Vilassar de Mar

Totes les notícies

Presentació Damià del Clot

Oriol Junqueras a Vilassar de Mar

Oriol Junqueras serà el convidat d'excepció per a la presentació de Damià del Clot com a cap de llista per ERC a les eleccions municipals que es celebraran el maig de l'any vinent. L'acte tindrà lloc el proper 9 de desembre a les 20:00h  a la sala Maria Roser Carrau de Vilassar de Mar (Can Bisa). Us hi esperem a tots.

Gerard Grau President d'ERC felicitant en Damià del Clot

Escollit candidat d'ERC a les elccions municipals 2015

L’assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Vilassar de Mar, reunida aquest dilluns 3 de febrer per tal d’escollir el/la cap de llista a les properes eleccions municipals de l’any 2015.   La persona escollida per àmplia majoria ha estat :   DAMIÀ DEL CLOT I TRIAS   Nascut a Vilassar de Mar el 1973. Professionalment advocat i escriptor. Com advocat està col·legiat als Col·legis d’Advocats de Barcelona i Mataró. Exerceix en els àmbits civil, familiar i penal. També és Mediador acreditat per la Generalitat de Catalunya. Com a escriptor ha publicat els següents llibres d’assaig i narrativa: -La delegació de funcions del President de la Generalitat. La figura del Conseller Primer (Ed. Mediterrània. 2007) -Notes d’un viatge a l’infern (Cossetània. 2009). Premi Vila Ametlla de Mar. -L’espai nacionalista a Catalunya: crònica d’un enfrontament (La Busca. 2007) Finalista Premi Assaig Francesc Ferrer i Gironès. -Absolut Taronja (Columna. 2010). Premi Fiter i Rossell atorgat pel Govern d’Andorra.  -Catalunya sentenciada. De l’agonia de l’Estatut a la il·lusió de la consulta. (Dux Editorial. 2013) -Decidir, un exercici de legitimitat democràtica, en coautoria. (Viena Edicions, 2014). 2ª Edició.  Militant d’ERC des de 2003, l’any 2007 va encapçalar la candidatura d’ERC a l’ajuntament de Vilassar de Mar. Ha estat regidor a l’oposició i portaveu del grup municipal d’ERC en la legislatura 2007-2011.

Presentació PLPDD

Presentació del pacte local pel dret a decidir

Amb la presència : Molt Hble. Sr. Joan Rigol Coordinador Nacional del  pacte pel dret a decidir. Sr. Antoni Morral Secretari del consell permanent de l’ANC. Sr. Vicenç Valls Coordinador del pacte local pel dret a decidir. Presentat per : Il·Lm. Sr. Joaquim Ferrer Alcalde de Vilassar de Mar Dissabte 6 de setembre, 19h Sala Cultural Maria Roser Carrau Carrer Montserrat, 8 (Vilassar de Mar)

Llei de Consultes

La llei de consultes

Parlarem sobre la llei de consultes que ens ha de permetre exercir el nostre dret democràtic a elegir el nostre futur com a poble. Comptarem amb la presencia de la Vicepresidenta del Parlament de Catalunya Anna Simó que ens parlarà del procés i dels obstacles per porta a terme aquest dret que ens pertoca.

DECIDIR

DECIDIR, un exercici de legitimitat democràtica

Amb el suport de la llibreria Index i l'ANC de VdM, el nostre company i amic Damià del Clot presentarà el seu nou llibre " DECIDIR un exercici de legitimitat democràtica" escrit juntament amb el magistrat Josep M. Noales . Us convidem a tots a assistir-hi. La presentació serà el proper dijous 10 d'abril a les 20,30h a la sala "Mossèn Josep Galbany" del carrer Sant Roc 2-6.   

Marta Rovira

XIII Calçotada Independentista de Vilassar de Mar

Aquest any tant especial arriba la Calçotada Independentista a Vilassar de Mar! Trobada dels amants dels calçots i del bon romesco, i lloc d’aplec per a la militància i simpatitzants d’ERC i de les JERC del poble i de la comarca. La festa organitzada es realitzarà el proper diumenge 9 de març, a la plaça del Círcol (en cas de pluja la farem a l’escola Vaixell Burriac). El dinar consisteix com cada any en calçots amb salsa de romesco, botifarra, mongetes, pa amb tomàquet, allioli, postres, begudes, cafè i pitet per tan sols 12€ per persona. El programa d'activitats d'aquest 2013 és el següent : 13:30h Acte polític            Marta Rovira - Secretaria General d'ERC 14:00h Dinar popular  Sorteig de productes de la terra Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, podeu utilitzar els següents mitjans (indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i número de tiquets que voleu): vilassardemar@esquerra.org Es important que reserveu així i no només confirmant assistència per el Facebook. Aprofitem l’ocasió i us agraïm, un cop més, la gran resposta d’assistència i col•laboració en les edicions passades. Esperem tornar a gaudir de la vostra companyia i el vostre suport.

Estelada gegant

Actes Festa Major

Aquesta Festa Major i Festa Nacional dels Països Catalans us convidem a participar en tots els actes que organitza l'Assemblea Nacional Catalana de Vilassar de Mar :   23 de juny - Desplegament d'una estelada gegant   A les 20:45 concentració a la plaça del círcol, per rebre la Flama del Canigó amb estelades. Tot seguit l'acompanyarem fins a la plaça de l'esglèsia.  Entre les 21h i les 21:15, a la plaça de l'esglèsia desplegarem l'estelada de 7x4.5 mts. 24 de juny - Sopar dels Paisos Catalans,    Acte organitzat juntament entre l'ANC i el Casal Popular Atzari    

Concentració LOMCE

Pel català a l'escola i contra la reforma educativa

ERC s’oposa plenament al projecte de llei (LOMCE)  en considerar-la una proposta que ataca en tres vessants bàsics el sistema educatiu català: redueix profundament l’autogovern català en matèria d’ensenyament, homogeneïtza els continguts acadèmics a tot l’Estat per igual sense tenir en compte la diversitat territorial i esquerda el model d’immersió lingüística que des de fa més de 30 anys s’aplica amb èxit a Catalunya. Amb la LOMCE, el Govern espanyol vol obligar també la Generalitat no només a aplicar una legislació que no comparteix en absolut el Parlament de Catalunya, sinó que, a més a més, li vol imposar les despeses de destruir el propi sistema educatiu català basat en la immersió lingüística. La llei, elaborada de forma autoritària i impositiva, és doncs la culminació d’un procés constant de vulneració de les competències del Parlament de Catalunya que ens transporta a l’època predemocràtica. Per tot això us convoquem el proper dijous a les 20:00h  a la concentració unitaria davant l'ajuntament per manifestar el nostre rebuig aquesta llei.

Catalunya Sentenciada

Sant Jordi

Aquest diumenge ERC Vilassar de Mar estarà present a les taules d'entitats en el carrer Sant Joan, oferint material i llibres. Amb especial interès el llibre del nostre company Damià del Clot que presenta el seu llibre "Catalunya Sentenciada" Catalunya sentenciada és una obra essencial per conèixer de primera mà com es va desenvolupar la reforma de l’Estatut. Però sobretot és útil per, amb les conclusions extretes d’aquell agònic procés, preveure i anticipar-se alsmúltiples problemes i reaccions adverses que les institucions catalanes es trobaran davant un Estat espanyol disposat a tot per evitar la independència de Catalunya. “La negativa dels partits i les institucions espanyoles a reconèixer el dret a decidir dels catalans i les catalanes no és més que el símptoma de la persistència encara ara d'una cultura política autoritària, heretada d'un llarg passat d'intransigència i persecucions, i que impregna els discursos de dretes i esquerres, de la monarquia, l’exèrcit o influents mitjans de comunicació. Així doncs, les bases sobre les que s’havia establert la precària convivència entre Catalunya i Espanya, els fonaments materials i polítics, han quedat molt malmesos.” Joan Ridao