Vilassar de Mar

Notícia

Discurs de l'Alcalde de Vilassar de Mar arran dels fets del 20 de setembre de 2017

Benvolguts vilassarencs i vilassarenques!!!!

Gràcies per venir a la concentració convocada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar; convocatòria d’urgència motivada pels fets succeïts avui.
Sobretot avui però que són el darrer episodi d’un Estat de setge que patim els catalans i les catalanes, d’ençà que una majoria legítima de Parlament sorgida de les urnes va iniciar un procés per decidir el nostre futur polític mitjançant un referèndum.
Però avui, les forces i cossos de seguretat de l’Estat espanyol, dirigides per un govern amb més de 1000 cassos de corrupció a l’esquena, han entrat per la força a les nostres institucions d’autogovern.
Han detingut membres del govern de la Generalitat i han fet escorcolls en dependències governamentals i domicilis particulars.
Han intervingut el govern de la Generalitat sorgit de la voluntat del poble de Catalunya a qui s’acusa de voler posar les urnes l’1 d’octubre complint una promesa electoral.

L’agressió a les nostres institucions d’autogovern és una agressió a la ciutadania, als nostres drets i a les nostres llibertats, tant individuals com col·lectives.
Hem de sortir al carrer. Estem obligats a sortir al carrer. A fer-ho per defensar les nostres institucions, per defensar la nostre dignitat i per defensar la democràcia.
Però també hem de sortir al carrer per defensar els abusos, les agressions i les injustícies als nostres legítims càrrecs electes.
Ho hem de fer-ho amb serenor, amb civisme, sense caure en provocacions. Amb fermesa i amb determinació.
No ens fan por!
És molt important no caure en provocacions; la violència verbal i física la utilitzen ells; no nosaltres.

No oblideu que el món ens mira: és a la resta del món a qui ens hem de dirigir.
La Comunitat Internacional són els nostres interlocutors; no l’Estat Espanyol. (no ens han escoltat mai i no ho faran ara)
Ja res tornarà a ser igual. Avui és el primer dia d’una gran victòria per Catalunya, però no ens podem relaxar.
Aquesta lluita per la recuperació de la plena sobirania de les nostres institucions és una lluita de generacions; una lluita silenciosa i silenciada que ara fa remor perquè estem a punt de la victòria.
Per això és molt important sortir al carrer. SORTIM AL CARRER.
La millor manera de defensar la nostra dignitat com a persones i com a poble, la millor manera de defensar la nostra identitat, és sortint al carrer l’1 d’octubre i votar.