Vilassar de Mar

Totes les notícies

ERC i GxVdM SIGNEN UN PACTE DE COALICIÓ PER CONCÓRRER PLEGATS A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE MAIG DE 2019

Esquerra Republicana de Catalunya (VdM) i Gent per Vilassar de Mar han signat un acord de coalició per concórrer conjuntament a les eleccions municipals previstes pel proper 26 de maig de 2019 sota la fórmula Esquerra Republicana de Catalunya – Gent per Vilassar de Mar – Acord Municipal. Aquest acord de coalició entre les dues formacions polítiques respon a les següents premisses i objectius: Primer.- Els quatre anys de govern de coalició han estat valorats com un èxit de gestió pública, en la mesura que han sincronitzat dos projectes polítics que han acabat confluint en una obra de govern que ha compartit els valors i els principis i, sobretot, el projecte de poble. La signatura del pacte esdevé la mostra de la voluntat de continuar treballant plegats per donar continuïtat al projecte municipal iniciat el juny de 2015. Segon.- Aquests quatre anys de govern en minoria ha reforçat el compromís dels membres de govern de les dues formacions i ha enfortit els vincles dels actius polítics dels dos partits. En aquest sentit s’ha constatat que les sinèrgies creades sumen en benefici del projecte municipal sobre el qual es vol continuar treballant. Tercer.- La gestió pública del consistori que s’ha traduït, entre d’altres objectius marcats a l’inici de la legislatura, com la reducció del deute municipal, la transformació tecnològica de l’Ajuntament, la consolidació de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, la incorporació de la lluita per la igualtat d’oportunitats com a prioritari a l’agenda política i municipal, el Consell dels Infants, la participació ciutadana en àmbits de decisió concrets, l’arranjament d’espais públics i el suport incondicional al procés engegat des de les institucions de la Generalitat, han creat una sinèrgia que les dues formacions polítiques volen seguir mantenint.   Quart.- En aquesta coalició electoral tenen cabuda els valors cívics i republicans, amb clara vocació local i de municipi. La coalició treballarà des de la premissa que la política local és un pilar fonamental per assolir la llibertat i la plena sobirania de Catalunya, per la qual cosa prosseguirà, com ha fet des del govern, donant suport a les institucions catalanes per assolir la independència de Catalunya.

Han començat les obres al carrer Sant Magí per prioritzar els vianants

L'Ajuntament de Vilassar de Mar té el propòsit de pacificar la circulació al poble per millorar la mobilitat dels vianants. Dimecres 28 de novembre van començar, al carrer Sant Magí, les obres d'anivellament de la calçada amb la vorera per convertir-lo en carrer de prioritat invertida. Això farà que els vianants tinguin preferència de pas vers els vehicles. Per això es limitarà la velocitat a un màxim de 20 km/hora. Per facilitar la circulació dels vianants restarà prohibit l'estacionament en tot el carrer.   Està previst que l'obra s'acabi en dos mesos.    Podeu consultar les afectacions al trànsit a la pàgina web de l'Ajuntament de Vilassar de Mar. https://bit.ly/2BF4mXB  

Damià del Clot és elegit cap de llista per a les eleccions municipals de 2019

Aquest diumenge, dia 25 de novembre, hem fet la votació del procés de primàries per elegir la persona cap de llista d’ERC Vilassar de Mar per a les eleccions municipals de 2019.   Han tingut dret a vot totes les persones militants, simpatitzants, amigues i militants de les JERC majors de 18 anys. L’acte s’ha realitzat a les 12 del migdia a la Sala Petita de l’Ateneu Vilassanès i només s’ha presentat una candidatura.   Damià del Clot ha presentat els avals que el permetien ser elegit i ha estat validat com a cap de llista amb els vots de la militància i amics d’Esquerra de Vilassar de Mar.   Damià del Clot s’ha dirigit als assistents per presentar el seu programa i finalment per agrair la confiança rebuda.   Ha vingut a reivindicar l’obra de govern, amb encerts notables i algun aspecte a millorar, i ha demanat continuïtat per al govern per completar un cicle de vuit anys. Ha destacat la manera republicana de fer polítiques i la implicació d’aquest govern en els aspectes nacionals i en el procés d’independència de Catalunya.   Finalment, del Clot, ha enviat aquest missatge:   "Moltíssimes gràcies companys i companyes per la confiança. Serà un plaer i un orgull tornar a encapçalar aquest projecte polític en les municipals de 2019. Compto amb tots vosaltres per seguir transformant Vilassar de Mar. Molt agraït i quedo al vostre servei".    

Celebració de l'acte "Junts fem Vilassar de Mar".

Avui hem celebrat la segona part de l’acte “Junts fem Vilassar de Mar” que vam iniciar el dia 2 de juny. A la primera reunió de treball es va debatre a fons sobre el Pla d’Actuació Municipal PAM, separant les persones per barris, i analitzant les diferents àrees de govern, i es va arribar a unes conclusions en forma de propostes. Aquesta segona part ha consistit en una reunió de treball que tenia la intenció de copsar l’opinió dels assistents en temes relacionats amb Vilassar de Mar i en l’acció de govern. La dinàmica ha consistit en una anàlisi de debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats amb la tècnica DAFO. Les persones s’han distribuït en tres grups que han treballat de manera autònoma. La intenció d’aquestes trobades, i de les futures, és obtenir una anàlisi de Vilassar de Mar en profunditat. La finalitat d’aquesta anàlisi és fer, en el futur, si tenim la confiança dels electors, polítiques que s’ajustin el màxim possible a les necessitats dels vilassarencs i vilassarenques. Gràcies a les persones que avui ens heu acompanyat. Seguirem comptant amb vosaltres per fer un Vilassar de Mar, encara millor.  

Junts fem Vilassar de Mar!!!!

Seguim comptant amb tu per fer un Vilassar de Mar, encara, milIor.  ​La 1a jornada que vam fer al juny va ser tot un èxit! Diumenge dia 25 de novembre farem la "2a jornada de treball d'ERC VdM" per analitzar les mancances i virtuts del nostre municipi i detectar les necessitats i prioritats dels veïns i veïnes que hi vivim. Digues la teva opinió sobre el poble i les prioritats per als propers 4 anys. Aquestes jornades són obertes a tot el poble i una ocasió de participació directa per a poder dir i ser escoltats. Ens agradaria molt comptar amb la teva presència! T'hi apuntes?! Ens veiem aquest diumenge dia 25, a les 10 del matí, a l’Ateneu Vilassanès.   Vine i diga'ns la teva!!!!

“Junts fem Vilassar de Mar”

La Secció Local d’ERC de Vilassar de Mar vam organitzar, dissabte dia 2 de juny, a les 10 del matí, a la Sala Petita de l’Ateneu Vilassanès, l’acte “Junts fem Vilassar de Mar”.   L’objectiu era recollir l’opinió, per part dels vilassarencs i vilassarenques, de l’acció de govern que portem fent des de juny de 2015, i sobretot rebre molta crítica per tal de millorar en el que queda de legislatura, i fer una pluja d’idees de projectes o accions, noves, interessants per al nostre municipi, detectant prioritats per als propers anys.   L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, va explicar l’acció de govern realitzada fins ara, les dificultats que es va trobar l’equip de govern quan va arribar a l’ajuntament, sobretot quant al deute econòmic i el dèficit estructural de l’ajuntament, amb un nombre de treballadors molt inferior respecte d’altres municipis amb el mateix nombre d’habitants.   Del Clot també va explicar el pla d’actuació municipal, el PAM, veritable eina de govern, i els pressupostos participatius, i va avançar quines actuacions hi ha previstes fer fins a finals de legislatura.   L’acte va consistir en una posada en comú d’idees i de debat, amb taules de treball amb les persones distribuïdes per barris. Es van tractar els diferents ítems del PAM: desenvolupament econòmic, transparència i bon govern, compromís amb les persones, espai públic i territori, convivència i civisme, espai marítim i independència.   Els grups van arribar a acords i van reflectir les conclusions en els murals distribuïts per les parets. Al final de l’acte es van posar en comú algunes de les conclusions.   Cap a la tardor es convocarà, de nou, la ciutadania, per presentar les conclusions a què han arribat els grups, ja endreçades, i començar a treballar sobre els gran temes d’interès per a Vilassar de Mar.   A l’acte, hi van assistir una cinquantena de persones.  

El comerç local: motor econòmic i cohesionador social.

Els Factors externs com la crisi econòmica, les grans superfícies comercials o el comerç electrònic han afectat la competitivitat del comerç local. Però malgrat aquestes amenaces, el comerç local està resistint gràcies als valors que li són propis: la proximitat, l’atenció personalitzada, el tracte familiar o la qualitat, entre d’altres. Aquestes característiques són les que destaca la campanya #TotsSomComerç impulsada per l’entitat Vilassar Comerç, que demostra la seva capacitat de renovació i innovació constants per tenir un comerç local actiu.   Des d’ERC VdM diu Sí defensem i reivindiquem el paper essencial del comerç local com a motor econòmic i generador de cohesió social i ocupació de qualitat. Per això, apostem per potenciar-lo des de dues vessants: la interna i l’externa.   A nivell intern, l’Ajuntament ha de seguir col·laborant amb els comerciants per generar ocupació i ajudant-los a promocionar-se (fires, esdeveniments, promocions..). El comerç local humanitza el nostre poble i hem de garantir la seva supervivència. En aquest sentit, tenim encara potencialitats a explorar com, per exemple, buscar més sinèrgies entre el mercat ambulant dels dijous i el comerç local estàtic.   De la mateixa manera, és important potenciar i fomentar els nostres productes de km.0 i els productes amb denominació d’origen a Catalunya. Els nostres veïns i veïnes cada vegada estan més conscienciats de la importància del consum de productes de proximitat i de la seva importància per a gaudir d’una bona salut; un fet que es transmet amb l’obertura de nous petits comerços al municipi en aquest sentit.   A nivell extern, podem promoure comercialment més i millor la nostra vila, que té unes especificitats que la converteixen en un indret incomparable. Hem de saber projectar Vilassar de Mar a l’exterior amb una imatge pròpia que ens caracteritzi: el mar, la flor i la planta, la tradició marinera, la vida al carrer, el vermut, les festes i festivitats locals, etc.

"El feminisme del segle XXI: Desigualtat social relacionada amb el gènere".

Amb motiu de la proximitat del 8 de març, divendres vam celebrar el dia de la dona a Vilassar de Mar, dintre del cicle de xerrades "El feminisme del segle XXI", organitzades per la Secretaria de la Dona, d'Esquerra Republicana de Catalunya, del Maresme.   La sociòloga i professora de la Universitat de Girona, Cristina Sànchez, ens va parlar de la "Desigualtat social relacionada amb el gènere".   En un to col·loquial i amb sentit de l’humor va aportar dades empíriques i vivències personals que ens van apropar a la realitat en què, malauradament, encara estem instal·lats.   Va deixar frases com aquestes:   “Tots som sexistes, que no és el mateix que ser masclista”.   "Els llocs de treball de direcció o gerència estan ocupats majoritàriament per homes, i quan arriben les dones els sous són més baixos".   “A igual feina, les dones segueixen cobrant menys que els homes, un 25 per cent”.   "Tenim comportaments sexistes perquè ens han educat així. Funcionem amb l’automàtic".   “Hem fet polítiques perquè res no canviï i ho justifiquem amb criteris tècnics quan la realitat és que és pel fet de gènere”.   “Per treure’ns els “ismes” necessitem entrenament.   “Malgrat ser més capaces i tenir millor currículum acadèmic i professional, un home sempre passa per davant d’una dona”.   “Les quotes encara són necessàries per equilibrar les desigualtats”.   Malgrat tot, creu que els canvis, en aquesta propera generació, seran més ràpids que en les anteriors, encara que, ara mateix, en tot el món estem vivint una involució.   Això no deixa de ser feina de tots i considera que l’educació a l’escola i a les famílies és cabdal per modificar els comportaments sexistes.            

VILASSAR DE MAR DIU SÍ AL PRESSUPOST

Amb el vot favorable d’ERC VdM diu sí, Gent per Vilassar de Mar i Vilassar de Mar sí que pot / sí puede, i l'abstenció de Babord i de la regidora no adscrita aprovem els pressupostos per a l’any 2018.   L’excel·lent treball realitzat des de la regidoria d'Hisenda, però també de la resta de govern, ha donat els seus fruïts per a Vilassar de Mar.   Felicitar al govern per aquests pressupostos que presenta, realistes i molt ambiciosos des del punt de vista social, amb novetats com el fort increment de les despeses en serveis socials, les subvencions en l’IBI per a famílies monoparentals, les ajudes a persones desocupades, l’augment de la inversió en cultura o potenciar la imatge comercial de Vilassar de Mar, entre d’altres.   Per altra banda, per segon any, els ciutadans de Vilassar podran decidir en què invertir els seus diners. Incrementem la partida per a pressupostos participatius en un 40 per cent.   Una fita que consideràvem important per afavorir els proveïdors de l’ajuntament era la de reduir el termini de pagament de les factures. Hem passat dels 150 dies en què es pagava quan vam entrar a govern a 30 dies, amb la qual cosa les empreses i autònoms de Vilassar de Mar que donin serveis a l’ajuntament veuran afavorida la seva economia.   La gran llosa que seguim suportant, provinent del govern anterior de Convergència i Unió (ara auto anomenats grup Demòcrata) és el fort endeutament que pateix l’ajuntament i la SA municipal que coarta i limita, molt, la capacitat d’inversió, cosa que fa que no puguem tenir el Vilassar que realment voldríem.   No obstant això, des que som a govern, hem aconseguit refinançar el deute amb les entitats bancàries, cosa que ha fet que reduïm els interessos que paguem als bancs. Aquest deute l’estem reduint a una mitjana de 2 milions d’euros cada any.   També, des de la Secció Local d’Esquerra de Vilassar de Mar, volem felicitar a l’equip de govern per les negociacions realitzades amb la resta de formacions polítiques que han conduït a acords amb Vilassar de Mar sí pot i Babord, amb el vot favorable i l'abstenció respectivament que, sumada a la de la regidora no adscrita ha permès tirar endavant l'eina imprescindible per poder fer inversions a Vilassar de Mar en benefici de tots els ciutadans.