passat divendres 17 d’abril, ARA Vilassar va donar a conèixer la seva candidatura per concórrer a les eleccions municipals del proper 24 de maig amb un equip humà altament capaç, preparat, plenament motivat i amb  la força del conjunt com a bandera. Esquerra Republicana de Vilassar de Dalt dóna ple suport a aquesta candidatura, que fou referendada en assemblea per la militància. La confecció de la llista no ha estat fàcil, certament. Però aquest fet és una virtut de la qual n’estem orgullosos: no ha estat fàcil perquè entre els membres d’ARA hi ha tanta gent potent i compromesa que la força del grup transcendeix la pròpia llista. Esquerra ha fet un esforç important per adaptar-se a les necessitats d’ARA, per adaptar-se a les necessitats de Vilassar. Hem fet una aposta arriscada però amb clara vocació de poble, havent de fer algun pas cap al costat per poder fer un salt endavant. Per això des d’aquí volem aprofitar per reivindicar la feina feta fins ara des del nostre grup municipal, especialment pel nostre regidor, en Xavier Yelo. En Xavier ha estat l’exemple de l’esforç i la tenacitat a l’hora de treballar per Vilassar. I ara que sumar és més important que mai, des d’Esquerra, amb en Xavier al capdavant, entenem que tenim una gran responsabilitat envers Vilassar. Per això acceptem el repte de construir aquest projecte comú, amb valentia, amb generositat i amb maduresa. Acceptem el repte amb la satisfacció de la feina ben feta i amb la il·lusió de seguir dedicant-nos a Vilassar. Us animem a acompanyar-nos, doncs, en el projecte d’ARA Vilassar, la nostra candidatura, la candidatura de tots i cada un de nosaltres.

Ple de febrer: avantposem consens social al crematori

Aquest ple ordinari corresponent al mes de febrer ha tractat diverses qüestions. Algunes més aviat de tràmit, com la Ratificació de la modificació dels estatuts del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids del Maresme i del Consorci Localret, l'aprovació del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i diversos ajuntaments per la gestió del projecte “PAE Maresme” ,  totes per unanimitat, o donar compte de l’informe de morositat corresponent al quart trimestre de 2014 i de l’informe de seguiment del Pla d’ajust.   Però d'altra banda també s'han debatut diverses qüestions que tenen una clara importància pel model de futur del nostre poble. En primer lloc, l'aprovació inicial del Pla Estratègic de Turisme de Vilassar de Dalt, amb 11 vots a favor i l'abstenció de La Corporació, que s'ha engegat a proposta del Consell de la Vila i ha estat treballat pel Consell de Promoció de la Vila i Comerç. El pla es desenvolupa en set apartats, que tenen com a objectiu la implantació de diferents estratègies: de comunicació, de senyalització, de racionalització dels recursos, etc. a desenvolupar durant 5 anys, per tal de posar les bases del foment d'un turisme de qualitat, basat en l'aspecte patrimonial i natural. Un afegit d'última hora ha estat la resolució i tancament definitiu per unanimitat de tots els grups d'una qüestió que ha marcat la política municipal vilassarenca els darrers mesos: el debat i polèmica entorn del projecte de nous serveis funeraris. S'ha ratificat un conveni de mutu acord amb les empreses funeràries, en què aquestes renuncien a qualsevol reclamació d'indemnitzacions, previ retorn del cànon anticipat o serrells relatius a la definició del projecte. Així doncs, es retorna el cànon ja abonat per les empreses concessionàries, s'anul·la el contracte existent i es tanca el projecte. L'Alcalde explica tot el procés i la seva resolució en un vídeo.   Finalment, es va fer un pas més en els tràmits (resolució d’al·legacions i aprovació provisional de la modificació puntual núm.

S'aprova el pressupost municipal del 2015, que prioritza l'atenció social, la cultura i els serveis públics

El ple de Vilassar del passat 19 de febrer va aprovar inicialment el pressupost municipal del 2015 amb els vots a favor del GEVD, OXV, ERC, PSC i el regidor no adscrit (8) i els vots en contra de CiU i CEV (4). A grans trets, el pressupost manté una política d'austeritat i contenció de la despesa i persisteix en l'optimització de recursos. Les prioritats i eixos principals del pressupost són garantir la qualitat dels serveis municipals bàsics i obligatoris i seguir apostant per les polítiques de suport a la cultura, l'ensenyament, l'esport i els sectors de la població amb més dificultats econòmiques. Les despeses se centren en el manteniment de la via pública i els equipaments com s’ha estat fent fins ara.   Un dels aspectes que destaquen en el document econòmic és l’absorció de tot el personal dels organismes autònoms per evitar que els efectes de la llei estatal LRSAL perjudiquin la ciutadania i la vida cultural i associativa del nostre poble. En aquest sentit, també es contempla el retorn d’una part de la paga extraordinària del desembre de 2012 que es va deixa de pagar per ordre del Govern Central. D’altra banda, el pressupost manté una baixa capacitat d’inversió que se cenyeix a subvencions. La més important servirà per acabar la rehabilitació de la nau vella de can Manyer. Un darrer aspecte important a tenir en compte en aquest pressupost és la previsió del retorn de la part del cànon que l’Ajuntament va percebre per l’adjudicació del complex funerari.  

Balanç positiu d'un mandat dificil

Ens trobem a principis de 2015 i hem de començar a fer balanç del mandat 2011-2015. Tot i les dificultats que hi havia, i encara hi són,  el balanç, sota la nostra perspectiva, és positiu. Han estat quatre anys de contenció de despesa i alhora de reducció de la massa salarial del nostre ajuntament. Limitacions que no han afectat els serveis i han provocat que hem hagut de fer de la necessitat, virtut. Durant aquests gairebé quatre anys hem estat capaços de començar a  reduir el deute municipal i alhora hem treballat amb un govern cohesionat que ha assolit la major part dels compromisos acordats al pacte de govern. Cohesió, treball en equip, diàleg i cerca del consens ho han fet possible.  L’obertura de la Biblioteca de Can Manyer, la reobertura de les escoles velles de Can Pons com a espai cívic obert al municipi, la posada en valor del nostre patrimoni únic i singular amb el Teatre la Massa al capdavant i el patrimoni divers del nostre municipi, la reestructuració econòmica i manteniment de les aules de cultura municipals, les noves eines de comunicació i participació amb els ciutadans,  els nous espais d’aparcament a Canyamars i Can Salvet, el recolzament nous festivals culturals innovadors i potenciació de les nostres fires més arrelades,  i molts altres projectes que han fet del Vilassar actual un espai millor per a les nostres persones. Sense oblidar les accions institucionals de suport i compromís envers el procés d'independència nacional, que han estat nombroses i fermes i van tenir el seu punt culminant el passat 9N.  Hem de remarcar que aquests avenços han estat possibles gràcies a un teixit social municipal potent i a un govern que, tot i tenir 5 sensibilitats diferents, ha treballat des del primer dia com un sol equip. Tots els integrants del govern han fet seus tots el projectes endegats i aquest model ha de ser un exemple per entendre la millor manera de fer política municipal, sumant sinèrgies i arribant a amplis consensos, defugint el ja anacrònic estira i arronsa per penjar-se medalles.