Xixona

Totes les notícies

L’Ajuntament de Xixona aprova per unanimitat el plec de recollida de brossa

  El Plenari de l’Ajuntament de Xixona ha aprovat en el darrer plenari amb l’acord de tots els grups polítics, el plec de condicions per a la gestió de residus urbans del consistori. La proposta, promoguda pel regidor de recollida de residus, Mario Carbonell, de Més Xixona, introdueix importants novetats en benefici del municipi.   Carbonell ha destacat que “aquest no és el plec que ens haguera agradat fer, ja que creiem que la gestió directa és la millor per a aquest tipus de serveis, però cal recordar que des de govern central se’ns coarta la nostra autonomia local i una vegada més ens es impossible fer allò que pensem que és millor per als xixonencs i xixonenques”. El regidor xixonenc ha explicat que el nou servei que té previst iniciar-se durant 2017 i que suposa la mateixa despesa per al municipi, inclou la recollida de bioresidus o orgànica de forma progressiva de 2018 fins a 2020, i s’incorporen zones verdes i polígons que actualment netejaven els treballadors de l’ajuntament.   Carbonell ha recordat la importància de la implicació de totes les parts i el compromís cívic de la ciutadania en la conservació i neteja del municipi. “En el plec que hem aprovat, també hem inclós més campanyes informatives, i més informació per a l’Ajuntament i la ciutadania. A més també inclou la modificació de l’horari nocturn i l’augment de la freqüència de recollida de residus i neteja viaria, unes accions que continuen la línia que hem encetat des de la regidoria i que ja es va traduir en l’ampliació de l’horari de l’ecoparc”.  

Candidatura oberta per a les pròximes eleccions municipals del 2015

El passat divendres 6 de febrer, Esquerra Republicana i Esquerra Unida de Xixona van fer una crida als partits polítics, associacions i ciutadania en general per crear un espai de confluència ciutadana per a les pròximes eleccions municipals del 2015. Durant aquesta crida en forma d'assemblea oberta es va exposar que aquests partits tenen la intenció de fer una candidatura oberta a altres partits d’esquerres i valencianistes, a associacions del poble i a gent de forma individual que vullga col·laborar per bastir un projecte diferent al del bipartidisme i dels partits clàssics, PP i PSOE. Aquest projecte es basa en el poble, en les persones. A l'assemblea que van assistir unes trenta persones, entre simpatitzants dels dos partits i gent a títol individual, es van tractar punts que es consideren claus: - Ètica i honradesa a la política: transparència, compromís ètic dels candidats. Limitació de mandats. - Una economia local forta: amb el comerç i la indústria local. Elaborar un pla econòmic solvent que garantisca nous llocs de treball. - Serveis públics: que siguen públics i de qualitat i no privatitzats. - Una democràcia participativa: pressupostos participatius, consells d'experts,  debats oberts i augmentar la comunicació de l'Ajuntament. - Una ciutat amb futur: conservant patrimoni i entorn. Promovent cultura i esport. Amb les associacions i els jóvens. Creant un poble unit. La conclusió de dita assemblea va ser que és el moment d'unir forces, tenir generositat, no pensar en partits polítics i sí amb les persones per canviar de forma radical el model de fer política i guanyar l’Ajuntament. Cal crear un model basat fonamentalment en la proximitat amb el poble. A més, tots els assistents es van emplaçar a continuar els contactes de forma quinzenal amb l’objectiu de crear una candidatura forta per a les properes eleccions municipals de 2015. La propera reunió serà el divendres 20 de febrer a les 19h a la Casa de Cultura de Xixona.

Imatge fàbrica

Esquerra Republicana de Xixona exigeix que s’actue de forma urgent a les fabriques en ruïna del casc urbà

Xixona conta des de fa molt temps amb diverses fàbriques antigues situades dins del casc urbà. Algunes d’elles, molt especialment l’antiga fàbrica d’Antiu Xixona, es troben en estat de ruïna i suposen un seriós perill per la seguretat de vianants i trànsit en general. Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “Des de fa mesos venim preguntant als plenaris sobre la situació legal i de seguretat de diverses fàbriques antigues i ruïnoses. La resposta ha sigut sempre que l’equip de govern estava en converses amb els propietaris.” Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “més concretament l’antiga fàbrica d’Antiu Xixona, situada a la entrada del municipi, en un lloc amb molta afluència de trànsit i vianants i just enfront d’una superfície comercial, es tracta d’un perill constant. Tot i que aquest edifici porta al voltant de dues dècades tancat, entren constantment xiquets i xiquetes i va patir un incendi al mes d’agost, l’única mesura tangible que ha pres l’actual equip de govern socialista ha sigut posar unes tanques que més que allunyar el perill dificulten el trànsit.” El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “pensem que ja ha passat el temps de les converses i cal una actuació de forma urgent a aquest edifici que, a la vegada, també servisca d’avís a altres propietaris d’aquests edificis. L’Ajuntament ha de prendre decisions palpables de forma urgent, com entre altres opcions que permet la llei, ordenar la demolició als propietaris, executar de forma subsidiària la demolició o, inclús si cal, expropiar el solar i demolir la fàbrica.”.  

tomicus

Esquerra Republicana de Xixona exigeix a la conselleria que actue immediatament contra el 'tomicus' que està acabant amb els pins de Montnegre

Ja fa temps que se sap que el cuc del pins ‘tomicus’ està acabant amb una gran quantitat de pins a la zona de Montnegre i Conselleria no fa res per aturar-ho. També afecta a zones de Tibi i Mutxamel i de l’extrem sud del País Valencià. Açò és una mostra més de l’abandó del Govern Valencià del PP del medi ambient, i més en concret, de les muntanyes del nostre País.” Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “Conselleria de Medi Ambient hauria de posar tots els mitjans econòmics i humans possibles per frenar aquesta catàstrofe ecològica en una de les zones més àrides del nostre terme. A més a més, demanem a l’Ajuntament de Xixona que pose totes les facilitats perquè s’actua a aquests terrenys que són propietat del Consistori en la seua gran majoria.” Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “si aquesta plaga es descontrola podria afectar zones que són pulmons del sud del País Valencià com la Carrasqueta, la Font Roja o, fins i tot, la Serra de Mariola. El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Levante ja ha alertat que la degeneració d’aquestes serres és imparable.”

fabra

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA anuncia que no acompanyara al President de la Generalitat, Alberto Fabra a la XIII Gala del Torró del Consell Regulador.

Esta nit, divendres 24 d’octubre de 2014, es realitza la XIII Gala del Torró amb la entrega del Boixet d’Or al Consell Regulador de Xixona i torró d’Alacant baix la presidència del Molt Honorable Alberto Fabra Part. Esquerra Republicana anuncia públicament que no hi anirà per no compartir data ni presidència de l’acte. Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “El President de la Generalitat Valenciana ve, com tots els anys, a arreplegar l’asguilando de Nadal i a prometre molt sense haver complit res del que va anunciar anys anteriors. Per a nosaltres, Alberto Fabra, president de la Generalitat Valencia no és benvingut a la ciutat de Xixona.” Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “des d’Esquerra Republicana es va organitzar una campanya de recollida de signatures que vam portar personalment a la Conselleria d’Infraestructures i Transport en 2011 per demanar el desdoblament de la CV-800 i l'habilitació d'entrada a les partides rurals i masos a la Carrasqueta. Hui en dia, no s’ha executat cap fase, però el més greu és que ni tant se vol han contestat a cap dels quasi 2.000 signants.” El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “a més a més, la data elegida es fa coincidir amb les Festes dels Geladors i ens posa amb la disjuntiva de fer costat als venedors de gelat o al president incomplidor d’acords i promeses. Des d’Esquerra Republicana ho tenim clar, sempre estarem al costat del poble i de la industria del torró, volem més actuacions i menys paraules”.

fabra

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA anuncia que no acompanyara al President de la Generalitat, Alberto Fabra a la XIII Gala del Torró del Consell Regulador.

Esta nit, divendres 24 d’octubre de 2014, es realitza la XIII Gala del Torró amb la entrega del Boixet d’Or al Consell Regulador de Xixona i torró d’Alacant baix la presidència del Molt Honorable Alberto Fabra Part. Esquerra Republicana anuncia públicament que no hi per no compartir data ni presidència de l’acte. Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “El President de la Generalitat Valenciana ve, com tots els anys, a arreplegar l’asguilando de Nadal i a prometre molt sense haver complit res del que va anunciar anys anteriors. Per a nosaltres, Alberto Fabra, president de la Generalitat Valencia no és benvingut a la ciutat de Xixona.” Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “des d’Esquerra Republicana es va organitzar una campanya de recollida de signatures que vam portar personalment a la Conselleria d’Infraestructures i Transport en 2011 per demanar el desdoblament de la CV-800 i l'habilitació d'entrada a les partides rurals i masos a la Carrasqueta. Hui en dia, no s’ha executat cap fase, però el més greu és que ni tant se vol han contestat a cap dels quasi 2.000 signants.” El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “a més a més, la data elegida es fa coincidir amb les Festes dels Geladors i ens posa amb la disjuntiva de fer costat als venedors de gelat o al president incomplidor d’acords i promeses. Des d’Esquerra Republicana ho tenim clar, sempre estarem al costat del poble, volem més actuacions i menys paraules”.

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA anuncia que no acompanyara al President de la Generalitat, Alberto Fabra a la XIII Gala del Torró del Consell Regulador.

Esta nit, divendres 24 d’octubre de 2014, es realitza la XIII Gala del Torró amb la entrega del Boixet d’Or al Consell Regulador de Xixona i torró d’Alacant baix la presidència del Molt Honorable Alberto Fabra Part. Esquerra Republicana anuncia públicament que no hi per no compartir data ni presidència de l’acte. Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “El President de la Generalitat Valenciana ve, com tots els anys, a arreplegar l’asguilando de Nadal i a prometre molt sense haver complit res del que va anunciar anys anteriors. Per a nosaltres, Alberto Fabra, president de la Generalitat Valencia no és benvingut a la ciutat de Xixona.” Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “des d’Esquerra Republicana es va organitzar una campanya de recollida de signatures que vam portar personalment a la Conselleria d’Infraestructures i Transport en 2011 per demanar el desdoblament de la CV-800 i l'habilitació d'entrada a les partides rurals i masos a la Carrasqueta. Hui en dia, no s’ha executat cap fase, però el més greu és que ni tant se vol han contestat a cap dels quasi 2.000 signants.” El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “a més a més, la data elegida es fa coincidir amb les Festes dels Geladors i ens posa amb la disjuntiva de fer costat als venedors de gelat o al president incomplidor d’acords i promeses. Des d’Esquerra Republicana ho tenim clar, sempre estarem al costat del poble, volem més actuacions i menys paraules”.

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA portarà a Europa la privatització de la Planta de Brossa de Piedra Negra i la possible col·locació de la incineradora a Xixona.

Aquest dissabte, el diputat Joan Tardà i el candidat a les Europees Mario Carbonell van visitar la Planta de Piedra negra per denunciar la privatització i la possible col·locació de la incineradora. Segons el candidat Mario Carbonell “no podem consentir que una Planta feta amb diners de tota la ciutadania i que dóna beneficis acabe en mans privades i més amb les sospites dels empresaris que hi van al darrere.” Així mateix el candidat a les europees explica que “no podem acceptar de cap manera que en un poble on la base de l’economia és el torró, el gelat i la salut amb la producció de Procter & Gamble s’instal·le una incineradora per continuar especulant amb el fem i que alguns empresaris facen fortuna”. Finalment Carbonell ha conclós  “amb l’ajuda dels nostres eurodiputats i eurodiputades portarem aquesta qüestió a Europa, esperem que amb l’ajuda d’altres partits polítics i, a més a més, obligarem a què es canvie el model de recollida i tractaments de residus perquè les plantes facen la seua faena com cal i se recicle com a altres països europeeus..”  

Mario Carbonell candidat per les comarques del sud del País Valencià a Europa.

  Tal i com publica el BOE del passat 29 d’abril, el regidor xixonenc Mario Carbonell forma part de la candidatura d’Esquerra Republicana a les pròximes eleccions europees del 25 de maig en representació de les comarques del sud del País Valencià. Mario Carbonell és regidor a l’Ajuntament de Xixona (l’Alacantí) des de 2007, membre de l’executiva comarcal de l’Alacantí i conseller nacional d’Esquerra en representació del Congrés Nacional. A més, ha format part de multitud d’associacions i ha sigut directiu del Centre Excursionista de Xixona, la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i de la Unió Nacional d’Entitats Festeres, entre altres. En els actes de precampanya electoral, el republicà insisteix en la importància de la participació de la ciutadania perquè “a Europa s’aproven les normes que regulen la nostra vida quotidiana i és en Europa on trobem un fòrum internacional, una oportunitat per als valencians”. Com a mostra d’això, Carbonell ha citat dos exemples: “l’atac sistemàtic contra l’escola en valencià des de la Conselleria d’Educació amb la supressió de les línies en valencià, té una contestació inequívoca des de la UE: el model de la immersió lingüística és el model d’excel·lència que cal potenciar.” Per altra banda, aquest fòrum europeu serveix als valencians i les valencianes “per valdre’ns del dret a decidir i que deixen de fer-ho per nosaltres i especialment contra nosaltres, com malauradament ocorre amb les decisions de l’Estat espanyol. Quan tant l’Espanya del PSOE com del PP ens nega el futur per a les nostres empreses modificant tossudament el recorregut del corredor de mercaderies pel Mediterrani volent fer-lo passar pel centre peninsular, la rèplica ve d’Europa.” Finalment, el candidat convidava a fer costat en els mítings i actes de carrer arreu de les comarques a “l’única llista de l’esquerra valenciana, l’esquerra nacional de valencians, catalans i balears, transversal, oberta i que representa una esquerra forta d’orígens plurals perquè encara que alguns no ens ho vullguen fer creure: Xixona, Alacant i el País Valencià també és Europa!”