Vilassar de Mar

Totes les notícies

Esquerra davant de la manifestació de la Coordinadora “Preservem el Maresme”

Esquerra ha entès sempre que les prioritats de la comarca del Maresme pel que fa a la  mobilitat passen per millorar els serveis i les infraestructures de transport públic i la consecució de la gratuïtat total dels peatges per als veïns i veïnes de la comarca. Per Esquerra no és prioritària la construcció de cap nova infraestructura viària al Maresme. La nostra formació va participar activament per assolir un acord de mobilitat global entre les formacions polítiques del Maresme i amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya (PTOP). En el procés de negociació amb el Departament es va poder estirar fins a obtenir un bon compromís pel que fa a la implantació de millores de transport públic i peatges a curt, mitjà i llarg termini, tot i  posant de manifest que la prioritat de PTOP ha estat sempre la construcció d'una nova infraestructura viària al Maresme. Cal reconèixer que PTOP ha complert part dels compromisos signats, encara que discrepem que la primera mesura posada damunt la taula fos l'estudi informatiu de la "Ronda del Maresme”. Des d’Esquerra ens comprometem a replantejar la necessitat de la Ronda del Maresme i a no impulsar cap infraestructura viària sense el màxim consens dels diferents agents socials del territori. Per tot plegat Esquerra demana a la resta de partits polítics el mateix compromís amb l’objectiu de prioritzar primer el transport públic i després pactar qualsevol nova infraestructura amb els ajuntaments. Esquerra entén la preocupació generada en diferents col·lectius de la comarca davant del plantejament de la Ronda Maresme, i manifesta que militants, electes locals i representants comarcals participaran de la manifestació de diumenge.

Acte central de campanya al Maresme

Us informem de l'acte central de campanya al Maresme. Serà el dilluns dia 22 a les 8 del vespre al Tecnocampus Mataró-Maresme. Hi assistirà el President d'Esquerra, Joan Puigcercós, el President del Parlament, Ernest Benach, Gemma Lago representant de les JERC, i Pere Aragonès, primer candidat comarcal. Properament rebreu més informació de l'acte i la convocatòria detallada. Us agrairiem que confirmessiu l'assistència a maresme@esquerra.org o al 661 38 05 95  

CAL

Correllengua 2010

Vilassar de Mar acull el 22 i 23 d’octubre els actes del Correllengua 2010 amb actes infantils, culturals, musicals, gastronòmics i de cultura popular i tradicional per a tots els públics. El Correllengua és una iniciativa a favor de la llengua i cultura catalana sorgida de la societat civil que té com a objectius fomentar l’ús social de la llengua catalana en tots els àmbits. Divendres dia 22 a partir de les 18:30 a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín Lectura del manifest del Correllengua 2010, a càrrec de La Tropa Teatre. Recital de poesia, 150è aniversari del naixement de Joan Maragall, a càrrec de La Tropa Teatre. Presentació de la campanya ‘Voluntariat per la llengua’, a càrrec del Consorci per a la Normalització Lingüística del Maresme. Actuació del Cor Pueri Concentus, de l’Aula de Música. Dissabte dia 23 a partir de les 18:30 18.30 h Concert de sardanes amb la Cobla Sabadell. Ateneu Vilassanès. 19 h Acte d’animació infantil Els viatges del professor Lutor Lasky, a càrrec de Tamquam Espectacles. Plaça del Círcol. 19.45 h Cercavila fins a la plaça del Círcol, a càrrec de les colles de gegants, capgrossos i Ssstrèpits de l’AVAL. CEIP Pérez Sala. 20 h Lectura del manifest del Correllengua 2010, a càrrec de La Tropa Teatre. Plaça del Círcol Actuació de la Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar. Plaça del Círcol 21 h Botifarrada. Venda de tiquets a 6 € a partir de les 19 h i servei de bar durant tota la nit. Plaça del Círcol. Seguidament concert de combos de l’Aula de Música i de Marc Hernández, cantautor. Plaça del Círcol 23 h Espectacle pirotècnic, a càrrec dels diables de l’AVAL. Plaça del Círcol 23.15 h Concert de Politono: la veu d’un poble, Caribús i Gato Neran. Plaça del Círcol

Vilassar de Mar

El paper del govern municipal en matèria educativa.

Si hi ha un àmbit de la política municipal sobre el qual no existeix una especial controvèrsia sobre quina direcció cal prendre, o sobre si ha de ser objecte d’una revisió profunda o, en darrer terme, si cal modificar les línies generals que conformen els seus pilars fonamentals, aquesta és la política educativa. És vital aturar-se un moment al principi de la frase per no provocar en el lector un error involuntari: diem política municipal. Si miréssim més amunt, en un àmbit nacional per posar un exemple, segurament aquesta premissa ja no seria certa. I ho diu ERC, que a l’any 2006 va propiciar, des de la conselleria d’educació del Govern de la Generalitat, el primer (i únic) pacte nacional per l’educació. Però la vesant municipal de la política educativa requereix un altre anàlisi. ERC considera que el paper del govern municipal consisteix, bàsicament, en propiciar espais educatius en condicions dignes perquè les pròpies escoles desenvolupin els programes educatius que els professionals de la matèria (directors, professors, tècnics) considerin adients en cada centre. No volem dir amb això que el govern municipal s’hagi de desentendre del dia a dia de l’escola, però el seu paper –i aquest és el títol de la temàtica proposada pel PSC- ha de ser, bàsicament, de mitjans i no de continguts. Un altre aspecte en el qual el govern municipal ha de concentrar el seu esforç és en el de potenciar l’àmbit de la coordinació i promoció d’activitats entre les diferents escoles del municipi (o escoles i altres espais culturals de nivell municipal com serien la biblioteca, els centres esportius o els museus). Es tracta d’adoptar el paper de dinamitzador d’activitats, en coordinació amb les direccions dels centres i els tècnics especialitzats, per dotar al poble d’espais de trobada o de coneixement que transcendeixin l’àmbit del centre escolar per aixoplugar i conèixer realitats que abasten el mateix municipi o fins i tot possibles demarcacions arreu del territori.

Josep Fornas, homenatge 19 de setembre

Èxit de l'homenatge a Josep Fornas

Més d’un centenar de persones es van aplegar ahir per homenatjar Josep Fornas, com a  vilatà de Vilassar de Mar, recentment distingit amb la Creu de Sant Jordi. En un acte ple de referències a la història i la cultura, va presentar l’acte el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Damià del Clot. El primer en prendre la paraula va ser l’Alcalde de Vilassar de Mar que va tenir paraules de reconeixement cap a l’homenatjat i també li va fer entrega del pin de la Vila. En segon lloc i per tal de destacar el seu perfil més cultural va prendre la paraula el Sr. Albert Manent, amic personal,  que va glossar la figura de Josep Fornas i també va descriure anècdotes dels temps viscuts. Seguidament va prendre la paraula la seva filla Lluïsa Fornas, que va descriure les vivències de la família durant l’activisme cultural i polític del seu pare durant la negra etapa del franquisme. En darrer lloc va parlar el President d’Esquerra, Joan Puigcercós que va fer un ferm homenatge a Josep Fornas i a tots aquells que com ell en circumstàncies molt adverses van resistir i van mantenir un fil roig que donà continuïtat a la nació i la cultura de Catalunya durant una de les etapes més difícils de la seva història. Finalment va prendre la paraula el propi Josep Fornas, que va agraïr la presència de tots els assistents, esmentant breument a vivències i anècdotes i va acabar el seu discurs apel•lant a la independència com a solució al conflicte sempre existent entre Catalunya i Espanya.  

Homenatge Josep Fornas

Homenatge Josep Fornas

La secció local d’Esquerra Vilassar de Mar us convida a l’acte Homenatge a Josep Fornas. Compromís amb la cultura i el país que tindrà lloc el proper diumenge 19 de setembre, a les set de la tarda, a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín (c/Santa Eulàlia, 66-80 de Vilassar de Mar). Aquest acte, organitzat des de la Fundació Josep Irla i amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, servirà per a reunir amics i amigues, familiars, veïns i veïnes de Vilassar, i persones de l’entorn professional, polític i personal d’en Josep Fornas, i celebrar la seva trajectòria i reconèixer-li el seu compromís amb Catalunya. La trajectòria del vilassarenc Josep Fornas està marcada per l’estreta relació que va tenir amb el president Josep Tarradelles i tota la tasca política que ambdós van realitzar plegats. Militant d’ERC, diputat al Parlament de Catalunya, gran col•leccionista, símbol del moviment editorial contra la dictadura franquista... Una llarga vida plena de generositat cap al país i les institucions catalanes reconeguda aquest 2010, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Desitgem que ens acompanyeu en aquest dia tant important per Esquerra, per Vilassar de Mar i per Catalunya (preguem confirmació d’assistència abans del divendres 17 de setembre a les 18h, a inscripcions@irla.cat).

Onze 2010

Onze de setembre

Aquest any per la diada nacional, organitzem com sempre una xocolatada al Museu de la Marina a 2/4 d'onze. Per més tard afegir-nos a les ofrenes que fan totes les entitat al monument de Rafael Casanova. Per la tarda ens desplaçarem a Barcelona on hi haurà la manifestació que surt de Plaça Urquinaona a les 17:00h.  

Gerard Grau, nou President d'ERC Vilassar de Mar

Us informem que des d'ahir, Esquerra Vilassar de Mar té un nou president de la Secció Local. L'elecció es va produir ahir al vespre, a l'Ateneu vilassanès, en el marc d'una assemblea extraordinària convocada amb aquesta finalitat. Gerard Grau, des d'ahir el nou president, inicia l'etapa amb il·lusió i voluntat de preparar el partit per a les properes eleccions municipals. Comptem amb tots vosaltres en l'inici d'aquesta nova etapa! 

Inauguració biblioteca

Un dels grans dèficits culturals de Vilassar de Mar és veurà arranjat amb la inauguració de la biblioteca pública Ernest Lluch aquest divendres. Un dels equipaments imprescindibles per donar resposta als requeriments d’una població que s’aproxima als 20.000 habitants. Aquesta biblioteca ha costat molt a les arques públiques, de la Diputació, de la Generalitat i del nostre Ajuntament. Va costar molt a Esquerra tirar endavant el projecte en els moments en els que teníem responsabilitats de govern, vam haver de convèncer socis i no socis, i ens en vam sortir perquè per a nosaltres la cultura és bàsica pel futur dels nostres convilatans. No podem menys que felicitar a tots els vilassarencs, convidar-los a la festa d'inauguració on el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, inauguraran la nova biblioteca el proper divendres 27 de novembre a les 18:30 de la tarda.