Vilassar de Mar

Totes les notícies

CAL

Correllengua 2010

Vilassar de Mar acull el 22 i 23 d’octubre els actes del Correllengua 2010 amb actes infantils, culturals, musicals, gastronòmics i de cultura popular i tradicional per a tots els públics. El Correllengua és una iniciativa a favor de la llengua i cultura catalana sorgida de la societat civil que té com a objectius fomentar l’ús social de la llengua catalana en tots els àmbits. Divendres dia 22 a partir de les 18:30 a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín Lectura del manifest del Correllengua 2010, a càrrec de La Tropa Teatre. Recital de poesia, 150è aniversari del naixement de Joan Maragall, a càrrec de La Tropa Teatre. Presentació de la campanya ‘Voluntariat per la llengua’, a càrrec del Consorci per a la Normalització Lingüística del Maresme. Actuació del Cor Pueri Concentus, de l’Aula de Música. Dissabte dia 23 a partir de les 18:30 18.30 h Concert de sardanes amb la Cobla Sabadell. Ateneu Vilassanès. 19 h Acte d’animació infantil Els viatges del professor Lutor Lasky, a càrrec de Tamquam Espectacles. Plaça del Círcol. 19.45 h Cercavila fins a la plaça del Círcol, a càrrec de les colles de gegants, capgrossos i Ssstrèpits de l’AVAL. CEIP Pérez Sala. 20 h Lectura del manifest del Correllengua 2010, a càrrec de La Tropa Teatre. Plaça del Círcol Actuació de la Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar. Plaça del Círcol 21 h Botifarrada. Venda de tiquets a 6 € a partir de les 19 h i servei de bar durant tota la nit. Plaça del Círcol. Seguidament concert de combos de l’Aula de Música i de Marc Hernández, cantautor. Plaça del Círcol 23 h Espectacle pirotècnic, a càrrec dels diables de l’AVAL. Plaça del Círcol 23.15 h Concert de Politono: la veu d’un poble, Caribús i Gato Neran. Plaça del Círcol

Vilassar de Mar

El paper del govern municipal en matèria educativa.

Si hi ha un àmbit de la política municipal sobre el qual no existeix una especial controvèrsia sobre quina direcció cal prendre, o sobre si ha de ser objecte d’una revisió profunda o, en darrer terme, si cal modificar les línies generals que conformen els seus pilars fonamentals, aquesta és la política educativa. És vital aturar-se un moment al principi de la frase per no provocar en el lector un error involuntari: diem política municipal. Si miréssim més amunt, en un àmbit nacional per posar un exemple, segurament aquesta premissa ja no seria certa. I ho diu ERC, que a l’any 2006 va propiciar, des de la conselleria d’educació del Govern de la Generalitat, el primer (i únic) pacte nacional per l’educació. Però la vesant municipal de la política educativa requereix un altre anàlisi. ERC considera que el paper del govern municipal consisteix, bàsicament, en propiciar espais educatius en condicions dignes perquè les pròpies escoles desenvolupin els programes educatius que els professionals de la matèria (directors, professors, tècnics) considerin adients en cada centre. No volem dir amb això que el govern municipal s’hagi de desentendre del dia a dia de l’escola, però el seu paper –i aquest és el títol de la temàtica proposada pel PSC- ha de ser, bàsicament, de mitjans i no de continguts. Un altre aspecte en el qual el govern municipal ha de concentrar el seu esforç és en el de potenciar l’àmbit de la coordinació i promoció d’activitats entre les diferents escoles del municipi (o escoles i altres espais culturals de nivell municipal com serien la biblioteca, els centres esportius o els museus). Es tracta d’adoptar el paper de dinamitzador d’activitats, en coordinació amb les direccions dels centres i els tècnics especialitzats, per dotar al poble d’espais de trobada o de coneixement que transcendeixin l’àmbit del centre escolar per aixoplugar i conèixer realitats que abasten el mateix municipi o fins i tot possibles demarcacions arreu del territori.

Josep Fornas, homenatge 19 de setembre

Èxit de l'homenatge a Josep Fornas

Més d’un centenar de persones es van aplegar ahir per homenatjar Josep Fornas, com a  vilatà de Vilassar de Mar, recentment distingit amb la Creu de Sant Jordi. En un acte ple de referències a la història i la cultura, va presentar l’acte el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Damià del Clot. El primer en prendre la paraula va ser l’Alcalde de Vilassar de Mar que va tenir paraules de reconeixement cap a l’homenatjat i també li va fer entrega del pin de la Vila. En segon lloc i per tal de destacar el seu perfil més cultural va prendre la paraula el Sr. Albert Manent, amic personal,  que va glossar la figura de Josep Fornas i també va descriure anècdotes dels temps viscuts. Seguidament va prendre la paraula la seva filla Lluïsa Fornas, que va descriure les vivències de la família durant l’activisme cultural i polític del seu pare durant la negra etapa del franquisme. En darrer lloc va parlar el President d’Esquerra, Joan Puigcercós que va fer un ferm homenatge a Josep Fornas i a tots aquells que com ell en circumstàncies molt adverses van resistir i van mantenir un fil roig que donà continuïtat a la nació i la cultura de Catalunya durant una de les etapes més difícils de la seva història. Finalment va prendre la paraula el propi Josep Fornas, que va agraïr la presència de tots els assistents, esmentant breument a vivències i anècdotes i va acabar el seu discurs apel•lant a la independència com a solució al conflicte sempre existent entre Catalunya i Espanya.  

Homenatge Josep Fornas

Homenatge Josep Fornas

La secció local d’Esquerra Vilassar de Mar us convida a l’acte Homenatge a Josep Fornas. Compromís amb la cultura i el país que tindrà lloc el proper diumenge 19 de setembre, a les set de la tarda, a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín (c/Santa Eulàlia, 66-80 de Vilassar de Mar). Aquest acte, organitzat des de la Fundació Josep Irla i amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, servirà per a reunir amics i amigues, familiars, veïns i veïnes de Vilassar, i persones de l’entorn professional, polític i personal d’en Josep Fornas, i celebrar la seva trajectòria i reconèixer-li el seu compromís amb Catalunya. La trajectòria del vilassarenc Josep Fornas està marcada per l’estreta relació que va tenir amb el president Josep Tarradelles i tota la tasca política que ambdós van realitzar plegats. Militant d’ERC, diputat al Parlament de Catalunya, gran col•leccionista, símbol del moviment editorial contra la dictadura franquista... Una llarga vida plena de generositat cap al país i les institucions catalanes reconeguda aquest 2010, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Desitgem que ens acompanyeu en aquest dia tant important per Esquerra, per Vilassar de Mar i per Catalunya (preguem confirmació d’assistència abans del divendres 17 de setembre a les 18h, a inscripcions@irla.cat).

Onze 2010

Onze de setembre

Aquest any per la diada nacional, organitzem com sempre una xocolatada al Museu de la Marina a 2/4 d'onze. Per més tard afegir-nos a les ofrenes que fan totes les entitat al monument de Rafael Casanova. Per la tarda ens desplaçarem a Barcelona on hi haurà la manifestació que surt de Plaça Urquinaona a les 17:00h.  

Gerard Grau, nou President d'ERC Vilassar de Mar

Us informem que des d'ahir, Esquerra Vilassar de Mar té un nou president de la Secció Local. L'elecció es va produir ahir al vespre, a l'Ateneu vilassanès, en el marc d'una assemblea extraordinària convocada amb aquesta finalitat. Gerard Grau, des d'ahir el nou president, inicia l'etapa amb il·lusió i voluntat de preparar el partit per a les properes eleccions municipals. Comptem amb tots vosaltres en l'inici d'aquesta nova etapa! 

Inauguració biblioteca

Un dels grans dèficits culturals de Vilassar de Mar és veurà arranjat amb la inauguració de la biblioteca pública Ernest Lluch aquest divendres. Un dels equipaments imprescindibles per donar resposta als requeriments d’una població que s’aproxima als 20.000 habitants. Aquesta biblioteca ha costat molt a les arques públiques, de la Diputació, de la Generalitat i del nostre Ajuntament. Va costar molt a Esquerra tirar endavant el projecte en els moments en els que teníem responsabilitats de govern, vam haver de convèncer socis i no socis, i ens en vam sortir perquè per a nosaltres la cultura és bàsica pel futur dels nostres convilatans. No podem menys que felicitar a tots els vilassarencs, convidar-los a la festa d'inauguració on el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, inauguraran la nova biblioteca el proper divendres 27 de novembre a les 18:30 de la tarda.  

Exposició 100 anys d'estelada

Com tots sabreu, aquest des de l’any passat es celebra el Centenari de l’Estelada. Tot i la discussió històrica del moment de la seva creació, es va triar aquesta data basant-se en l’oportunitat de la mateixa, davant d’uns moments cabdals dins de l’autogovern d’aquest país, així com per posar de manifest el creixement de la sensibilitat independentista a Catalunya. Essent la senyera estelada el símbol, la bandera que representa la lluita per a l’aconsecució de l’independentisme, des de la Secció Local d’ERC a Vilassar de Mar, i aprofitant la oferta de la Comissió del centenari de l’estelada, volem dur al poble una petita mostra del que és i ha estat l’estelada dins la nostra història de lluita. Així, entre els dies 10 i 13 de Desembre, a l’Ateneu Vilassanès, tindrem l’exposició itinerant commemorativa del centenari de l’estelada. A més el dijous dia 10 a les 20:30, ens visitarà Josep Bargalló, president de l’Institut Ramon Llull, per iniciar aquesta exposició a Vilassar de Mar. Posteriorment us convidarem a un refigeri.  

Un pas endavant, Esquerra respon

Un acte que lluny del to habitual en els cercles polítics, té la intenció de ser un pont directe entre tu i el teu representant polític, i es caracteritzarà per la possibilitat que tindràs de realitzar les preguntes que creguis més oportunes i del teu interès. Què ha fet Esquerra des que és al Govern? Com ha incidit ERC en l’agenda política catalana? Quines són les propostes de futur? Més preguntes? Totes les respostes! “Un pas endavant, Esquerra respon” El proper dimecres 16 de desembre a les 20:30 del vespre, Josep Ginesta, Secretari de Política Social i Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya respondran les teves preguntes al vestibul de l'Ateneu Vilassanes , Carrer Sant Josep 35. Al finalitzar l’acte, hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.