Vilassar de Mar

Notícia

Parlament de Damià del Clot (Alcalde de Vilassar de Mar) als actes de la Diada 2017

En els actes de commemoració de l’11 de setembre de 1714, l’Alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, va fer un discurs desinhibit, totalment desacomplexat, un discurs del que representa l’11 de setembre per als catalans, fins on volem arribar i com fer-ho. Va deixar uns quants missatges molt clars:

Hem de posar tot el nostre capital al servei de la llibertat, de la democràcia i del nostre país per honorar tots aquells que s’han deixat la vida, que han patit l’exili i han estat torturats i condemnats a mort per voler una República catalana, lliure i democràtica. Aquesta República l’hem de construir sobre els valors de la llibertat, la democràcia, la dignitat i la humilitat.

No és gens fàcil, davant tenim la quarta economia de la Unió Europea disposada a mobilitzar l’estament judicial, policial i militar per impedir-nos votar. Però ni han pogut ni podran amb nosaltres.

Mai abans un desafiament democràtic davant l’Estat espanyol havia arribat tan lluny.

No tenim por, no ens fan por. Ens volen callats. No ho aconseguiran. La nostra força és la raó.

Estem obligats a defensar la nostra dignitat. Ho hem de fer des de les urnes, de forma pacífica i amb la democràcia per davant.

Hem de ser conscients que estem en un moment històric. Mai abans havíem estat tan a prop del nostre somni.

Mai el món ha vist el que estem a punt de fer: aconseguir la independència en contra d’un Estat, i fer-ho de manera pacífica. Ens juguem la nostra identitat col·lectiva.

El govern i altres regidors del consistori hem expressat el nostre suport a la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

Convencem a la gent que s’ha d anar a votar perquè l’1 d’octubre és el dia que durarà anys. 

L’1 d’octubre voteu!!!!