Vilassar de Dalt

Totes les notícies

Ple de novembre 2013: Pressupostos 2014 i Pla Local de Comunicació

Aquest ple del mes de novembre ha estat especialment transcendent, ja que un dels principals punts a tractar era l'aprovació inicial del Pressupost Local per al 2014. Cal destacar
que s'ha presentat el mes de novembre, abans de començar l'any, fet que simbolitza l'estabilitat a la qual estan entrant ja les finances municipals. S'aprova amb 7 vots a favor de GEVD, OXV, ERC i PSC i 5 en contra de CIU i la Corporació.
Aquest pressupost ens ha de permetre enguany dos objectius bàsics: d’una banda, complir amb el pla d’ajust a què estem sotmesos i, d’altra banda, poder fer front a les inversions i millores en el nostre municipi que creiem necessàries. Algunes de les xifres més destacades són els 1.449.02 milers d’€ d’amortització de capital, els 811 milers d’€ dìnversió per a l’exercici 2014 i el manteniment i en algunes partides augment de les quantitats asignades als  serveis de Benestar Social, tant necessaris en aquests moments que estem passant. Pel que fa a les inversions les més destacades són l’acabament de la biblioteca de Can Manyé, les obres de reparació i millora de la piscina municipal, millores en la via pública, millora i inversió de l’eficiència energètica  dels edificis i equipaments del nostre municipi, entre d’altres. També es destinen més d’1,5 milions d’€ a sentències que l’ajuntament ha hagut de fer front en l’últim període i que algunes d’aquestes es venien arrossegant fa quasi 10 anys. Aquest ha de ser un pressupost per mirar endavant, per anar solucionant dia a dia les dificultats que totes les administracions locals  passem davant l’espoli fiscal i el finançament insuficient del nostre país.   Pel que fa a la resta dels punts que es van tractar al ple, cal destacar l' aprovació conveni de separació de l’Ajuntament de Vilassar del Consorci Digital Mataró-Maresme (es va fer per unanimitat, i el motiu és d'evitar pagar la quota del conveni, ja que en un moment com l'actual cal prioritzar serveis, i preferim enfortir la comunicació local) i l'aprovació del Conveni de satisfacció extraprocessal, reconeixement mutu de deutes, i compensació amb Graiva, Obres i Serveis SL.

Pere Aragonès, diputat d'ERC-Maresme

No es construirà cap antena a Sant Mateu

La Comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya va debatre i aprovar una proposta de resolució presentada per ERC i transaccionada amb CiU que tenia com a objectiu aturar el despropòsit que suposava el projecte de construir un centre de telecomunicacions format per una antena de 44 metres d'alçada al Turó d'en Lladó, al bell mig del paratge de Sant Mateu.   La pressió realitzada pels ajuntaments de Vilassar de Dalt i Teià i per la societat civil del Baix Maresme finalment ha donat els seus fruits i tots els grups parlamentaris (CiU, ERC, PSC, PP, ICV-EUiA, C's i la CUP) han aprovat la proposta presentada pel diputat Pere Aragonès (ERC) que defensa estudiar ubicacions alternatives amb l’objectiu de garantir el servei públic d’aquesta infraestructura minimitzant l’impacte ambiental, paisatgístic i sobre el patrimoni històric del paratge de Sant Mateu.   Des d'Esquerra Republicana de Vilassar celebrem aquesta decisió del Parlament de Catalunya i anunciem que continuarem coordinant-nos amb ERC-Premià de Dalt, ERC-Teià i el diputat maresmenc Pere Aragonès per tal de garantir que es compleixi l'acord parlamentari i fer un seguiment de l'evolució d'aquesta qüestió.

Ple Extraordinari: diners "de l'estat" que surten de les nostres butxaques

El dimecres 13 de novembre, el Ple extraordinari de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt va aprovar una operació d’endeutament conforme al Reial decret llei 8/2013, de 28 de juny, de mesures urgents contra la morositat de les administracions públiques i de recolzament a entitats locals amb problemes financers. La urgència de la convocatòria del Ple extraordinari obeeix al fet que en data 4 de novembre el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques va validar favorablement la revisió del Pla d’ajust de l’Ajuntament  i concedeix, amb diners que vénen dels nostres impostos, un préstec per poder fer front als pagaments. Òbviament, Esquerra Republicana de Vilassar de Dalt estem d’acord a poder disposar de liquiditat per poder fer front als deutes amb els proveïdors de l’Ajuntament, però també volem fer explícit que aquests diners que aparentment ens ‘faciliten’ formen part de l’espoli fiscal permanent a què ens té sotmès el Govern espanyol. A més a més, no es tracta d’uns diners que ens ‘regalen’, sinó que es tracta d’un crèdit del qual haurem de pagar interessos, és a dir, pagarem dos cops a l’Estat espanyol. La situació actual fa cada cop més evident la urgència i la necessitat imperiosa de realitzar una consulta al més aviat possible i amb una pregunta clara per marxar d'aquest estat que ens espolia i ofega tant com pot les persones, les empreses i les institucions del nostre país.

Ple d'octubre 2013: ordenances fiscals 2014, actualització d'ordenances i moció contra els crims del franquisme

El Ple ha començat amb l'adjudicació de la concessió d'una porció de domini públic municipal a l'empresa Sorli Discau per a la construcció i explotació d'un Complex Esportiu a la zona d'equipaments de Can Nolla. Amb els ingressos d'aquesta operació l'Ajuntament seguirà sanejant les seves finances. S'aprova amb 10 vots a favor (GdE, CiU, ERC, PSC, CEV, OXV i PP) i 2 abstencions de la Corporació.   Tot seguit es passa a l'aprovació provisional de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per al 2014. Malgrat la voluntat de l'equip de govern era congelar-les, la situació financera municipal ens obliga a fer un augment mitjà de les taxes d'entorn el 5%, menor que l'augment d'anys anteriors. S'aprova amb 7 vots a favor (GdE, OXV, PSC i ERC) i 6 en contra (CiU, la Corporació i PP).   L'aprovació inicial de la modificació del Reglament de prestacions econòmiques de caràcter social i de l’Ordenança de la convivència ciutadana es fa amb els vots del GdE, OXV, PSC, ERC i PP i les abstencions de CiU i la Corporació.   Després es passa a la resolució d'al·legacions i aprovació definitiva de les diverses ordenances que s'han impulsat per homogeneitzar criteris amb la Diputació: l’Ordenança reguladora de la intervenció municipal en espectacles públics i activitats recreatives, de l’Ordenança municipal reguladors sobre qualitat acústica i vibracions i del Mapa de Capacitat Acústica. S'aproven amb els vots a favor de GdE, ERC, OXV i PSC i les abstencions i, en ocasions, el vot contrari, de CiU, la Corporació i PP. Inadmissió a tràmit de recurs de reposició interposat per la Corporació. Es resol amb 11 vots a favor (GdE, CiU, ERC, OXV, PSC i PP) i dos vots contraris de la Corporació. Aprovació de l’encomana de gestió del servei de promoció econòmica municipal, a la societat municipal VISERMA, amb 7 vots a favor (GdE, OxV, PSC i ERC) i 6 en contra (CiU, la Corporació i PP).

Èxit de l'acte "2014 Decidim Llibertat" amb la Marta Rovira

El prop-passat divendres 18 d'octubre més de noranta vilassarencs i vilassarenques van anar al Casal Popular a escoltar la xerrada "2014 Decidim Llibertat", a càrrec de la Marta Rovira, Secretària General d'ERC.   L'acte va transcórrer amb normalitat, la Marta Rovira va relatar els passos fets fins ara i les fases del procés sobiranista que ERC impulsa des del Parlament amb altres partits i agents cívics i socials. Va dir que la consulta és la millor eina democràtica que tenim per decidir el nostre futur i que cal fer-la si o i, provant totes les vies possibles. I va deixar clar que ha de ser al 2014, i amb una sola pregunta clara per tal que la resposta sigui explícita.   Tot seguit va explicar que "ERC no vol la independència com a finalitat, la vol per construir una República Catalana justa, profundament democràtica, pròspera i per a les persones. En definitiva: un model d'estat diferent i millor que l'actual estat espanyol". Va insistir que "aquest procés el tenim guanyat perquè l'impulsa i el recolza la gent, no pas quatre polítics, i mentre la gent es mantingui ferma, guanyarem!. Després del torn de preguntes del públic en Pau Morales (president d'ERC-Vilassar) va cloure l'acte fent-li entrega a la Marta d'un obsequi de la Secció Local d'ERC-Vilassar (un llibre de fotografies del poble i un sobre el Teatre La Massa).   En acabar l'acte una quarantena de militants i simpatitzants van fer un sopar-tertúlia amb en Pere Aragonès, diputat d'ERC, a El Teler. Des d'Esquerra Republicana de Vilassar volem expressar el nostre agraïment a totes les persones que van assistir a l'acte, a en Marc Prats per la seva fantàstica presentació, a la Marta Rovira i a en Pere Aragonès per les seves clares i precises explicacions, i a la gent del Casal Popular per haver-nos cedit l'espai.

A favor del lliure exercici dels drets democràtics i del respecte

Les darreres setmanes hem viscut al nostre poble uns tristos i lamentables incidents. Algú ha atacat i fet malbé l’Estelada de la rotonda d’entrada a Vilassar i el cartell de benvinguda al municipi, que deia “Vilassar, municipi per la Independència”. Des d’Esquerra Republicana de Vilassar volem fer una condemna enèrgica d’aquestes accions i fer una crida a tots els vilassarencs i vilassarenques a expressar lliurement i democràticament les seves idees, respectant sempre les dels altres. Cal recordar que tant l'estelada com el cartell de l'entrada del poble concorden, com ha de ser en una democràcia, amb la voluntat majoritària dels vilassarencs i vilassarenques, expressada en repetides vegades en mobilitzacions populars, recollides de signatures, a la consulta popular del 13D, als resultats electorals del 22M i del 25N, i al propi ple municipal. I a més, les despeses han estat finançades amb aportacions de la gent a través de l'ANC de Vilassar, no pas amb diners de l'Ajuntament.  En el moment complicat però alhora esperançador que estem vivint és important que fem pinya tots plegats com a poble i mantinguem el respecte i la cohesió social. Celebrem la ràpida decisió de l’ANC de Vilassar de recol·locar l’estelada el més aviat possible, és la millor resposta: tornar-la a col·locar amb un somriure i seguir treballant per aconseguir ben aviat un país lliure. Accions com aquesta ens demostren que cada cop és més urgent i necessari convocar una consulta, donar l’oportunitat a tothom d’expressar la seva opinió i de votar per decidir si volem o no construir un nou país independent al si d’Europa. Vilassar, 15 d’octubre de 2013

El 18 d'octubre, la Marta Rovira a Vilassar!

El proper divendres 18 d'octubre la Marta Rovira, Advocada i Secretària General d'Esquerra Republicana, serà a Vilassar per realitzar la conferència "2014 Decidim Llibertat" a la sala d'actes del Casal Popular (C/ F. i B. Artigas), a les 20h. L'entrada és gratuïta, i des d'ERC-Vilassar convidem a tots els vilassarencs i vilassarenques a assistir-hi. Després de l'acte, es realitzarà un sopar-tertúlia a peu dret a El Teler, on comptarem amb l'assistència de la Marta Rovira i també del diputat maresmenc Pere Aragonès. El preu del sopar és de 10€ i cal confirmar assistència abans del 15 d'octubre enviant un correu a vilassar.erc@gmail.com indicant nom i cognoms o trucant al 648071350 (places limitades).  La Marta Rovira parlarà sobre el procés d'independència que estem vivint, sobre l'actual situació de crisi econòmica i el drama social que aquesta comporta i exposarà els plantejaments d'ERC per tal d'assolir els objectius d'independència, regeneració democràtica i justícia social. Des d'ERC-Vilassar volem facilitar al màxim la interacció de la Marta amb els vilassarencs i vilassarenques, per això organitzem el sopar-tertúlia i també hi haurà un torn de preguntes del públic en acabar la conferència. Us hi esperem!

Ple de setembre 2013: s'inicia l'elaboració d'un projecte de Masoveria Jove a proposta de les JERC

El ple de setembre, celebrat el passat dijous 26, ha tractat especialment temes de polítiques de joventut, polítiques socials i promoció econòmica.   Es ratifica el Decret d'Alcaldia núm. 898, de 9 de setembre de 2013, d’aprovació del Pla Local de Joventut 2013-2016. 
Aquest pla local de joventut és una continuació de l'anterior pla, impulsat durant el mandat d'en Xavier Yelo (ERC) com a regidor de joventut. Des d'ERC creiem que és un bon pla de joventut però ens hauria agradat que fos més ambiciós i que la seva elaboració hagués estat més oberta a la participació del jovent i de les associacions juvenils del poble. S'aprova amb l'única abstenció del PP   Moció d’ERC, en representació de les JERC, per desenvolupar el Projecte de la Masoveria jove a Vilassar de Dalt.
 Complint amb un dels compromisos del nostre programa electoral, impulsem un Projecte de Masoveria Jove per tal de facilitar l'accés del jovent de Vilassar a un habitatge digne al mateix poble. Agraïm la col·laboració dels tècnics municipals, les regidories implicades, el Consell Municipal de Joventut i els grups polítics del poble, el GdE, OXV, el PSC, CiU, la Corporació i la CUP que han fet les seves aportacions per tal d'enriquir el projecte i s'han compromés a treballar-hi per tal que sigui tot un èxit. S'aprova la moció amb 12 vots a favor i un únic vot en contra: el del PP.   Tot seguit, es passa a la resolució d’al•legacions i aprovació del Compte General de 2012.
S'aprova amb els vots del GdE, OXV, ERC i PSC.   S'aprova també una pròrroga d’un any del contracte del servei de recollida, transport i eliminació de residus sòlids urbans, i de la revisió de la retribució a percebre pel concessionari. També es prorroga un any el contracte de serveis per a la recollida i transport de determinats residus i altres serveis de transport.
   S'aprova definitivament i per unanimitat el conveni de col•laboració amb l’Associació Voluntariat per Vilassar per al suport a les famílies amb el proveïment d’aliments frescos.

Cartell dels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya 2013 a Vilassar

Actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Vilassar

Esquerra Republicana de Vilassar anima a tots els vilassarencs i vilassarenques a participar dels actes que tindran lloc la Diada Nacional de l'11 de Setembre, i especialment a la Via Catalana per la Independència, que entre tots i totes aconseguirem que sigui la mobilització ciutadana més important de la història del nostre país. Prèvia a aquesta efemèride us encoratgem a participar dels actes que tindran lloc a la nostra vila el capvespre del dia 10. Us els desglossem a continuació:  10 de setembre a les 20.30h a Plaça de la Vila: - Hissada de la senyera a l'edifici de l'Ajuntament  - Encesa de torxes amb la col·laboració dels Diabòlics Anònims - Cant de la Senyera a càrrec de la Coral Mareny - Inici de la Marxa de Torxes organitzada per l'ANC i amb l'acompanyament dels Trabucaires del Vi d'Alella 10 de setembre a les 21h a la Plaça Onze de Setembre: - Lectura del Manifest institucional per part de la Carme García Sánchez - Ofrena Floral al Monument de Rafael de Casanova - Cant dels Segadors per part de la Coral Mareny - Audició de Sardanes Si algú vol adquirir estelades, es pot posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic: vilassar.erc@gmail.com