Vilassar de Mar

Totes les opinions

Secció Local Vilassar de Mar

Les pensions no perillen en una Catalunya independent

Espanya va optar en el seu moment per tenir un sistema de pensions contributiu de repartiment, és a dir, ‘jo cotitzo però no acumulo capital’; de manera que el ‘sac de diners’ que cobraré quan em retiri de la vida laboral és buit. I com s’omple aquest sac? Amb les cotitzacions dels treballadors en actiu.   I qui té més treballadors en actiu, i per tant qui genera més riquesa? Catalunya té una població activa del 86% i Espanya, del 82%.

Secció Local Vilassar de Mar

Vilassar de Mar, municipi cardioprotegit.

La senyora Maria, de 70 anys, pateix una malaltia cardiovascular que la fa estar atenta constanment a la seva salut. És normal que se senti insegura quan surt al carrer, perquè mai se sap què li pot passar, ni a on. En Jordi, de 45 anys, es prepara per quan l’hagin d’operar del cor. La Martina, de 7 anys, pateix un lleu transtorn del bombeig sanguini, per això els seus pares han assitit a formacions constantment sobre com fer ús d’un ‘desfibril·lador’, en cas que la seva filla ho necessit en algun moment.

Secció Local Vilassar de Mar

La neteja que no escaseja, però quan convé es vol fer creure que sí.

La neteja que escasseja. O no. Com sempre tot depèn de com es miri i de quan es miri. És fàcil buscar un títol malintencionat a un article municipal per a intentar crear debat on no n'hi ha. Perquè cal preguntar-nos per què es proposa ara precisament, aquest tema. A la tardor i a la primavera se sol fer demagògia parlant del servei de neteja. Típic. És cert que si observem els carrers a dia d'avui, a la tardor, segurament no opinarem el mateix que si ho fem a l’estiu.

Secció Local Vilassar de Mar

És necessari tenir una visió estratègica per governar?

El pensador xinès Sunzi va escriure fa més de 2.500 anys la seva obra mestra “L’Art de la Guerra”, una obra d’estratègia militar que encara avui s’estudia a Orient i a Occident. L’objectiu del pensament estratègic és evitar la confrontació i minimitzar les pèrdues en origen. No es pretén derrotar l’oponent, ni humiliar-lo perquè això provocaria un rearmament moral que faria més difícil la victòria.