Vilassar de Mar

Totes les notícies

Exposició 100 anys d'estelada

Com tots sabreu, aquest des de l’any passat es celebra el Centenari de l’Estelada. Tot i la discussió històrica del moment de la seva creació, es va triar aquesta data basant-se en l’oportunitat de la mateixa, davant d’uns moments cabdals dins de l’autogovern d’aquest país, així com per posar de manifest el creixement de la sensibilitat independentista a Catalunya. Essent la senyera estelada el símbol, la bandera que representa la lluita per a l’aconsecució de l’independentisme, des de la Secció Local d’ERC a Vilassar de Mar, i aprofitant la oferta de la Comissió del centenari de l’estelada, volem dur al poble una petita mostra del que és i ha estat l’estelada dins la nostra història de lluita. Així, entre els dies 10 i 13 de Desembre, a l’Ateneu Vilassanès, tindrem l’exposició itinerant commemorativa del centenari de l’estelada. A més el dijous dia 10 a les 20:30, ens visitarà Josep Bargalló, president de l’Institut Ramon Llull, per iniciar aquesta exposició a Vilassar de Mar. Posteriorment us convidarem a un refigeri.  

Un pas endavant, Esquerra respon

Un acte que lluny del to habitual en els cercles polítics, té la intenció de ser un pont directe entre tu i el teu representant polític, i es caracteritzarà per la possibilitat que tindràs de realitzar les preguntes que creguis més oportunes i del teu interès. Què ha fet Esquerra des que és al Govern? Com ha incidit ERC en l’agenda política catalana? Quines són les propostes de futur? Més preguntes? Totes les respostes! “Un pas endavant, Esquerra respon” El proper dimecres 16 de desembre a les 20:30 del vespre, Josep Ginesta, Secretari de Política Social i Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya respondran les teves preguntes al vestibul de l'Ateneu Vilassanes , Carrer Sant Josep 35. Al finalitzar l’acte, hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.  

Presentació de la plataforma Vilassar de Mar Decideix

El proper dissabte dia 19, a les 19,30h, es presentarà en societat la plataforma Vilassar de Mar decideix. L'acte es farà al centre social Mossèn Josep Maria Galbany, al carrer Sant Roc 2-6, de la nostra població.Participaran a la presentació el Sr. Víctor Alexandre, periodista i escriptor, el Sr. Josep Manel Ximenis, regidor de l'Ajuntament d’Arenys de Munt, i el Sr. Jaume Rosell, portaveu de la Comissió Consulta Arenys de Munt. L'acte estarà moderat per Alexis Serrano, historiador i membre també de la plataforma. Us animem a participar!  

Empresaris per un Estat propi

Empresaris associats al CNN, Centre Català de Negocis (www.cnn.cat) apunten les ventatges de tenir un estat propi. Les xerrades seran el proper dissabte 23 de Gener de 2010. 20.15 Recepció 20.30 Benvinguda 20.40 Presentació : Sr. Albert Codinas, Responsable de Relacions Externes del CCN 20.45 Dèficit Fiscal i Limitacions pel Desenvolupament Català /Sr. Jaume Vallcorba, Sots-President del CCN 21.10 Avantatges d’un Estat Propi i Full de Ruta Sr. Joan Canaderll, Secretari General del CCN 21.35 L’esperança desfeta i el futur de Catalunya Sr. Ramón Carner, President del CCN 21.45 Torn de Paraules Sr. Albert Codinas, Responsable de Relacions Externes del CCN 22.00 Copa de Cava Lloc : Centre Social M. Josep Ma Galbany, Sant Roc, 2-6 08340 Vilassar de Mar Places limitades. Pregem confirmació d’assistència a coordinador@vilassardemardecideix.info Consulta per la Independència de Catalunya a Vilassar de Mar 28 Febrer 

Ja esta aqui la XI Calçotada Independentista

Aquest cop serà el diumenge 21 a la Plaça Picasso a partir de 2/4 de dues. Hi haurà, Concurs de fer romesco i acte a favor de les consultes populars. A continuació: dinar popular amb calçots, romesco, botifarra, mongetes, pa amb tomàquet, all i oli, beguda, postres, cafè i pitet per 12€. Comptarem amb la presència del president d'Esquerra, JOAN PUIGCERCÓS Després del dinar hi haurà sorteig de productes i actuació musical! Si vols venir, millor que ens reservis els tiquets! Envien's un e-mail i els guardem!! 

Torre de Guaita - febrer de 2010

Aquesta setmana i coincidint amb la campanya de la consulta popular que es realitazarà el proper 28 de febrer sobre la independència de Catalunya. Esquerra de Vilassar de Mar fa una nova edició del butlletí municipal Torre de Guaita. L'escrit incorpora articles del portaveu d'ERC a l'Ajuntament, així com del president Joan Puigcercòs.  Podeu descarregar-vos l'arxiu en l'apartat butlletí.

Calçotada

Amb pluja però calçotada independentista

Malgrat la pluja la IX calçotada es va realitzar amb assistència de 150 persones a l'Escola Vaixell Burriac. A l'acte polític van participar el portaveu del Grup Municipal d'Esquerra, Damià del Clot. El diputat pel Maresme Pere Aragonés i el President d'Esquerra Joan Puigcercòs. Tots ells van insistir en la importancia de la participació en les consultes populars que en el cas de Vilassar de Mar és el proper diumenge 28 de Febrer. A nivell nacional, tant Aragonés com Puigcercòs van remarcar la feina ben feta pels consellers d'ERC al govern així com l'abans pel país que han comportat les nostres polítiques. També van remarcar la importancia de les tres lleis pendents d'aprovar aquest any com són la llei de consultes, la del cinema i la de les vegueries. Després tothom va disfrutar dels calçots cuinats pels voluntaris, d'un sorteig de productes de la terra així com d'una actuació musical. 

Actes de participació pel 28-F

Aquest cap de setmana estan plens d'actes per fomentar la participació en la consulta sobre la independència : Divendres 26 de febrer. Plaça de l'era 22:00 Dinamització a càrrec AE Itayllú de Vilassar de Mar 23:00 Concert amb Caribus i Maria Zubiaur Dissabte 27 de febrer. Plaça de l'era. 22:00 Sopar a preus populars. 23:00 Concert amb Miquel del Roig Us aninem a participar!  

Esquerra VdM

Valoració del 28-F a Vilassar de Mar

Vilassar de mar decideix Vilassar de Mar va gaudir el 28 de febrer d'una jornada històrica, amb la realització del referèndum per a la independència de Catalunya. Amb una participació que supera el 18%, amb un 92,38% a favor de la independència, i un 5,26% en contra. 2.928 persones han votat, d'un total de 16.219 cridades a fer-ho, el que representa un 18,05% de participació. En cas de descartar el vot dels menors de 18 anys i la immigració sense dret a vot, aquest percentatge pujaria gaire be fins el 20 %. D'aquestes, 2.705 s'han decidit pel Sí, 154 pel No, 65 ho han fet en blanc, i 4 vots nuls. Amb aquests resultats, obtenim un percentatge del 92,38% a favor de la independència, i un 5,26% en contra. Felicitar els voluntaris, entitats adherides i l'Ajuntament. Volem agrair la participació i implicació dels voluntaris, les entitats adherides i l'Ajuntament de Vilassar de Mar que han estat clau en el procés participatiu i democràtic de la consulta, gràcies als quals la Plataforma ha pogut dur a terme la gran quantitat d'actes lúdics i festius per animar a la gent a participar de la consulta. També donem una bona nota a la participació i implicació ciutadana en una jornada que ha estat festiva, multitudinària i tot un exemple de normalitat democràtica i cívica. També volem felicitar el comportament de l'Ajuntament de Vilassar de Mar governat en majoria absoluta per CiU, en la seva implicació en aquest procés democràtic. Estem convençuts que la força a nivell nacional d'Esquerra i la seva estratègia ha estat clau per que ajuntaments com el nostre governats per la dreta de moment autonomista, posessin a disposició de la ciutadania el que és de tots per facilitar la participació de la població. L'independentisme avança, Esquerra empeny. Des de l'esquerra nacional i democràtica no podem sinó alegrar-nos que l'independentisme s'estengui a nivell transversal, dins del eix ideològic d'esquerra i dreta, com ho demostra en aquest 92% de vots a favor del SI.