Vilassar de Mar

Totes les notícies

Acte de celebració de 2 anys de govern municipal

Ahir vam commemorar els dos primers anys de mandat de l’Esquerra de Vilassar de Mar.   I ho vam fer amb un acte programat en dues parts: La primera, va ser una reunió de l’assemblea d’ERC i de la plataforma Vilassar de Mar diu Sí, en un lloc immillorable com és la terrassa de la Cooperativa del Barato. Els regidors van explicar les accions més destacades dels seus àmbits d’actuació. Dels temes que es van tractar ressaltem el Pla d’Actuació Municipal, la Festa Major i altres festes com Carnestoltes o Cap d’Any, la reducció del deute de l’Ajuntament i de la SA municipal, els pressupostos participatius, o el Pla de Mobilitat, inclosa la senda que enllaçarà Premià de Mar amb Vilassar de Mar.   La segona part va consistir en un acte públic obert a tots els ciutadans i ciutadanes de Vilassar de Mar.   L’Alcalde Damià del Clot, acompanyat dels regidors i regidores d’ERC VdM diu Sí, va explicar què estem fent a govern, quins reptes hem assolit, quins canvis ha experimentat Vilassar de Mar en aquests dos anys i què tenim pensat fer en els dos propers anys de mandat.   Després del parlament vam poder degustar l’excel·lent cuina d’un dels llocs de restauració de referència a Vilassar de Mar: el Gran Chef.  El sopar va estar amarat amb un magnífic brut nature de les caves Canals i Casanovas amb etiqueta personalitzada commemorativa de l’aniversari.   Agraïm enormement l’escalf rebut per tots els que ens vau acompanyar, que ens empeny a seguir en el nostre afany de servei públic. També volem agrair dues formacions polítiques que ens van acompanyar a l’acte: als socis de govern, Gent per Vilassar de Mar, i a Podem de Vilassar de Mar.   Seguim!!!!        

Retirem els darrers vestigis franquistes

L'Ajuntament de Vilassar de Mar ha fet retirar les plaques i símbols franquistes de Vilassar de Mar. Aquesta actuació ve arran d'una moció conjunta presentada per ERC VdM diu Sí i Babord i aprovada per tots els grups del Ple Municipal. L’objectiu final és eliminar totes aquestes referències al règim franquista i garantir que l’espai públic sigui un entorn de socialització i educació on es valorin les tradicions populars i democràtiques.  

Foto A.T (El Punt)

Pressupost municipal 2017 : Seguim endavant

Ahir el ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va rebutjar els pressupostos presentats per Esquerra Republicana de Vilassar de Mar, la plataforma ciutadana Vilassar de Mar diu Sí i Gent per Vilassar que van comptar amb el suport del Partit Socialista de Vilassar de Mar.   Al previsible vot negatiu de Ciudadanos per raons de nacionalisme espanyol, en un pressupost que destina zero euros al foment o al suport al referèndum legítim d’autodeterminació o a l’exhibició de símbols nacionals, i al NO pueril de Convergéncia i Unió per revengisme polític de qui s’ha vist desposseït d’allò que creu que és seu, amb cap proposta per incloure al pressupost i amb el seu incondicional bipartidisme amb Ciudadanos, s’hi va afegir Babord. Capítol a part és el cas de Podem de Vilassar que amb una sola regidora feia el seu vot, en el cas de què hagués estat afirmatiu o l’abstenció, testimonial.   El cas més inversemblant, el més sorprenent pels acords escrupulosament complerts i les hores i mesos dedicats a negociació per arribar a una entesa final ha estat el de Babord. Amb la formació que integren la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) vam signar un pacte per a la investidura l’any 2015 i, posteriorment, el pacte per al pressupost de 2016, a banda d’acords puntuals, que hem anat complint punt per punt i coma per coma. Totes les clàusules signades amb Babord estan realitzades, tret d’una que és el resultat de l’auditoria de responsabilitat dels últims deu anys, que està realitzant el col·lectiu Ronda. L’auditoria està feta i el lliurament de les conclusions no depèn d’aquest govern sinó de l’empresa adjudicatària.   Babord es queixa de què la proposta d’aprovació de pressupostos es porti a ple abans de conèixer el resultat de l’auditoria però: Primer, no podem demorar més la presentació del pressupost a ple perquè perillaven, per terminis, els pressupostos participatius, i segon, el resultat de l’auditoria no ha de condicionar la normalitat en el desenvolupament de les polítiques municipals, en el funcionament administratiu de l’ajuntament ni en els serveis públics que han de rebre els ciutadans.

Canvi a la regidoria de Comunicació i Joventut

Avui, la Raquel Zamora assistirà per darrer cop al ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar com a regidora de Comunicació, Noves Tecnologies, Atenció i Participació Ciutadana i Joventut. La impulsora de la plataforma Vilassar de Mar diu Sí deixa les seves funcions al consistori de Vilassar de Mar per raons professionals. Entenem i lamentem a l’hora la seva decisió i li desitgem molta sort en la seva nova etapa. De tota manera seguirem comptant amb la Raquel per enfortir el projecte d’ERC i VdM diu Sí per fer un Vilassar més social, més solidari, més participatiu i menys endeutat.   La Montse Gual, presidenta de la Secció Local d’ERC de Vilassar de Mar, serà qui la substituirà en les seves funcions a l’Ajuntament. La Montse ja té una llarga experiència com a regidora a l’oposició en dos mandats anteriors i de ben segur que tindrà una ràpida adaptació. Molta sort, Montse!!!!

Presentació presusupost

Presentació del pressupost

Ahir l’equip de Govern de Vilassar de Mar format per Esquerra Republicana de Vilassar de Mar, la plataforma ciutadana Vilassar de Mar diu Sí i Gent per Vilassar de Mar va presentar públicament, a la sala Mossèn Galbany, del carrer Sant Roc, la proposta de pressupost per a l’any 2017 que portarà a aprovació el dijous dia 27 d’abril.   El regidor d’Hisenda va fer una exposició de les partides pressupostàries i la resta de regidors van fer esment de les seves àrees de competències.   Aquests pressupostos, com els anteriors, estan condicionats per l’enorme deute heretat per la mala gestió del govern anterior de Convergència i Unió. Per a l’exercici 2017 la despesa bancària serà de 3 milions d’euros. Aquest és el primer any complert que s’amortitza el préstec de 13,5 milions d’euros, fet que significa que, el d’enguany, sigui l’exercici amb més despesa bancària de la historia de l’Ajuntament, tot i els esforços que esta fent el govern per rebaixar els interessos bancaris.   L’elaboració del pressupost contempla com a novetats més destacades per tal d’assolir els objectius de:   Millora de la qualitat dels serveis públics. Continuar sanejant la hisenda municipal i racionalitzar la despesa, Minimitzar els efectes de la crisi sobre les famílies més vulnerables, Fomentar la participació ciutadana. Promoure l’autoocupació i l’emprenedoria:   Les següents:   Increment del 60% en pressupostos participatius. Passem de 92.000 €, el 2016, a 150.000 € en el pressupost de 2017. Fort increment en les despeses en serveis socials. Subvencions en l'IBI a famílies monoparentals. Subvencions per a la remodelació de façanes en mal estat. Ajudes a persones desocupades que s'incorporin al món laboral com a autònoms. Realització d’auditories dels contractes més importants per garantir la seva correcta implementació.  

Calçotada 2017

XVI Calçotada independentista de Vilassar de Mar

Arriba  la Calçotada Independentista a Vilassar de Mar! Trobada dels amants dels calçots i del bon romesco, i lloc d’aplec per a la militància i simpatitzants d’ERC i de les JERC del poble i de la comarca. La festa organitzada es realitzarà el proper diumenge 12 de març, a la plaça del Círcol El programa d'activitats d'aquest any és el següent : 13.30h:  Acte polític amb               Pau Morales, portaveu nacional de les JERC               Ana Surra, diputada d'ERC al Congrés de Diputats               14.00h: Dinar popular amb calçots, salsa de romesco, pa amb tomàquet, botifarra, mongetes, allioli, postres, beguda, cafè i pitet (12€). Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, ens envieu un correu electrònic indicant nom i cognoms, número de tiquets que voleu a la següent adreça : vilassardemar@esquerra.cat Apuntant-se a l'esdevinment de Facebook no n'hi ha prou, cal enviar el correu. Aprofitem l’ocasió i us agraïm, un cop més, la gran resposta d’assistència i col•laboració en les edicions passades. Esperem tornar a gaudir de la vostra companyia i el vostre suport.

Foto de La Vanguardia

ERC demana al Senat que l'Estat actuï davant les conseqüències del temporal marítim

Esquerra Republicana ha registrat aquest dimarts al Senat una moció en què es demana declarar immediatament el litoral mediterrani i de les Illes Balears com a zona catastròfica i engegar un pla d'ajudes per a ajuntaments que hagin vist danyat el seu espai urbà arran del temporal marítim del 20 al 22 de gener. El grup parlamentari a la cambra alta demana també procedir a les tasques de restitució i restauració del litoral marítim i de les platges afectades, a més d’engegar un Pla del Litoral que compti amb la participació de tots els actors institucionals així com col·lectius afectats (pesca i turisme), per a la gestió sostenible del litoral marítim. La moció s'ha treballat amb els càrrecs electes d'ERC al Maresme, que des del mateix cap de setmana han volgut posar fil a l'agulla per solucionar una situació endèmica a la costa del Maresme, tot i que la llevantada d'enguany ha afectat de forma més significativa que en altres anys alguns municipis com Malgrat de Mar, Pineda i també Vilassar de Mar. En el text de la moció, que s’haurà de debatre en la comissió de Medi Ambient, els senadors Bernat Picornell i Quim Ayats han denunciat que els desperfectes patits a la costa catalana "posen de manifest l'oblit al qual ha estat postergada la gestió del litoral i de les platges en l'Estat espanyol". "El litoral mediterrani porta patint més de mig segle d'intervencions insostenibles que li confereixen una extrema vulnerabilitat i fragilitat quan es produeix un temporal marítim", han argumentat. A banda d’aquesta iniciativa parlamentària, Esquerra Republicana preguntarà sobre aquesta qüestió en el ple del Senat i formularà també un seguit de preguntes per a la seva resposta escrita, i faran un seguiment exhaustiu de l'actuació a tots els municipis.

Nadal VdM

Bones festes i bon any 2017

Hem acabat el primer any natural complet de legislatura amb una valoració molt positiva. Vilassar de Mar està menys endeutat, hem endreçat l’Ajuntament, hem fet la gestió de govern més transparent i participativa, hem descrit per primer cop quins són els projectes del govern per als propers anys en un Pla d’Actuació Municipal (PAM) i hem empoderat  la ciutadania amb els primers pressupostos participatius de Vilassar de Mar.   Volem agrair el suport a totes les persones que ens han fet costat des dels inicis i a totes les persones que dia a dia es van sumant en el projecte d’ERC VdM diu Sí. Amb l’escalf de tots vosaltres tot és més fàcil.   Encetarem un nou any, el 2017, apassionant, en què des del punt de vista municipal serà de desplegament dels projectes de govern aprovats en el Pla d’Actuació Municipal i de continuació de disminució del deute municipal, i des del punt de vista nacional serà el del punt de partida de la creació del nou país amb el referèndum del mes de setembre.   Totes les persones que formem la família d’ERC Vilassar de Mar diu Sí us volem desitjar unes bones festes i un bon any 2017.   ERC VdM diu Sí en Positiu !!!!  

Cua de votació.

Pressupost participatiu, una realitat.

Per primer cop un govern local de Vilassar de Mar ha impulsat i liderat el procés d’uns pressupostos participatius. Aquest és un mecanisme que permet la participació directa de la ciutadania en l’elaboració i execució dels pressupostos públics. Hem donat així resposta al compromís d’ERC VdMdiuSi d’ampliar la participació de la ciutadania i obrir l’Ajuntament al poble. El govern local ha destinat  92.000 euros (IVA inclòs) del pressupost municipal vigent, que significa el 50% de la partida destinada a inversió. Els dies 4, 5 i 6 de novembre s’han realitzat les votacions, on han pogut votar tots els ciutadans i ciutadanes, majors de 16 anys, empadronats a Vilassar de Mar. Aquesta actuació ha comptat amb el recolzament de tots els grups municipals, ja que tots han format part de la comissió organitzadora. Això posa en valor l’esforç del govern en fer participar de les seves iniciatives a tots els grups representats al consistori. Donat que és la primera vegada que es fa una actuació d’aquest tipus, considerem que ha estat un èxit la participació, 716 ciutadans han anat a votar (el 4,2% del cens), superior a altres municipis on s’ha realitzat la mateixa experiència.   Volem agrair l’interès dels vilassarencs i vilassarenques, com també volem agrair molt especialment a  tots aquells que han presentat els seus projectes amb la màxima il·lusió, encara que no hagin resultat escollits. Els volem animar a no perdre l’empenta i donar-los el recolzament per, l’any vinent, tornar-se a presentar. Persistim amb l'ambició de  millorar la situació econòmica de l’Ajuntament i ampliar el capítol d’inversions. Des d'ERC VdMdiuSí estem convençuts que la participació és una eina per fer aquest poble millor.   Continuem!