Xixona

Notícia

Esquerra aconsegueix que Xixona es sume a l'Hora del Planeta contra el canvi climàtic

Esquerra-Xixona ha demanat al plenari de l'Ajuntament de Xixona que aquest s'unisca a l'Hora del Planeta, l'apagada de llums a nivell mundial que la ong WWF convoca per al dissabte 27 de març a les 20.30 hores com a protesta contra el canvi climàtic . El portaveu d'ERPV a Xixona, Joan de Déu Martines, va demanar al plenari que es desconnecten les llums dels monuments més emblemàtics del municipi, entre els que destaquen el castell, l'Ajuntament i els parcs.

Segons va exposar el dirigent republicà, “l'objectiu de la campanya de WWF d'enguany és mobilitzar a més de mil milions de persones de 6.000 ciutats arreu del món per demostrar el recolzament a aquesta iniciativa contra l'augment de les temperatures”. A més de la participació ciutadana, WWF ha volgut fomentar l'adhesió d'ajuntaments, empreses, escoles, universitats, mitjans de comunicació i altres organitzacions. Martines ha recordar que “els organismes públics i privats, entre ells els ajuntaments, tenen un paper decisiu en promoure solucions per aturar el canvi climàtic”. En el 2009, 4.159 ciutats de 88 països van apagar les llums dels seus monuments. Més de mil milions de persones van participar, quasi una sexta part de la població mundial.

“Amb aquesta iniciativa” ha declarat Martines, “volem posar el nostre gra d'arena en la lluita contra el canvi climàtic, així com demanem a les empreses i ciutadans que es sumen a l'acte. Entre tots farem un món millor”.