Xixona

Totes les notícies

Moció bancs

Esquerra Republicana va aprovar ahir, junt al PSOE, una moció per estudiar la retirada de fons públics d’entitats contràries a la dació en pagament. ERPV ha presentat la moció a l'Ajuntament de Xixona perquè es retiren els seus fons bancaris d’aquelles entitats que no negocien amb les persones afectades per la seua hipoteca. Joan de Déu Martines, portaveu del grup municipal d’ERPV a Xixona, ha explicat que la retirada de fons públics municipals és una mesura de pressió cap a aquelles entitats que “es neguen a negociar la dació en pagament siga quin siga el deute hipotecari contret així com el lloguer social de l'habitatge hipotecat.” El dirigent republicà dona tot el recolzament a les diferents plataformes d’afectats per la Hipoteca (PAH), en la recollida de signatures de la ILP (Iniciativa legislativa popular) per a la regulació de la dació en pagament i pel lloguer social. “Està demostrat que el lloguer social és econòmicament viable i socialment possible perquè els bancs i caixes tenen milers de cases buides.” Finalment, el regidor republicà ha declarat que “És intolerable que, a pesar de rebre sucoses quantitats de diners públics del FROB, bancs i caixes continuen alienes a la greu situació d’alarma social però sí s’esforcen a desnonar famílies diàriament, mentre mantenen sous i compensacions milionaris per als seus gerents com a premi al seu nefast treball”. 

ESQUERRA-XIXONA elegeix a Elena Peiron com a nova presidenta local.

L'Assemblea Local d'Esquerra-Xixona ha elegit per unanimitat la seua executiva local. Aquest procés forma part de la renovació que porta a terme tot el partit. Aquesta nova executiva està encapçalada per Elena Peiron Sirvent com a presidenta local i li segueix com a secretari d'organització Santi Gomez Arguelles, com a secretaria d'imatge i comunicació Sabina Alcaraz i Gonzalez, com a secretari de finances Mario Carbonell i Cremades i com a secretari de política municipal Joan de Déu Martines Llinares. Cal destacar que és la primer ocasió que una dona ostenta el càrrec de presidenta local. Segons la nova presidenta Elena Peiron, “afronte aquesta etapa amb orgull i il·lusió. Tot i que tenim uns bons resultats a les eleccions municipals Esquerra pretén ser la força hegemònica de Xixona. Per això, cal fer la tasca necessària per a les properes eleccions municipals dependre de nosaltres mateixos”. Així mateix la nova dirigent republicana ha declarat també “ens trobem en un moment que els ciutadans de Xixona, ara més que mai, necessiten el recolzament de totes les institucions: Ajuntament, Consell, Congrés dels Diputats, Parlament Europeu. Per això la nostra faena com a executiva local és aprofitar tots els representats d'Esquerra a les distintes institucions per a aconseguir el major benefici per als ciutadans i ciutadanes de Xixona” Finalment, la presidenta d’Esquerra-Xixona ha recalcat “el nostre equip està caracteritzat per ser gent jove i preparada que aporta una nova forma de fer política i amb una gran vocació per millorar la qualitat de vida dels xixonencs i xixonenques”.  

L’església catòlica paga l’IBI dels seus edificis, local i dependències.

L’últim plenari de Xixona va aprovar una moció presentada per ESQUERRA-XIXONA perquè l’església catòlica paga l’IBI dels seus edificis, local i dependències. Així mateix també es demana que el paguen les altres confessions religioses. Segons el portaveu Joan de Déu Martines, “Esquerra Republicana, com a partit de vocació republicana i laïcista, propugna la llibertat personal de tots i cadascun dels ciutadans d’arreu del món, perquè la laïcitat és un moviment a favor de la llibertat de la persona des del vessant polític i social”. Així mateix el dirigent republicà ha declarat també “l’església catòlica té un Concordat des de 1953 i uns acords amb la Santa Seu de 1970 que són una font de privilegis i una fragant contradicció amb el principi de no confessionalitat consagrat en l’actual marc constitucional espanyol. Per això demanem que és deroguen el Concordat i els Acords”. Finalment, el regidor d’Esquerra-Xixona ha recalcat “des del govern espanyol ens demanen a les Corporacions Locals que apugem l’IBI als ciutadans i ciutadanes entre el 4 i el 10% i ,mentre, alguns no paguen pels seus locals. És un moment en el qual volen que els mateixos de sempre ens apretem el cinturó. I altres com les confessions religioses continuen amb els seus privilegis”.  

Recolçament vaga 29M

 Esquerra Republicana aprova, juntament amb el PSOE, una moció per fer una crida a l’exercici del legítim dret a vaga el proper 29 de març de 2012 i a sumar-se a les manifestacions públiques de rebuig a la política laboral impulsada pel Govern Espanyol. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat “amb aquesta reforma laboral ens volen llevar tots els drets aconseguits per la gent treballadora durant el segle XX, és l’atac més fort a la classe obrera d’un govern des de la democràcia”. El portaveu d’Esquerra ha manifestat també “la reforma laboral que convindria no és la que ha imposat el Govern del Partit Popular. En primer lloc, la nova reforma afeblirà el país, rebaixarà els salaris empobrint les classes treballadores i, a l’abaratir l’acomiadament indefinit i facilitar els acomiadaments col·lectius, destruirà ocupació a curt termini. Així mateix és una reforma laboral que vulnera qualsevol principi de concertació i diàleg social, augmenta la conflictivitat laboral a l’empresa i deixa en una situació d’extrema indefensió i inseguretat jurídica als nostres treballadors a l’hora, per exemple, de provar la improcedència d’un acomiadament o la modificació de les seues condicions laborals i salari”. Finalment, Joan de Déu Martines ha destacat un exemple que pot passar a Xixona amb aquesta reforma laboral “el text de la reforma diu que si una empresa durant 3 trimestres té pèrdues pot acomiadar els seus treballadors/es amb una indemnització de 20 dies i un màxim de 12 mesos, una misèria!!! Recordem que moltes de les empreses del nostre poble només guanyen diners en un trimestre i ara, si volgueren, esperem que no, podrien acomiadar a molta gent que ha aconseguit els seus drets durant molts anys i tornar a contractar-los amb contractes brossa i sense antiguitat”. 

El plenari de Xixona aprova una moció presentada per ESQUERRA-XIXONA contra les retallades en els serveis públics

L’últim plenari de Xixona va aprovar una moció presentada per ESQUERRA-XIXONA contra les retallades en els serveis públics al País Valencià. Així mateix es demanava la retirada del Decret-Llei de 5 de gener i la dimissió del Conseller Vela, responsable directe en l'elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures. Segons el portaveu republicà “és el major atac de la història, amb aquesta mesura pretenen estalviar més 1.000 milions d'euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis. I tot açò, vulnerant els convenis col·lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col·lectiva i retallant en personal, prestacions i serveis públics”. Joan de Déu Martines ha declarat també “el govern del Partit Popular ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l'especulació urbanística, que ha suposat l'enriquiment d'unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques.”. Finalment, el regidor d’Esquerra-Xixona ha recalcat “des d’Esquerra recolzarem totes les mobilitzacions que es convoquen des dels sindicats i des de la societat civil en defensa dels serveis públics”.

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA I EL PSOE APROBAREN AHIR UNA MOCIÓ PEL FETS OCORREGUTS A L’IES LLUÍS VIVES DE VALÈNCIA

Al plenari ordinari de dijous 23 de febrer Esquerra-Xixona i el PSOE consensuaren una moció per expressar el seu suport a totes les persones que van veure agredides les seues llibertats pels fets ocorreguts en els carrers de València dilluns passat 20 de febrer, i molt especialment als estudiants de l'Institut Lluis Vives. Manifestant la repulsa de la Corporació de Xixona pel que considerem és una actuació policial desproporcionada i excessiva, que menyscaba les llibertats constitucionals dels ciutadans. Així mateix els dos grups exigiren la dimissió de la delegada del govern, Paula Sanchez de León i del cap superior de la policia Antonio Moreno per les seues declaracions. Finalment també demanaren la posada en llibertat de tots els detinguts i la retirada de tots els càrrecs, així com l'obertura de la corresponent investigació que depure qualsevol responsabilitat per l'excessiva actuació policial. I manifestaren el recolzament a totes les mobilitzacions estudiantils, així com a donar suport als moviments sindicals estudiantils. Un dels arguments que defensa la moció és que “Vivim des de fa molt de temps en un Estat de Dret amb garanties constitucionals que cap Govern pot ni ha de botar-se. Una majoria absoluta en les urnes no és una carta en blanc per a actuar a l'arbitri dels seus polítics i representants. Tampoc és sinònim d'obediència cega davant de qui governa, sinó que els ciutadans són lliures per a expressar les seues opinions i discrepància davant de qualsevol decisió que consideren injusta”.

Vista de les obres

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA ES FELICITA PER L'INICI DE LES OBRES DE MILLORA DELS ACCESOS AL RIU COSCÓ

Esquerra Republicana de Xixona es felicita per l’inici de les obres de condicionament dels accessos al Riu Coscó. Aquesta és la segona fase de millorament del llit del Riu Coscó al seu pas per Xixona. El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana de Xixona, Mario Carbonell, ha declarat “aquest projecte, imprescindible per a Xixona, és una realitat gràcies a les negociacions d’Esquerra Republicana. En aquesta ocasió es tracta d’unes inversions aconseguides dels pressupostos generals de l’Estat del 2010 gràcies a una esmena presentada per Esquerra Republicana”. Segons Carbonell “la primer fase de l’habilitació del Riu Coscó ha sigut tot un èxit i ha tingut una molt bona acollida per la ciutadania. Hem de recordar que els diners d’aquesta obra també els va aconseguir Esquerra Republicana el 2007. Aquest lloc s’ha convertit en una zona per poder fer esport i poder relaxar-se així com un canvi en el model urbanístic de Xixona, on sempre s’ha donat l’esquena al riu. Ara és hora de mirar el nostre riu”. Finalment el dirigent republicà ha conclòs “que aquest projecte no es pot detindre, hem d’aconseguir més diners per les següents fases i mantindré i millorar el que ja s’ha arreglat. Esquerra farà tota la força possible tant en Xixona com en València i en Madrid, tal com ja hem demostrat, perquè açò es faça realitat. A més, sol·licitem que la resta de partits xixonencs també ho facen. A Esquerra el que ens interessa és que es traguen diners per a Xixona, no qui aconsegueix els diners. Altres partits volen posar-se les medalles sense haver demanat aquests diners”.

Joan de Déu Martines, portaveu d'Esquerra Xixona

ESQUERRA REPUBLICANA CRITICA LA CREACIÓ DE 13 CÀRRECS D’ASSESSOR PER PART DE L’AJUNTAMENT DE XIXONA

En el plenari d’ahir 27 d’octubre, el PSOE va aprovar crear 13 càrrecs de confiança, un per cada regidors. Segons l’Alcalde, Ferran Verdú, ho fan perquè hi ha gent que vol treballar pel poble i que açò no costarà diners a les arques municipals. El portaveu d’Esquerra, Joan de Déu Martines replicà que “això no era cert del tot, ja que sí que podran cobrar dietes per les faenes que facen i, a més, podran representar a l’Ajuntament, o siga, a Xixona, sense haver estat escollits pel poble en unes eleccions municipals”. Joan de Déu Martines insistia que “si, realment, algú vol treballar per Xixona ho pot fer des de qualssevol de les associacions del poble o presentant-se a unes eleccions democràtiques, i no posant gent ha dit com vol fer el PSOE. El grup municipal d’Esquerra no nombrarà cap assessor”. Per concloure, el portaveu republicà afirmava “des d’Esquerra pensem que açò és una maniobra per tapar que com Ferran Verdú està molts dels dies a València i no a Xixona, que és on hauria d’estar, no trauen la faena municipal endavant. Esquerra, més d’una vegada, s’ha brindat a treballar per Xixona, però ja porten dues legislatures sense comptar amb l’oposició perquè els ajude a treballar i ara volen posar a dit gent que represente a Xixona sense haver estat elegida en cap elecció”.

Mario Carbonell, candidat al Congrés dels Diputats per Alacant.

MARIO CARBONELL, REGIDOR D'ESQUERRA REPUBLICANA A XIXONA ELEGIT CANDIDAT D'ESQUERRA REPUBLICANA AL CONGRÉS DELS DIPUTATS PER LA CIRCUMSCRIPCIÓ D'ALACANT

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana del passat dissabte 8 d'octubre va ratificar les llistes per a les properes eleccions al Congrés dels Diputats. Encapçalada per la circumscripció d'Alacant per Mario Carbonell i Cremades, i Daniel Galvany Quesada, regidors a l'Ajuntament de Xixona i Crevillent respectivament. També es va aprovar la candidatura al Senat, que encapçala Joan Martinez Tortosa, candidat a l'alcaldia de Mutxamel les passades eleccions municipals. El candidat d’Esquerra Republicana al Congrés declara que “és un gran orgull i una gran responsabilitat poder representar a l’única candidatura arrelada al País Valencià. Després que el Bloc-Compromís pacte amb un partit espanyol, Equo, i deixen una bandera que sols Esquerra Republicana està disposada a arreplegar i a defensar. El Bloc trenca amb 30 anys de la seua història i acaba oferint noves glòries a Espanya per les pressions d'Iniciativa” Així mateix, Carbonell explica que “davant la no política i la llibertat de mercats que ens venen PP i PSOE i a la qual estan apuntant-se EU i Compromís-Equo, hem de fer valdre la política. Hem de poder prendre les decisions necessàries per poder eixir de la crisi per l'esquerra, amb polítiques socials i reforçant l'estat del benestar." I el candidat republicà afegeix “les comarques d’Alacant han estat les grans discriminades per tots els governs, sols una Esquerra Republicana forta al Congrés dels Diputats i al Senat serà capaç d'evitar-ho. Hem de portar la veu de tots els alacantins i alacantines a les Corts. Alacant no pot permetre ni consentir més temps que els seus diputats i diputades i senadors i senadores voten contra els interesos de la nostra província una vegada rere l'altra amb total impunitat. Els actuals diputats i senadors se’ns riuen a la cara, cal que els parem els peus” Mario Carbonell, candidat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats finalitza amb “sols puc prometre que si els nostres conciutadans volen ens deixarem la pell a Madrid per defendre els seus interessos i els seus drets.