Xixona

Notícia

ESQUERRA-XIXONA demana acabar amb l’onada de robatoris que està patint el nostre poble.

Els últims mesos Xixona està patint una gran quantitat de robatoris, sobretot a les cases de camp, però també al nucli urbà. El nostre terme municipal és molt gran i no tenim prou efectius policials per cobrir-lo. És cert que s’ha fet alguna detenció que té a veure amb el robatori de coure, però sembla que aquests robatoris són diferents i no fets sols per una sola persona. També és cert que la Policia Local fa tot el possible amb els actuals recursos dels que disposa. No obstant, algunes cases han sigut assaltades ja més d’una vegada amb tota impunitat.

Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “demanem solucions a aquest greu problema a totes les institucions implicades. En primer lloc, als responsables de la seguretat ciutadana, la Guàrdia Civil, que destine més recursos a les patrulles de seguretat rural i més coordinació i col·laboració, encara que sabem que ja és bona, entre la Guardia Civil i la Policia Local”.

El portaveu d’Esquerra-Xixona afegeix “també demanem el canvis normatius necessaris perquè la policia més propera, que és la que millor pot prevenir aquestos robatoris, dispose de més competències i més recursos en seguretat ciutadana o que puga fer guàrdies de paisà, ja que és molt difícil agafar a un lladre in fraganti si es va vestit de policia”

Finalment, el regidor d’Esquerra-Xixona ha conclòs “sabem que la Policia Local fa tot el que pot dins de les seues limitacions, ens costa de primera mà, ja que estem en contacte amb ells. Per això, demanem a l’equip de govern socialista de l’Ajuntament de Xixona que traga a concurs, almenys, la meitat de les 6 places vacants d’agent de policia durant aquest any 2013 i la resta el proper any. Davant un problema com aquest, no ens valen excuses de cap tipus”.