Vilassar de Mar

Totes les notícies

Discurs de l'Alcalde de Vilassar de Mar arran dels fets del 20 de setembre de 2017

Benvolguts vilassarencs i vilassarenques!!!! Gràcies per venir a la concentració convocada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar; convocatòria d’urgència motivada pels fets succeïts avui. Sobretot avui però que són el darrer episodi d’un Estat de setge que patim els catalans i les catalanes, d’ençà que una majoria legítima de Parlament sorgida de les urnes va iniciar un procés per decidir el nostre futur polític mitjançant un referèndum. Però avui, les forces i cossos de seguretat de l’Estat espanyol, dirigides per un govern amb més de 1000 cassos de corrupció a l’esquena, han entrat per la força a les nostres institucions d’autogovern. Han detingut membres del govern de la Generalitat i han fet escorcolls en dependències governamentals i domicilis particulars. Han intervingut el govern de la Generalitat sorgit de la voluntat del poble de Catalunya a qui s’acusa de voler posar les urnes l’1 d’octubre complint una promesa electoral. L’agressió a les nostres institucions d’autogovern és una agressió a la ciutadania, als nostres drets i a les nostres llibertats, tant individuals com col·lectives. Hem de sortir al carrer. Estem obligats a sortir al carrer. A fer-ho per defensar les nostres institucions, per defensar la nostre dignitat i per defensar la democràcia. Però també hem de sortir al carrer per defensar els abusos, les agressions i les injustícies als nostres legítims càrrecs electes. Ho hem de fer-ho amb serenor, amb civisme, sense caure en provocacions. Amb fermesa i amb determinació. No ens fan por! És molt important no caure en provocacions; la violència verbal i física la utilitzen ells; no nosaltres. No oblideu que el món ens mira: és a la resta del món a qui ens hem de dirigir. La Comunitat Internacional són els nostres interlocutors; no l’Estat Espanyol. (no ens han escoltat mai i no ho faran ara) Ja res tornarà a ser igual. Avui és el primer dia d’una gran victòria per Catalunya, però no ens podem relaxar.

Parlament de Damià del Clot (Alcalde de Vilassar de Mar) als actes de la Diada 2017

En els actes de commemoració de l’11 de setembre de 1714, l’Alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, va fer un discurs desinhibit, totalment desacomplexat, un discurs del que representa l’11 de setembre per als catalans, fins on volem arribar i com fer-ho. Va deixar uns quants missatges molt clars: Hem de posar tot el nostre capital al servei de la llibertat, de la democràcia i del nostre país per honorar tots aquells que s’han deixat la vida, que han patit l’exili i han estat torturats i condemnats a mort per voler una República catalana, lliure i democràtica. Aquesta República l’hem de construir sobre els valors de la llibertat, la democràcia, la dignitat i la humilitat. No és gens fàcil, davant tenim la quarta economia de la Unió Europea disposada a mobilitzar l’estament judicial, policial i militar per impedir-nos votar. Però ni han pogut ni podran amb nosaltres. Mai abans un desafiament democràtic davant l’Estat espanyol havia arribat tan lluny. No tenim por, no ens fan por. Ens volen callats. No ho aconseguiran. La nostra força és la raó. Estem obligats a defensar la nostra dignitat. Ho hem de fer des de les urnes, de forma pacífica i amb la democràcia per davant. Hem de ser conscients que estem en un moment històric. Mai abans havíem estat tan a prop del nostre somni. Mai el món ha vist el que estem a punt de fer: aconseguir la independència en contra d’un Estat, i fer-ho de manera pacífica. Ens juguem la nostra identitat col·lectiva. El govern i altres regidors del consistori hem expressat el nostre suport a la Generalitat i al Parlament de Catalunya. Convencem a la gent que s’ha d anar a votar perquè l’1 d’octubre és el dia que durarà anys.  L’1 d’octubre voteu!!!!

Diada Nacional de Catalunya 2017

Els esdeveniments dels últims temps però molt especialment els d’aquesta setmana obliguen, als demòcrates catalans, a estar més tensionats que mai, això implica estar atents a les informacions, més actius en xarxes socials i en grups de whatsapp, i estar disposats a mobilitzar-nos en qualsevol moment. I això també implica ser més pacients que mai, ser més respectuosos que mai, no entrar en conflictes, en baralles o en desqualificacions amb els que no pensen com nosaltres. Aquesta és una de les estratègies amb què juguen els espanyolistes per desacreditar-nos davant del món. Avui tenim una nova oportunitat de demostrar-los com celebrem els nostres actes i com reivindiquem les nostres aspiracions legítimes, en pau, amb alegria, amb il·lusió, amb esperança, o sigui, a la catalana. Aquest vespre l’Ajuntament de Vilassar de Mar liderat per Esquerra Republicana de Catalunya i Vilassar de Mar diu Sí ens ofereix un cartell d’actes insuperable i, sobretot, participatiu. Us hi esperem a tots!!!! Seguim cap a l’1 d’octubre...  

Acte de signatura del manifest per a la creació de la "Taula pel Sí al Referèndum per la Independència de Catalunya".

Ahir, a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, les entitats i els partits polítics independentistes de Vilassar de Mar vam signar el manifest per a la creació, a Vilassar de Mar, de la “Taula pel Sí al referèndum per la independència de Catalunya” com un espai de coordinació i unitat d’acció davant els esdeveniments que s’estan produint.   La “Taula” cerca dotar-se d’instruments àgils de comunicació amb la societat, donar una resposta conjunta a la repressió de l’Estat, convocar i donar suport unitari a mobilitzacions de suport a institucions i persones represaliades, optimitzar esforços de cadascuna de les parts en organització d’actes a favor del referèndum, i generar dinàmiques de debat i consens per a la Catalunya post-referèndum i el procés constituent.   Com sempre, des de l’Esquerra de Vilassar de Mar, donem suport a totes les iniciatives favorables a l’alliberament nacional de Catalunya i restem a disposició d’aquesta “Taula pel Sí al referèndum per la independència de Catalunya” per impulsar, col·laborar i treballar en els seus objectius inspiradors.

Elecció de la nova executiva de la Secció Local d'ERC VdM

Aquest dilluns hem celebrat l’assemblea de la Secció Local d’ERC de Vilassar de Mar, on s’han renovat els càrrecs de l’executiva local. S’hi ha presentat una candidatura i ha rebut el suport de tots els assistents a la reunió.   Agrair la feina feta especialment a tres persones que abandonen l’executiva, tres militants històrics de la Secció Local. Gràcies Pep Roig. Gràcies Jaume Badals. Gràcies Julià Fernández. Gràcies pel vostre compromís amb Vilassar, amb el partit i amb el país. Gràcies pel vostre treball incansable, pel que heu fet i pel que seguireu fent. Agrair de manera especial la presidenta sortint, la Montse Gual, per la dinamització i renovació que ha endegat a la Secció Local. La Montse continua a l'executiva com a Secretària de Política Municipal.   Encoratjar l’executiva entrant a treballar amb la mateixa il·lusió per seguir fent créixer el projecte de l’Esquerra a Vilassar de Mar i a treballar pel país, des de l’àmbit municipal, en aquests moments claus de la història.   Molts encerts i molta sort!!!! Qui som? http://locals.esquerra.cat/vilassardemar/el-nostre-equip    

Acte de celebració de 2 anys de govern municipal

Ahir vam commemorar els dos primers anys de mandat de l’Esquerra de Vilassar de Mar.   I ho vam fer amb un acte programat en dues parts: La primera, va ser una reunió de l’assemblea d’ERC i de la plataforma Vilassar de Mar diu Sí, en un lloc immillorable com és la terrassa de la Cooperativa del Barato. Els regidors van explicar les accions més destacades dels seus àmbits d’actuació. Dels temes que es van tractar ressaltem el Pla d’Actuació Municipal, la Festa Major i altres festes com Carnestoltes o Cap d’Any, la reducció del deute de l’Ajuntament i de la SA municipal, els pressupostos participatius, o el Pla de Mobilitat, inclosa la senda que enllaçarà Premià de Mar amb Vilassar de Mar.   La segona part va consistir en un acte públic obert a tots els ciutadans i ciutadanes de Vilassar de Mar.   L’Alcalde Damià del Clot, acompanyat dels regidors i regidores d’ERC VdM diu Sí, va explicar què estem fent a govern, quins reptes hem assolit, quins canvis ha experimentat Vilassar de Mar en aquests dos anys i què tenim pensat fer en els dos propers anys de mandat.   Després del parlament vam poder degustar l’excel·lent cuina d’un dels llocs de restauració de referència a Vilassar de Mar: el Gran Chef.  El sopar va estar amarat amb un magnífic brut nature de les caves Canals i Casanovas amb etiqueta personalitzada commemorativa de l’aniversari.   Agraïm enormement l’escalf rebut per tots els que ens vau acompanyar, que ens empeny a seguir en el nostre afany de servei públic. També volem agrair dues formacions polítiques que ens van acompanyar a l’acte: als socis de govern, Gent per Vilassar de Mar, i a Podem de Vilassar de Mar.   Seguim!!!!        

Retirem els darrers vestigis franquistes

L'Ajuntament de Vilassar de Mar ha fet retirar les plaques i símbols franquistes de Vilassar de Mar. Aquesta actuació ve arran d'una moció conjunta presentada per ERC VdM diu Sí i Babord i aprovada per tots els grups del Ple Municipal. L’objectiu final és eliminar totes aquestes referències al règim franquista i garantir que l’espai públic sigui un entorn de socialització i educació on es valorin les tradicions populars i democràtiques.  

Foto A.T (El Punt)

Pressupost municipal 2017 : Seguim endavant

Ahir el ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va rebutjar els pressupostos presentats per Esquerra Republicana de Vilassar de Mar, la plataforma ciutadana Vilassar de Mar diu Sí i Gent per Vilassar que van comptar amb el suport del Partit Socialista de Vilassar de Mar.   Al previsible vot negatiu de Ciudadanos per raons de nacionalisme espanyol, en un pressupost que destina zero euros al foment o al suport al referèndum legítim d’autodeterminació o a l’exhibició de símbols nacionals, i al NO pueril de Convergéncia i Unió per revengisme polític de qui s’ha vist desposseït d’allò que creu que és seu, amb cap proposta per incloure al pressupost i amb el seu incondicional bipartidisme amb Ciudadanos, s’hi va afegir Babord. Capítol a part és el cas de Podem de Vilassar que amb una sola regidora feia el seu vot, en el cas de què hagués estat afirmatiu o l’abstenció, testimonial.   El cas més inversemblant, el més sorprenent pels acords escrupulosament complerts i les hores i mesos dedicats a negociació per arribar a una entesa final ha estat el de Babord. Amb la formació que integren la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) vam signar un pacte per a la investidura l’any 2015 i, posteriorment, el pacte per al pressupost de 2016, a banda d’acords puntuals, que hem anat complint punt per punt i coma per coma. Totes les clàusules signades amb Babord estan realitzades, tret d’una que és el resultat de l’auditoria de responsabilitat dels últims deu anys, que està realitzant el col·lectiu Ronda. L’auditoria està feta i el lliurament de les conclusions no depèn d’aquest govern sinó de l’empresa adjudicatària.   Babord es queixa de què la proposta d’aprovació de pressupostos es porti a ple abans de conèixer el resultat de l’auditoria però: Primer, no podem demorar més la presentació del pressupost a ple perquè perillaven, per terminis, els pressupostos participatius, i segon, el resultat de l’auditoria no ha de condicionar la normalitat en el desenvolupament de les polítiques municipals, en el funcionament administratiu de l’ajuntament ni en els serveis públics que han de rebre els ciutadans.

Canvi a la regidoria de Comunicació i Joventut

Avui, la Raquel Zamora assistirà per darrer cop al ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar com a regidora de Comunicació, Noves Tecnologies, Atenció i Participació Ciutadana i Joventut. La impulsora de la plataforma Vilassar de Mar diu Sí deixa les seves funcions al consistori de Vilassar de Mar per raons professionals. Entenem i lamentem a l’hora la seva decisió i li desitgem molta sort en la seva nova etapa. De tota manera seguirem comptant amb la Raquel per enfortir el projecte d’ERC i VdM diu Sí per fer un Vilassar més social, més solidari, més participatiu i menys endeutat.   La Montse Gual, presidenta de la Secció Local d’ERC de Vilassar de Mar, serà qui la substituirà en les seves funcions a l’Ajuntament. La Montse ja té una llarga experiència com a regidora a l’oposició en dos mandats anteriors i de ben segur que tindrà una ràpida adaptació. Molta sort, Montse!!!!