Vilassar de Mar

Totes les notícies

Nosaltres Sumem! Presentació de la llista d'ERC - GentxVdM a les eleccions municipals 2019

Divendres, amb una sala Roser Carrau completament plena, vam presentar la llista que anirà a les eleccions municipals del 26 de maig amb el nom d'ERC - Gent per Vilassar - Acord Municipal. Ens van acompanyar l'alcalde de Vilassar de Dalt Xavier Godàs i la Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella. Godàs va explicar les semblances entre els dos municipis i va destacar la bona feina feta pel govern de Vilassar de Mar per eixugar el deute heretat i va posar en valor la figura d'alcalde com a polític de proximitat. Capella destacà la importància de la política municipal, de la política a peu de carrer en la millora del dia a dia de la societat. També va fer èmfasi en què no seria una campanya normal: “Mai hauríem pensat que acabaríem a la presó i a l'exili per permetre expressar a la ciutadania els seus desitjos a través de les urnes. Però persistirem a fer-ho cívicament i pacíficament”. La número dos de la candidatura, i líder de Gent per Vilassar, va explicar els inicis del partit i va fer una valoració molt positiva dels quatre anys de govern municipal. “Tant positiva, que ara sumem”. Va reivindicar que són l'únic partit municipalista de Vilassar. “La raó de ser del nostre partit són les persones i per elles hem de seguir treballant”. I repassà les propostes de la seva formació des d'un eix social: infància, salut, gent gran. Arasa finalitzà la seva intervenció presentant “l'Alcalde que aconseguirà la reelecció: Damià del Clot i Trias!”. Damià del Clot va iniciar la seva intervenció agraint la presència de tothom, però amb una dedicatòria especial: “Gràcies Josep (Fornas) per una vida al servei del país i del partit, gràcies Josep per ser-hi sempre!”. Damià del Clot: “Nosaltres sí que hem fet polítiques transfomadores. I treballar amb Gent per Vilassar de Mar ha estat un camí ple d'èxits, malgrat el que alguns s'esperaven”. “Quan vam entrar teníem el deute més gran de la història de Vilassar (35 milions d'euros).

Celebració de l'acte "Junts fem Vilassar de Mar".

Avui hem celebrat la segona part de l’acte “Junts fem Vilassar de Mar” que vam iniciar el dia 2 de juny. A la primera reunió de treball es va debatre a fons sobre el Pla d’Actuació Municipal PAM, separant les persones per barris, i analitzant les diferents àrees de govern, i es va arribar a unes conclusions en forma de propostes. Aquesta segona part ha consistit en una reunió de treball que tenia la intenció de copsar l’opinió dels assistents en temes relacionats amb Vilassar de Mar i en l’acció de govern. La dinàmica ha consistit en una anàlisi de debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats amb la tècnica DAFO. Les persones s’han distribuït en tres grups que han treballat de manera autònoma. La intenció d’aquestes trobades, i de les futures, és obtenir una anàlisi de Vilassar de Mar en profunditat. La finalitat d’aquesta anàlisi és fer, en el futur, si tenim la confiança dels electors, polítiques que s’ajustin el màxim possible a les necessitats dels vilassarencs i vilassarenques. Gràcies a les persones que avui ens heu acompanyat. Seguirem comptant amb vosaltres per fer un Vilassar de Mar, encara millor.  

Junts fem Vilassar de Mar!!!!

Seguim comptant amb tu per fer un Vilassar de Mar, encara, milIor.  ​La 1a jornada que vam fer al juny va ser tot un èxit! Diumenge dia 25 de novembre farem la "2a jornada de treball d'ERC VdM" per analitzar les mancances i virtuts del nostre municipi i detectar les necessitats i prioritats dels veïns i veïnes que hi vivim. Digues la teva opinió sobre el poble i les prioritats per als propers 4 anys. Aquestes jornades són obertes a tot el poble i una ocasió de participació directa per a poder dir i ser escoltats. Ens agradaria molt comptar amb la teva presència! T'hi apuntes?! Ens veiem aquest diumenge dia 25, a les 10 del matí, a l’Ateneu Vilassanès.   Vine i diga'ns la teva!!!!

Per quin model de zona agrícola apostem?

Amb els anys Vilassar de Mar ha anat desenvolupant un model de zona agrícola específic i propi. La proximitat del Mercat de la Flor i el constant deteriorament dels rendiments agrícoles ens ha portat a tenir una agricultura fortament condicionada per la comercialització dels productes de producció pròpia i els d’importació.   Aquest model específic propi que hem anat adquirint al nostre poble en alguns casos queda fora dels paràmetres de la Llei del sòl actual a Catalunya. Des de fa molts anys – i moltes legislatures- els diferents governs locals proven de trobar la conciliació entre allò que marca la Llei del sòl i l’activitat agrícola-econòmica que s’ha anat desenvolupant i es desenvolupa a la nostra zona agrícola.   Ens cal poder regular les anomalies de les activitats no pròpiament permeses com a agrícoles segons la llei, per tal de poder ordenar i protegir el nostre territori. L’ampliació dels usos -sempre i quan siguin relacionats amb activitats agrícoles (com ara activitats d’emmagatzematge o subministraments de productes relacionats amb l’agricultura)- podria ser un inici, però cal buscar més solucions des del propi sector de producció i conjuntament amb les administracions al respecte.   Més enllà del model específic que tenim al nostre municipi, observem que cada cop hi ha més camps i finques ermes, i que l’activitat agrícola té dificultats per tirar endavant com a tal. Aquest fet no és propi només del nostre poble, sinó que és comú a tot Catalunya. L’agricultura i la ramaderia són sectors que estan en replantejament degut, entre d’altres, a la falta de relleu generacional i la difícil viabilitat econòmica, com a conseqüència de la competència amb altres països (globalització).   Les zones agrícoles properes a Barcelona tenim, a més a més, el perill de transformar-nos en sòl urbanitzable de l’Àrea Metropolitana, degut al constant creixement de la població, i al creixement del parc residencial de Barcelona.

Ja ha arribat el bon temps. Tenim el poble preparat per gaudir-ne?

Arriba el bon temps. Les hores s’allarguen i el clima ens convida a gaudir molt més de l’entorn i de les activitats a l’aire lliure que ens ofereix el nostre poble. Tenim sort perquè a Vilassar de Mar comptem amb moltes zones verdes, molts parcs d’esbarjo i moltes places i carrers on podem conviure i fer vida social. Les escoles obren les seves portes tot l’any i podem gaudir dels seus espais oberts en horari no lectiu sempre que ho vulguem. Tenim un poble que incita a viure’l i estimar-lo, i a fer comunitat. El bon temps ens recorda que podem fer moltes coses. Tenim, per exemple, una rica i àmplia oferta cultural de tot tipus, que arriba al seu moment estel·lar amb la Festa Major. La nostra Festa Major és la gran posada en escena del que som com a poble: un gran poble en moviment! Activitats festives i lúdiques per a totes les edats que compten amb la participació de moltes entitats i del gran teixit social que tenim al municipi. Perquè el poble som totes i tots els seus veïns i veïnes; i a les persones que el conformem, ens encanta participar-ne i fer-nos-el nostre. Aquest any, a més, comptem amb una nova iniciativa que es diu Estiu Jove, que recull un ampli ventall d’activitats pensades amb i per els joves del municipi que es desenvoluparan durant el mes de juliol. Aquesta iniciativa s’ha impulsat des de la Regidoria de Joventut amb la participació de molts dels i les joves del poble. El bon temps també ens porta a gaudir de la mar. Tot i que les darreres pluges d’aquesta primavera han malmès una part important de les nostres platges, estem conversant amb ‘Costas y Medio Marino’ de l’Estat Espanyol per a reforçar la nostra escullera marítima el més aviat possible. A les nostres platges hi tenim el caliu de l’Espigó de Garbí i els ‘xiringuitos’ que cada any ens hi acompanyen, entre d’altres. Sovint és tanta l’atracció del mar que moltes persones vénen de fora per a gaudir-lo i es fa difícil aparcar el cotxe a les zones del municipi properes a les platges.

Ja ha arribat el bon temps. Tenim el poble preparat per gaudir-ne?

Arriba el bon temps. Les hores s’allarguen i el clima ens convida a gaudir molt més de l’entorn i de les activitats a l’aire lliure que ens ofereix el nostre poble. Tenim sort perquè a Vilassar de Mar comptem amb moltes zones verdes, molts parcs d’esbarjo i moltes places i carrers on podem conviure i fer vida social. Les escoles obren les seves portes tot l’any i podem gaudir dels seus espais oberts en horari no lectiu sempre que ho vulguem. Tenim un poble que incita a viure’l i estimar-lo, i a fer comunitat. El bon temps ens recorda que podem fer moltes coses. Tenim, per exemple, una rica i àmplia oferta cultural de tot tipus, que arriba al seu moment estel·lar amb la Festa Major. La nostra Festa Major és la gran posada en escena del que som com a poble: un gran poble en moviment! Activitats festives i lúdiques per a totes les edats que compten amb la participació de moltes entitats i del gran teixit social que tenim al municipi. Perquè el poble som totes i tots els seus veïns i veïnes; i a les persones que el conformem, ens encanta participar-ne i fer-nos-el nostre. Aquest any, a més, comptem amb una nova iniciativa que es diu Estiu Jove, que recull un ampli ventall d’activitats pensades amb i per els joves del municipi que es desenvoluparan durant el mes de juliol. Aquesta iniciativa s’ha impulsat des de la Regidoria de Joventut amb la participació de molts dels i les joves del poble. El bon temps també ens porta a gaudir de la mar. Tot i que les darreres pluges d’aquesta primavera han malmès una part important de les nostres platges, estem conversant amb ‘Costas y Medio Marino’ de l’Estat Espanyol per a reforçar la nostra escullera marítima el més aviat possible. A les nostres platges hi tenim el caliu de l’Espigó de Garbí i els ‘xiringuitos’ que cada any ens hi acompanyen, entre d’altres. Sovint és tanta l’atracció del mar que moltes persones vénen de fora per a gaudir-lo i es fa difícil aparcar el cotxe a les zones del municipi properes a les platges.

El comerç local: motor econòmic i cohesionador social.

Els Factors externs com la crisi econòmica, les grans superfícies comercials o el comerç electrònic han afectat la competitivitat del comerç local. Però malgrat aquestes amenaces, el comerç local està resistint gràcies als valors que li són propis: la proximitat, l’atenció personalitzada, el tracte familiar o la qualitat, entre d’altres. Aquestes característiques són les que destaca la campanya #TotsSomComerç impulsada per l’entitat Vilassar Comerç, que demostra la seva capacitat de renovació i innovació constants per tenir un comerç local actiu.   Des d’ERC VdM diu Sí defensem i reivindiquem el paper essencial del comerç local com a motor econòmic i generador de cohesió social i ocupació de qualitat. Per això, apostem per potenciar-lo des de dues vessants: la interna i l’externa.   A nivell intern, l’Ajuntament ha de seguir col·laborant amb els comerciants per generar ocupació i ajudant-los a promocionar-se (fires, esdeveniments, promocions..). El comerç local humanitza el nostre poble i hem de garantir la seva supervivència. En aquest sentit, tenim encara potencialitats a explorar com, per exemple, buscar més sinèrgies entre el mercat ambulant dels dijous i el comerç local estàtic.   De la mateixa manera, és important potenciar i fomentar els nostres productes de km.0 i els productes amb denominació d’origen a Catalunya. Els nostres veïns i veïnes cada vegada estan més conscienciats de la importància del consum de productes de proximitat i de la seva importància per a gaudir d’una bona salut; un fet que es transmet amb l’obertura de nous petits comerços al municipi en aquest sentit.   A nivell extern, podem promoure comercialment més i millor la nostra vila, que té unes especificitats que la converteixen en un indret incomparable. Hem de saber projectar Vilassar de Mar a l’exterior amb una imatge pròpia que ens caracteritzi: el mar, la flor i la planta, la tradició marinera, la vida al carrer, el vermut, les festes i festivitats locals, etc.

"El feminisme del segle XXI: Desigualtat social relacionada amb el gènere".

Amb motiu de la proximitat del 8 de març, divendres vam celebrar el dia de la dona a Vilassar de Mar, dintre del cicle de xerrades "El feminisme del segle XXI", organitzades per la Secretaria de la Dona, d'Esquerra Republicana de Catalunya, del Maresme.   La sociòloga i professora de la Universitat de Girona, Cristina Sànchez, ens va parlar de la "Desigualtat social relacionada amb el gènere".   En un to col·loquial i amb sentit de l’humor va aportar dades empíriques i vivències personals que ens van apropar a la realitat en què, malauradament, encara estem instal·lats.   Va deixar frases com aquestes:   “Tots som sexistes, que no és el mateix que ser masclista”.   "Els llocs de treball de direcció o gerència estan ocupats majoritàriament per homes, i quan arriben les dones els sous són més baixos".   “A igual feina, les dones segueixen cobrant menys que els homes, un 25 per cent”.   "Tenim comportaments sexistes perquè ens han educat així. Funcionem amb l’automàtic".   “Hem fet polítiques perquè res no canviï i ho justifiquem amb criteris tècnics quan la realitat és que és pel fet de gènere”.   “Per treure’ns els “ismes” necessitem entrenament.   “Malgrat ser més capaces i tenir millor currículum acadèmic i professional, un home sempre passa per davant d’una dona”.   “Les quotes encara són necessàries per equilibrar les desigualtats”.   Malgrat tot, creu que els canvis, en aquesta propera generació, seran més ràpids que en les anteriors, encara que, ara mateix, en tot el món estem vivint una involució.   Això no deixa de ser feina de tots i considera que l’educació a l’escola i a les famílies és cabdal per modificar els comportaments sexistes.            

VILASSAR DE MAR DIU SÍ AL PRESSUPOST

Amb el vot favorable d’ERC VdM diu sí, Gent per Vilassar de Mar i Vilassar de Mar sí que pot / sí puede, i l'abstenció de Babord i de la regidora no adscrita aprovem els pressupostos per a l’any 2018.   L’excel·lent treball realitzat des de la regidoria d'Hisenda, però també de la resta de govern, ha donat els seus fruïts per a Vilassar de Mar.   Felicitar al govern per aquests pressupostos que presenta, realistes i molt ambiciosos des del punt de vista social, amb novetats com el fort increment de les despeses en serveis socials, les subvencions en l’IBI per a famílies monoparentals, les ajudes a persones desocupades, l’augment de la inversió en cultura o potenciar la imatge comercial de Vilassar de Mar, entre d’altres.   Per altra banda, per segon any, els ciutadans de Vilassar podran decidir en què invertir els seus diners. Incrementem la partida per a pressupostos participatius en un 40 per cent.   Una fita que consideràvem important per afavorir els proveïdors de l’ajuntament era la de reduir el termini de pagament de les factures. Hem passat dels 150 dies en què es pagava quan vam entrar a govern a 30 dies, amb la qual cosa les empreses i autònoms de Vilassar de Mar que donin serveis a l’ajuntament veuran afavorida la seva economia.   La gran llosa que seguim suportant, provinent del govern anterior de Convergència i Unió (ara auto anomenats grup Demòcrata) és el fort endeutament que pateix l’ajuntament i la SA municipal que coarta i limita, molt, la capacitat d’inversió, cosa que fa que no puguem tenir el Vilassar que realment voldríem.   No obstant això, des que som a govern, hem aconseguit refinançar el deute amb les entitats bancàries, cosa que ha fet que reduïm els interessos que paguem als bancs. Aquest deute l’estem reduint a una mitjana de 2 milions d’euros cada any.   També, des de la Secció Local d’Esquerra de Vilassar de Mar, volem felicitar a l’equip de govern per les negociacions realitzades amb la resta de formacions polítiques que han conduït a acords amb Vilassar de Mar sí pot i Babord, amb el vot favorable i l'abstenció respectivament que, sumada a la de la regidora no adscrita ha permès tirar endavant l'eina imprescindible per poder fer inversions a Vilassar de Mar en benefici de tots els ciutadans.