Vilassar de Dalt

Totes les notícies

Presentació ARA Vilassar el divendres 6 de febrer a la Biblioteca de Can Manyer

Gran acollida popular a ARA Vilassar

Vilassar, 7 de febrer de 2015 La sala d’actes de la Biblioteca de Can Manyer va omplir-se ahir per donar la benvinguda a la nova formació política vilassarenca ARA Vilassar, que concorrerà a les pròximes eleccions municipals. L’acte s’havia plantejat com una primera exposició de motius i arguments que ara s’aniran desgranant durant la pre-campanya i la campanya electoral; ARA Vilassar va explicar d’on prové el nou projecte, com es justifica la creació d’aquesta nova formació plural i quins són els propòsits que la menen. Presentava l’acte el periodista vilassarenc Joaquim Aguilar, que va donar pas a les intervencions de quatre ponents: Aleix Duñó, Paula Lloret, Rosachely Roa i Ramon Pujol (provinents de les quatre branques que ara conflueixen a ARA: un col•lectiu de ciutadans no adscrits a cap partit i membres dels partits GEVD, OXV i ERC, que han governat en l’últim mandat). Cadascun d’ells va desenvolupar els principals arguments del projecte a partir de quatre grans àmbits: el compromís d’ARA amb els nous reptes democràtics i la participació ciutadana; el respecte per l’espai públic i el territori (des d’un punt de vista cívic i patrimonial) i l’atenció prioritària a les persones que l’habiten; l’esforç per mantenir i engrandir el caràcter emprenedor i industrial del municipi, vetllant alhora per augmentar els recursos econòmics i eixugar el deute municipal sense retallar en serveis; i, finalment, l’aposta ferma d’ARA de treballar per les aspiracions nacionals del país i l’assoliment de la independència de Catalunya. Unes 220 persones –algunes van haver de seguir l’acte des de fora de la sala- es van donar cita al nou espai de Can Manyer, que acull la biblioteca municipal, en aquest acte de presentació. Entre elles, naturalment, membres destacats de les tres formacions que ara s’apleguen sota la nova denominació, com Xavier Godàs, Benet Oliva o Xavier Yelo, alcalde i regidors respectivament de l’actual equip de govern.

Presentem la proposta ARA Vilassar el 6 de febrer a Can Manyer

  Aquest nou espai polític, ARA Vilassar, recull la tradició i el bagatge dels seus grups i persones fundadores i vol presentar una proposta de futur des d'una perspectiva innovadora, vilassarenca, d'esquerres i independentista que aspiri a aglutinar una majoria política de vilassarencs i vilassarenques. Amb la intenció d'explicar la proposta política i el plantejament que fa el nucli inicial de la candidatura hem convocat un acte públic de presentació d'ARA Vilassar aquest divendres 6 de febrer a les 20.30h a la Biblioteca de Can Manyer. També reproduïm a continuació el manifest fundacional d'ARA Vilassar:   QUI SOM? Som un grup de persones amb diferents sensibilitats però amb molts punts en comú. Tenim una manera semblant de veure les coses, d’enfocar el progrés del nostre municipi, de saber què som i on volem arribar. Alguns aportem veterania, altres joventut; uns experiència en la gestió, d’altres la il·lusió del primer cop. Però a tots ens importa Vilassar, i per això estem aquí, ARA, per treballar per Vilassar. El nostre punt de vista se centra en un Vilassar on s’hi visqui, no només s’hi resideixi; on s’hi continuï treballant; on s’hi participi. Som una comunitat i ho hem de continuar essent en el futur. ARA POBLE, PROGRÉS I PAÍS Ens trobem a les acaballes del mandat municipal 2011-2015, en què el Grup d’Esquerres, Opció per Vilassar i Esquerra Republicana hem contribuït plegats a governar el municipi assumint com a reptes de gestió constants dificultats. Amb aquest govern, però, s’ha garantit el consens tot i la pluralitat de veus que el componen. Es gestionen els problemes i s’ha estat capaç de desenvolupar projectes de futur. En els darrers anys, el panorama polític municipal ha estat dominat per la fragmentació entre grups municipals. Aquesta fragmentació no és positiva en termes de governabilitat, ni necessària, si atenem al fet que programàticament no hi ha diferències suficientment significatives entre diversos grups municipals.

Nou equipament funerari. Compatibilitzar l'interès general amb la inquietud veïnal

Naixement i evolució del projecte: Vilassar és un poble que disposa d'una gran oferta de serveis per les persones, molts d’ells no necessàriament de responsabilitat municipal, però que els successius governs d'esquerres i el conjunt de la població han estimat que eren d’utilitat pública per molts vilassarencs i vilassarenques. Amb el temps, aquests serveis s’han convertit en part del nostre entorn quotidià i ningú està disposat a renunciar-hi. Durant l’anterior mandat municipal, en un entorn de crisi econòmica brutal, les finances municipals es trobaven prop de la bancarrota. Probablement es podien haver gestionat millor els escadussers ingressos, però cal no oblidar que des del primer moment les decisions que es van prendre van ser per a mantenir tots els serveis que s’oferien des de l’ajuntament, alguns d’ells deficitaris o gairebé ruïnosos, però en tot cas útils pels nostres veïns. És responsabilitat dels governants buscar i trobar solucions pels problemes de la gent i , en aquell moment, es va fer un anàlisi de necessitats presents i futures que calia resoldre. Entre les necessitats detectades es va trobar a faltar un hotel que ajudés a consolidar una oferta turística que, tímidament, s’estava construint al voltant del nostre patrimoni cultural i de l’organització de diferents esdeveniments, dels que Vilassar ja es referència (festival fotogràfic Revela’t, rutes Guastavino, fira del bolet, etc.). Finalment, aquest projecte s’està consolidant amb la recent inauguració del complex Sorli Emocions que reportarà ingressos econòmics a l’ajuntament, llocs de treball pels nostres veïns i, si ho fem bé, una important promoció del municipi que caldrà lligar amb la resta d’oferta gastronòmica, comercial, etc. Una altra necessitat que es va detectar va ser la d’uns serveis funeraris adequats. En aquell moment ja es va veure que l’actual cementiri no donaria més de si al cap d’uns anys i es va iniciar un estudi per analitzar quins serveis funeraris serien necessaris en el futur.

Comunicat ERC Vilassar sobre la moció aprovada al ple de Cabrils

Des d’ERC Vilassar volem agrair la coherència i el rigor que va mantenir ahir el portaveu d’ERC Cabrils, en Xavier Viudez, durant el debat al ple de la moció del ViC sobre el projecte de nou equipament funerari de Vilassar. La moció, sustentada per arguments febles i erronis, amb un discurs clarament populista i mancat de rigor, va ser aprovada per tots els grups excepte per ERC Cabrils. I volem manifestar el següent: 1.- El nou equipament funerari de Vilassar respon a la necessitat d’oferir uns serveis funeraris complerts per a tots els vilassarencs (siguin o no catòlics), en les millors condicions possibles (l’actual sala de vetlles i cementiri, a més de ser parroquials i estar al límit de la saturació, no estan en les condicions òptimes per oferir un servei de qualitat). 2.-El nou equipament funerari de Vilassar no suposa cap risc per a la salut de les persones, ja que les emissions que pugui produir són totalment imperceptibles i inferiors a la majoria d’emissions quotidianes que comporten altres activitats humanes. I, per suposat, no afecta als veïns de Cabrils. 3.- L’Ajuntament de Cabrils ha estat informat en tot moment del procés que s’ha seguit per fer possible el projecte de nou equipament funerari de Vilassar, i no ha expressat cap discorformitat amb la inclusió del crematori en el projecte en cap fase del procés, ni en les alegacions. El procés va ser el següent: 3/4/2012 es notifica el projecte a Cabrils, que respon expressant disconformitat amb la distància de 250m del cementiri, que toca el seu terme municipal. Vilassar respon que toca terme municipal de Cabrils però terrenys agrícoles, no urbanitzables, i per tant no hi ha cap afectació present ni futura en el desenvolupament de Cabrils (el nou POUM tampoc preveu habitatges en la zona d’afectació per la distància mínima de cementiri, en cap moment hi ha cap objecció al crematori, simplement una qüestió competencial). El 12/2012 l’Ajuntament de Vilassar notifica l’aprovació inicial del projecte, i el de Cabrils no fa cap acció contrària.

ERC Vilassar repartirem més de 3000 paperetes de vot al poble per fomentar la participació el 9N

ERC Vilassar repartirà entre els veïns i veïnes més de 3000 paperetes de vot pel 9N

Esquerra Republicana de Vilassar està en campanya per assolir una altíssima participació dels vilassarencs i vilassarenques el proper 9N i una àmpia victòria del SíSí. Entenem que el dia 9 de novembre cal una mobilització massiva de la ciutadania per expressar la voluntat de decidir i l'anhel d'esdevenir un estat independent. A més des d'ERC pensem que la independència ja no és només un dret de tots els pobles a ser sobirans sinó que a més és una necessitat urgent per fer funcionar el país i aconseguir un canvi que ens permeti construir entre tots un nou país, la República Catalana, que de ben segur serà molt millor que l'estat espanyol. Aquesta setmana hem organitzat dos actes. El primer, dilluns, una xerrada-col·loqui sobre les pensions a la Catalunya Independent, amb l'economista JM Jové, al Bar Dolmen. I aquest diumenge hem organitzat una tertúlia-esmorzar al Bar la Massa amb el diputat Pere Aragonès, just abans de visitar la 25ena edició de la Fira del Bolet de Vilassar. Durant els propers 15 dies farem petites accions de proximitat amb la intenció de parlar amb tots els indecisos i d'animar la població a sortir al carrer el proper 9 de novembre. En el marc d'aquesta campanya repartirem més de 3000 paperetes de vot als vilassarencs i vilassarenques. Una campanya que té intenció d'escoltar a tothom i de contribuir a resoldre els dubtes que pugui plantejar el procés d'independència que culminarem amb una parada informativa al barri de Can Salvet el dia 7 de novembre durant tota la jornada.  Campanya Ara és l'Hora! a Vilassar. L'ANC i Òmnium Cultural impulsen una campanya unitària per fomentar la participació el 9N i guanyar la independència de la que hi participen també ERC, CDC i la CUP. A Vilassar de Dalt aquesta campanya ha organitzat els voluntaris de la gigaenquesta, ha omplert el poble d'elements de color groc per reivindicar el dret a votar i a decidir el nostre futur i organitza diversos actes: - 9N, construïnt el somni: tertúlia al Teatre la Massa amb en Pere Pugès, en Xavier Godàs i en Lluís Llach.

Es constitueix el Pacte Local pel Dret a Decidir a Vilassar

Els grups municipals favorables al dret a decidir han impulsat el Pacte Vilassarenc pel Dret a Decidir, amb l'objectiu de visualitzar el suport rotund de la ciutadania al dret a decidir, com a dret democràtic fonamental i com a instrument d'expressió de la voluntat de les persones que conformen el nostre país. El dret a decidir garanteix que, sigui quina sigui l'opció triada, el futur de Catalunya es construirà des del consens i el respecte.   El Pacte Local pel Dret a Decidir reafirma el compromís dels signants amb aquest dret democràtic i amb la consulta del 9 de novembre, alhora que promourà tot un seguit d'actuacions per generar un corrent d'opinió favorable i de corresponsabilitat de la ciutadania envers el procés endegat al nostre país. Finalment, també busca l'adhesió de les entitats i associacions del municipi.  Des d'Esquerra Republicana de Vilassar ens felicitem per la iniciativa presa pels grups municipals i hi donem ple suport. La construcció del nou país la hem de fer entre tots. Aprofitem també per fer una crida als vilassarencs i vilassarenques a mobilitzar-se i a participar dels actes del 10 de setembre a Vilassar i de la V de Barcelona el mateix dia 11.   

imatge de la concentració per la República Catalana a plaça el dia de l'abdicació de Joan Carles I

Ple de juny 2014

El ple municipal corresponent al passat mes de juny va tractar pocs temes destacables. La regidora Esther Sánchez no va assistir-hi per trobar-se de baixa de maternitat i el regidor César Carmona tampoc per motius laborals. Cal dir que en aquest ple es va donar compte de l'escrit del portaveu de la Corporació, el Sr. Joan Alfons Cusidó, sobre la baixa del regidor Cèsar Carmona com a membre de la Corporació i la seva incorporació com a regidor no adscrit i la seva substitució en representació de la Corporació de tots els òrgans col·legiats municipals (ERC, GdE, PSC i OXV ens hi vam abstenir en considerar-ho un afer intern de la Corporació).   Sobre els diversos temes a tractar, es va aprovar per unanimitat la proposta del Consell d'Infants d'organitzar una MiniVilatral i també la modificació de la ordenança fiscal reguladora de la Taxa per assistència a la Llar d'infants municipal (l'objectiu és oferir segons el nivell de renda fins a un 20% de bonificació del preu de matrícula, menjador i permanències per aquelles famílies amb dos fills o més inscrits a l'escola o per a les famílies nombroses).   Es va donar compte de la modificació dels Estatuts del Patronat de l'Hospital de Sant Pere, dins el marc del conjunt de mesures per millorar la gestió de la institució, de l'informe de morositat corresponent al primer tirmestre de 2014 i es va aprovar la xifra de població amb referència a 1 de gener del 2014 (8883 habitants) i les festes locals 2015 (29 d'abril i 25 de maig).   Finalment es va tractar d'urgència una moció d'ERC Vilassar de rebuig a la proclamació de Felip VI, en defensa del Dret a Decidir i de suport a la Consulta del 9 de novembre, que es va aprovar amb 9 vots a favor (GdE, CiU, OxV, ERC, Corporació) i 2 vots en contra (PP i PSC).

Concentració per la República Catalana a Vilassar el 2 de juny

Vilassar per la República Catalana!

El passat dilluns 2 de juny, davant l'abdicació del Rei d'Espanya Joan Carles I, un centenar de persones es van concentrar amb estelades davant de l'Ajuntament de Vilassar per reivindicar la República Catalana. La concentració comptava amb el suport d'Esquerra Republicana de Vilassar, l'ANC i la CUP. L'Alcalde de la vila, Xavier Godàs, va llegir el manifest unitari. Després de cantar els segadors es va donar per conclosa la convocatòria. Des d'ERC Vilassar creiem que cal centrar tots els esforços en la via catalana cap a la nostra República: el 9N, el dret a decidir i el nou país. I,alhora que exigim respecte pel nostre dret a decidir, ens solidaritzem amb els republicans espanyols en la seva lluita per aconseguir la República.  Visca Vilassar i Visca la República Catalana! 

Una de les creacions d'Antigua i Barbuda, que ha estat a Can Rafart durant el Revela't 2014

Ple de maig 2014

El ple d'aquest passat mes de maig ha tingut diversos punts prou interessants. Per una banda, l'adjudicació del contracte per a la gestió del servei públic del cementiri municipal i serveis funeraris de Vilassar de Dalt a Complex Funerari Maresme S.L.
 S'aprova l'adjudicació amb els 10 vots a favor de GEVD, CiU, OXV, ERC, PSC i PP i 2 abstencions de la Corporació. Aquest projecte de nou cementiri és una de les propostes que busquen obtenir noves fonts d'ingressos per a l'Ajuntament en un moment de crisi que permetran mantenir tots els serveis municipals i posar al dia el consistori. També es van fer nous passos administratius per poder obrir la nova Biblioteca de Can Manyer, amb l'aprovació de la liquidació del contracte d´obres d´execució del “Projecte d´obra d´adequació de l´edifici existent de Can Manyer destinat a equipament per ubicar la nova Biblioteca de Vilassar de Dalt” adjudicat a Imvaur Construcciones SL amb els 7 vots a favor del GEVD, OXV, ERC i PSC i les 5 abstencions de CiU, Corporació i PP. I  l'aprovació d'un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l´Ajuntament en relació a la Biblioteca de can Manyer, aprovat per unanimitat.   Cal destacar l'aprovació per unanimitat del conveni marc per a la promoció de l´obra de Rafael Guastavino entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, els Ajuntaments de Barcelona i Vilassar de Dalt i el Col·legi d´Arquitectes de Catalunya. Aquest conveni suposa un abans i un després en la promoció del patrimoni local i la figura de Guastavino, ja que suposa un reconeixement d'importants institucions del nostre país i una col·laboració per part seva que serà decisiva per posar en valor la riquesa patrimonial de Vilassar.   Tot seguit es va procedir a l'aprovació amb 10 vots a favor del GEVD, CiU, OXV, ERC, PSC i PP i 2 abstencions de la Corporació de l´oportunitat d´ocupació dels terrenys d´equipaments del PP12 mitjançant una concessió de domini públic a 
la companyia d'arts escèniques Antigua i Barbuda, que ha sol·licitat ocupar aquests terrenys municipals que s'haurien de replantejar de zona verda a equipaments.