Xixona

Totes les notícies

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA presenta una moció al plenari d'abril perquè es frene la supressió de la unitat d'infantil del CEIP Cristòfol Colom i es aprovada per tots els grups municipals.

Després del període de matriculació al CEIP Cristòfol Colom de Xixona s’han superat els 30 alumnes (33) per la qual cosa la supressió de la unitat d’infantil no es va fer d’una manera coherent i correcta com ja va expressar aquest Ajuntament en les al·legacions que es van aprovar al Ple Municipal Extraordinari de 21 de desembre de 2013.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  El dirigent republicà Joan de Déu Martines també ha recordat que “la Junta de Personal Docent tenia tota la raó quan el 30 de desembre va aprovar una resolució d'urgència demanant que cap supressió siga concretada abans del procés de matriculació. Així mateix, la Plataforma per l’Ensenyament Públic d’Alacant expressava que tampoc són conegudes les raons per les quals es decideix el tancament d'aules d'un centre públic abans de determinar amb certesa, amb el procés de matriculació conclòs, si hi ha matrícula suficient i per tant necessitat de mantenir-les.”    Així el portaveu d’Esquerra Republicana ha explicat que “per tot açò demanem a la Conselleria d’Educació que frene la supressió de la unitat d’infantil del CEIP Cristòfol Colom”    Finalment Martines ha conclós “hem d'aprofitar la baixa natalitat que tenim en aquests moments per millorar la qualitat educativa dels nostres infants. Tant que ens comparen amb l'educació a Europa, hauríem de recordar que en alguns dels països que trauen millor nota a totes les proves estan els que menys alumnes tenen per aula. Nosaltres ens preguntem si realment el que vol el Partit Popular és millorar l'educació pública o acabar amb ella.

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA denuncia les últimes maniobres sobre la Planta de Brossa de Piedra Negra i la possible col·locació de la incineradora a Xixona.

Els últims moviments sobre la Planta de la Brossa de Piedra Negra han fet saltar totes les alarmes i per això volem denunciar les maniobres ocultes tant del Govern Valencià del Partit Popular com de la Presidenta de la Diputació d'Alacant i del Consorci de la Zona XIV,  Luisa Pastor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “el que està succeint amb la planta de Piedra Negra ens fa pensar que la Generalitat vol vendre el 51% de les accions que té Vaersa (empresa pública) i que no oblidem que dóna beneficis. Segurament l’altre soci, Cespa, es quedaria el 100% de les accions, i no descartem que altre empresari d’Alacant, Enrique Ortiz, que té molts negocis amb Cespa, també entre en l’operació. Per a Esquerra Republicana és inadmissible que una planta que dóna guanys a la Generalitat es venga si no és per especular amb els seus “amiguitos del alma”.”   Així el portaveu d’Esquerra Republicana ha explicat que “pensem que amb la no-elaboració i aprovació del projecte de gestió de Piedra Negra el que volen és aprofitar i vendre la Planta amb un projecte que incloga la incineradora a Xixona. Cosa que no podem acceptar de cap manera en un poble on la base de l’economia és el torró, el gelat i la salut amb la producció de procter and gamble. Per això demanem als empresaris i, més en concret, al seu president; Jose Enrique Garrigós, que faça les gestions oportunes perquè açò no passe i que realitze públicament unes declaracions en contra de la incineradora.”    Finalment Martines ha conclós  “en aquest tema hauríem d’anar tots els xixonencs i xixonenques junts.

El plenari de Xixona aprova una moció presentada per ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA contra el tancament de Catalunya Ràdio, l'últim mitjà públic en la nostra llengua.

Aquesta setmana s'ha tancat l'últim mitjà públic en català, després d’un llarg procés de setge per part del govern de la Generalitat Valenciana i del govern espanyol del Partit Popular, aquests han aconseguit el seu objectiu pel qual ACPV s’ha vist obligada a deixar d’emetre el senyal que permetia les emissions de Catalunya Ràdio fins ara en aquest territori. Si no ho feien podrien rebre dues multes per valor d'1 milio d'€. Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “la continuïtat d’aquestes emissions són de vital importància per a la normalització de la llengua en el conjunt del seu àmbit lingüístic, i de les relacions entre els diferents territoris que la parlem. D’altra banda, davant del fet que cada dia tenim accés a més mitjans en llengües i continguts ben diversos, la resposta d’un govern no pot ser mai la censura d’un canal en particular, sinó garantir l’accés dels ciutadans a la més àmplia oferta, com a mostra de pluralitat informativa i de llibertat d’expressió. Per què només es tanca aquesta ràdio i no les més de 300 emissores al·legals que hi ha al País Valencià?” Així el portaveu d’Esquerra Republicana ha explicat que “ara ens quedem sense cap mitjà públic en valencià, ja que el govern del PP també s’ha encarregat de censurar les emissions de TV3 i de tancar Canal Nou i Ràdio 9. Al PP se li ompli la boca parlant de  valencianisme, això sí, els seus actes són uns altres, ja que gràcies a ells cada vegada tenim menys possibilitats de viure plenament en valencià. Ens tanquen els mitjans de comunicació, acaben amb moltes línies a les escoles, amb les ajudes a la promoció de la llengua... Què serà el pròxim multar-nos per parlar en valencià? Tancar internet?” Finalment Martines ha conclós “ha arribat el moment que tot el món es posicione, ja no val estar a les dues ribes del riu, s'han trencat tots els ponts, o se està en la riba de la llibertat, o siga del País Valencià, o s'està amb el Partit Popular.

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA demana un plenari extraordinari per tractar la moció que han presentat sobre el TANCAMENT DE RTVV.

La setmana passada vam demanar un plenari extraordinari per tractar la moció que hem presentat en defensa de RTVV. L’hem demanat perquè el següent plenari ordinari és el dijous 28 de novembre i, segons el mateix Govern de la Generalitat, el 27 del mateix mes volen aprovar per urgència una proposta de llei per tancar RTVV. Volem que el plenari de Xixona puga donar la seua opinió i recolzar aquesta moció perquè NO ES TANQUE. Divendres tindrem la resposta del grup municipal del PSOE. Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “El President de la Generalitat Valenciana, en compte d'acatar la decisió del jutge i readmetre els treballadors i treballadores que va acomiadar irregularment, ha decidit tirar pel dret tancant RTVV, saltant-se l'Estatut, l’ordenament legal i l'autogovern dels valencians i deixant-nos sense l’únic mitjà de comunicació valencià, en valencià i dels valencians que existeix en l’actualitat.” Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “hem de recordar que RTVV va ser creada per garantir el dret a la informació, com a vehicle de difusió i promoció del valencià i com a element de vertebració territorial per al País Valencià. Ara ens quedem sense cap mitjà públic en la nostra llengua, ja que el govern valencià també s’ha encarregat de censurar les emissions de TV3. Cal no oblidar que la responsabilitat de l’actual estat de fallida de RTVV és única i exclusivament dels successius governs del PP, que l’han gestionat d’una manera ruïnosa, introduint comissaris polítics per manipular la informació que eixia de RTVV”. El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “per tot açò demanem al govern de la Generalitat Valenciana que negocie per trobar una eixida per al manteniment de RTVV i, si no és així, exigim la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la convocatòria d’eleccions a les Corts Valencianes per deixar pas a un nou govern que sí que mantinga una institució de tota la ciutadania valenciana.

El plenari de juny aprova una moció presentada per ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA contra la incineració de residus urbans en el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV) 2013

Davant la publicació del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV) en el DOCV, que inclou en els seus objectius la instal·lació de diverses incineradores de residus sòlids urbans (RSU) en el nostre País, sense determinar la ubicació ni els riscos per a la salut que aquestes comporten. En el PIRCV2013 no se situen les plantes d'incineració al País Valencià; tampoc no es determina la quantitat d'incineradores i els corresponents volums de tractament, un aspecte exigit per la Directiva Marc de Residus i la legislació estatal. A més, el tractament de residus urbans via incineració o valorització energètica comportarà l'incompliment de les directives europees de residus quant a la jerarquia en el tractament, ja que la necessitat de rendibilitzar les instal·lacions d'incineració implica habitualment l'incompliment de l'ordre de prioritats en la recollida, selecció i destinació final de les escombraries domèstiques, atès que s’incinera residus que es poden reciclar i reutilitzar.   Per tot això, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Xixona ha presentat a l’Ajuntament de Xixona una moció contra la incineració de residus urbans al Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana. Aquesta moció ha sigut aprovada amb els vots d’Esquerra Republicana i el Partit Socialista i amb els vots en contra del Partit Popular.   Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “cal instar a la conselleria a la incorporació de criteris generals per a la ubicació d’incineradores en el País Valencià, excloent aquelles zones que tinguen un entorn econòmic vinculat a la indústria agroalimentària, com és el cas de Xixona, perquè no entre en clara contradicció amb una activitat de deteriorament mediambiental, sanitari i d’imatge del producte.”.   Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “cal que es dote a les plantes de tractament de residus urbans de les millors tècniques disponibles per a la selecció i tria de residus urbans, estipulant els recursos econòmics i humans per a la instal·lació de l'equipament tecnològic que permeta una millor selecció de residus reciclables i reutilitzables, cal la creació d'un departament de R+D+I per al desenvolupament de tecnologies i mètodes que milloren el rendiment i eficàcia de la selecció, tria i aprofitament com a recursos dels components dels residus urbans que ho permeten, cal realitzar campanyes de conscienciació per aconseguir que la població assumisca el canvi en les condicions de recollida de residus i la necessitat de la separació de la matèria orgànica en origen i cal impulsar el compostatge, aplicant les millors tècniques disponibles i garantint la qualitat del compost amb tractaments i controls rigorosos que estimulen l'ús per part dels agricultors, així com estimular el compostatge domèstic en les hortes familiars per autoabastiment.

El plenari de setembre aprova una moció presentada per Esquerra Republicana Xixona en suport a les reivindicacions dels docents de les Illes Balears i contra els decrets que atempten contra la nostra llengua, contra l’escola pública i contra la llibertat

  Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “El Govern Bauzá, amb l'oposició de tots els sindicats, de tota de la comunitat educativa i de la societat illenca, vol impulsar nombroses mesures que afecten negativament l’escola, el professorat i l’alumnat”. Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “el govern Bauzá ha aprovat un decret, el TIL, que pretén impedir que la nostra llengua siga la vehicular del sistema educatiu. La dignitat d’uns docents directors de centre amb el suport dels seus consells escolars que s’han negat a aplicar aquest decret, ha comportat haver estat expedientats per Conselleria i suspesos de faena i sou. Cal destacar que aquest programa, el TIL, ha estat suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que el govern Bauzà ha ignorat completament amb l’aprovació d’un decret-llei per la via d’urgència. La conselleria ha creat un caos organitzatiu amb un decret imposat, precipitat, mal planificat, sense el consens necessari que necessita tota normativa educativa que es vulga posar en marxa dins un sistema educatiu. Bauzá fa faena per desmuntar un model lingüístic escolar que funciona i que té l’aval del 87% dels pares i mares el curs passat, i del 90% dels pares i mares enguany, que triaren el català com a llengua a l'ensenyament i no fa front a les necessitats reals del sistema, com és el fracàs escolar”.   El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “El Govern Bauzá també ha intentat laminar la llibertat d'expressió amb la Llei de símbols la qual el mateix Consell Consultiu de les Illes Balears ha dictaminat que atempta contra la llibertat d'expressió i és anticonstitucional”.

El plenari de juny aprova una moció presentada per ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA per impedir que es tallen els subministraments de serveis bàsics a persones amb problemes econòmics i risc d’exclusió social.

Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “des del començament de la crisi econòmica a l’any 2007, milers de persones al País Valencià han perdut la seua faena i, amb aquesta, la seua principal font d’ingressos per a poder desenvolupar una vida digna. Els problemes que es deriven d’aquesta situació es mostren de moltes maneres, però una de les més evidents i preocupants és la incapacitat de fer front als pagaments de despeses relacionades amb l’habitatge habitual, com ara la hipoteca o els rebuts de l’electricitat, l’aigua o el gas.”.   Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “des d’Esquerra Republicana entenem que, davant d’aquesta situació de greu crisi social, les administracions públiques han de posar tots els seus esforços per ajudar els ciutadans amb un risc especial de pobresa a mantindre uns nivells de vida dignes”.   El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “per tot açò demanem al govern de la Generalitat Valenciana que promoga de manera immediata les mesures necessàries per tal que les empreses subministradores d’energia no interrompen el subministrament per impagament si la unitat familiar rep uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional o es troba en una situació econòmica d’estat de necessitat. Així mateix li demanem a l’Ajuntament de Xixona que també ho faça en el cas de l’empresa subministradora de l’aigua”.

El plenari de Xixona aprova una moció presentada per ESQUERRA-XIXONA per la defensa dels boscos valencians amb el vot en contra del PP.

  Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “la Conselleria de Medi Ambient vol privatitzar els boscos valencians, vendre la fusta cremada o eliminar gran part de la coberta vegetal per a cremar-la, amb la coartada del seu ús per a biomassa. Açò és com posar un caramel a la porta d’una escola, tothom sap els grans incendis que s’han provocat al nostre bosc, per després aprofitar-los per construir. Ara, amb aquesta mesura, es cremaran per a emportar-se la fusta i ja veurem si, quan passe la crisi, per tornar al negoci de la rajola”.   Així mateix el portaveu d’Esquerra ha explicat que “la societat valenciana no pot permetre que, després de destrossar el nostre litoral i part del món rural amb urbanitzacions insostenibles, des del punt de vista mediambiental però també econòmic, ara la Generalitat Valenciana, amb Isabel Bonig al front d’aquesta barrabassada, aplique també el model del tot val al medi forestal valencià”.   Finalment, el regidor d’Esquerra-Xixona ha conclós “exigim a la Conselleria de Medi Ambient que paralitze aquest projecte ja que amb aquestes polítiques forestals perdem tots, perquè el medi natural forestal és un patrimoni de tots els valencians i valencianes que no es pot vendre i malbaratar per quatre euros, beneficiant una ínfima minoria d’actors socials. De fet, està en joc un component essencial del nostre patrimoni, un capital natural insubstituïble i valuosíssim que malauradament no està encara ben valorat en termes monetaris. Les funcions ecològiques que el bosc exerceix en benefici de tots són molt més valuoses que els miserables beneficis econòmics que uns pocs poden obtindre explotant insosteniblement els recursos naturals”.  

ESQUERRA-XIXONA demana acabar amb l’onada de robatoris que està patint el nostre poble.

Els últims mesos Xixona està patint una gran quantitat de robatoris, sobretot a les cases de camp, però també al nucli urbà. El nostre terme municipal és molt gran i no tenim prou efectius policials per cobrir-lo. És cert que s’ha fet alguna detenció que té a veure amb el robatori de coure, però sembla que aquests robatoris són diferents i no fets sols per una sola persona. També és cert que la Policia Local fa tot el possible amb els actuals recursos dels que disposa. No obstant, algunes cases han sigut assaltades ja més d’una vegada amb tota impunitat. Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “demanem solucions a aquest greu problema a totes les institucions implicades. En primer lloc, als responsables de la seguretat ciutadana, la Guàrdia Civil, que destine més recursos a les patrulles de seguretat rural i més coordinació i col·laboració, encara que sabem que ja és bona, entre la Guardia Civil i la Policia Local”. El portaveu d’Esquerra-Xixona afegeix “també demanem el canvis normatius necessaris perquè la policia més propera, que és la que millor pot prevenir aquestos robatoris, dispose de més competències i més recursos en seguretat ciutadana o que puga fer guàrdies de paisà, ja que és molt difícil agafar a un lladre in fraganti si es va vestit de policia” Finalment, el regidor d’Esquerra-Xixona ha conclòs “sabem que la Policia Local fa tot el que pot dins de les seues limitacions, ens costa de primera mà, ja que estem en contacte amb ells. Per això, demanem a l’equip de govern socialista de l’Ajuntament de Xixona que traga a concurs, almenys, la meitat de les 6 places vacants d’agent de policia durant aquest any 2013 i la resta el proper any. Davant un problema com aquest, no ens valen excuses de cap tipus”.