Xixona

Totes les notícies

Esquerra Republicana presenta sis esmenes als pressupostos de l’Estat del 2011

Esquerra-Xixona ha traslladat als seus diputats a Madrid la inclusió de sis esmenes a la Llei de Pressupostos. Les tres esmenes més importants són 4,5 milions d’€ per a la construcció d’un Pavelló Poliesportiu; 4 milions d’€ per a un auditori i 2 milions d’€ per a la construcció d’un Centre de dia. A més a més, s’han demanat 600 mil € per a un viver d’empreses; 600 mil € per a la reforma de l’alberg de la Sarga i 600 mil € més per a la construcció d’un altre alberg a Montnegre. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat "aquestes esmenes les presentem perquè pensem que són les infraestructures que més es necessiten en aquests moments a Xixona. Tant el pavelló com el auditori són demandats constantment per les associacions municipals. Amb el Pavelló poliesportiu moltes disciplines podrien practicar-se durant tot l’any i així fomentar l’esport a la nostra població. I amb l’auditori deixaríem de tenir els problemes d’espai que té la banda de música, la colla i el grup de danses, així com altres activitats que es fan en el “Cine de Dalt”, que recordem no és de l’Ajuntament. L’altre projecte que presentem és el del Centre de dia, ja que creiem que cada vegada serà més important poder atendre a les persones que ho necessiten i alliberar els familiars perquè puguen treballar i descansar, almenys algunes hores”. El dirigent republicà ha anunciat també "incloem altres partides com la reforma de l’alberg de la Sarga i la construcció d’un a Montnegre. Pensem que amb aquestes infraestructures podem ajudar a fomentar el turisme sostenible i rural a Xixona”. A més a més, Esquerra-Xixona també ha presentat una altra esmena per aconseguir un viver d’empreses. Aquesta esmena és de 600 mil €. El regidor d’Esquerra explicà “ aquest viver d’empreses és necessari perquè la gent de Xixona puga muntar-les amb l’ajuda de l’Ajuntament. Amb açò esperem ajudar a la gent del nostre poble a què millore econòmicament amb una inversió inicial mínima”.

Joan de Déu Martines

EL PSOE I EL PP UNITS PER TOMBAR LA MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP D’ESQUERRA REPUBLICANA PER RECOLZAR LA VAGA DEL 29 DE SETEMBRE

El grup municipal d’Esquerra Republicana va presentar a l’últim plenari una moció per recolzar la vaga del 29 de setembre i el PP i sis regidors del PSOE hi van votar en contra. Únicament els regidors d’Esquerra i una regidora del PSOE hi votaren a favor, també hi hagué una abstenció. Segons el regidor d’Esquerra, Joan de Déu Martines, “la Reforma Laboral impulsada pel PSOE es fonamenta en la consagració de l’acomiadament lliure i en la recerca d’unes relacions laborals basades en la reducció de preus i salaris, la qual cosa comportarà la consolidació d’una economia fonamentada en la mà d’obra barata. El Govern del PSOE vol aprofitar la crisi econòmica per reduir els drets socials i la pèrdua de drets laborals forjats durant molts anys per milions de treballadors i treballadores.” A més a més, el dirigent republicà assenyalà “El Govern espanyol vol que la crisi la paguen els sectors més desfavorits, i en especial els joves, les dades d’atur dels quals ja assoleix el 40%. I tota aquesta reforma l’ha fet un partit polític que es diu Socialista i Obrer.” El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana demanà “que tota la ciutadania secunde la jornada de vaga del 29 de setembre per fer que el President del Govern Espanyol, el Sr. Zapatero, recapacite i retire la Reforma Laboral, i que a més, fem força perquè la pròxima Reforma de les Pensions no perjudique als més desfavorits.”

ESQUERRA DENUNCIA LA MALA GESTIÓ FINANCERA DE L’AJUNTAMENT DEL PSOE

El grup municipal d’Esquerra Republicana denuncia la mala gestió financera de l’Ajuntament de Xixona, a mitjans de setembre no hi ha pressupostos propis per al 2010, no hi ha proposta de Pressupostos per al 2011, no s’ha presentat el Comte General del 2009 i es tarda molt més del que marca la Llei per a pagar factures. Segons el regidor d’Esquerra, Mario Carbonell, “encara estem esperant que ens pressenten els Pressupostos del 2010, que ens van prometre ja fa un any, estem funcionant sense uns pressupostos propis per a l’any en curs. Tampoc han presentat encara el Compte General del 2009, el poble ha de saber com han quedat els comptes de l’any passat i, actualment, no ho sap. Estem a setembre i no hi ha cap proposta de Pressupostos per al 2011, es tracta de la tònica de l’any passat i no es pot funcionar d’aquesta manera”. A més a més, el dirigent republicà assenyalà “En una època de crisi com la que passem les administracions públiques han de ser la major garantia de les empreses, per això, no es pot consentir pagar a més de 50 dies, període que marca la Llei de Morositat aprovada pel mateix partit socialista. Tots aquestos problemes venen per una mala gestió financera i falta de previsió del PSOE.” El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana demanà “Que se solucionen els problemes de mala gestió financera aconseguint que es paguen les factures de l’Ajuntament el més prompte possible, en menys de 30 dies. També, que es presente el Compte general del 2009 i es redacten uns Pressupostos per al 2011”

ESQUERRA-XIXONA DEMANA UN SERVEI D’ACOLLIDA A LES ESCOLES PERQUÈ ELS PARES I MARES PUGUEN DEIXAR ELS XIQUETS A LES 8 DEL MATÍ

Esquerra Republicana de Xixona demana que l’ajuntament pose un servei d’acollida perquè els pares i mares puguen portar els xiquets a l’escola a les 8 del matí. El portaveu d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que “alguns pares i mares ens han demanat poder deixar els xiquets a les 8 del matí al col•legi per anar a treballar a una hora prudencial, i així compaginar la faena amb la vida familiar. Ara el que han de fer es portar-los als iaios o pagar a algú perquè els duga. Nosaltres demanem que l’ajuntament pose els mitjans i que els paguen els ciutadans. I si algú no pot que se li done una beca”. El dirigent republicà ha manifestat “les que normalment pateixen aquest problema són les dones, i ja que hem aprovat una moció del dia internacional de les dones on es deia que s’han de prioritzar les polítiques de dones i la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques. Aquesta és una bona solució per a les dones, però també per als hòmens”.

Esquerra aconsegueix que Xixona es sume a l'Hora del Planeta contra el canvi climàtic

Esquerra-Xixona ha demanat al plenari de l'Ajuntament de Xixona que aquest s'unisca a l'Hora del Planeta, l'apagada de llums a nivell mundial que la ong WWF convoca per al dissabte 27 de març a les 20.30 hores com a protesta contra el canvi climàtic . El portaveu d'ERPV a Xixona, Joan de Déu Martines, va demanar al plenari que es desconnecten les llums dels monuments més emblemàtics del municipi, entre els que destaquen el castell, l'Ajuntament i els parcs. Segons va exposar el dirigent republicà, “l'objectiu de la campanya de WWF d'enguany és mobilitzar a més de mil milions de persones de 6.000 ciutats arreu del món per demostrar el recolzament a aquesta iniciativa contra l'augment de les temperatures”. A més de la participació ciutadana, WWF ha volgut fomentar l'adhesió d'ajuntaments, empreses, escoles, universitats, mitjans de comunicació i altres organitzacions. Martines ha recordar que “els organismes públics i privats, entre ells els ajuntaments, tenen un paper decisiu en promoure solucions per aturar el canvi climàtic”. En el 2009, 4.159 ciutats de 88 països van apagar les llums dels seus monuments. Més de mil milions de persones van participar, quasi una sexta part de la població mundial. “Amb aquesta iniciativa” ha declarat Martines, “volem posar el nostre gra d'arena en la lluita contra el canvi climàtic, així com demanem a les empreses i ciutadans que es sumen a l'acte. Entre tots farem un món millor”.

ESQUERRA-XIXONA TORNA A CRITICAR EL MAL ESTAT DELS NOSTRES CARRERS

Esquerra Republicana de Xixona, critica, tal i com ho ha fet en reiterades ocasions, que els carrers de Xixona es troben en una situació lamentable i que l’única solució que dona el partit socialista és pintar-los. El portaveu adjunt d'Esquerra-Xixona, Mario Carbonell, ha declarat que “s’ha de donar una solució immediata a l’estat dels carrers xixonencs, s’han d’asfaltar ja. Hi ha molts forats als carrers i, fins i tot, en alguns carrers, com la pujada dels Moros Verds, quan plou, és molt perillós perquè els cotxes no tenen adherència i poden causar un accident. Aquestos necessiten que s’asfalte. A més a més, moltes voreres també necessiten que s'arreglen, sobretot al barris. L'equip de govern l'únic que fa es pintar els aparcaments per a llavar-los la cara, açò causarà una doble despesa, ja que quan s'arreglen s'hauran de tornar a pintar.” El dirigent republicà ha manifestat “aquesta és una de les queixes més repetides per part dels ciutadans, ja que veuen com, dia a dia, van deteriorant-se els seus carrers sense que l’equip de govern ni tan sols es plantege asfaltar-los”. Mario Carbonell ha conclòs “des d’ací tornem a demanar a l’equip de govern socialista que pense en els nostres veïns i en millorar la qualitat de vida dels xixonencs i xixonenques. No es pot deixar de banda la demanda més continua dels nostres ciutadans”