Vilassar de Mar

Totes les notícies

ERC i GxVdM SIGNEN UN PACTE DE COALICIÓ PER CONCÓRRER PLEGATS A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE MAIG DE 2019

Esquerra Republicana de Catalunya (VdM) i Gent per Vilassar de Mar han signat un acord de coalició per concórrer conjuntament a les eleccions municipals previstes pel proper 26 de maig de 2019 sota la fórmula Esquerra Republicana de Catalunya – Gent per Vilassar de Mar – Acord Municipal. Aquest acord de coalició entre les dues formacions polítiques respon a les següents premisses i objectius: Primer.- Els quatre anys de govern de coalició han estat valorats com un èxit de gestió pública, en la mesura que han sincronitzat dos projectes polítics que han acabat confluint en una obra de govern que ha compartit els valors i els principis i, sobretot, el projecte de poble. La signatura del pacte esdevé la mostra de la voluntat de continuar treballant plegats per donar continuïtat al projecte municipal iniciat el juny de 2015. Segon.- Aquests quatre anys de govern en minoria ha reforçat el compromís dels membres de govern de les dues formacions i ha enfortit els vincles dels actius polítics dels dos partits. En aquest sentit s’ha constatat que les sinèrgies creades sumen en benefici del projecte municipal sobre el qual es vol continuar treballant. Tercer.- La gestió pública del consistori que s’ha traduït, entre d’altres objectius marcats a l’inici de la legislatura, com la reducció del deute municipal, la transformació tecnològica de l’Ajuntament, la consolidació de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, la incorporació de la lluita per la igualtat d’oportunitats com a prioritari a l’agenda política i municipal, el Consell dels Infants, la participació ciutadana en àmbits de decisió concrets, l’arranjament d’espais públics i el suport incondicional al procés engegat des de les institucions de la Generalitat, han creat una sinèrgia que les dues formacions polítiques volen seguir mantenint.   Quart.- En aquesta coalició electoral tenen cabuda els valors cívics i republicans, amb clara vocació local i de municipi. La coalició treballarà des de la premissa que la política local és un pilar fonamental per assolir la llibertat i la plena sobirania de Catalunya, per la qual cosa prosseguirà, com ha fet des del govern, donant suport a les institucions catalanes per assolir la independència de Catalunya.

Han començat les obres al carrer Sant Magí per prioritzar els vianants

L'Ajuntament de Vilassar de Mar té el propòsit de pacificar la circulació al poble per millorar la mobilitat dels vianants. Dimecres 28 de novembre van començar, al carrer Sant Magí, les obres d'anivellament de la calçada amb la vorera per convertir-lo en carrer de prioritat invertida. Això farà que els vianants tinguin preferència de pas vers els vehicles. Per això es limitarà la velocitat a un màxim de 20 km/hora. Per facilitar la circulació dels vianants restarà prohibit l'estacionament en tot el carrer.   Està previst que l'obra s'acabi en dos mesos.    Podeu consultar les afectacions al trànsit a la pàgina web de l'Ajuntament de Vilassar de Mar. https://bit.ly/2BF4mXB  

Damià del Clot és elegit cap de llista per a les eleccions municipals de 2019

Aquest diumenge, dia 25 de novembre, hem fet la votació del procés de primàries per elegir la persona cap de llista d’ERC Vilassar de Mar per a les eleccions municipals de 2019.   Han tingut dret a vot totes les persones militants, simpatitzants, amigues i militants de les JERC majors de 18 anys. L’acte s’ha realitzat a les 12 del migdia a la Sala Petita de l’Ateneu Vilassanès i només s’ha presentat una candidatura.   Damià del Clot ha presentat els avals que el permetien ser elegit i ha estat validat com a cap de llista amb els vots de la militància i amics d’Esquerra de Vilassar de Mar.   Damià del Clot s’ha dirigit als assistents per presentar el seu programa i finalment per agrair la confiança rebuda.   Ha vingut a reivindicar l’obra de govern, amb encerts notables i algun aspecte a millorar, i ha demanat continuïtat per al govern per completar un cicle de vuit anys. Ha destacat la manera republicana de fer polítiques i la implicació d’aquest govern en els aspectes nacionals i en el procés d’independència de Catalunya.   Finalment, del Clot, ha enviat aquest missatge:   "Moltíssimes gràcies companys i companyes per la confiança. Serà un plaer i un orgull tornar a encapçalar aquest projecte polític en les municipals de 2019. Compto amb tots vosaltres per seguir transformant Vilassar de Mar. Molt agraït i quedo al vostre servei".    

Celebració de l'acte "Junts fem Vilassar de Mar".

Avui hem celebrat la segona part de l’acte “Junts fem Vilassar de Mar” que vam iniciar el dia 2 de juny. A la primera reunió de treball es va debatre a fons sobre el Pla d’Actuació Municipal PAM, separant les persones per barris, i analitzant les diferents àrees de govern, i es va arribar a unes conclusions en forma de propostes. Aquesta segona part ha consistit en una reunió de treball que tenia la intenció de copsar l’opinió dels assistents en temes relacionats amb Vilassar de Mar i en l’acció de govern. La dinàmica ha consistit en una anàlisi de debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats amb la tècnica DAFO. Les persones s’han distribuït en tres grups que han treballat de manera autònoma. La intenció d’aquestes trobades, i de les futures, és obtenir una anàlisi de Vilassar de Mar en profunditat. La finalitat d’aquesta anàlisi és fer, en el futur, si tenim la confiança dels electors, polítiques que s’ajustin el màxim possible a les necessitats dels vilassarencs i vilassarenques. Gràcies a les persones que avui ens heu acompanyat. Seguirem comptant amb vosaltres per fer un Vilassar de Mar, encara millor.  

Junts fem Vilassar de Mar!!!!

Seguim comptant amb tu per fer un Vilassar de Mar, encara, milIor.  ​La 1a jornada que vam fer al juny va ser tot un èxit! Diumenge dia 25 de novembre farem la "2a jornada de treball d'ERC VdM" per analitzar les mancances i virtuts del nostre municipi i detectar les necessitats i prioritats dels veïns i veïnes que hi vivim. Digues la teva opinió sobre el poble i les prioritats per als propers 4 anys. Aquestes jornades són obertes a tot el poble i una ocasió de participació directa per a poder dir i ser escoltats. Ens agradaria molt comptar amb la teva presència! T'hi apuntes?! Ens veiem aquest diumenge dia 25, a les 10 del matí, a l’Ateneu Vilassanès.   Vine i diga'ns la teva!!!!

Ja ha arribat el bon temps. Tenim el poble preparat per gaudir-ne?

Arriba el bon temps. Les hores s’allarguen i el clima ens convida a gaudir molt més de l’entorn i de les activitats a l’aire lliure que ens ofereix el nostre poble. Tenim sort perquè a Vilassar de Mar comptem amb moltes zones verdes, molts parcs d’esbarjo i moltes places i carrers on podem conviure i fer vida social. Les escoles obren les seves portes tot l’any i podem gaudir dels seus espais oberts en horari no lectiu sempre que ho vulguem. Tenim un poble que incita a viure’l i estimar-lo, i a fer comunitat. El bon temps ens recorda que podem fer moltes coses. Tenim, per exemple, una rica i àmplia oferta cultural de tot tipus, que arriba al seu moment estel·lar amb la Festa Major. La nostra Festa Major és la gran posada en escena del que som com a poble: un gran poble en moviment! Activitats festives i lúdiques per a totes les edats que compten amb la participació de moltes entitats i del gran teixit social que tenim al municipi. Perquè el poble som totes i tots els seus veïns i veïnes; i a les persones que el conformem, ens encanta participar-ne i fer-nos-el nostre. Aquest any, a més, comptem amb una nova iniciativa que es diu Estiu Jove, que recull un ampli ventall d’activitats pensades amb i per els joves del municipi que es desenvoluparan durant el mes de juliol. Aquesta iniciativa s’ha impulsat des de la Regidoria de Joventut amb la participació de molts dels i les joves del poble. El bon temps també ens porta a gaudir de la mar. Tot i que les darreres pluges d’aquesta primavera han malmès una part important de les nostres platges, estem conversant amb ‘Costas y Medio Marino’ de l’Estat Espanyol per a reforçar la nostra escullera marítima el més aviat possible. A les nostres platges hi tenim el caliu de l’Espigó de Garbí i els ‘xiringuitos’ que cada any ens hi acompanyen, entre d’altres. Sovint és tanta l’atracció del mar que moltes persones vénen de fora per a gaudir-lo i es fa difícil aparcar el cotxe a les zones del municipi properes a les platges.

El comerç local: motor econòmic i cohesionador social.

Els Factors externs com la crisi econòmica, les grans superfícies comercials o el comerç electrònic han afectat la competitivitat del comerç local. Però malgrat aquestes amenaces, el comerç local està resistint gràcies als valors que li són propis: la proximitat, l’atenció personalitzada, el tracte familiar o la qualitat, entre d’altres. Aquestes característiques són les que destaca la campanya #TotsSomComerç impulsada per l’entitat Vilassar Comerç, que demostra la seva capacitat de renovació i innovació constants per tenir un comerç local actiu.   Des d’ERC VdM diu Sí defensem i reivindiquem el paper essencial del comerç local com a motor econòmic i generador de cohesió social i ocupació de qualitat. Per això, apostem per potenciar-lo des de dues vessants: la interna i l’externa.   A nivell intern, l’Ajuntament ha de seguir col·laborant amb els comerciants per generar ocupació i ajudant-los a promocionar-se (fires, esdeveniments, promocions..). El comerç local humanitza el nostre poble i hem de garantir la seva supervivència. En aquest sentit, tenim encara potencialitats a explorar com, per exemple, buscar més sinèrgies entre el mercat ambulant dels dijous i el comerç local estàtic.   De la mateixa manera, és important potenciar i fomentar els nostres productes de km.0 i els productes amb denominació d’origen a Catalunya. Els nostres veïns i veïnes cada vegada estan més conscienciats de la importància del consum de productes de proximitat i de la seva importància per a gaudir d’una bona salut; un fet que es transmet amb l’obertura de nous petits comerços al municipi en aquest sentit.   A nivell extern, podem promoure comercialment més i millor la nostra vila, que té unes especificitats que la converteixen en un indret incomparable. Hem de saber projectar Vilassar de Mar a l’exterior amb una imatge pròpia que ens caracteritzi: el mar, la flor i la planta, la tradició marinera, la vida al carrer, el vermut, les festes i festivitats locals, etc.

VILASSAR DE MAR DIU SÍ AL PRESSUPOST

Amb el vot favorable d’ERC VdM diu sí, Gent per Vilassar de Mar i Vilassar de Mar sí que pot / sí puede, i l'abstenció de Babord i de la regidora no adscrita aprovem els pressupostos per a l’any 2018.   L’excel·lent treball realitzat des de la regidoria d'Hisenda, però també de la resta de govern, ha donat els seus fruïts per a Vilassar de Mar.   Felicitar al govern per aquests pressupostos que presenta, realistes i molt ambiciosos des del punt de vista social, amb novetats com el fort increment de les despeses en serveis socials, les subvencions en l’IBI per a famílies monoparentals, les ajudes a persones desocupades, l’augment de la inversió en cultura o potenciar la imatge comercial de Vilassar de Mar, entre d’altres.   Per altra banda, per segon any, els ciutadans de Vilassar podran decidir en què invertir els seus diners. Incrementem la partida per a pressupostos participatius en un 40 per cent.   Una fita que consideràvem important per afavorir els proveïdors de l’ajuntament era la de reduir el termini de pagament de les factures. Hem passat dels 150 dies en què es pagava quan vam entrar a govern a 30 dies, amb la qual cosa les empreses i autònoms de Vilassar de Mar que donin serveis a l’ajuntament veuran afavorida la seva economia.   La gran llosa que seguim suportant, provinent del govern anterior de Convergència i Unió (ara auto anomenats grup Demòcrata) és el fort endeutament que pateix l’ajuntament i la SA municipal que coarta i limita, molt, la capacitat d’inversió, cosa que fa que no puguem tenir el Vilassar que realment voldríem.   No obstant això, des que som a govern, hem aconseguit refinançar el deute amb les entitats bancàries, cosa que ha fet que reduïm els interessos que paguem als bancs. Aquest deute l’estem reduint a una mitjana de 2 milions d’euros cada any.   També, des de la Secció Local d’Esquerra de Vilassar de Mar, volem felicitar a l’equip de govern per les negociacions realitzades amb la resta de formacions polítiques que han conduït a acords amb Vilassar de Mar sí pot i Babord, amb el vot favorable i l'abstenció respectivament que, sumada a la de la regidora no adscrita ha permès tirar endavant l'eina imprescindible per poder fer inversions a Vilassar de Mar en benefici de tots els ciutadans.

PER QUÈ ENS HAURIES DE VOTAR A NOSALTRES?

Perquè som els republicans, els de sempre Perquè som els que ho hem donat tot, sempre, pel país, fins i tot la nostra llibertat i la nostra vida Perquè només ERC li pot disputar el primer lloc a Ciudadanos Perquè volem tombar el 155 Perquè volem treure els nostres presos polítics de la presó: a en Jordi Cuixart, a en Jordi Sánchez, a en Quim Forn i a l'Oriol Junqueras Perquè volem restituir el govern legítim Perquè si no podem restituir el govern legítim tenim el millor pla per seguir Perquè no sustentem el projecte en una persona Perquè tenim la suficient solidesa com a partit per suportar qualsevol escomesa de l'Estat espanyol Perquè som els que més opcions diferents hem sumat a la nostra candidatura: Demòcrates, Moviment d’Esquerres (MES), Avancem, independents (Rubén Wagensberg, Jenn Díaz, Ramón Cotarelo, etc), més persones de procedències diferents, altres suports externs (Albano Dante, Bea Talegón) Perquè som els que hem empès més per proclamar la República Perquè mai farem marxa enrere Perquè, a la nostra candidatura, no hi ha dubtes en implementar la República Perquè volem construir una República social Perquè volem una República feminista Perquè farem una República per als joves Perquè volem fer un procés constituent des de baix cap a dalt Perquè som garantia de bon govern Perquè defensarem l'escola, la llengua i la cultura catalana Perquè som els que sempre defensem la terra i l'entorn natural Per seguir fent més inversions en salut Per desplegar la seguretat social catalana Per defensar el sistema públic de pensions Per desenvolupar la hisenda catalana i gestionar tots els nostres impostos Perquè som els que hem eixugat el deute de la Generalitat Perquè som els que més inversions hem generat Perquè som els que hem generat l’augment en les exportacions Perquè som els que hem reduït el termini de pagaments de la Generalitat amb els proveïdors Perquè som els que hem reduït l'atur a Catalunya Perquè som els de la renda bàsica de ciutadania Perquè som els de la dació en pagament amb els bancs Perquè mai us hem fallat ni us fallarem I si no et convencen els nostres arguments vota qualsevol de les altres candidatures independentistes: CUP – Crida Constituent o Junts per Catalunya #Seguim #21D #FemRepública Esquerra Republicana – Catalunya Sí