Vilassar de Mar

Totes les notícies

Gabriel Rufian a VdM

Can Bisa, ple de gom a gom per escoltar Gabriel Rufián

L'acte de Gabriel Rufián a Vilassar de Mar no va decebre, amb la sala plena de gom a gom amb moltes persones dempeus el vam escoltar el com sempre directe diputat d'ERC a Madrid. L'acte es va dividir en dues parts, una primera on Gabriel Rufián va fer una intervenció on va explicar qui és el grup parlamentar d'ERC al Congres del diputats i què fan. En aquesta intervenció va deixar clar que "Som l'única amenaça a un statusquo indecent. La tercera República es diu Catalunya", el procés és l'únic agent que esta posant en qüestió el règim del 78. També va indicar que "Si no us vau rendir quan éreu els menys no ho feu ara que sou els més", ara no és el moment de defallir sino de fer seguir el full de ruta marcat pel govern. En un pla d'actualitat del mateix dia va deixar clar que "Donarem sempre suport als que defensen la llibertat, com avui a l'alcaldessa de Berga i fa pocs dies a Carme Forcadell" . La intervenció de Gabriel Rufián la podeu veure sencera al nostre apartat de videos. En la segona part, va haver un torn de preguntes molt interesant per part del públic assistent, l'acte es va cloure amb un tast de vi d'Alella.  

Gabriel Rufian

Gabriel Rufián a VdM

“Per què Carme Forcadell pot acabar en un jutjat i Fernández Díaz al Vaticà?” “Per què Santi Vidal no pot tornar a ser jutge i De Alfonso sí?” “Per què us emprenya ‘Visca Catalunya lliure’ i no ‘això la fiscalia ho afina’?” “Per què amb un 32% de pobresa infantil el problema és que els nens estudiïn català?” “Els castellanoparlants són perseguits i la cap de l’oposició és una dona de Jerez?” “Com podeu faltar al respecte als qui van deixar-se la pell perquè els seus fills aprenguessin català?” El proper divendres 4 de novembre, a les 8 del vespre a la Sala Roser Carrau comptarem amb la presència de Gabriel Rufián diputat al Congrés per ERC.  

Cancel·lat l'acte d'homenatge a Lluis Companys

Donats els esdeveniments succeïts aquesta setmana a Vilassar de Mar, les Seccions Locals d'ERC i JERC hem decidit cancel·lar l'acte previst pel proper dissabte 14 d'octubre a les 19:00 a la plaça de l'Ajuntament, on s’anava a realitzar l’homenatge a la figura del President Companys.  

Homenatge Lluis Companys

Homenatge a Lluís Companys

El proper dissabte 15 d'octubre es celebra el 76è aniversari de la mort del president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys, i per aquest motiu la ERC i les JERC de Vilassar de Mar volem retre homenatge al que fou President martit. L’acte es celebrarà el proper dissabte a les 19.00 hores a la Plaça de l'Ajuntament i comptarà amb diferents parlaments. Cal reivindicar la tasca municipalista de Companys, que entre molts altres mèrits va ser el regidor més votat el 12 d’abril de 1931 a Barcelona i va proclamar la República des del balcó de l’Ajuntament, un gest que va canalitzar la necessitat de canvi, segurament molt proper al que actualemnt recorre a la societat catalana. És una vergonya que la por del franquisme duri encara fins avui i que l’Estat espanyol, el segon país del món en nombre de persones enterrades en fossars sense identificar, sigui incapaç de reconèixer el magnicidi i anul·lar definitivament l’infame judici pel qual va ser condemnat, perpetrat pel feixisme espanyol. La de Companys no va ser només la mort d’una persona. Va ser un atemptat contra la democràcia, contra la justícia i contra la llibertat. Per tot això que convoquem a assistir aquest homenatge.

Pressupost participatiu

Presupost Participatiu

EL govern de Vilassar de Mar, amb l’objectiu d’avançar cap a un nou paradigma de govern obert que doni resposta a les demandes de canvi que demanen els ciutadans i ciutadanes, s’enfronta al repte de transformar-se per adaptar-se a aquesta nova realitat i poder així donar resposta a les necessitats reals del municipi i de les persones que hi viuen. Per això cal establir canals de comunicació i interacció estables amb la ciutadania que facin possible un diàleg permanent amb les persones en la definició i execució de les polítiques públiques, impulsant processos participatius i eines tecnològiques que facilitin la implicació activa de la ciutadania en la governança. Els pressupostos participatius són un mecanisme que permet la participació directa de la ciutadania en l’elaboració i execució dels pressupostos públics, donant així resposta a les seves necessitats i interessos reals. El govern municipal posa 92.000 euros (IVA inclòs) del pressupost municipal vigent a disposició de la ciutadania per a què aquesta, mitjançant un procediment de participació ciutadana, pugui decidir quin ha de ser el seu destí. Els projectes que resultin millor valorats es licitaran durant l'any 2016.

ERC guanya les eleccions

ERC ha guanyat unes eleccions a Vilassar de Marper primer cop des dels anys 30. De tot historic el resultat que ha fet ERC en aquestes elecions generals donat que per primer cop des de la transició ha guanyat en nombre de vots en el municipi. Amb el 24,35% del vot i 2.586 vots vàlids ha superat tant "En Comú Podem" i CDC que han quedat sgons i tercers respectivament. Cal asenyalar que ERC en les ultimes eleccions generals del 20 de desembre passat havia quedat en tercer lloc. Volem donar les gracies a tots els vilassarencs que ens han fet confiança amb el seu vot!! http://www.ara.cat/eleccions26j/dades/resultats-eleccions-generals-2016-26j/municipi/8/219/99/Vilassar-de-Mar

Cuina política

Cuinar una bona política municipal

L'exercici de la gestió d'una bona política municipal és com l'art de cuinar. Cal saber-ne, cal dedicar el temps que necessita cada plat i cal observar el resultat obtingut en la seva totalitat -gust, textura, presentació...- per millorar constantment la recepta i adaptar-la als diferents paladars. Al Maresme som reconeguts -entre d'altres coses- per la nostra gastronomia. I això no és en va. Reunim els quatre elements essencials que cal tenir per a obtenir tal reconeixement. Per començar, tenim una bona matèria primera: els ingredients són de primera qualitat i els nostres pagesos són treballadors i estimen la terra. Treballen amb les mans, amb el cap i amb el cor. En segon lloc, tenim bones receptes pròpies: hem sabut trobar els nostres elements diferencials i hem après a combinar els diferents ingredients per a extreure'n plats únics i combinacions que ens defineixen amb una identitat pròpia i ens diferencien de la resta. En tercer lloc, tenim bons cuiners i cuineres. Ens hem format i hem generat coneixement propi, que hem anat traspassant de generació en generació; un saber que combina a la perfecció la tradició de la cuina casolana amb la innovació de la cuina moderna. I, finalment, tenim un bon servei: ens dirigim als nostres clients amb vocació de servei, ens satisfà atendre'ls en el que els calgui i volem que trobin allò que busquen quan ens venen a visitar.   Podríem dir doncs que la bona cuina reuneix talent, vocació, esforç, treball en equip, dedicació; entre d'altres valors. Uns valors perfectament aplicables a la gestió de la política municipal. I és que per a ser un bon govern no n'hi ha prou amb tenir l'opció de governar. Cal, en primer lloc, tenir gent preparada, que reuneixi els requisits per a assumir les responsabilitats i les tasques de gestionar. Gent com la que tenim, que treballa amb professionalitat i determinació per millorar dia a dia el poble i la qualitat de vida dels seus habitants. En segon lloc, cal tenir un full de ruta a seguir clar, entenedor i realista; que es pugui aplicar a les diferents realitats concretes del municipi i que no faci volar coloms.

Dones amb tots els drets

Del silenci a la revolució. Feminitzem-ho tot.

Avui fem referència als àmbits de cultura i de la dona. Podríem començar fent-nos algunes preguntes al respecte: quantes pintores famoses s’ensenyen a secundària? Quantes dones artistes surten a les notícies? Quants noms de dones tenim als nostres carrers, places i barris? Quantes dones escriptores són reconegudes amb premis i mencions? Com es reconeix i es visibilitza la tasca de la dona en l’àmbit de la cultura en els nostres temps? Seguim essent invisibles, silenciades. En tots els àmbits, en la cultura també. Estem al segle XXI, un moment històric on les democràcies reals comencen a prendre forma de millor manera i més organitzada. Un temps que no hauria de tenir limitacions d’igualtats com les que encara tenim. A Catalunya hem iniciat un camí. Un camí esperançador. Un camí de lluita i de llibertat. Estem portant el país a la revolució més gran que s’ha esdevingut fins ara: ser un nou estat lliure i sobirà. I aquesta revolució ha d’anar més enllà de tot i de tothom. Volem construir de nou, canviar-ho tot. Volem canviar cultures; les cultures velles i feixugues que fa anys que ens pesen a les espatlles i ens lliguen les passes en tots els sentits. I volem començar per canviar la cultura més injusta; la que penalitza, amaga, discrimina, arracona, desprestigia, silencia, invisibilitza a la dona. Volem feminitzar-ho tot, perquè només així assolirem una societat igualitària digna dels temps que vivim. Les dones hem de ser la veu d’aquesta revolució, d’aquests canvis. Fa anys, molts anys, que lluitem: per una societat igualitària on hi estiguem realment representades; per un dia a dia on no haguem de lamentar una altra dona assassinada per la violència masclista; per gaudir dels espais públics amb total seguretat i tranquil·litat; per unes condicions de feina on no haguem de triar entre formar una família o realitzar-nos professionalment; perquè es visibilitzi i se’ns reconegui públicament la nostra participació en tots els àmbits de la societat.

Bon any 2016

Arribem al final del primer any complet de vida de la plataforma Vilassar de Mar diu sí. L’anàlisi que podem fer no pot ser més positiu. Vam néixer, ens vam posar a treballar i en pocs mesos hem estat capaços de crear un grup altament professionalitzat i positiu que va assolir uns resultats històrics a les eleccions municipals del mes de maig que, amb esforç i enginy, aconseguí un pacte que ens ha dut a l’alcaldia. A partir d’aquí l’obra de la plataforma s’ha desdoblat, per una part hi ha la feina de govern i per altra el funcionament de la plataforma. No són camins paral·lels perquè hem creat òrgans d’interconnexió entre totes dues tasques. Els grups de treball, ordenats en diferents àmbits, on hi participen també els regidors; el grup organitzador que s’ocupa del funcionament i impuls diari de la plataforma; l’equip de govern d’ERC VdM diu sí; i l’assemblea de la plataforma que es reuneix mensualment, vetllen perquè uns i altres es retroalimentin per tal d’assolir els objectius reflectits en el programa de campanya i la manera d’assolir-los marcada pel dia a dia. L’ànim de la plataforma per al 2016 és créixer, amb la incorporació de nous membres, ja com a objectiu primer per a l’any que encetem, per la qual cosa emplacem a totes les persones interessades en formar-me’n part que us poseu en contacte amb nosaltres o amb qualsevol de les persones de la plataforma que segur que coneixeu. Us desitgem que tingueu una bona entrada d’any i que els astres estiguin amb nosaltres. Salut i República !!!!