Xixona

Notícia

El plenari de xixona NO ha aprovat una moció amb el vot contrari de psoe i pp perquè es cree un consell de participació ciutadana i s’elaboren uns pressupostos amb la participació de les diferents associacions municipals i del poble en general.

Joan de Déu Martines, regidor d’Esquerra a l’ajuntament de Xixona comenta “en aquests moments en què la política i els polítics estan tan desprestigiats necessitem mostrar a la gent que pot participar en el dia a dia d’un Ajuntament i no que només ho pot fer una volta cada 4 anys. També és veritat que aquest Ajuntament ha avançat en la participació mitjançant l’agenda 21, però pensem que ahí només es pot participar i decidir coses generals. Per tot açò volem crear el Consell de participació ciutadana. Una de les principals activitats d’aquest Consell serà l’elaboració d’uns pressupostos participatius”.

El dirigent república, a més, explica “des d’Esquerra el que volem és que la gent puga decidir en què gastar els diners d’una part de les inversions que fa l’Ajuntament. Sabem que una bona part dels pressupostos són de despesa corrent. També tenim clar que el partit que ha guanyat les eleccions es presentava amb un programa electoral que ha d’intentar realitzar. Així i tot, pensem que s’ha de deixar a la ciutadania de Xixona que puga votar i triar algunes de les inversions que es fan de la manera que l’equip de govern crega més convenient, cosa que  ja es fa a alguns altres pobles”.

Amb totes aquestes mesures el grup d’Esquerra espera apropar la política municipal als ciutadans i ciutadanes i que aquests hi participen en el desenvolupament del poble de Xixona. I encara que aquesta vegada no s’ha aprovat la moció estem oberts ha arribar en un futur a algun pacte amb el govern municipal per fer que el nostre ajuntament siga més eficient, més transparent i més participatiu.