Vilassar de Mar

Totes les notícies

Empresaris per un Estat propi

Empresaris associats al CNN, Centre Català de Negocis (www.cnn.cat) apunten les ventatges de tenir un estat propi. Les xerrades seran el proper dissabte 23 de Gener de 2010. 20.15 Recepció 20.30 Benvinguda 20.40 Presentació : Sr. Albert Codinas, Responsable de Relacions Externes del CCN 20.45 Dèficit Fiscal i Limitacions pel Desenvolupament Català /Sr. Jaume Vallcorba, Sots-President del CCN 21.10 Avantatges d’un Estat Propi i Full de Ruta Sr. Joan Canaderll, Secretari General del CCN 21.35 L’esperança desfeta i el futur de Catalunya Sr. Ramón Carner, President del CCN 21.45 Torn de Paraules Sr. Albert Codinas, Responsable de Relacions Externes del CCN 22.00 Copa de Cava Lloc : Centre Social M. Josep Ma Galbany, Sant Roc, 2-6 08340 Vilassar de Mar Places limitades. Pregem confirmació d’assistència a coordinador@vilassardemardecideix.info Consulta per la Independència de Catalunya a Vilassar de Mar 28 Febrer 

Ja esta aqui la XI Calçotada Independentista

Aquest cop serà el diumenge 21 a la Plaça Picasso a partir de 2/4 de dues. Hi haurà, Concurs de fer romesco i acte a favor de les consultes populars. A continuació: dinar popular amb calçots, romesco, botifarra, mongetes, pa amb tomàquet, all i oli, beguda, postres, cafè i pitet per 12€. Comptarem amb la presència del president d'Esquerra, JOAN PUIGCERCÓS Després del dinar hi haurà sorteig de productes i actuació musical! Si vols venir, millor que ens reservis els tiquets! Envien's un e-mail i els guardem!! 

Torre de Guaita - febrer de 2010

Aquesta setmana i coincidint amb la campanya de la consulta popular que es realitazarà el proper 28 de febrer sobre la independència de Catalunya. Esquerra de Vilassar de Mar fa una nova edició del butlletí municipal Torre de Guaita. L'escrit incorpora articles del portaveu d'ERC a l'Ajuntament, així com del president Joan Puigcercòs.  Podeu descarregar-vos l'arxiu en l'apartat butlletí.

Calçotada

Amb pluja però calçotada independentista

Malgrat la pluja la IX calçotada es va realitzar amb assistència de 150 persones a l'Escola Vaixell Burriac. A l'acte polític van participar el portaveu del Grup Municipal d'Esquerra, Damià del Clot. El diputat pel Maresme Pere Aragonés i el President d'Esquerra Joan Puigcercòs. Tots ells van insistir en la importancia de la participació en les consultes populars que en el cas de Vilassar de Mar és el proper diumenge 28 de Febrer. A nivell nacional, tant Aragonés com Puigcercòs van remarcar la feina ben feta pels consellers d'ERC al govern així com l'abans pel país que han comportat les nostres polítiques. També van remarcar la importancia de les tres lleis pendents d'aprovar aquest any com són la llei de consultes, la del cinema i la de les vegueries. Després tothom va disfrutar dels calçots cuinats pels voluntaris, d'un sorteig de productes de la terra així com d'una actuació musical. 

Actes de participació pel 28-F

Aquest cap de setmana estan plens d'actes per fomentar la participació en la consulta sobre la independència : Divendres 26 de febrer. Plaça de l'era 22:00 Dinamització a càrrec AE Itayllú de Vilassar de Mar 23:00 Concert amb Caribus i Maria Zubiaur Dissabte 27 de febrer. Plaça de l'era. 22:00 Sopar a preus populars. 23:00 Concert amb Miquel del Roig Us aninem a participar!  

Esquerra VdM

Valoració del 28-F a Vilassar de Mar

Vilassar de mar decideix Vilassar de Mar va gaudir el 28 de febrer d'una jornada històrica, amb la realització del referèndum per a la independència de Catalunya. Amb una participació que supera el 18%, amb un 92,38% a favor de la independència, i un 5,26% en contra. 2.928 persones han votat, d'un total de 16.219 cridades a fer-ho, el que representa un 18,05% de participació. En cas de descartar el vot dels menors de 18 anys i la immigració sense dret a vot, aquest percentatge pujaria gaire be fins el 20 %. D'aquestes, 2.705 s'han decidit pel Sí, 154 pel No, 65 ho han fet en blanc, i 4 vots nuls. Amb aquests resultats, obtenim un percentatge del 92,38% a favor de la independència, i un 5,26% en contra. Felicitar els voluntaris, entitats adherides i l'Ajuntament. Volem agrair la participació i implicació dels voluntaris, les entitats adherides i l'Ajuntament de Vilassar de Mar que han estat clau en el procés participatiu i democràtic de la consulta, gràcies als quals la Plataforma ha pogut dur a terme la gran quantitat d'actes lúdics i festius per animar a la gent a participar de la consulta. També donem una bona nota a la participació i implicació ciutadana en una jornada que ha estat festiva, multitudinària i tot un exemple de normalitat democràtica i cívica. També volem felicitar el comportament de l'Ajuntament de Vilassar de Mar governat en majoria absoluta per CiU, en la seva implicació en aquest procés democràtic. Estem convençuts que la força a nivell nacional d'Esquerra i la seva estratègia ha estat clau per que ajuntaments com el nostre governats per la dreta de moment autonomista, posessin a disposició de la ciutadania el que és de tots per facilitar la participació de la població. L'independentisme avança, Esquerra empeny. Des de l'esquerra nacional i democràtica no podem sinó alegrar-nos que l'independentisme s'estengui a nivell transversal, dins del eix ideològic d'esquerra i dreta, com ho demostra en aquest 92% de vots a favor del SI.

Parlament de Catalunya

Visita al Parlament

Aquest dissabte 3 de juliol visitarem el Parlament de Catalunya i l'exposició de cartells de la Segona República de la mà de Josep Fornas, vilassarenc, diputat al Parlament de 1980 a 1984 i Creu de Sant Jordi el 2010. També estarà amb nosaltres el diputat maresmenc Pere Aragonès. La trobada serà a l'estació de Vilassar de Mar a les 9 del matí i acabarem aproximadament a les 13:00 del migdia. Reserves trucant al 607.945.199 o enviant un correu a vilassardemar@esquerra.org

Josep Fornas

Josep Fornas, Creu de Sant Jordi

Des de la secció local de Vilassar de Mar junt amb la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana al Maresme volem felicitar al nostre amic i company vilassarenc Josep Fornas i Martínez, que ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi per el Govern de la Generalitat de Catalunya. Nascut a Barcelona l’any 1924 és un editor i polític català. La seva família és originària de l'Alt Millars. Va passar la guerra civil espanyola a Casp i Alcanyís. Després de la guerra va tornar a Barcelona i es va graduar a l'Institut Catòlic d'Estudis Socials de Barcelona el 1948. El 1950 es va casar amb Clara Prat i Turu. Va treballar per a Ediciones Daimon i va mantenir contactes amb PSUC i Estat Català (gràcies a la seva amistat amb Josep Planchart i Martori), fins que el 1957 s'afilià a Unió Democràtica de Catalunya. Va mantenir contactes amb Josep Benet, Josep Dalmau, Josep Espar i Ticó, Albert Manent i Jordi Pujol. El 1962 va viatjar a París i per mediació de Josep Andreu i Abelló conegué Josep Tarradellas i Joan, del que en serà fidel informador i col•laborador. Col•laborà a Pont Blau i Serra d'Or, i el 1961 participà als Jocs Florals de l'Alguer, on va rebre el Premi IEC per Estadística de la llengua catalana. També participà en la Difusora Editorial Catalana amb Jordi Úbeda i Bauló i Josep Espar i Ticó, i amb altres editorials com Claris, Pòrtic i L'Arc de Berà. El 1976 es va afiliar a Esquerra Republicana de Catalunya i amb Heribert Barrera la va reorganitzar a l'interior. En fou candidat a les eleccions generals espanyoles de 1977, però no fou escollit. Sí fou escollit diputat per la província de Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980. Un cop acabà la legislatura, el 1984, es retirà de la política de primera línia. Durant els anys 1950 i 1970 va recollir un fons bibliogràfic i cartells de propaganda de la Segona República Espanyola que el 1985 va cedir al Parlament de Catalunya. També és soci de l'Ateneu Barcelonès.

Sant Jordi

Sant Jordi, Diumenge 18

Aquest diumenge 18, es realitzen tot de parades a la plaça de l'Ajuntament en un avanç del Sant Jordi. Esquerra hi serem presents amb una parada amb llibres, informació i material divers