Xixona

Totes les notícies

Mario Carbonel junt a membres de l'Executiva Nacional

MARIO CARBONELL, REGIDOR D'ESQUERRA REPUBLICANA A XIXONA ELEGIT CONSELLER NACIONAL PER DESIGNACIÓ DEL CONGRÉS NACIONAL D'ESQUERRA

El 26é Congrés Nacional d'Esquerra Republicana del passat dissabte 1 d'octubre elegeix a Mario Carbonell i Cremades, regidor a l'Ajuntament de Xixona, com a Conseller Nacional amb 463 vots. Cal destacar que des de 2008 Mario Carbonell ja forma part del Consell Nacional com a representant de l'Alacantí, però ara serà per designació del Congrés Nacional cosa que permetrà nomenar a un altre representant per la comarca i ampliar la nostra representació al màxim òrgan del partit entre congressos.   El regidor xixonenc d’Esquerra declara que “a nivell personal és un gran orgull poder formar part d'aquest òrgan i ser la veu dels més de 7.000 militants d'Esquerra Republicana, cal ser present allà on pugam influir en les decisions que afecten als nostres ciutadans”   Així mateix, el nou conseller nacional explica que “el Consell Nacional és el màxim òrgan entre congressos i on es prenen les decisions de les grans línies estratègiques d'Esquerra Republicana, però a més és el lloc idoni per a poder estar en contacte directe i permanent amb tots els diputats, alcaldes i membres de l'executiva nacional” Al Congrés Nacional celebrat a Girona el passat 1 d'octubre va assistir una nombrosa representació de la comarca de l'Alacantí, entre els quals es trobava el portaveu del grup municipal d'Esquerra a Xixona, Joan de Déu Martines, que afirma que “és una gran oportunitat per a tindre una veu directa al si del partit, amb la direcció nacional i amb tots els càrrecs legislatius”.

ESQUERRA DENUNCIA QUE L’EQUIP DEL GOVERN DEL PSOE ACABARÀ EL SEU MANDAT SENSE HAVER APROVAT UNS PRESSUPOSTOS PER AL 2010 NI PER AL 2011

El grup municipal d’Esquerra Republicana denuncia la mala gestió financera de l’Ajuntament de Xixona, després dels informes demolidors de l’actual Interventora, en els quals afirma que la pròrroga de l’últim pressupost en vigor de l’exercici 2009 en l’any 2011 no compleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària al presentar capacitat de finançament negatiu o dèficit. I també afirma que per a complir el Pla Econòmic-financer 2011-2013, que va aprovar el mateix PSOE, serà precisa l’aprovació en el termini més breu possible del Pressupost 2011, cosa que no es podrà fer abans que acaba l’actual legislatura, segons ja ens ha avançat el regidor d’hisenda. Segons el regidor d’Esquerra, Joan de Déu Martines, “cada vegada que és l’hora d’aprovar els pressupostos ens diuen que estan acabant-los, però la realitat és que ni en el 2010 ni en el 2011 s’han fet pressupostos. L’actual Ajuntament del PSOE treballa amb pressupostos prorrogats des del 2009. La millor cosa que té una majoria absoluta és poder aprovar pressupostos sense haver de pactar amb ningú, que és el més difícil, doncs el PSOE, amb la seua ampla majoria no ha sigut capaç de fer-los durant dos anys”. A més a més, el dirigent republicà assenyalà “hem de recordar també els problemes que han tingut a l’hora d’aprovar el compte general del 2009, que s’acaba d’aprovar ara, a maig de 2011. Per tot açò hem de denunciar la mala gestió financera de l’actual govern Socialista, no es pot treballar a base de modificacions de crèdits que el que fan és, com diu la Interventora Municipal, desequilibrar l’estabilitat pressupostària”. El portaveu d’Esquerra Republicana demanà “que es facen urgentment els pressupostos de l’Ajuntament de Xixona per al 2011, tal com venim demanant des de quasi dos anys”.

Agustí Cerdà i Joan de Déu Martines amb les signatures

Esquerra entrega 2.000 signatures en favor del desdoblament de la CV-800 entre Xixona i Mutxamel

Esquerra Republicana ha presentat aquest matí en la Conselleria d’Infraestructures i Transports quasi dos mil signatures per demanar-li al Conseller Mario Flores Lanuza el desdoblament de la CV-800 de Xixona a Mutxamel i que s’habiliten zones d’avançament des de Xixona a Alcoi, així com zones per poder entrar als camins rurals. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que 'aquesta és una infraestructura bàsica perquè la nostra indústria puga abaratir els costos de transport i puga ser competitiva i, en un futur, enllaçar-la amb el Corredor Mediterrani de mercaderies. A més a més, amb la nova entrada de fem de Castelló, es duplicaran el nombre de camions en trànsit per aquesta carretera. A tot açò li hem de sumar que a part de la indústria tradicional tenim una de les empreses més grans del sud del País Valencià, Arbora & Ausonia'. Martines ha manifestat també 'no és normal que es tarde ara més temps en anar a Alacant i a Alcoi ara que fa 20 anys. Xixona s’ha quedat fora de totes les millores que s’han fet a nivell comarcal i, pràcticament, sense enllaços amb transport públic als pobles i ciutats del voltant. Açò ha de canviar, i el primer que s’ha de fer és apropar-nos en temps a les ciutats veïnes. Tenim un polígon industrial pràcticament buit, i una de les causes és la mala comunicació que té la nostra població'. El dirigent republicà ha explicat també que 'els últims canvis han fet que durant molts quilòmetres no es puga avançar i que molta gent que vol entrar al seu mas haja de fer, en alguns casos, més de 10km per poder entrar a sa casa'. Per la seua banda, el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha declarat que 'amb aquesta campanya d’arreplegada de signatures, Esquerra intentarà millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, dinamitzar l'economia de Xixona i contribuir a que més empreses decidisquen instal·lar-se als seus polígons industrials.

Els cinc primers de la candidatura

Esquerra-Xixona elegeix les setze persones que aniran a la llista d'Esquerra per a l'Ajuntament de Xixona

El dimecres 16 de març l’Assemblea Local d’Esquerra Republicana de Xixona va elegir les setze persones que aniran a la llista d’Esquerra Republicana per a les properes eleccions municipals a l’Ajuntament de Xixona. Com és va fer públic fa uns mesos, la llista anirà encapçalada per Joan de Déu Martines, actual portaveu del grup municipal i secretari de Política Municipal d’Esquerra Republicana del País Valencià. El cap de llista d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que 'la llista està composta per una barreja de militants d’Esquerra i independents. És una llista de gent preparada, involucrada en la majoria d’associacions locals, amb molta il·lusió, ganes de treballar i canviar la manera de fer política a Xixona'. Per la seua banda, el President de la secció local, Andreu Iborra, va defensar la candidatura d’Esquerra, 'hem aprovat una candidatura heterogènia amb gent de tots els barris, geladors, torroners, empresaris, joves i no tant joves... Contra la no política que fan els altres partits, Esquerra ha vingut a fer política, tal com porta fent el nostre grup municipal els últims quatre anys, continuarem denunciant tot allò que es faça malament i fent propostes per millorar Xixona'. Martines ha conclòs que 'volem que la gent participe i s’involucre en el funcionament de l’Ajuntament, no només cada quatre anys, sinó al dia a dia. A les anteriors eleccions se’ns deia que no teníem cap experiència a nivell municipal, hem aprofitat aquest quatre anys per formar-nos, per aprendre com funciona realment un ajuntament i, ara, estem preparats per a governar i portar a terme el nostre programa'.

TV3 Carrasqueta Xixona

L'Ajuntament de Xixona dona suport a ACPV a iniciativa d'Esquerra.

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona aprova una moció presentada per Esquerra Republicana de Xixona per donar suport a Acció Cultural del País Valencià i a l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià, amb els vots a favor d’Esquerra i el Psoe i els vots en contra del PP. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat “el setge per part del govern de la Generalitat Valenciana format pel Partit Popular i encapçalat pel seu president Francisco Camps han aconseguit el seu objectiu pel qual ACPV s’ha vist obligada a deixar de reemetre el senyal que permetia les emissions de TV3 en aquest territori. Açò és una atac a la nostra cultura a la llibertat d’expressió i, sobretot, a la democràcia”. El portaveu d’Esquerra ha manifestat també “la continuïtat d’aquestes emissions són de vital importància per a la normalització de la nostra llengua i de les relacions entre Catalunya i el País Valencià. D’altra banda, davant del fet que cada dia tenim accés a més televisions en llengües i continguts ben diversos, la resposta d’un govern no pot ser mai la censura d’un canal en particular, sinó garantir l’accés dels ciutadans a la més àmplia oferta, com a mostra de pluralitat informativa i de llibertat d’expressió”. Martines ha declarat per últim “amb aquesta moció volem refermar el nostre suport a l’arribada d’un acord entre els governs de Catalunya i el País Valencià perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió autonòmiques arriben als dos territoris amb normalitat”.

Esquerra Republicana de Xixona comença una campanya d'arreplegada de signatures per demanar-li a la Generalitat Valenciana el desdoblament de la CV-800.

Esquerra Republicana de Xixona comença una campanya d’arreplegada de signatures per demanar-li a la Generalitat Valenciana el desdoblament de la CV-800 de Xixona a Mutxamel i perquè s’habiliten zones d’avançament des de Xixona a Alcoi. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat “Xixona necessita el desdoblament de la CV-800 direcció a Alacant, ja! Xixona és un poble industrial, amb gran quantitat de tones diàries que circulen per via terrestre. A més, del de l’any 2003, alberga una Planta de Residus de gran capacitat. I des de fa un temps ha començat a rebre fem de Castelló, que farà que es duplique, pràcticament, el nombre de camions en trànsit per aquesta carretera”. El portaveu d’Esquerra ha manifestat també “les últimes setmanes s’han eliminat, pràcticament, tots els llocs per avançar en tota la CV-800. Segons diuen seguint el nou codi de circulació. Açò ho podríem arreglar desdoblant la carretera des de Xixona a Mutxamel, però, a més, Esquerra demana que de Xixona a Alcoi s’habiliten zones per avançar perquè per la Carrasqueta el desdoblament és inviable i és on més problemes es trobaran els conductors amb els camions”. El dirigent republicà ha explicat també “en diverses ocasions la Generalitat Valenciana i, més en concret, la Conselleria d’Infraestructures, ha promés, i fins i tot ha pressupostat el projecte de desdoblament de la CV-800, encara que després desapareixia misteriosament d’aquests pressupostos”. Martines ha declarat per últim “amb aquesta campanya d’arreplegada de signatures Esquerra intentarà millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes i que el poble es puga desenvolupar econòmicament i moltes més empreses vinguen als nostres polígons industrials. Unes bones comunicacions són la base d’una bona economia”. Ací podeu trobar el full de signatures per si voleu imprimir-lo. Una vegada ple el podeu deixar, ABANS DE L'1 D'ABRIL, a la seu d'Esquerra Republicana a Xixona (C/Ausias Carbonell 4, entresol).

Esquerra Republicana de Xixona presenta una moció a favor de la dació en el pagament de les hipotèques i l’eliminació de les clàusules del sòl

El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat “l’execució hipotecària per impagament del crèdit hipotecari provoca la pèrdua de l’habitatge familiar per a milers de famílies cada any. En aquest procediment l’habitatge és subhastat, i la Ley de Enjuiciamiento Civil (LEC) 1/2000 estableix que, en cas de no presentar-se postors, el creditor pot adjudicar-se l’habitatge pel 50% del valor de la nova taxació. El banc no només es queda amb l’habitatge per un preu molt menor pel qual es va signar la hipoteca, sinó que a més el deute segueix viu descomptant-li el valor del bé executat”. El dirigent republicà ha explicat també “a Espanya, el préstec té caràcter personal i garantia real. En cas d’impagament, el patrimoni personal present queda embargat a través de l’habitatge, resta de béns i salari, deixant-la en un estat de vulnerabilitat, desprotecció i amb un alt risc de caure en l’exclusió social. Als països anglosaxons la persona pot saldar el deute amb l’entitat financera i no se li embarga cap altre patrimoni ni ingrés familiar present i futur. Amb el lliurament de les claus queda resolt el deute. Esquerra demana que es modifique la llei perquè a l’Estat espanyol també quede saldat aquest deute. Martines ha declarat per últim “així mateix demanem que es declaren abusives les clàusules que en el contracte hipotecari fixen un límit a la variació a la baixa del tipus d’interés variable contractat, o siga les anomenades clàusules sòl. Amb aquestes clàusules les entitats financeres se situen en una posició de privilegi respecte als prestataris”.

Joan Puigcercós i Joan de Déu Martines

Martines aposta per la cultura, les ganes de treballar i el potencial industrial de Xixona al seu discurs de presentació com a candidat a l'alcaldia per Esquerra Republicana

Unes 120 persones recolzaren anit a Joan de Déu Martines com a candidat d’Esquerra Republicana a l’Alcaldia de Xixona per a les properes eleccions de maig. A les 9 de la nit, amb la presència de Joan Puigcercós, president d’Esquerra Republicana, i d’Agustí Cerdà, president d'Esquerra País Valencià, es va realitzar la presentació de l’actual portaveu del grup municipal com a futur Alcalde. A la presentació es van destacar les qualitats del candidat. 'És el perfil excel·lent d'Alcalde, una persona jove amb ganes i il·lusió, però a la volta formada i amb experiència tant de vida com de l'administració pública. Sempre amb un somriure a la cara'. El candidat d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, després de fer una crítica forta a les actuals polítiques de l’equip de govern socialista, ha declarat que 'front a la majoria absolutista del PSOE a Xixona, Esquerra és la força útil. La força que compta amb tots els ciutadans, aposta per la participació ciutadana, i no abandonarà a ningú, tal com fan altres partits'. Per la seua banda, el President del partit, Joan Puigcercós va defensar la base ideològica d’Esquerra. 'A Xixona', assegurava, 'Esquerra ha apostat per la cultura, les ganes de treballar i un model que depèn de sí mateix. Contra la no política que fan els altres partits, en Esquerra hem vingut a fer política, tal com porta fent Joan de Déu els últims quatre anys. Hem vingut a Xixona perquè és un deure que teníem per la bona feina que s’ha fet'. Puigcercós concloïa dient que 'pose Xixona com a exemple de bon fer i com a model per a la resta del País'. Els dos representants republicans van destacar la força industrial xixonenca, 'cal enarborar la bandera del industrialisme, l'economia de proximitat, i els productes propis no deslocalitzables' va afirmar el candidat xixonenc. 'Treballarem a tots els nivells polítics per a fer que els xixonencs puguen exportar el seu producte arreu d’Europa i del món', va dir Joan Puigcercós, en un clar compromís al necessari desdoblament de la CV-800 i el corredor mediterrani ferroviari.

Esquerra-Xixona presenta una moció contra l'entrada massiva de fem a la planta de residus de Piedra Negra

Esquerra Republicana de Xixona ha presentat una moció contra l’entrada massiva de fem a la planta de residus de Piedra Negra, 'ja que no és sostenible ni mediambientalment ni econòmicament que el fem d’alguns pobles de la província de Castelló facen tants quilòmetres per arribar a la planta de Xixona', ha explicat el regidor d'Esquerra a Xixona, Joan de Déu Martines. Martines ha declarat que 'abans de les vacances de Nadal es va preveure una reunió entre les distintes parts implicades al conflicte, però a dia de hui, encara no se sap res al respecte, per la qual cosa demanem que aquesta reunió es faça el més prompte possible per arreglar aquest problema'. El dirigent republicà ha anunciat també que 'en aquesta moció s’insta a la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge a què proporcione a l’Ajuntament de Xixona totes les dades sobre les tones que es pretenen portar i durant quant de temps. A més, volem saber en quina situació es troba la construcció de les Plantes de Residus previstos en el Pla Integral de Residus'. Per últim, Martines ha demanat 'a l'Ajuntament de Xixona i, més en concret, a l’Alcalde que no ha de permetre l’entrada de més residus que 150.000 tones de la zona XIV i, en casos extraordinaris, 50.000 tones de la zona XV i que no ha de permetre l’entrada de cap residu de fora de la zona XIV o XV. Ha d'instar al consorci Piedra Negra a què invertisca els recursos necessaris i promesos en distintes ocasions, per a reciclar la pràctica totalitat dels residus que entren a la planta, ja que aquest és el principal problema: el reciclatge'. Amb aquesta moció Esquerra-Xixona també vol instar i facultar a l’Alcaldia de Xixona a utilitzar tots els mecanismes necessaris -judicials, policials, etc.- per fer complir l’actual proposta.