Xixona

Notícia

ESQUERRA REPUBLICANA DE XIXONA demana un plenari extraordinari per tractar la moció que han presentat sobre el TANCAMENT DE RTVV.

La setmana passada vam demanar un plenari extraordinari per tractar la moció que hem presentat en defensa de RTVV. L’hem demanat perquè el següent plenari ordinari és el dijous 28 de novembre i, segons el mateix Govern de la Generalitat, el 27 del mateix mes volen aprovar per urgència una proposta de llei per tancar RTVV. Volem que el plenari de Xixona puga donar la seua opinió i recolzar aquesta moció perquè NO ES TANQUE. Divendres tindrem la resposta del grup municipal del PSOE.

Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “El President de la Generalitat Valenciana, en compte d'acatar la decisió del jutge i readmetre els treballadors i treballadores que va acomiadar irregularment, ha decidit tirar pel dret tancant RTVV, saltant-se l'Estatut, l’ordenament legal i l'autogovern dels valencians i deixant-nos sense l’únic mitjà de comunicació valencià, en valencià i dels valencians que existeix en l’actualitat.”

Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “hem de recordar que RTVV va ser creada per garantir el dret a la informació, com a vehicle de difusió i promoció del valencià i com a element de vertebració territorial per al País Valencià. Ara ens quedem sense cap mitjà públic en la nostra llengua, ja que el govern valencià també s’ha encarregat de censurar les emissions de TV3. Cal no oblidar que la responsabilitat de l’actual estat de fallida de RTVV és única i exclusivament dels successius governs del PP, que l’han gestionat d’una manera ruïnosa, introduint comissaris polítics per manipular la informació que eixia de RTVV”.

El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “per tot açò demanem al govern de la Generalitat Valenciana que negocie per trobar una eixida per al manteniment de RTVV i, si no és així, exigim la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la convocatòria d’eleccions a les Corts Valencianes per deixar pas a un nou govern que sí que mantinga una institució de tota la ciutadania valenciana. A més a més exigim que la nova RTVV siga allò per al que va ser creada, una veritable TV pública, independent,  plural i en valencià.”.