Vilassar de Mar

Totes les notícies

Damià del Clot, nou alcalde

Entre tots ho hem fet possible. Damià del Clot va ser escollit ahir nou alcalde de Vilassar de Mar. Us facilitem el seu primer dicurs. Honest, sincer i transparent.  Moltes gràcies a tots i a totes. Seguim treballant. “No renuncio a fer aquest discurs des de l’emoció, el sentiment i el profund agraïment a les persones i col·lectius que citaré (alguns em deixaré de forma involuntària i sé que per l’estima em sabran perdonar). Crec que la política també és això: és emoció per moments especials, sentiment cap uns ideals i agraïments pels que t’han acompanyat i t’han ajudat a arribar fins aquí i que jo avui estigui assegut en aquesta butaca. Així que des de la humilitat, des de la modèstia, vull agrair en primer lloc: A la meva dona i als meus fills, les facilitats que m’han donat per portar endavant aquest projecte. Sé que m’han perdonat les absències (físiques i mentals), l’esgotament i, de vegades, el mal humor que he pogut tenir el darrers anys. Gràcies. A ERC de Vilassar de Mar, als seus militants i simpatitzants, molt especialment al seu president i amic de l’ànima Gerard Grau que em va convèncer per encapçalar aquest projecte polític. Va ser la primera persona que em va dir que hi havia la possibilitat de ser alcalde, que podia ser-ho, i que havia arribat el moment d’arremangar-se. Gràcies amic per confiar en mi. Hi ha un seguit de persones que han estat en aquest projecte polític, algunes des del principi,  i que s’han deixat la pell amb una il·lusió terrible. Les vull citar una a una perquè s’ho mereixen: Al Josep Solé, que ha esdevingut un suport fonamental al moment d’elaborar el programa. Sobretot el programa econòmic. Vilassar de Mar mereix que una persona de la seva vàlua intel·lectual porti la hisenda pública d’aquest ajuntament. Al Julià Fernández, que va pencar de forma sobrehumana durant la campanya electoral. Ell sol, amb l’ajuda impagable del Toni Cabiró, va omplir i corregir el poble de Vilassar de Mar amb el meu rostre i el lema Vilassar de Mar en positiu.

ERC VdM i Vilassar de Mar diu sí es comprometen amb la sobirania fiscal

Dijous a les 20 hores va tenir lloc l’acte Vilassar de Mar diu sí a la sobirania fiscal organitzat per la plataforma Vilassar de Mar diu sí i ERC VdM. El col·loqui va comptar amb la presència de Carme Teixidó, Presidenta d'Ara o Mai i Catalunya diu Prou plataforma impulsora de la Sobirania Fiscal, Directora General d'Ara o Mai serveis i Fundadora de la plataforma Somde, i Andreu Francisco, Alcalde d'Alella i President de la Federació Regional de la Regió Metropolitana de Barcelona d’ERC.   Unes 100 persones van seguir les explicacions sobre sobirania dels ponents: en què consisteix el procés, les pors infundades, com dur-ho a la pràctica i perquè. Segons els assistents la xerrada va ser instructiva, rica en continguts i sobretot clarificadora. De manera clara i resumida, la Sobirania Fiscal per ara consisteix en pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana perquè aquesta ho pagui per nosaltres a Espanya. Es tracta d'un exercici de responsabilitat i transparència. Un procés legal que permet saber amb un pas previ quants impostos paga Catalunya a Espanya i què se li retorna exactament.   Cal ser conscients que el país viu un moment històric i el procés reclama la implicació de tots. És per això que Vdm diu sí i ERC Vdm diuen sí a la Sobirania Fiscal i es compromet a tirar-la endavant si governen a al poble. Consideren que la Sobirania Fiscal és indispensable per un país fort i solvent i el primer pas cap a l a independència, i que el país necessitem unes estructures d'estat fortes i la hisenda catalana és la primera pedra per assolir-ho.    “Un dels principals motius per apostar per la sobirania fiscal és la transparència” afirma Quim Tella, conductor de l’acte i membre de la plataforma ciutadana VdMdiusí. Tella també considera que “és de rebut que els catalans sàpiguen del cert què paguen d’impostos a Espanya i què reben a canvi. Tan senzill com això”.   Sota el lema “Tot comença amb els impostos” i amb dades extretes de l’estudi “Els Impostos d'una Catalunya Independent”, 2013, de Nuria Bosch, Catedràtica d'economia pública de la UB i vicepresidenta del CATN i Marta Espasa professora titular d'Hisenda Pública de la UB per Ara o Mai, Tella va facilitar xifres exactes per analitzar la Sobirania Fiscal amb precisió.

Vilassar de Mar diu Si

Vilassar de Mar diu Si a la sobirania fiscal

Perquè la independència comença als ajuntaments, arribarem a l'Ajuntament i tirarem endavant la sobirania fiscal, sense dubte. Com i perquè? Parlem-ho el proper dia 19 (20:00h) a la sala Carrau, us hi esperem a tots Intervindran : Elisenda Paluzie Professora titular de la UB i Degana de la facultat d'Economia i Empresa. Carme Teixidó Presidenta de Ara o Mai Catalunya diu Prou impulsora de la sobirania Fiscal Andreu Francisco Alcalde d'Alella i President de la Federació Regional de Barcelona  d'ERC  

Crisi en el govern Municipal

Davant dels fets ocorreguts el passat 27 i 28 de febrer, en els que l’Alcalde de Vilassar de Mar va destituir de l’equip de govern a cinc regidors,  des del Grup Municipal i des d’Esquerra Republicana de Catalunya, volem expressar el següent: Com hem anat dient durant els últims mesos, ens preocupava la relació entre els integrants de l’equip de govern fruit de les desavinences personals, ja que portaven a una paralització en l’acció de govern     Vist en  el punt en el qual ens trobem, demanem a tots els integrants del consistori la màxima seriositat, rigor i responsabilitat, per tal de que l’acció municipal no quedi frenada.     Esperem que el govern fruit de les eleccions del proper mes de maig sigui un equip més cohesionat. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya pensem que una altra manera de fer política basada en el respecte, la coherència, i la responsabilitat es possible, i treballem i treballarem per aconseguir-ho.

Aires de canvi i molta il·lusió a la XIV calçotada independentista

Ahir va tenir lloc la XIV calçotada independentista a Vilassar de Mar. 250 persones es van trobar a la plaça del círcol del poble per menjar calçots i reivindicar la independència en un acte que ja s'ha convertit en una tradició al Maresme. La trobada organitzada per la JERC va ser tot un èxit, però no per la venda de tots els tiquets disponibles sinó pel bon ambient i la il·lusió que es va regnar durant tot l'esdeveniment. Malauradament unes 100 persones que volia afegir-se a la calçotada es van quedar fora perquè s'havien exhaurit els tiquets. L'acte va comptar també amb la presència de Gerard Gómez, portaveu de la JERC, Pere Aragonès, diputat, i amb l'alcaldable d'ERC a Vilassar de Mar, Damià Del Clot Trias. Els ponents varen felicitar a tots els qui van participar i van fer possible la 14ª Calçotada independentista que aquest any ha obert la precampanya electoral. Del Clot, va dirigir unes paraules als assistents per deixar clara l'aposta del partit i la plataforma ciutadana Vilassar de Mar diu sí per la sobirania fiscal, la unitat i el canvi polític. Va afirmar que "s’acosta el canvi i que aquest només passa per una força transversal i propera, popular i independentista, regeneradora i transparent com és ERC-VdM diu sí" i que "venen dies d’alta intensitat política". Va fer una crida a unir esforços, a treballar plegats i a sumar pel canvi i va concloure que només ERC-VdM diu sí pot oferir una alternativa a l’actual govern. Els organitzadors van dedicar la calçotada a Catalina Abinzano, vídua de Paco Herrandiz que mai faltava a la cita. Des d'aquí el nostre condol i tota la estima. 

Calçotada 2014

XIV Calçotada independentista de Vilassar de Mar

Arriba  la Calçotada Independentista a Vilassar de Mar! Trobada dels amants dels calçots i del bon romesco, i lloc d’aplec per a la militància i simpatitzants d’ERC i de les JERC del poble i de la comarca. La festa organitzada es realitzarà el proper diumenge 1 de març, a la plaça del Círcol (en cas de pluja la farem a l’escola Vaixell Burriac). El programa d'activitats d'aquest 2015 és el següent : 13.30h: Acte polític amb                Pere Aragonès, diputat al Parlament de Catalunya                Damià del Clot i Trias, alcaldable d’ERC a VdM                Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC   14.00h: Dinar popular amb calçots, salsa de romesco, pa amb tomàquet, botifarra, mongetes, allioli, postres, beguda, cafè i pitet (12€). Tot seguit es farà un sorteig de productes de la terra entre els assistents. Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, podeu utilitzar els següents mitjans (indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i número de tiquets que voleu): vilassardemar@esquerra.org És important que reserveu així i no només confirmant assistència per el Facebook. Aprofitem l’ocasió i us agraïm, un cop més, la gran resposta d’assistència i col•laboració en les edicions passades. Esperem tornar a gaudir de la vostra companyia i el vostre suport.

Cartell VdM diu SI

Despertem la cultura a Vilassar de Mar

Presentació oficial de la plataforma Vilassar de Mar diu Si, a més d'una xerrada-debat sobre cultura conduit per la periodista de TV3 Marta Bosch. Noves polítiques municipals per potenciar la cultura , Jordi Martí ex-regidor del PSC de l'Ajuntament de Barcelona. Coordinar identitat nacional i polítiques culturals, Isidor Marí sociolingüista i professor universitari. Present i futur de la cultura a Vilassar de Mar, idees i propostes, Marta Rovira, sociòloga i escriptora. L'acte tindrà lloc el proper 19 de febrer a la Biblioteca Ernest Lluch a les 19:30

Damià del Clot i Oriol Junqueras amb assistents a l'acte.

Damià del Clot anuncia que la llista electoral d’ERC de Vilassar de Mar comptarà amb molts independents

El passat dimarts va tenir lloc l’acte de presentació de Damià del Clot Trias com a candidat a l’alcaldia de Vilassar de Mar. L’acte que va tenir lloc a la sala Roser Carrau, va acollir a més de 200 persones del poble i va comptar amb la presència d’Oriol Junqueres, president d’Esquerra Republicana i cap de l’oposició al Govern de Catalunya.   Damià Del Clot es va dirigir als assistents d’una manera molt propera, transparent i sincera. Va agrair a la Secció Local que haguessin tornat a confiar en ell per encapçalar de nou la llista d’ERC per a les eleccions municipals d’enguany (tal com va fer a les elecció de 2007).   En aquesta ocasió el candidat no va parlat de continguts ni de programa, tot i que l’equip per a la candidatura del Damià del Clot però si va explicar quin plantejament tindrà ERC de cara a aquestes eleccions municipals de 2015.   Va remarcar que “hi ha molta feina a fer per guanyar les eleccions i que cal treballar molt per vèncer la inèrcia”. En aquest sentit va agrair l’esforç i el compromís a les persones que no sent militants estan treballant per la seva candidatura “ja han començat a treballar, a dedicar hores a la preparació de la candidatura, dels continguts, dels valors, del la identitat; en definitiva, a preparar tots els actius que serem capaços d’oferir al municipi si el proper mes de maig la gent ens fa confiança”.   Un projecte transversal i plural Segons Del Clot, ERC Vilassar de Mar oferirà el projecte més transversal i plural possible, capaç de reflectir tots els sectors i moviments socials, que sigui capaç recollir totes les sensibilitats socials que hi ha a Vilassar. Aquesta nova política exigeix consens, diàleg i valors com la transparència, la regeneració i la comunicació que permeti l’accés de la ciutadania a les institucions.   També va ressaltar la importància de treballar des dels municipis per assolir la independència.   Ja s’està treballant per al projecte “Per aconseguir el poble que volem, hem d’escoltar als nostre veïns i veïnes”, aquesta és una premisa clau per ERC de Vilassar de Mar.