Xixona

Notícia

Esquerra Republicana analitza la nova llei d'educació, LOMCE, a Xixona

Esquerra Republicana ha fet una xarrada i debat sobre la nova llei d’educació que proposa el Govern d’Espanya, la LOMCE, coneguda popularment com la Llei Wert, a la casa de Cultura de Xixona. Aquesta acció dels republicans ha estat el colofó a les mocions aprovades per l’Ajuntament a iniciativa d’Esquerra.

 

En primer lloc, Francesc Galiano, exposava la situació “lamentable en què el PP ha deixat l’escola pública valenciana l’últim deceni”. “Fracàs de plans d’infraestructures, obscurantisme en les xifres, prepotència de l’Administració, pressuposts opacs i insuficients, concerts a l’escola nacionalcatòlica...” eren les expressions per referir-se’n.

 

Raquel Gómez, de la sectorial d’Ensenyament d’ERPV “Gonçal Anaya”, ha analitzat aquesta “llei devastadora amb voluntat d’espanyolitzar, mercantilitzar, privatitzar, precaritzar, segregar i adoctrinar religiosament i nacionalment. Un retorn als anys 70, en definitiva, una llei antidemocràtica i autoritària, que deixa les direccions dels centres com a ferramenta de l’Administració per a fiscalitzar l’educació pública”.

 

En l’apartat de “propostes en positiu” destacava les propostes del portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Xixona, Joan de Déu Martines, que “l’espoli fiscal de 6000 MEUR anuals que practica Espanya contra el País Valencià ens permetrien avançar cap a una escola pública, laica, de qualitat i amb el català com a llengua vehicular, tal com des de la UE ens diuen que cal fer”.

 

Per finalitzar, tots els representats d’Esquerra presents a l’acte han assegurat que faran tot el possible perquè aquesta llei no s’aprove.