Xixona

Notícia

Esquerra Republicana de Xixona exigeix que s’actue de forma urgent a les fabriques en ruïna del casc urbà

Imatge fàbrica
Imatge fàbrica

Xixona conta des de fa molt temps amb diverses fàbriques antigues situades dins del casc urbà. Algunes d’elles, molt especialment l’antiga fàbrica d’Antiu Xixona, es troben en estat de ruïna i suposen un seriós perill per la seguretat de vianants i trànsit en general.

Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “Des de fa mesos venim preguntant als plenaris sobre la situació legal i de seguretat de diverses fàbriques antigues i ruïnoses. La resposta ha sigut sempre que l’equip de govern estava en converses amb els propietaris.

Així el portaveu d’Esquerra ha explicat que “més concretament l’antiga fàbrica d’Antiu Xixona, situada a la entrada del municipi, en un lloc amb molta afluència de trànsit i vianants i just enfront d’una superfície comercial, es tracta d’un perill constant. Tot i que aquest edifici porta al voltant de dues dècades tancat, entren constantment xiquets i xiquetes i va patir un incendi al mes d’agost, l’única mesura tangible que ha pres l’actual equip de govern socialista ha sigut posar unes tanques que més que allunyar el perill dificulten el trànsit.”

El regidor d’Esquerra Republicana ha finalitzat dient que “pensem que ja ha passat el temps de les converses i cal una actuació de forma urgent a aquest edifici que, a la vegada, també servisca d’avís a altres propietaris d’aquests edificis. L’Ajuntament ha de prendre decisions palpables de forma urgent, com entre altres opcions que permet la llei, ordenar la demolició als propietaris, executar de forma subsidiària la demolició o, inclús si cal, expropiar el solar i demolir la fàbrica.”.